Re: unable to run lyx 1.6.2 and 1.6.3 due to undefined symbol: _Z13qFlagLocationPKc

2009-08-13 Thread zweetsmoel
On Thu, Aug 13, 2009 at 11:13 AM, John McCabe-Danstedgma...@gmail.com wrote:
 On Thu, Aug 13, 2009 at 4:17 AM, zweetsmoelzweetsm...@gmail.com wrote:
 only another error message...
 src/lyx: symbol lookup error: src/lyx: undefined symbol:
 _ZN8QPainter10drawPixmapERK7QPointFRK7QPixmap

 ok, this is definitely a qt error. even qtconfig won't launch, it
 gotta be qt related. but what exactly? i tried removing 
 re-installing all qt packages and many others; and i wasn't able to
 find duplicate qt libs, but i'm not really an expert in libs and devs.

 OK, since we are both using Ubuntu 9.04 our ldd's should be pretty
 much the same*. I have put my  my results from ldd below, what are
 yours?

 * I have installed qt4.5.2, which may change some of the 0x stuff. If
 you get other wise similar results, a
  sudo apt-get install libqt4
 May help.

 --

 $ ldd `which lyx`
        linux-vdso.so.1 =  (0x7fff88ffe000)
        libaspell.so.15 = /usr/lib/libaspell.so.15 (0x7ff580af5000)
        libdl.so.2 = /lib/libdl.so.2 (0x7ff5808f1000)
        libz.so.1 = /lib/libz.so.1 (0x7ff5806d9000)
        libQtGui.so.4 = /usr/lib/libQtGui.so.4 (0x7ff57fb26000)
        libQtCore.so.4 = /usr/lib/libQtCore.so.4 (0x7ff57f6ef000)
        libstdc++.so.6 = /usr/lib/libstdc++.so.6 (0x7ff57f3e2000)
        libm.so.6 = /lib/libm.so.6 (0x7ff57f15d000)
        libgcc_s.so.1 = /lib/libgcc_s.so.1 (0x7ff57ef45000)
        libc.so.6 = /lib/libc.so.6 (0x7ff57ebd3000)
        libpthread.so.0 = /lib/libpthread.so.0 (0x7ff57e9b7000)
        libX11.so.6 = /usr/lib/libX11.so.6 (0x7ff57e6b)
        /lib64/ld-linux-x86-64.so.2 (0x7ff580db3000)
        libaudio.so.2 = /usr/lib/libaudio.so.2 (0x7ff57e497000)
        libpng12.so.0 = /usr/lib/libpng12.so.0 (0x7ff57e27)
        libfreetype.so.6 = /usr/lib/libfreetype.so.6 (0x7ff57dfea000)
        libgobject-2.0.so.0 = /usr/lib/libgobject-2.0.so.0 
 (0x7ff57dda4000)
        libSM.so.6 = /usr/lib/libSM.so.6 (0x7ff57db9b000)
        libICE.so.6 = /usr/lib/libICE.so.6 (0x7ff57d98)
        libglib-2.0.so.0 = /usr/lib/libglib-2.0.so.0 (0x7ff57d6bb000)
        libXrender.so.1 = /usr/lib/libXrender.so.1 (0x7ff57d4b1000)
        libfontconfig.so.1 = /usr/lib/libfontconfig.so.1 (0x7ff57d27f000)
        libXext.so.6 = /usr/lib/libXext.so.6 (0x7ff57d06d000)
        libgthread-2.0.so.0 = /usr/lib/libgthread-2.0.so.0 
 (0x7ff57ce68000)
        librt.so.1 = /lib/librt.so.1 (0x7ff57cc6)
        libxcb.so.1 = /usr/lib/libxcb.so.1 (0x7ff57ca44000)
        libXt.so.6 = /usr/lib/libXt.so.6 (0x7ff57c7de000)
        libpcre.so.3 = /lib/libpcre.so.3 (0x7ff57c5ae000)
        libuuid.so.1 = /lib/libuuid.so.1 (0x7ff57c3a9000)
        libexpat.so.1 = /usr/lib/libexpat.so.1 (0x7ff57c17f000)
        libXau.so.6 = /usr/lib/libXau.so.6 (0x7ff57bf7c000)
        libXdmcp.so.6 = /usr/lib/libXdmcp.so.6 (0x7ff57bd77000)

 --
 John C. McCabe-Dansted


issue has been resolved! by running: ldd `which lyx` in a shell, i was
able to see that libQtCore.so.4 was loaded from /usr/local/lib instead
of /usr/lib, which suggests duplicate and wrong usage of libs.
deleting two qt-lib files residing at /usr/local/lib actually resolved
the issue. i must have missed those files when i searched for
duplicate libs yesterday. and as andre suggested it was indeed a
system install issue. most important of all, lyx is working again, i
just checked it. same goes for qt-config and smplayer :)

you guys are great. thanks a lot.

regards,
michael


Re: unable to run lyx 1.6.2 and 1.6.3 due to undefined symbol: _Z13qFlagLocationPKc

2009-08-13 Thread zweetsmoel
On Thu, Aug 13, 2009 at 11:13 AM, John McCabe-Danstedgma...@gmail.com wrote:
 On Thu, Aug 13, 2009 at 4:17 AM, zweetsmoelzweetsm...@gmail.com wrote:
 only another error message...
 src/lyx: symbol lookup error: src/lyx: undefined symbol:
 _ZN8QPainter10drawPixmapERK7QPointFRK7QPixmap

 ok, this is definitely a qt error. even qtconfig won't launch, it
 gotta be qt related. but what exactly? i tried removing 
 re-installing all qt packages and many others; and i wasn't able to
 find duplicate qt libs, but i'm not really an expert in libs and devs.

