[Libva] [PATCH intel-driver 3/3] test: add some avce context tests

2016-10-11 Thread U. Artie Eoff
Add some simple avce context tests to verify various encode context fields are appropriately configured. Signed-off-by: U. Artie Eoff --- test/Makefile.am| 3 + test/i965_avce_context_test.cpp | 258

[Libva] [PATCH intel-driver 1/3] test: allow default surface param for create context

2016-10-11 Thread U. Artie Eoff
The driver does not require surfaces to create a context. That is, i965_CreateContext can accept an empty render_targets list. Thus, make Surfaces an optional parameter to I965TestFixture::createContext so that simple tests don't have to bother with Surfaces if they are irrelevant to the test

[Libva] [PATCH intel-driver 2/3] test: allow default attribs param for create config

2016-10-11 Thread U. Artie Eoff
Driver does not require config attributes to create a config. Thus, allow I965TestFixture::createConfig to be called without specifying ConfigAttribs. Signed-off-by: U. Artie Eoff --- test/i965_test_fixture.cpp | 5 +++-- test/i965_test_fixture.h | 3 ++- 2 files

Re: [Libva] va_getDriverName() returns -1

2016-10-11 Thread Xiang, Haihao
I don't think libva-intel-driver can work with emgd. You should install emgd backend vaapi driver: http://edc.intel.com/Software/Downloads/EMGD/ I never tried emgd before, I'm sorry that I cannot provide more help to you on this. Thanks Haihao > Hi,  > But I install emgd driver 39.00, but i

Re: [Libva] [Libva-intel-driver][PATCH] Add support for IYUV in vaCreateSurfaces()

2016-10-11 Thread Eoff, Ullysses A
> -Original Message- > From: Libva [mailto:libva-boun...@lists.freedesktop.org] On Behalf Of Xiang, > Haihao > Sent: Tuesday, October 11, 2016 6:50 PM > To: libva@lists.freedesktop.org > Subject: [Libva] [Libva-intel-driver][PATCH] Add support for IYUV in > vaCreateSurfaces() > >

[Libva] [Libva-intel-driver][PATCH] Add support for IYUV in vaCreateSurfaces()

2016-10-11 Thread Xiang, Haihao
Actually IYUV is indentical to I420. This fixes the failue reported by CreateSurfacesTest.SupportedPixelFormats in gtest before: [ FAILED ] CreateSurfacesTest.SupportedPixelFormats (0 ms) [--] 1 test from CreateSurfacesTest (0 ms total) [--] Global test environment tear-down

Re: [Libva] va_getDriverName() returns -1

2016-10-11 Thread Xiang, Haihao
Could you post the output of 'lspci -nn'? I assumed you are using Intel Graphics. You can try to run vainfo without Xserver and Wayland. If you still get error, you should check the following first: 1> is there /dev/dri/card0. If not, it means your GPU is not supported by drm/i915. 2> do

Re: [Libva] va_getDriverName() returns -1

2016-10-11 Thread Anteja Vuk Macek
Hi >Could you post the output of 'lspci -nn'? I assumed you are using Intel Graphics. Yes I use intel graphic. In attachment is output.txt ... I don't have that /dev/dri/card0 ... Best regards, Anteja Vuk - Macek Software Engineer Dolotron d.o.o. Ziskovec 141 HR-4 Cakovec Croatia Tel:

Re: [Libva] va_getDriverName() returns -1

2016-10-11 Thread Anteja Vuk Macek
Hi, But I install emgd driver 39.00, but i have problem with loading this module, you can see photo https://my.syncplicity.com/share/skvhanon0sxj5f8/IMG_20161011_104347 . Best regards, Anteja > On Tue, Oct 11, 2016 at 11:00 AM, Anteja Vuk Macek > wrote: > >> Hi, >> I

Re: [Libva] va_getDriverName() returns -1

2016-10-11 Thread Xiang, Haihao
Please check i915 is loaded or not. $> dmeg | grep i915 If i915 is loaded, you can see similar message below: [ 10.943138] [drm] Initialized i915 1.6.0 20160919 for :00:02.0 on minor 0 Thanks Haihao Hi >Could you post the output of 'lspci -nn'? I assumed you are using Intel

Re: [Libva] va_getDriverName() returns -1

2016-10-11 Thread Anteja Vuk Macek
Hi, I check if i915 is loaded, but i don't have similar message ... only that ... [3.529333] [drm] Initialized drm 1.1.0 20060810 Best regards, Anteja _ On Tue, Oct 11, 2016 at 10:53 AM, Xiang, Haihao wrote: > > Please check i915