Re: [Lxc-users] 0.7.2 - 0.7.3 changes

2010-12-06 Thread Ozan Çağlayan
Cuma 12 Kasım 2010 günü (saat 12:05:29) Daniel Lezcano şunları yazmıştı:
 On 11/09/2010 09:33 PM, Brian K. White wrote:

 
 If I understood correctly, you are using the git head which is 0.7.3 + 1
 patch, right ?
 
 After your container is started, what gives the ouput of lxc-ps --lxc ?

We're having the same problems too. Here's the configuration file:

lxc.utsname = c2-farm32
lxc.network.type = veth
lxc.network.flags = up
lxc.network.link = br0
lxc.network.ipv4 = 192.168.3.140/24
lxc.network.hwaddr = DE:AD:BE:EF:24:94
lxc.network.name = eth0
lxc.mount = /etc/lxc/c2-farm32/fstab
lxc.rootfs = /etc/lxc/c2-farm32/rootfs
lxc.arch = i686

/etc/lxc/c2-farm32/fstab:
--

none /etc/lxc/c2-farm32/rootfs/dev/pts devpts defaults 0 0
none /etc/lxc/c2-farm32/rootfs/procproc   defaults 0 0
none /etc/lxc/c2-farm32/rootfs/sys sysfs  defaults 0 0
none /etc/lxc/c2-farm32/rootfs/dev/shm tmpfs  defaults 0 0


With 0.7.2, no problem at all but with the 0.7.3 tarball, no /proc is 
available thus initscripts fail at various places.

Is the behaviour change was intentional or is this a bug?


---
Ozan Çağlayan
TUBITAK/UEKAE - Pardus Linux
http://www.pardus.org.tr/eng

--
What happens now with your Lotus Notes apps - do you make another costly 
upgrade, or settle for being marooned without product support? Time to move
off Lotus Notes and onto the cloud with Force.com, apps are easier to build,
use, and manage than apps on traditional platforms. Sign up for the Lotus 
Notes Migration Kit to learn more. http://p.sf.net/sfu/salesforce-d2d
___
Lxc-users mailing list
Lxc-users@lists.sourceforge.net
https://lists.sourceforge.net/lists/listinfo/lxc-users


Re: [Lxc-users] 0.7.2 - 0.7.3 changes

2010-11-12 Thread Daniel Lezcano
On 11/09/2010 09:33 PM, Brian K. White wrote:
 My containers all work in lxc 0.6.5 and 0.7.2, (with different init
 script for 0.7.2 since it no longer needs an external watchdog to
 monitor containers task lists and run level)

 But, starting with a working 0.7.2 setup, and upping to the current git
 snapshot just after 0.7.3 with no other changes, my containers start up
 and run, but don't work due to mystery problems with /proc and ttys, or
 maybe all mount points in the fstab below. Networking doesn't work and
 various programs fail, but I can log in at the console screen session.
 It's a production machine and I couldn't leave it broken long enough to
 get more details.

 Here is a sample container setup thats currently working fine on 0.7.2

 nj9:~ # cat /etc/lxc/vps001/config
 lxc.utsname = nj10-010
 lxc.network.type = veth
 lxc.network.flags = up
 lxc.network.link = br0
 lxc.network.hwaddr = 02:00:47:bb:ce:56
 lxc.network.ipv4 = 71.187.206.86/24
 lxc.network.name = eth0
 lxc.mount = /etc/lxc/vps001/fstab
 lxc.rootfs = /srv/lxc/vps001

 nj9:~ # cat /etc/lxc/vps001/fstab
 none /srv/lxc/vps001/dev/pts devpts defaults 0 0
 none /srv/lxc/vps001/procproc   defaults 0 0
 none /srv/lxc/vps001/sys sysfs  defaults 0 0
 none /srv/lxc/vps001/dev/shm tmpfs  defaults 0 0

 nj9:~ # cat /srv/lxc/vps001/etc/fstab
 none /srv/lxc/vps001/dev/pts devpts defaults 0 0
 none /srv/lxc/vps001/procproc   defaults 0 0
 none /srv/lxc/vps001/sys sysfs  defaults 0 0
 none /srv/lxc/vps001/dev/shm tmpfs  defaults 0 0

 under /srv/lxc/vps001 is a full system where these mount points exist
 and are empty when the container is not running.