 OK, since we are both using Ubuntu 9.04 our ldd's should be pretty
 much the same*. I have put my  my results from ldd below, what are
 yours?

 * I have installed qt4.5.2, which may change some of the 0x stuff. If
 you get other wise similar results, a
  sudo apt-get install libqt4
 May help.

 --

 $ ldd `which lyx`
        linux-vdso.so.1 =  (0x7fff88ffe000)
        libaspell.so.15 = /usr/lib/libaspell.so.15 (0x7ff580af5000)
        libdl.so.2 = /lib/libdl.so.2 (0x7ff5808f1000)
        libz.so.1 = /lib/libz.so.1 (0x7ff5806d9000)
        libQtGui.so.4 = /usr/lib/libQtGui.so.4 (0x7ff57fb26000)
        libQtCore.so.4 = /usr/lib/libQtCore.so.4 (0x7ff57f6ef000)
        libstdc++.so.6 = /usr/lib/libstdc++.so.6 (0x7ff57f3e2000)
        libm.so.6 = /lib/libm.so.6 (0x7ff57f15d000)
        libgcc_s.so.1 = /lib/libgcc_s.so.1 (0x7ff57ef45000)
        libc.so.6 = /lib/libc.so.6 (0x7ff57ebd3000)
        libpthread.so.0 = /lib/libpthread.so.0 (0x7ff57e9b7000)
        libX11.so.6 = /usr/lib/libX11.so.6 (0x7ff57e6b)
        /lib64/ld-linux-x86-64.so.2 (0x7ff580db3000)
        libaudio.so.2 = /usr/lib/libaudio.so.2 (0x7ff57e497000)
        libpng12.so.0 = /usr/lib/libpng12.so.0 (0x7ff57e27)
        libfreetype.so.6 = /usr/lib/libfreetype.so.6 (0x7ff57dfea000)
        libgobject-2.0.so.0 = /usr/lib/libgobject-2.0.so.0 
 (0x7ff57dda4000)
        libSM.so.6 = /usr/lib/libSM.so.6 (0x7ff57db9b000)
        libICE.so.6 = /usr/lib/libICE.so.6 (0x7ff57d98)
        libglib-2.0.so.0 = /usr/lib/libglib-2.0.so.0 (0x7ff57d6bb000)
        libXrender.so.1 = /usr/lib/libXrender.so.1 (0x7ff57d4b1000)
        libfontconfig.so.1 = /usr/lib/libfontconfig.so.1 (0x7ff57d27f000)
        libXext.so.6 = /usr/lib/libXext.so.6 (0x7ff57d06d000)
        libgthread-2.0.so.0 = /usr/lib/libgthread-2.0.so.0 
 (0x7ff57ce68000)
        librt.so.1 = /lib/librt.so.1 (0x7ff57cc6)
        libxcb.so.1 = /usr/lib/libxcb.so.1 (0x7ff57ca44000)
        libXt.so.6 = /usr/lib/libXt.so.6 (0x7ff57c7de000)
        libpcre.so.3 = /lib/libpcre.so.3 (0x7ff57c5ae000)
        libuuid.so.1 = /lib/libuuid.so.1 (0x7ff57c3a9000)
        libexpat.so.1 = /usr/lib/libexpat.so.1 (0x7ff57c17f000)
        libXau.so.6 = /usr/lib/libXau.so.6 (0x7ff57bf7c000)
        libXdmcp.so.6 = /usr/lib/libXdmcp.so.6 (0x7ff57bd77000)

 --
 John C. McCabe-Dansted


issue has been resolved! by running: ldd `which lyx` in a shell, i was
able to see that libQtCore.so.4 was loaded from /usr/local/lib instead
of /usr/lib, which suggests duplicate and wrong usage of libs.
deleting two qt-lib files residing at /usr/local/lib actually resolved
the issue. i must have missed those files when i searched for
duplicate libs yesterday. and as andre suggested it was indeed a
system install issue. most important of all, lyx is working again, i
just checked it. same goes for qt-config and smplayer :)

you guys are great. thanks a lot.

regards,
michael


Re: unable to run lyx 1.6.2 and 1.6.3 due to undefined symbol: _Z13qFlagLocationPKc

