[Bug 216748] RTL8188CUS usb wifi adapter not working with CURRENT on i386 (not tested on other arch)

2017-02-12 Thread bugzilla-noreply
https://bugs.freebsd.org/bugzilla/show_bug.cgi?id=216748

Andriy Voskoboinyk  changed:

   What|Removed |Added

 Resolution|--- |FIXED
 Status|New |Closed

-- 
You are receiving this mail because:
You are the assignee for the bug.
___
freebsd-usb@freebsd.org mailing list
https://lists.freebsd.org/mailman/listinfo/freebsd-usb
To unsubscribe, send any mail to "freebsd-usb-unsubscr...@freebsd.org"


[Bug 216748] RTL8188CUS usb wifi adapter not working with CURRENT on i386 (not tested on other arch)

2017-02-03 Thread bugzilla-noreply
https://bugs.freebsd.org/bugzilla/show_bug.cgi?id=216748

--- Comment #4 from lenzi.ser...@gmail.com ---
(In reply to Andriy Voskoboinyk from comment #1)

OK it works... 
I was confused because the prior version (freeBSD11) on insert of the device
ifconfig shows de device urtwn0

Now the device does not show not even /dev/rtwn0...  only a message in the
console...  

Ok sorry for the noise...


Thank you all

Case CLOSED

-- 
You are receiving this mail because:
You are the assignee for the bug.
___
freebsd-usb@freebsd.org mailing list
https://lists.freebsd.org/mailman/listinfo/freebsd-usb
To unsubscribe, send any mail to "freebsd-usb-unsubscr...@freebsd.org"


[Bug 216748] RTL8188CUS usb wifi adapter not working with CURRENT on i386 (not tested on other arch)

2017-02-03 Thread bugzilla-noreply
https://bugs.freebsd.org/bugzilla/show_bug.cgi?id=216748

--- Comment #3 from Andriy Voskoboinyk  ---
(In reply to Andriy Voskoboinyk from comment #2)
s/test_hostap/AP/

-- 
You are receiving this mail because:
You are the assignee for the bug.
___
freebsd-usb@freebsd.org mailing list
https://lists.freebsd.org/mailman/listinfo/freebsd-usb
To unsubscribe, send any mail to "freebsd-usb-unsubscr...@freebsd.org"


[Bug 216748] RTL8188CUS usb wifi adapter not working with CURRENT on i386 (not tested on other arch)

2017-02-03 Thread bugzilla-noreply
https://bugs.freebsd.org/bugzilla/show_bug.cgi?id=216748

--- Comment #2 from Andriy Voskoboinyk  ---
for access point (will be created as 'wlan3'):
- manually (with SSID 'test_hostap'):
ifconfig wlan3 create wlandev rtwn0 wlanmode hostap ssid AP
hostapd /etc/hostapd-wlan3.conf

- automatically (in /etc/rc.conf):
wlans_rtwn0="wlan3"
create_args_wlan3="wlanmode hostap"
ifconfig_wlan3="HOSTAP ssid AP"

sample config for hostapd(8) (should be in /etc/hostapd-wlan3.conf):

> interface=wlan3
> debug=1
> ctrl_interface_group=wheel
> ssid=AP
> wpa=2
> wpa_passphrase=passphrase
> wpa_key_mgmt=WPA-PSK
> wpa_pairwise=CCMP

-- 
You are receiving this mail because:
You are the assignee for the bug.
___
freebsd-usb@freebsd.org mailing list
https://lists.freebsd.org/mailman/listinfo/freebsd-usb
To unsubscribe, send any mail to "freebsd-usb-unsubscr...@freebsd.org"


[Bug 216748] RTL8188CUS usb wifi adapter not working with CURRENT on i386 (not tested on other arch)

2017-02-03 Thread bugzilla-noreply
https://bugs.freebsd.org/bugzilla/show_bug.cgi?id=216748

--- Comment #1 from Andriy Voskoboinyk  ---
ifconfig wlan0 create wlandev rtwn0 ?

-- 
You are receiving this mail because:
You are the assignee for the bug.
___
freebsd-usb@freebsd.org mailing list
https://lists.freebsd.org/mailman/listinfo/freebsd-usb
To unsubscribe, send any mail to "freebsd-usb-unsubscr...@freebsd.org"


[Bug 216748] RTL8188CUS usb wifi adapter not working with CURRENT on i386 (not tested on other arch)

2017-02-02 Thread bugzilla-noreply
https://bugs.freebsd.org/bugzilla/show_bug.cgi?id=216748

Bug ID: 216748
   Summary: RTL8188CUS usb wifi adapter not working with CURRENT
on i386 (not tested on other arch)
   Product: Base System
   Version: CURRENT
  Hardware: i386
OS: Any
Status: New
  Severity: Affects Only Me
  Priority: ---
 Component: usb
  Assignee: freebsd-usb@FreeBSD.org
  Reporter: lenzi.ser...@gmail.com
CC: freebsd-i...@freebsd.org
CC: freebsd-i...@freebsd.org

Hello,
I am trying to make work a TPlink TL WN725N NANO, that have a chip RTL8188CUS 
the adaptor works on 11-STABLE  but not on 12-CURRENT. I put some traces in the
code, it finds the adaptor, but does NOT call the firmware-get code
the code calls ieee80211_ifattach from start to return but the interface DOES
Not show wlan0  the word LZT is a "TRACE"  I put on the code that shows the
function and the source line
Note that the attach code is called, than the ieee80211_ifattach is also colled
and exit but the interface wlan0 does not show available.
Any help would be very welcome. as I need to make an access point using the
device 

some files:
/boot/loader.conf
legal.realtek.license_ack=1


===
dmesg after iserting the device:
ugen1.2:  at usbus1
rtwn0 on uhub0
rtwn0:  on
usbus1
LZT function:rtwn_usb_attach[344] name is rtwn0
LZT rtwn_attach[171]
rtwn0: MAC/BB RTL8188CUS, RF 6052 1T1R
LZT ieee80211_ifattach[331] ENTER
LZT ieee80211_ifattach[373] EXIT
LZT rtwn_attach[312] OKK
LZT function:rtwn_usb_attach[370] ATTACH
ugen1.2:  at usbus1 (disconnected)
rtwn0: at uhub0, port 5, addr 2 (disconnected)
rtwn0: detached

-- 
You are receiving this mail because:
You are the assignee for the bug.
___
freebsd-usb@freebsd.org mailing list
https://lists.freebsd.org/mailman/listinfo/freebsd-usb
To unsubscribe, send any mail to "freebsd-usb-unsubscr...@freebsd.org"