 The start script runs
 screen -dmS vps001 lxc-start -f /etc/lxc/vps001/config -n vps001
 to start the container.

 I don't know where to stop in relaying every possible affecting
 variable, like the contents of the containers /dev, the configuration of
 the containers various init scripts (udev is disabled for one thing) etc.

 What do I need to change or look out for going from 0.7.2 to 0.7.3 given
 the above config?


If I understood correctly, you are using the git head which is 0.7.3 + 1 
patch, right ?

After your container is started, what gives the ouput of lxc-ps --lxc ?






--
Centralized Desktop Delivery: Dell and VMware Reference Architecture
Simplifying enterprise desktop deployment and management using
Dell EqualLogic storage and VMware View: A highly scalable, end-to-end
client virtualization framework. Read more!
http://p.sf.net/sfu/dell-eql-dev2dev
___
Lxc-users mailing list
Lxc-users@lists.sourceforge.net
https://lists.sourceforge.net/lists/listinfo/lxc-users


[Lxc-users] 0.7.2 - 0.7.3 changes

2010-11-09 Thread Brian K. White
My containers all work in lxc 0.6.5 and 0.7.2, (with different init 
script for 0.7.2 since it no longer needs an external watchdog to 
monitor containers task lists and run level)

But, starting with a working 0.7.2 setup, and upping to the current git 
snapshot just after 0.7.3 with no other changes, my containers start up 
and run, but don't work due to mystery problems with /proc and ttys, or 
maybe all mount points in the fstab below. Networking doesn't work and 
various programs fail, but I can log in at the console screen session.
It's a production machine and I couldn't leave it broken long enough to 
get more details.

Here is a sample container setup thats currently working fine on 0.7.2

nj9:~ # cat /etc/lxc/vps001/config
lxc.utsname = nj10-010
lxc.network.type = veth
lxc.network.flags = up
lxc.network.link = br0
lxc.network.hwaddr = 02:00:47:bb:ce:56
lxc.network.ipv4 = 71.187.206.86/24
lxc.network.name = eth0
lxc.mount = /etc/lxc/vps001/fstab
lxc.rootfs = /srv/lxc/vps001

nj9:~ # cat /etc/lxc/vps001/fstab
none /srv/lxc/vps001/dev/pts devpts defaults 0 0
none /srv/lxc/vps001/procproc   defaults 0 0
none /srv/lxc/vps001/sys sysfs  defaults 0 0
none /srv/lxc/vps001/dev/shm tmpfs  defaults 0 0

nj9:~ # cat /srv/lxc/vps001/etc/fstab
none /srv/lxc/vps001/dev/pts devpts defaults 0 0
none /srv/lxc/vps001/procproc   defaults 0 0
none /srv/lxc/vps001/sys sysfs  defaults 0 0
none /srv/lxc/vps001/dev/shm tmpfs  defaults 0 0

under /srv/lxc/vps001 is a full system where these mount points exist 
and are empty when the container is not running.

The start script runs
screen -dmS vps001 lxc-start -f /etc/lxc/vps001/config -n vps001
to start the container.

I don't know where to stop in relaying every possible affecting 
variable, like the contents of the containers /dev, the configuration of 
the containers various init scripts (udev is disabled for one thing) etc.

What do I need to change or look out for going from 0.7.2 to 0.7.3 given 
the above config?

-- 
bkw

--
The Next 800 Companies to Lead America's Growth: New Video Whitepaper
David G. Thomson, author of the best-selling book Blueprint to a 
Billion shares his insights and actions to help propel your 
business during the next growth cycle. Listen Now!
http://p.sf.net/sfu/SAP-dev2dev
___
Lxc-users mailing list
Lxc-users@lists.sourceforge.net
https://lists.sourceforge.net/lists/listinfo/lxc-users