2009-08-13 Thread zweetsmoel
On Thu, Aug 13, 2009 at 11:13 AM, John McCabe-Dansted<gma...@gmail.com> wrote:
> On Thu, Aug 13, 2009 at 4:17 AM, zweetsmoel<zweetsm...@gmail.com> wrote:
>> only another error message...
>> src/lyx: symbol lookup error: src/lyx: undefined symbol:
>> _ZN8QPainter10drawPixmapERK7QPointFRK7QPixmap
>>
>> ok, this is definitely a qt error. even qtconfig won't launch, it
>> gotta be qt related. but what exactly? i tried removing &
>> re-installing all qt packages and many others; and i wasn't able to
>> find duplicate qt libs, but i'm not really an expert in libs and devs.
>
> OK, since we are both using Ubuntu 9.04 our ldd's should be pretty
> much the same*. I have put my  my results from ldd below, what are
> yours?
>
> * I have installed qt4.5.2, which may change some of the 0x stuff. If
> you get other wise similar results, a
>  sudo apt-get install libqt4
> May help.
>
> --
>
> $ ldd `which lyx`
>        linux-vdso.so.1 =>  (0x7fff88ffe000)
>        libaspell.so.15 => /usr/lib/libaspell.so.15 (0x7ff580af5000)
>        libdl.so.2 => /lib/libdl.so.2 (0x7ff5808f1000)
>        libz.so.1 => /lib/libz.so.1 (0x7ff5806d9000)
>        libQtGui.so.4 => /usr/lib/libQtGui.so.4 (0x7ff57fb26000)
>        libQtCore.so.4 => /usr/lib/libQtCore.so.4 (0x7ff57f6ef000)
>        libstdc++.so.6 => /usr/lib/libstdc++.so.6 (0x7ff57f3e2000)
>        libm.so.6 => /lib/libm.so.6 (0x7ff57f15d000)
>        libgcc_s.so.1 => /lib/libgcc_s.so.1 (0x7ff57ef45000)
>        libc.so.6 => /lib/libc.so.6 (0x7ff57ebd3000)
>        libpthread.so.0 => /lib/libpthread.so.0 (0x7ff57e9b7000)
>        libX11.so.6 => /usr/lib/libX11.so.6 (0x7ff57e6b)
>        /lib64/ld-linux-x86-64.so.2 (0x7ff580db3000)
>        libaudio.so.2 => /usr/lib/libaudio.so.2 (0x7ff57e497000)
>        libpng12.so.0 => /usr/lib/libpng12.so.0 (0x7ff57e27)
>        libfreetype.so.6 => /usr/lib/libfreetype.so.6 (0x7ff57dfea000)
>        libgobject-2.0.so.0 => /usr/lib/libgobject-2.0.so.0 
> (0x7ff57dda4000)
>        libSM.so.6 => /usr/lib/libSM.so.6 (0x7ff57db9b000)
>        libICE.so.6 => /usr/lib/libICE.so.6 (0x7ff57d98)
>        libglib-2.0.so.0 => /usr/lib/libglib-2.0.so.0 (0x7ff57d6bb000)
>        libXrender.so.1 => /usr/lib/libXrender.so.1 (0x7ff57d4b1000)
>        libfontconfig.so.1 => /usr/lib/libfontconfig.so.1 (0x7ff57d27f000)
>        libXext.so.6 => /usr/lib/libXext.so.6 (0x7ff57d06d000)
>        libgthread-2.0.so.0 => /usr/lib/libgthread-2.0.so.0 
> (0x7ff57ce68000)
>        librt.so.1 => /lib/librt.so.1 (0x7ff57cc6)
>        libxcb.so.1 => /usr/lib/libxcb.so.1 (0x7ff57ca44000)
>        libXt.so.6 => /usr/lib/libXt.so.6 (0x7ff57c7de000)
>        libpcre.so.3 => /lib/libpcre.so.3 (0x7ff57c5ae000)
>        libuuid.so.1 => /lib/libuuid.so.1 (0x7ff57c3a9000)
>        libexpat.so.1 => /usr/lib/libexpat.so.1 (0x7ff57c17f000)
>        libXau.so.6 => /usr/lib/libXau.so.6 (0x7ff57bf7c000)
>        libXdmcp.so.6 => /usr/lib/libXdmcp.so.6 (0x7ff57bd77000)
>
> --
> John C. McCabe-Dansted
>

issue has been resolved! by running: ldd `which lyx` in a shell, i was
able to see that libQtCore.so.4 was loaded from /usr/local/lib instead
of /usr/lib, which suggests duplicate and wrong usage of libs.
deleting two qt-lib files residing at /usr/local/lib actually resolved
the issue. i must have missed those files when i searched for
duplicate libs yesterday. and as andre suggested it was indeed a
system install issue. most important of all, lyx is working again, i
just checked it. same goes for qt-config and smplayer :)

you guys are great. thanks a lot.

regards,
michael


unable to run lyx 1.6.2 and 1.6.3 due to undefined symbol: _Z13qFlagLocationPKc

2009-08-12 Thread zweetsmoel
Hello,

it always happens when you need the bloody thing ;-)

i urgently need to edit and render my CV with lyx. unfortunately lyx
gives the following error when starting:  symbol lookup error:
src/lyx: undefined symbol: _Z13qFlagLocationPKc

i tried re-installing lyx 1.6.2, re-installing Qt, i even build 1.6.3
from source,... but nothing helps :\  googling did not save my day, so
i'm asking here, because i'm stuck. please any suggestions? my
guess this is Qt related, but i have not a single clue how to fix that

running on ubuntu 9.04, with qt 4.5 (i think)


thank you!
regards
Michael


Re: unable to run lyx 1.6.2 and 1.6.3 due to undefined symbol: _Z13qFlagLocationPKc

2009-08-12 Thread zweetsmoel
On Wed, Aug 12, 2009 at 8:27 PM, rgheckrgh...@bobjweil.com wrote:
 On 08/12/2009 02:21 PM, zweetsmoel wrote:

 Hello,

 it always happens when you need the bloody thing ;-)

 i urgently need to edit and render my CV with lyx. unfortunately lyx
 gives the following error when starting:  symbol lookup error:
 src/lyx: undefined symbol: _Z13qFlagLocationPKc

 i tried re-installing lyx 1.6.2, re-installing Qt, i even build 1.6.3
 from source,... but nothing helps :\  googling did not save my day, so
 i'm asking here, because i'm stuck. please any suggestions? my
 guess this is Qt related, but i have not a single clue how to fix that

 running on ubuntu 9.04, with qt 4.5 (i think)



 It does seem to have something to do with Qt, but I'm not sure what.

