[digikam] [Bug 408592] "Broken Image" cause DigiKam to crash

2019-06-28 Thread Maik Qualmann
https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=408592

Maik Qualmann  changed:

   What|Removed |Added

 CC||djse...@home.nl

--- Comment #8 from Maik Qualmann  ---
*** Bug 406979 has been marked as a duplicate of this bug. ***

-- 
You are receiving this mail because:
You are watching all bug changes.

[digikam] [Bug 408592] "Broken Image" cause DigiKam to crash

2019-06-24 Thread Maik Qualmann
https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=408592

--- Comment #7 from Maik Qualmann  ---
It should help for the JPG loader, but I will still test with a defective
image. Exactly, libpng has a different error handling, the longjmp part is in
the libpng, it should be patched. Should it work for the JPG loader, I will
already use part of the patch.

Maik

-- 
You are receiving this mail because:
You are watching all bug changes.

[digikam] [Bug 408592] "Broken Image" cause DigiKam to crash

2019-06-24 Thread bugzilla_noreply
https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=408592

--- Comment #6 from caulier.gil...@gmail.com ---
Maik,

What's we can do with your patch ?

It touch the DK image loaders. If they can be used as well, it's fine for me to
commit and include change in Windows bundles.

If libPNG need a patch too, it's more complicated as the patch must be sent to
MXE team through github for normal UPSTREAM.

Gilles

-- 
You are receiving this mail because:
You are watching all bug changes.

[digikam] [Bug 408592] "Broken Image" cause DigiKam to crash

2019-06-12 Thread Maik Qualmann
https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=408592

--- Comment #5 from Maik Qualmann  ---
Created attachment 120825
  --> https://bugs.kde.org/attachment.cgi?id=120825=edit
setjmp.patch

One possibility is probably the use of the built-in GCC alternative
__builtin_setjmp and __builtin_longjmp. I already provide the patch. The GDB
Bugtrace shows that it crashes in libpng in the longjmp() function (jump into
the msvcrt.dll, also confirmed by reports in the net) So we also have to patch
the libpng.

Maik

-- 
You are receiving this mail because:
You are watching all bug changes.

[digikam] [Bug 408592] "Broken Image" cause DigiKam to crash

2019-06-12 Thread Maik Qualmann
https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=408592

--- Comment #4 from Maik Qualmann  ---
OK, the cause is clear. When we install digiKam in the 32 bit version on a 64
bit Windows, everything works as expected. The PNG loader breaks off correctly
and the error message is in the log and there is no crash. The cause is this
bug in MinGW-w64:

https://sourceforge.net/p/mingw-w64/bugs/406/

This also explains further crashes with digiKam under Windows.

Maik

-- 
You are receiving this mail because:
You are watching all bug changes.

[digikam] [Bug 408592] "Broken Image" cause DigiKam to crash

2019-06-12 Thread Ariangga
https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=408592

--- Comment #3 from Ariangga  ---
Update,
Everyone, thank you for your respond,
So I open the png file on Autodesk Sketchbook then save as new file from it,
then it solved, digiKam don't crash anymore with the new png file

-- 
You are receiving this mail because:
You are watching all bug changes.

[digikam] [Bug 408592] "Broken Image" cause DigiKam to crash

2019-06-12 Thread bugzilla_noreply
https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=408592

--- Comment #2 from caulier.gil...@gmail.com ---
Maik, 

Under Windows with MXE, the libpng rules are in this script :

https://github.com/mxe/mxe/blob/master/src/libpng.mk

There is no PNG_SETJMP_NOT_SUPPORTED passed as compilation flag...

Gilles

-- 
You are receiving this mail because:
You are watching all bug changes.

[digikam] [Bug 408592] "Broken Image" cause DigiKam to crash

2019-06-12 Thread Maik Qualmann
https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=408592

Maik Qualmann  changed:

   What|Removed |Added

 CC||metzping...@gmail.com

--- Comment #1 from Maik Qualmann  ---
Our error message "Internal libPNG error during reading file. Process aborted!"
is not output under Windows. It looks like the error handling with
setjmp/longjmp is not working. Maybe libpng has been compiled with
PNG_SETJMP_NOT_SUPPORTED?

Maik

-- 
You are receiving this mail because:
You are watching all bug changes.

[digikam] [Bug 408592] "Broken Image" cause DigiKam to crash

2019-06-11 Thread bugzilla_noreply
https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=408592

caulier.gil...@gmail.com changed:

   What|Removed |Added

   Platform|Other   |MS Windows

-- 
You are receiving this mail because:
You are watching all bug changes.

[digikam] [Bug 408592] "Broken Image" cause DigiKam to crash

2019-06-11 Thread bugzilla_noreply
https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=408592

caulier.gil...@gmail.com changed:

   What|Removed |Added

  Component|Database-Maintenance|FilesIO-PNG
 CC||caulier.gil...@gmail.com

-- 
You are receiving this mail because:
You are watching all bug changes.