Re: [Gimp-user] Invert alpha channel

2013-07-13 Thread Ville Pätsi
On 2013-07-12 22:43, Mikael Ståldal wrote: Is there an easy way in GIMP to invert the alpha channel of an image? Transparent should be opaque, opaque should be transparent, almost transparent should be almost opaque, etc. Quickest way is to right click on the layer and choose Add Layer Mask.

Re: [Gimp-user] resynthesizer problems

2013-07-13 Thread Partha Bagchi
Frank, When you start Gimp, you don't see a menu item called Filters? If not, your installation is defective. Also, if you don't see heal selection, you don't have python installed in your Gimp installation. Hope this helps. Partha On Sat, Jul 13, 2013 at 12:54 AM, Frank McCormick

[Gimp-user] Gimp 2.8.6 Windows - Queries new Plug-ins at every startup

2013-07-13 Thread batman42ca
I just started using GIMP. I like it so far but this query of plugins at startup bug takes about 2 minutes every single time I start up GIMP. I hope there is a fix for it soon. I'm running Widows XP with GIMP 2.8.6 -- batman42ca (via www.gimpusers.com/forums)

[Gimp-user] Gimp doesn't respond to mouse in image area, at all

2013-07-13 Thread ArRaf
Hello. Some time ago, the Gimp stopped responding to my mouse in the image window. In other windows and on menus the mouse works fine (ie I can select brushes and such and use the interface without problems), but in the image window (or more precicely, the canvas area) it's as if the mouse

[Gimp-user] Image Area doesn't respond to mouse.

2013-07-13 Thread ArRaf
Help me. I am new at GIMP and installed the 2.8 today. After I run it and create new, I can click on the tools, layer windows, and the pattern and gradients normally(Like how I saw in online videos), but I can't click on the image/canvas area in the main window. I can click on the menu bar at the

[Gimp-user] Clone tool not working

2013-07-13 Thread Sanjib Sikder
Hi, I am using GIMP 2.8.2 on Ubuntu 12.10. The clone tool seems broken. It can not recognize the CTRL+left click. I have tried with setting different key, which also does not work. It always says Ctrl-click to set a new clone source Doing that says set a source image first How do I solve it ?

Re: [Gimp-user] Clone tool not working

2013-07-13 Thread Michael Schumacher
On 13.07.2013 22:27, Sanjib Sikder wrote: Hi, I am using GIMP 2.8.2 on Ubuntu 12.10. The clone tool seems broken. It can not recognize the CTRL+left click. I have tried with setting different key, which also does not work. It always says Ctrl-click to set a new clone source Does your desktop

Re: [Gimp-user] Clone tool not working

2013-07-13 Thread Tobias Lunte
Am 13.07.2013 22:27, schrieb Sanjib Sikder: Hi, I am using GIMP 2.8.2 on Ubuntu 12.10. The clone tool seems broken. It can not recognize the CTRL+left click. I have tried with setting different key, which also does not work. It always says Ctrl-click to set a new clone source Doing that says

Re: [Gimp-user] Image Area doesn't respond to mouse.

2013-07-13 Thread Tobias Lunte
Am 13.07.2013 22:17, schrieb ArRaf: Help me. I am new at GIMP and installed the 2.8 today. After I run it and create new, I can click on the tools, layer windows, and the pattern and gradients normally(Like how I saw in online videos), but I can't click on the image/canvas area in the main

Re: [Gimp-user] Image Area doesn't respond to mouse.

2013-07-13 Thread Michael Schumacher
On 13.07.2013 22:17, ArRaf wrote: I am new at GIMP and installed the 2.8 today. After I run it and create new, I can click on the tools, layer windows, and the pattern and gradients normally(Like how I saw in online videos), but I can't click on the image/canvas area in the main window. What

[Gimp-user] Image Area doesn't respond to mouse.

2013-07-13 Thread ArRaf
Am 13.07.2013 22:17, schrieb ArRaf: Reminds me of when tablets aren't recognized, though i've never heard of it with the normal mousepointer. Try opening edit-input devices and check if core pointer can be found there; its mode should be set to screen. Don't know if, but hope this helps. bw, Tobl

Re: [Gimp-user] Image Area doesn't respond to mouse.

2013-07-13 Thread Tobias Lunte
Am 13.07.2013 22:48, schrieb ArRaf: Hi, thanks for the reply. I am actually using a tablet, I typed mouse for easier term. I've opened EditInput devices just like you said. The core pointer is there and it has already been set to screen, but it still hasn't work. Is there anything else? I

[Gimp-user] Image Area doesn't respond to mouse.

2013-07-13 Thread ArRaf
if you're using a tablet, there should be other entries in the menu as well, representing different parts of the tablet (stylus, eraser, buttons, etc. ; though they may not be labeled as obviously). Try setting the one for the stylus to screen. Also, make sure you have used your tablet before

Re: [Gimp-user] Image Area doesn't respond to mouse.

2013-07-13 Thread Dominik Tabisz
It seem that similar problem appear on many versions of GIMP, 2.6, 2.21, 2.7.*, 2.8 another instance where it occurs is using mouse/touchpad and tablet simultanously (my case) Is this particular problem happening on GNU/Linux or You encountered it on another OS? 2013/7/13, ArRaf

Re: [Gimp-user] Clone tool not working

2013-07-13 Thread Richard Gitschlag
From: sanjibju2...@gmail.com Date: Sun, 14 Jul 2013 01:57:25 +0530 To: gimp-user-list@gnome.org Subject: [Gimp-user] Clone tool not working Hi, I am using GIMP 2.8.2 on Ubuntu 12.10. The clone tool seems broken. It can not recognize the CTRL+left click. I have tried with setting

Re: [Gimp-user] Clone tool not working

2013-07-13 Thread Sanjib Sikder
When using the paintbrush-tool, ctrl-clicking should function as a color-picker. Does that work? No that does not work. In the 'Keyboard shorcut' menu, I can see shortcuts, for example, copy, cut etc, where Control key is written as CTRL but in case of clone tool, the default key is C. It does

Re: [Gimp-user] Clone tool not working

2013-07-13 Thread Sanjib Sikder
Does your desktop environment use ctrl+click for something else? As far as I know, ctrl+click is not set to anything else. I have checked the System keyboard shortcut list and could not find it. Setting the shortcut for clone to other key combinations also does not work. Thanks