 Some people seem to have had better luck with 1.6.1, which you could also
 try.

 Andre, I'm bringing you in, as you're the guru for this kind of thing.

 rh



i'll try 1.6.1 as compiling 1.6.3 wasn't too difficult

i replied to vincent, but i noticed it was sent to him only, sorry for that.
my question was: how can i check the exact qt version installed on my
ubuntu box?

thx
michael


Re: unable to run lyx 1.6.2 and 1.6.3 due to undefined symbol: _Z13qFlagLocationPKc

2009-08-12 Thread zweetsmoel
On Wed, Aug 12, 2009 at 8:40 PM, Andre
Poenitzandre.poen...@mathematik.tu-chemnitz.de wrote:
 On Wed, Aug 12, 2009 at 08:21:00PM +0200, zweetsmoel wrote:
 Hello,

 it always happens when you need the bloody thing ;-)

 i urgently need to edit and render my CV with lyx. unfortunately lyx
 gives the following error when starting:  symbol lookup error:
 src/lyx: undefined symbol: _Z13qFlagLocationPKc

 i tried re-installing lyx 1.6.2, re-installing Qt, i even build 1.6.3
 from source,... but nothing helps :\  googling did not save my day, so
 i'm asking here, because i'm stuck. please any suggestions? my
 guess this is Qt related, but i have not a single clue how to fix that

 running on ubuntu 9.04, with qt 4.5 (i think)

 The LyX your are trying to start wants to use an older version of Qt
 than the one that was used when LyX was compiled.

 This may e.g. happen when you use a self-compiled recent version of Qt
 to build LyX and on startup it picks up the older system version.
 Setting LD_LIBRARY_PATH apropriately helps in those cases.

 Andre'



i've build 1.6.1, but exactly the same error :\ ...

andre, thx for the suggestions, but i did not compile Qt myself. it's
the standard ubuntu qt libs.
could you please elaborate on how to use 'setting LD_LIBRARY_PATH'?
i'm not sure that i understand what you mean.

thank you
M


Re: unable to run lyx 1.6.2 and 1.6.3 due to undefined symbol: _Z13qFlagLocationPKc

2009-08-12 Thread zweetsmoel
On Wed, Aug 12, 2009 at 8:40 PM, Andre
Poenitzandre.poen...@mathematik.tu-chemnitz.de wrote:
 On Wed, Aug 12, 2009 at 08:21:00PM +0200, zweetsmoel wrote:
 Hello,

 it always happens when you need the bloody thing ;-)

 i urgently need to edit and render my CV with lyx. unfortunately lyx
 gives the following error when starting:  symbol lookup error:
 src/lyx: undefined symbol: _Z13qFlagLocationPKc

 i tried re-installing lyx 1.6.2, re-installing Qt, i even build 1.6.3
 from source,... but nothing helps :\  googling did not save my day, so
 i'm asking here, because i'm stuck. please any suggestions? my
 guess this is Qt related, but i have not a single clue how to fix that

 running on ubuntu 9.04, with qt 4.5 (i think)

 The LyX your are trying to start wants to use an older version of Qt
 than the one that was used when LyX was compiled.

 This may e.g. happen when you use a self-compiled recent version of Qt
 to build LyX and on startup it picks up the older system version.
 Setting LD_LIBRARY_PATH apropriately helps in those cases.

 Andre'


for your information, when i compile lyx (either 1.6.1/2/3), i get
this info when finished:

Configuration
  Host type:i686-pc-linux-gnu
  Special build flags:   use-ispell
  C   Compiler: gcc
  C   Compiler LyX flags:
  C   Compiler flags:-O2
  C++ Compiler: g++ (4.3.3)
  C++ Compiler LyX flags:
  C++ Compiler flags:-O2
  Linker flags:
  Linker user flags:
  Qt 4 Frontend:
  Qt 4 version: 4.5.0
  Packaging:posix
  LyX binary dir:   /usr/local/bin
  LyX files dir:/usr/local/share/lyx

Configuration of LyX was successful.
Type 'make' to compile the program,
and then 'make install' to install it.



hope this helps,
Michael


Re: unable to run lyx 1.6.2 and 1.6.3 due to undefined symbol: _Z13qFlagLocationPKc

2009-08-12 Thread zweetsmoel
On Wed, Aug 12, 2009 at 9:45 PM, Andre
Poenitzandre.poen...@mathematik.tu-chemnitz.de wrote:
 On Wed, Aug 12, 2009 at 09:15:17PM +0200, zweetsmoel wrote:
 On Wed, Aug 12, 2009 at 8:40 PM, Andre
 Poenitzandre.poen...@mathematik.tu-chemnitz.de wrote:
  On Wed, Aug 12, 2009 at 08:21:00PM +0200, zweetsmoel wrote:
  Hello,
 
  it always happens when you need the bloody thing ;-)
 
  i urgently need to edit and render my CV with lyx. unfortunately lyx
  gives the following error when starting:  symbol lookup error:
  src/lyx: undefined symbol: _Z13qFlagLocationPKc
 
  i tried re-installing lyx 1.6.2, re-installing Qt, i even build 1.6.3
  from source,... but nothing helps :\  googling did not save my day, so
  i'm asking here, because i'm stuck. please any suggestions? my
  guess this is Qt related, but i have not a single clue how to fix that
 
  running on ubuntu 9.04, with qt 4.5 (i think)
 
  The LyX your are trying to start wants to use an older version of Qt
  than the one that was used when LyX was compiled.
 
