[Libreoffice-bugs] [Bug 47953] "Error loading BASIC of document" error messages

2018-06-20 Thread bugzilla-daemon
https://bugs.documentfoundation.org/show_bug.cgi?id=47953

--- Comment #17 from QA Administrators  ---
** Please read this message in its entirety before responding **

To make sure we're focusing on the bugs that affect our users today,
LibreOffice QA is asking bug reporters and confirmers to retest open, confirmed
bugs which have not been touched for over a year.

There have been thousands of bug fixes and commits since anyone checked on this
bug report. During that time, it's possible that the bug has been fixed, or the
details of the problem have changed. We'd really appreciate your help in
getting confirmation that the bug is still present.

If you have time, please do the following:

Test to see if the bug is still present with the latest version of LibreOffice
from https://www.libreoffice.org/download/

If the bug is present, please leave a comment that includes the information
from Help - About LibreOffice.

If the bug is NOT present, please set the bug's Status field to
RESOLVED-WORKSFORME and leave a comment that includes the information from Help
- About LibreOffice.

Please DO NOT

Update the version field
Reply via email (please reply directly on the bug tracker)
Set the bug's Status field to RESOLVED - FIXED (this status has a particular
meaning that is not 
appropriate in this case)


If you want to do more to help you can test to see if your issue is a
REGRESSION. To do so:
1. Download and install oldest version of LibreOffice (usually 3.3 unless your
bug pertains to a feature added after 3.3) from
http://downloadarchive.documentfoundation.org/libreoffice/old/

2. Test your bug
3. Leave a comment with your results.
4a. If the bug was present with 3.3 - set version to 'inherited from OOo';
4b. If the bug was not present in 3.3 - add 'regression' to keyword


Feel free to come ask questions or to say hello in our QA chat:
https://kiwiirc.com/nextclient/irc.freenode.net/#libreoffice-qa

Thank you for helping us make LibreOffice even better for everyone!

Warm Regards,
QA Team

MassPing-UntouchedBug

-- 
You are receiving this mail because:
You are the assignee for the bug.___
Libreoffice-bugs mailing list
Libreoffice-bugs@lists.freedesktop.org
https://lists.freedesktop.org/mailman/listinfo/libreoffice-bugs


[Libreoffice-bugs] [Bug 47953] "Error loading BASIC of document" error messages

2017-06-20 Thread bugzilla-daemon
https://bugs.documentfoundation.org/show_bug.cgi?id=47953

Stephan Bergmann  changed:

   What|Removed |Added

 CC||vykur...@gmail.com

--- Comment #16 from Stephan Bergmann  ---
*** Bug 59216 has been marked as a duplicate of this bug. ***

-- 
You are receiving this mail because:
You are the assignee for the bug.___
Libreoffice-bugs mailing list
Libreoffice-bugs@lists.freedesktop.org
https://lists.freedesktop.org/mailman/listinfo/libreoffice-bugs


[Libreoffice-bugs] [Bug 47953] "Error loading BASIC of document" error messages

2017-06-20 Thread bugzilla-daemon
https://bugs.documentfoundation.org/show_bug.cgi?id=47953

--- Comment #15 from Yousuf Philips (jay)  ---
>From my duplicate bug report, bug 90981.

Loaded up any libreoffice module/app, i get the following dialog error.

Error loading BASIC of document
file:///home/jay/.config/libreofficedev/4_5/user/basic/Standard/script.xlb/:
General Error.
General input/output error.

Looked into the /home/jay/.config/libreofficedev/4_5/user/basic/Standard/
folder and it was empty and if i cleared my profile, the error disappeared.

-- 
You are receiving this mail because:
You are the assignee for the bug.___
Libreoffice-bugs mailing list
Libreoffice-bugs@lists.freedesktop.org
https://lists.freedesktop.org/mailman/listinfo/libreoffice-bugs


[Libreoffice-bugs] [Bug 47953] "Error loading BASIC of document" error messages

2017-06-19 Thread bugzilla-daemon
https://bugs.documentfoundation.org/show_bug.cgi?id=47953

--- Comment #14 from Stephan Bergmann  ---
(In reply to Malte O from comment #13)
> No, I didn't find it. I recognized it by trying to customize the office (I
> wrote an additional xcd-File). And if I install the office and set
> ooSetupInstCompleted to true before starting the first time, the error
> message appears, when opening a document.

So what you're claiming is that the symptoms of the original problem (comment
0) are caused by ooSetupInstCompleted being set to true (in
registrymodifications.xcu) despite not all of the UserInstallation tree having
been populated properly?  That may well be true.  However, the question still
remains why that happened to the original poster (and to those who filed
duplicate bugs).

-- 
You are receiving this mail because:
You are the assignee for the bug.___
Libreoffice-bugs mailing list
Libreoffice-bugs@lists.freedesktop.org
https://lists.freedesktop.org/mailman/listinfo/libreoffice-bugs


[Libreoffice-bugs] [Bug 47953] "Error loading BASIC of document" error messages

2017-06-19 Thread bugzilla-daemon
https://bugs.documentfoundation.org/show_bug.cgi?id=47953

--- Comment #13 from Malte O  ---
(In reply to Stephan Bergmann from comment #11) 
> Did you actually find ooSetupInstCompleted being set to true in one of the
> xcd files (in contrast to being set in registrymodifications.xcu)?

No, I didn't find it. I recognized it by trying to customize the office (I
wrote an additional xcd-File). And if I install the office and set
ooSetupInstCompleted to true before starting the first time, the error message
appears, when opening a document.


(In reply to Stephan Bergmann from comment #12) 
> How do you know that installation is not yet completed?  How did you install
> LO?  What abnormal behavior did you observe/what failures happened?  Which
> files exactly are missing from the user profile?

In an additional xcd-File I added "ooSetupInstCompleted" with true (with
 in the added xcd-File). Apart from that, I didn't
change anything. I install the office in the normal way and after that copy the
additional xcd-File into the "share/registry" folder for my own customizing. By
starting office the first time the user profile only has the folders
"extensions", "uno_packages" and the file "registrymodifiacations.xcu". The
"basic" folder and some other folders (for example "autocorr", "autotext",
"config", "database"...) are missing. So if I click to open a document, the
error message appears, because the basic files are the first files, that are
missing, I think.

-- 
You are receiving this mail because:
You are the assignee for the bug.___
Libreoffice-bugs mailing list
Libreoffice-bugs@lists.freedesktop.org
https://lists.freedesktop.org/mailman/listinfo/libreoffice-bugs


[Libreoffice-bugs] [Bug 47953] "Error loading BASIC of document" error messages

2017-06-16 Thread bugzilla-daemon
https://bugs.documentfoundation.org/show_bug.cgi?id=47953

Yousuf Philips (jay)  changed:

   What|Removed |Added

  Component|Installation|LibreOffice
 Blocks||108567
Summary|: Error messages when   |"Error loading BASIC of
   |opening LibreOffice |document" error messages


Referenced Bugs:

https://bugs.documentfoundation.org/show_bug.cgi?id=108567
[Bug 108567] [META] Splash screen and initialization related bugs and
enhancements
-- 
You are receiving this mail because:
You are the assignee for the bug.___
Libreoffice-bugs mailing list
Libreoffice-bugs@lists.freedesktop.org
https://lists.freedesktop.org/mailman/listinfo/libreoffice-bugs