Re: Multiple disk failure, but slot numbers are corrupt and preventing assembly.

2007-04-26 Thread Leon Woestenberg
Hello all, On 4/26/07, David Greaves [EMAIL PROTECTED] wrote: Bill Davidsen wrote: Leon Woestenberg wrote: We will try to make disk clones first. Will dd suffice or do I need something more fancy that maybe copes with source drive read errors in a better fashion? Yes to both. dd

Re: Multiple disk failure, but slot numbers are corrupt and preventing assembly.

2007-04-24 Thread Leon Woestenberg
Hello, On 4/23/07, David Greaves [EMAIL PROTECTED] wrote: There is some odd stuff in there: /dev/sda1: Active Devices : 4 Working Devices : 4 Failed Devices : 0 Events : 0.115909229 /dev/sdb1: Active Devices : 5 Working Devices : 4 Failed Devices : 1 Events : 0.115909230 /dev/sdc1: Active

Re: Multiple disk failure, but slot numbers are corrupt and preventing assembly.

2007-04-24 Thread Leon Woestenberg
On 4/24/07, Leon Woestenberg [EMAIL PROTECTED] wrote: Hello, On 4/23/07, David Greaves [EMAIL PROTECTED] wrote: There is some odd stuff in there: [EMAIL PROTECTED] ~]# mdadm -v --assemble --scan --config=/tmp/mdadm.conf --force [...] mdadm: no uptodate device for slot 1 of /dev/md0 mdadm

Re: Multiple disk failure, but slot numbers are corrupt and preventing assembly.

2007-04-24 Thread Leon Woestenberg
David, thanks for all the advice so far. On 4/24/07, David Greaves [EMAIL PROTECTED] wrote: Leon Woestenberg wrote: On 4/24/07, Leon Woestenberg [EMAIL PROTECTED] wrote: Hello, On 4/23/07, David Greaves [EMAIL PROTECTED] wrote: There is some odd stuff in there: [EMAIL PROTECTED

Multiple disk failure, but slot numbers are corrupt and preventing assembly.

2007-04-23 Thread Leon Woestenberg
output of all four drives, mdadm.conf of what we think the array should look like and finally, the mdadm --assemble command and output. Note the slot numbers on /dev/sd[bc]. Thanks for any help, with kind regards, Leon Woestenberg Linux localhost 2.6.16.14-axon1 #1 SMP PREEMPT Mon May 8 17:01

Re: libata hotplug and md raid?

2006-09-15 Thread Leon Woestenberg
Hello all, On 9/15/06, Greg KH [EMAIL PROTECTED] wrote: On Thu, Sep 14, 2006 at 02:24:45PM +0200, Leon Woestenberg wrote: On 9/13/06, Tejun Heo [EMAIL PROTECTED] wrote: Ric Wheeler wrote: Leon Woestenberg wrote: In short, I use ext3 over /dev/md0 over 4 SATA drives /dev/sd[a-d] each

Re: libata hotplug and md raid?

2006-09-14 Thread Leon Woestenberg
Hello all, On 9/13/06, Tejun Heo [EMAIL PROTECTED] wrote: Ric Wheeler wrote: Leon Woestenberg wrote: In short, I use ext3 over /dev/md0 over 4 SATA drives /dev/sd[a-d] each driven by libata ahci. I unplug then replug the drive that is rebuilding in RAID-5. When I unplug a drive, /dev/sda

libata hotplug and md raid?

2006-09-13 Thread Leon Woestenberg
Hello all, I am testing the (work-in-progress / upcoming) libata SATA hotplug. Hotplugging alone seems to work, but not well in combination with md RAID. Here is my report and a question about intended behaviour. Mainstream 2.6.17.11 kernel patched with libata-tj-2.6.17.4-20060710.tar.bz2 from

Re: libata hotplug and md raid?

2006-09-13 Thread Leon Woestenberg
Hello Tejun et al, On 9/13/06, Tejun Heo [EMAIL PROTECTED] wrote: Ric Wheeler wrote: (Adding Tejun Greg KH to this thread) Adding linux-ide to this thread. Leon Woestenberg wrote: [--snip--] In short, I use ext3 over /dev/md0 over 4 SATA drives /dev/sd[a-d] each driven by libata ahci. I