  This may e.g. happen when you use a self-compiled recent version of Qt
  to build LyX and on startup it picks up the older system version.
  Setting LD_LIBRARY_PATH apropriately helps in those cases.
 
  Andre'


 i've build 1.6.1, but exactly the same error :\ ...

 andre, thx for the suggestions, but i did not compile Qt myself. it's
 the standard ubuntu qt libs.

 I am reasonably sure that the scenario you describe cannot occur
 with only a single version of Qt on your system.

 If you only used only packages form your distribution the only
 explanation I have is that the development package you use (i.e.
 libqt4-dev) does not match the installed libraries. Either there's
 a difference in version of both, or you use the development package
 with a set of defines that's incompatible with the the installed
 version.

 The latter seems actually be rather likely as qFlagLocation is
 only used if QT_NO_DEBUG is _not_ set, i.e. you use the Qt in
 debug mode. The system Qt is most likely not in debug mode.

 If this is the reason you need to make sure that QT_NO_DEBUG is
 defined when you compile LyX. I have no idea how Ubuntu packages
 the Qt development package, but I guess configuring LyX with
 CXXFLAGS=-DQT_NO_DEBUG ./configure or similar might help.

 Andre'

 PS:

 could you please elaborate on how to use 'setting LD_LIBRARY_PATH'?
 i'm not sure that i understand what you mean.

 That's only relevant for the case where you have multiple versions
 of Qt on your system, so let's ignore this for now.


only another error message...
src/lyx: symbol lookup error: src/lyx: undefined symbol:
_ZN8QPainter10drawPixmapERK7QPointFRK7QPixmap

ok, this is definitely a qt error. even qtconfig won't launch, it
gotta be qt related. but what exactly? i tried removing 
re-installing all qt packages and many others; and i wasn't able to
find duplicate qt libs, but i'm not really an expert in libs and devs.

too bad, that's gonna be a CV made with ms-office. yak... ;-)

thanks for the feedback folks
michael


unable to run lyx 1.6.2 and 1.6.3 due to undefined symbol: _Z13qFlagLocationPKc

2009-08-12 Thread zweetsmoel
Hello,

it always happens when you need the bloody thing ;-)

i urgently need to edit and render my CV with lyx. unfortunately lyx
gives the following error when starting:  symbol lookup error:
src/lyx: undefined symbol: _Z13qFlagLocationPKc

i tried re-installing lyx 1.6.2, re-installing Qt, i even build 1.6.3
from source,... but nothing helps :\  googling did not save my day, so
i'm asking here, because i'm stuck. please any suggestions? my
guess this is Qt related, but i have not a single clue how to fix that

running on ubuntu 9.04, with qt 4.5 (i think)


thank you!
regards
Michael


Re: unable to run lyx 1.6.2 and 1.6.3 due to undefined symbol: _Z13qFlagLocationPKc

2009-08-12 Thread zweetsmoel
On Wed, Aug 12, 2009 at 8:27 PM, rgheckrgh...@bobjweil.com wrote:
 On 08/12/2009 02:21 PM, zweetsmoel wrote:

 Hello,

 it always happens when you need the bloody thing ;-)

 i urgently need to edit and render my CV with lyx. unfortunately lyx
 gives the following error when starting:  symbol lookup error:
 src/lyx: undefined symbol: _Z13qFlagLocationPKc

 i tried re-installing lyx 1.6.2, re-installing Qt, i even build 1.6.3
 from source,... but nothing helps :\  googling did not save my day, so
 i'm asking here, because i'm stuck. please any suggestions? my
 guess this is Qt related, but i have not a single clue how to fix that

 running on ubuntu 9.04, with qt 4.5 (i think)



 It does seem to have something to do with Qt, but I'm not sure what.

 Some people seem to have had better luck with 1.6.1, which you could also
 try.

 Andre, I'm bringing you in, as you're the guru for this kind of thing.

 rh



i'll try 1.6.1 as compiling 1.6.3 wasn't too difficult

i replied to vincent, but i noticed it was sent to him only, sorry for that.
my question was: how can i check the exact qt version installed on my
ubuntu box?

thx
michael


Re: unable to run lyx 1.6.2 and 1.6.3 due to undefined symbol: _Z13qFlagLocationPKc

2009-08-12 Thread zweetsmoel
On Wed, Aug 12, 2009 at 8:40 PM, Andre
Poenitzandre.poen...@mathematik.tu-chemnitz.de wrote:
 On Wed, Aug 12, 2009 at 08:21:00PM +0200, zweetsmoel wrote:
 Hello,

 it always happens when you need the bloody thing ;-)

 i urgently need to edit and render my CV with lyx. unfortunately lyx
 gives the following error when starting:  symbol lookup error:
 src/lyx: undefined symbol: _Z13qFlagLocationPKc

 i tried re-installing lyx 1.6.2, re-installing Qt, i even build 1.6.3
 from source,... but nothing helps :\  googling did not save my day, so
 i'm asking here, because i'm stuck. please any suggestions? my
 guess this is Qt related, but i have not a single clue how to fix that

 running on ubuntu 9.04, with qt 4.5 (i think)

 The LyX your are trying to start wants to use an older version of Qt
 than the one that was used when LyX was compiled.

 This may e.g. happen when you use a self-compiled recent version of Qt
 to build LyX and on startup it picks up the older system version.
 Setting LD_LIBRARY_PATH apropriately helps in those cases.

 Andre'



i've build 1.6.1, but exactly the same error :\ ...

andre, thx for the suggestions, but i did not compile Qt myself. it's
the standard ubuntu qt libs.
could you please elaborate on how to use 'setting LD_LIBRARY_PATH'?
i'm not sure that i understand what you mean.

thank you
M


Re: unable to run lyx 1.6.2 and 1.6.3 due to undefined symbol: _Z13qFlagLocationPKc

2009-08-12 Thread zweetsmoel
On Wed, Aug 12, 2009 at 8:40 PM, Andre
Poenitzandre.poen...@mathematik.tu-chemnitz.de wrote:
 On Wed, Aug 12, 2009 at 08:21:00PM +0200, zweetsmoel wrote:
 Hello,

 it always happens when you need the bloody thing ;-)

 i urgently need to edit and render my CV with lyx. unfortunately lyx
 gives the following error when starting:  symbol lookup error:
 src/lyx: undefined symbol: _Z13qFlagLocationPKc

 i tried re-installing lyx 1.6.2, re-installing Qt, i even build 1.6.3
 from source,... but nothing helps :\  googling did not save my day, so
 i'm asking here, because i'm stuck. please any suggestions? my
 guess this is Qt related, but i have not a single clue how to fix that

 running on ubuntu 9.04, with qt 4.5 (i think)

 The LyX your are trying to start wants to use an older version of Qt
 than the one that was used when LyX was compiled.

 This may e.g. happen when you use a self-compiled recent version of Qt
 to build LyX and on startup it picks up the older system version.
 Setting LD_LIBRARY_PATH apropriately helps in those cases.

 Andre'


for your information, when i compile lyx (either 1.6.1/2/3), i get
this info when finished:

Configuration
  Host type:i686-pc-linux-gnu
  Special build flags:   use-ispell
  C   Compiler: gcc
  C   Compiler LyX flags:
  C   Compiler flags:-O2
  C++ Compiler: g++ (4.3.3)
  C++ Compiler LyX flags:
  C++ Compiler flags:-O2
  Linker flags:
  Linker user flags:
  Qt 4 Frontend:
  Qt 4 version: 4.5.0
  Packaging:posix
  LyX binary dir:   /usr/local/bin
  LyX files dir:/usr/local/share/lyx

Configuration of LyX was successful.
Type 'make' to compile the program,
and then 'make install' to install it.



hope this helps,
Michael


Re: unable to run lyx 1.6.2 and 1.6.3 due to undefined symbol: _Z13qFlagLocationPKc

2009-08-12 Thread zweetsmoel
On Wed, Aug 12, 2009 at 9:45 PM, Andre
Poenitzandre.poen...@mathematik.tu-chemnitz.de wrote:
 On Wed, Aug 12, 2009 at 09:15:17PM +0200, zweetsmoel wrote:
 On Wed, Aug 12, 2009 at 8:40 PM, Andre
 Poenitzandre.poen...@mathematik.tu-chemnitz.de wrote:
  On Wed, Aug 12, 2009 at 08:21:00PM +0200, zweetsmoel wrote:
  Hello,
 
  it always happens when you need the bloody thing ;-)
 
  i urgently need to edit and render my CV with lyx. unfortunately lyx
  gives the following error when starting:  symbol lookup error:
  src/lyx: undefined symbol: _Z13qFlagLocationPKc
 
  i tried re-installing lyx 1.6.2, re-installing Qt, i even build 1.6.3
  from source,... but nothing helps :\  googling did not save my day, so
  i'm asking here, because i'm stuck. please any suggestions? my
  guess this is Qt related, but i have not a single clue how to fix that
 
  running on ubuntu 9.04, with qt 4.5 (i think)
 
  The LyX your are trying to start wants to use an older version of Qt
  than the one that was used when LyX was compiled.
 
  This may e.g. happen when you use a self-compiled recent version of Qt
  to build LyX and on startup it picks up the older system version.
  Setting LD_LIBRARY_PATH apropriately helps in those cases.
 
  Andre'


 i've build 1.6.1, but exactly the same error :\ ...

 andre, thx for the suggestions, but i did not compile Qt myself. it's
 the standard ubuntu qt libs.

 I am reasonably sure that the scenario you describe cannot occur
 with only a single version of Qt on your system.

 If you only used only packages form your distribution the only
 explanation I have is that the development package you use (i.e.
 libqt4-dev) does not match the installed libraries. Either there's
 a difference in version of both, or you use the development package
 with a set of defines that's incompatible with the the installed
 version.

 The latter seems actually be rather likely as qFlagLocation is
 only used if QT_NO_DEBUG is _not_ set, i.e. you use the Qt in
 debug mode. The system Qt is most likely not in debug mode.

 If this is the reason you need to make sure that QT_NO_DEBUG is
 defined when you compile LyX. I have no idea how Ubuntu packages
 the Qt development package, but I guess configuring LyX with
 CXXFLAGS=-DQT_NO_DEBUG ./configure or similar might help.

 Andre'

 PS:

 could you please elaborate on how to use 'setting LD_LIBRARY_PATH'?
 i'm not sure that i understand what you mean.

 That's only relevant for the case where you have multiple versions
 of Qt on your system, so let's ignore this for now.


only another error message...
src/lyx: symbol lookup error: src/lyx: undefined symbol:
_ZN8QPainter10drawPixmapERK7QPointFRK7QPixmap

ok, this is definitely a qt error. even qtconfig won't launch, it
gotta be qt related. but what exactly? i tried removing 
re-installing all qt packages and many others; and i wasn't able to
find duplicate qt libs, but i'm not really an expert in libs and devs.

too bad, that's gonna be a CV made with ms-office. yak... ;-)

thanks for the feedback folks
michael


unable to run lyx 1.6.2 and 1.6.3 due to undefined symbol: _Z13qFlagLocationPKc

2009-08-12 Thread zweetsmoel
Hello,

it always happens when you need the bloody thing ;-)

i urgently need to edit and render my CV with lyx. unfortunately lyx
gives the following error when starting:  symbol lookup error:
src/lyx: undefined symbol: _Z13qFlagLocationPKc

i tried re-installing lyx 1.6.2, re-installing Qt, i even build 1.6.3
from source,... but nothing helps :\  googling did not save my day, so
i'm asking here, because i'm stuck. please any suggestions? my
guess this is Qt related, but i have not a single clue how to fix that

running on ubuntu 9.04, with qt 4.5 (i think)


thank you!
regards
Michael


Re: unable to run lyx 1.6.2 and 1.6.3 due to undefined symbol: _Z13qFlagLocationPKc

2009-08-12 Thread zweetsmoel
On Wed, Aug 12, 2009 at 8:27 PM, rgheck<rgh...@bobjweil.com> wrote:
> On 08/12/2009 02:21 PM, zweetsmoel wrote:
>>
>> Hello,
>>
>> it always happens when you need the bloody thing ;-)
>>
>> i urgently need to edit and render my CV with lyx. unfortunately lyx
>> gives the following error when starting:  symbol lookup error:
>> src/lyx: undefined symbol: _Z13qFlagLocationPKc
>>
>> i tried re-installing lyx 1.6.2, re-installing Qt, i even build 1.6.3
>> from source,... but nothing helps :\  googling did not save my day, so
>> i'm asking here, because i'm stuck. please any suggestions? my
>> guess this is Qt related, but i have not a single clue how to fix that
>>
>> running on ubuntu 9.04, with qt 4.5 (i think)
>>
>>
>
> It does seem to have something to do with Qt, but I'm not sure what.
>
> Some people seem to have had better luck with 1.6.1, which you could also
> try.
>
> Andre, I'm bringing you in, as you're the guru for this kind of thing.
>
> rh
>
>

i'll try 1.6.1 as compiling 1.6.3 wasn't too difficult

i replied to vincent, but i noticed it was sent to him only, sorry for that.
my question was: how can i check the exact qt version installed on my
ubuntu box?

thx
michael


Re: unable to run lyx 1.6.2 and 1.6.3 due to undefined symbol: _Z13qFlagLocationPKc

2009-08-12 Thread zweetsmoel
On Wed, Aug 12, 2009 at 8:40 PM, Andre
Poenitz<andre.poen...@mathematik.tu-chemnitz.de> wrote:
> On Wed, Aug 12, 2009 at 08:21:00PM +0200, zweetsmoel wrote:
>> Hello,
>>
>> it always happens when you need the bloody thing ;-)
>>
>> i urgently need to edit and render my CV with lyx. unfortunately lyx
>> gives the following error when starting:  symbol lookup error:
>> src/lyx: undefined symbol: _Z13qFlagLocationPKc
>>
>> i tried re-installing lyx 1.6.2, re-installing Qt, i even build 1.6.3
>> from source,... but nothing helps :\  googling did not save my day, so
>> i'm asking here, because i'm stuck. please any suggestions? my
>> guess this is Qt related, but i have not a single clue how to fix that
>>
>> running on ubuntu 9.04, with qt 4.5 (i think)
>
> The LyX your are trying to start wants to use an older version of Qt
> than the one that was used when LyX was compiled.
>
> This may e.g. happen when you use a self-compiled recent version of Qt
> to build LyX and on startup it picks up the older system version.
> Setting LD_LIBRARY_PATH apropriately helps in those cases.
>
> Andre'
>


i've build 1.6.1, but exactly the same error :\ ...

andre, thx for the suggestions, but i did not compile Qt myself. it's
the standard ubuntu qt libs.
could you please elaborate on how to use 'setting LD_LIBRARY_PATH'?
i'm not sure that i understand what you mean.

thank you
M


Re: unable to run lyx 1.6.2 and 1.6.3 due to undefined symbol: _Z13qFlagLocationPKc

2009-08-12 Thread zweetsmoel
On Wed, Aug 12, 2009 at 8:40 PM, Andre
Poenitz<andre.poen...@mathematik.tu-chemnitz.de> wrote:
> On Wed, Aug 12, 2009 at 08:21:00PM +0200, zweetsmoel wrote:
>> Hello,
>>
>> it always happens when you need the bloody thing ;-)
>>
>> i urgently need to edit and render my CV with lyx. unfortunately lyx
>> gives the following error when starting:  symbol lookup error:
>> src/lyx: undefined symbol: _Z13qFlagLocationPKc
>>
>> i tried re-installing lyx 1.6.2, re-installing Qt, i even build 1.6.3
>> from source,... but nothing helps :\  googling did not save my day, so
>> i'm asking here, because i'm stuck. please any suggestions? my
>> guess this is Qt related, but i have not a single clue how to fix that
>>
>> running on ubuntu 9.04, with qt 4.5 (i think)
>
> The LyX your are trying to start wants to use an older version of Qt
> than the one that was used when LyX was compiled.
>
> This may e.g. happen when you use a self-compiled recent version of Qt
> to build LyX and on startup it picks up the older system version.
> Setting LD_LIBRARY_PATH apropriately helps in those cases.
>
> Andre'
>

for your information, when i compile lyx (either 1.6.1/2/3), i get
this info when finished:

Configuration
  Host type:i686-pc-linux-gnu
  Special build flags:   use-ispell
  C   Compiler: gcc
  C   Compiler LyX flags:
  C   Compiler flags:-O2
  C++ Compiler: g++ (4.3.3)
  C++ Compiler LyX flags:
  C++ Compiler flags:-O2
  Linker flags:
  Linker user flags:
  Qt 4 Frontend:
  Qt 4 version: 4.5.0
  Packaging:posix
  LyX binary dir:   /usr/local/bin
  LyX files dir:/usr/local/share/lyx

Configuration of LyX was successful.
Type 'make' to compile the program,
and then 'make install' to install it.



hope this helps,
Michael


Re: unable to run lyx 1.6.2 and 1.6.3 due to undefined symbol: _Z13qFlagLocationPKc

2009-08-12 Thread zweetsmoel
On Wed, Aug 12, 2009 at 9:45 PM, Andre
Poenitz<andre.poen...@mathematik.tu-chemnitz.de> wrote:
> On Wed, Aug 12, 2009 at 09:15:17PM +0200, zweetsmoel wrote:
>> On Wed, Aug 12, 2009 at 8:40 PM, Andre
>> Poenitz<andre.poen...@mathematik.tu-chemnitz.de> wrote:
>> > On Wed, Aug 12, 2009 at 08:21:00PM +0200, zweetsmoel wrote:
>> >> Hello,
>> >>
>> >> it always happens when you need the bloody thing ;-)
>> >>
>> >> i urgently need to edit and render my CV with lyx. unfortunately lyx
>> >> gives the following error when starting:  symbol lookup error:
>> >> src/lyx: undefined symbol: _Z13qFlagLocationPKc
>> >>
>> >> i tried re-installing lyx 1.6.2, re-installing Qt, i even build 1.6.3
>> >> from source,... but nothing helps :\  googling did not save my day, so
>> >> i'm asking here, because i'm stuck. please any suggestions? my
>> >> guess this is Qt related, but i have not a single clue how to fix that
>> >>
>> >> running on ubuntu 9.04, with qt 4.5 (i think)
>> >
>> > The LyX your are trying to start wants to use an older version of Qt
>> > than the one that was used when LyX was compiled.
>> >
>> > This may e.g. happen when you use a self-compiled recent version of Qt
>> > to build LyX and on startup it picks up the older system version.
>> > Setting LD_LIBRARY_PATH apropriately helps in those cases.
>> >
>> > Andre'
>>
>>
>> i've build 1.6.1, but exactly the same error :\ ...
>>
>> andre, thx for the suggestions, but i did not compile Qt myself. it's
>> the standard ubuntu qt libs.
>
> I am reasonably sure that the scenario you describe cannot occur
> with only a single version of Qt on your system.
>
> If you only used only packages form your distribution the only
> explanation I have is that the development package you use (i.e.
> libqt4-dev) does not match the installed libraries. Either there's
> a difference in version of both, or you use the development package
> with a set of defines that's incompatible with the the installed
> version.
>
> The latter seems actually be rather likely as qFlagLocation is
> only used if QT_NO_DEBUG is _not_ set, i.e. you use the Qt in
> "debug" mode. The system Qt is most likely not in debug mode.
>
> If this is the reason you need to make sure that QT_NO_DEBUG is
> defined when you compile LyX. I have no idea how Ubuntu packages
> the Qt development package, but I guess configuring LyX with
> "CXXFLAGS=-DQT_NO_DEBUG ./configure" or similar might help.
>
> Andre'
>
> PS:
>
>> could you please elaborate on how to use 'setting LD_LIBRARY_PATH'?
>> i'm not sure that i understand what you mean.
>
> That's only relevant for the case where you have multiple versions
> of Qt on your system, so let's ignore this for now.
>

only another error message...
src/lyx: symbol lookup error: src/lyx: undefined symbol:
_ZN8QPainter10drawPixmapERK7QPointFRK7QPixmap

ok, this is definitely a qt error. even qtconfig won't launch, it
gotta be qt related. but what exactly? i tried removing &
re-installing all qt packages and many others; and i wasn't able to
find duplicate qt libs, but i'm not really an expert in libs and devs.

too bad, that's gonna be a CV made with ms-office. yak... ;-)

thanks for the feedback folks
michael