Re: Using German and CJK

2015-05-21 Thread Matthias Hunstig
Hello Kai, I am not familiar with cjk. But are you aware that you can change the language for parts of your document? Just select, right-click, Language. With English parts in a German document, this works fine, including hyphenation. I have not tested other scenarios. Regards Matthias Am

Re: Using German and CJK

2015-05-21 Thread Matthias Hunstig
Hello Kai, I am not familiar with cjk. But are you aware that you can change the language for parts of your document? Just select, right-click, Language. With English parts in a German document, this works fine, including hyphenation. I have not tested other scenarios. Regards Matthias Am

Re: Using German and CJK

2015-05-21 Thread Matthias Hunstig
Hello Kai, I am not familiar with cjk. But are you aware that you can change the language for parts of your document? Just select, right-click, "Language". With English parts in a German document, this works fine, including hyphenation. I have not tested other scenarios. Regards Matthias Am

Re: Writing a journal paper with LyX

2015-05-13 Thread Matthias Hunstig
Marcelo, I am currently preparing a paper for another Elsevier journal. The template in the current version works fine for me. As I understand it, Nuclear Physics B is just a placeholder. Just change the class options according to the style of Geoderma and adapt the name in the preamble. This

Re: Writing a journal paper with LyX

2015-05-13 Thread Matthias Hunstig
Marcelo, I am currently preparing a paper for another Elsevier journal. The template in the current version works fine for me. As I understand it, Nuclear Physics B is just a placeholder. Just change the class options according to the style of Geoderma and adapt the name in the preamble. This

Re: Writing a journal paper with LyX

2015-05-13 Thread Matthias Hunstig
Marcelo, I am currently preparing a paper for another Elsevier journal. The template in the current version works fine for me. As I understand it, "Nuclear Physics B" is just a placeholder. Just change the class options according to the style of Geoderma and adapt the name in the preamble. This

Reverse search problem (with pipe?) [Windows 7, LyX 2.0.5, SumatraPDF]

2013-02-06 Thread Matthias Hunstig
Hello, I am trying to setup reverse search under Windows 7 using LyX 2.0.5 and SumatraPDF. I followed the instructions in http://wiki.lyx.org/LyX/SyncTeX and I think I am almost there. But this line in lyxeditor.cmd gives an error whenever I double-click on the text in SumatraPDF: %comspec%

Reverse search problem (with pipe?) [Windows 7, LyX 2.0.5, SumatraPDF]

2013-02-06 Thread Matthias Hunstig
Hello, I am trying to setup reverse search under Windows 7 using LyX 2.0.5 and SumatraPDF. I followed the instructions in http://wiki.lyx.org/LyX/SyncTeX and I think I am almost there. But this line in lyxeditor.cmd gives an error whenever I double-click on the text in SumatraPDF: %comspec%

Reverse search problem (with pipe?) [Windows 7, LyX 2.0.5, SumatraPDF]

2013-02-06 Thread Matthias Hunstig
Hello, I am trying to setup reverse search under Windows 7 using LyX 2.0.5 and SumatraPDF. I followed the instructions in http://wiki.lyx.org/LyX/SyncTeX and I think I am almost there. But this line in lyxeditor.cmd gives an error whenever I double-click on the text in SumatraPDF: %comspec%

2.0.4: GUI handling of EPS bounding boxes

2012-09-19 Thread Matthias Hunstig
Hello, In June I have been writing about problems in 2.0.3 with negative bounding box values (http://article.gmane.org/gmane.editors.lyx.general/75783). In 2.0.4, this problem seems to be fixed at first glance, negative values are read from the file. But a new problem has arisen: As mentioned

2.0.4: GUI handling of EPS bounding boxes

2012-09-19 Thread Matthias Hunstig
Hello, In June I have been writing about problems in 2.0.3 with negative bounding box values (http://article.gmane.org/gmane.editors.lyx.general/75783). In 2.0.4, this problem seems to be fixed at first glance, negative values are read from the file. But a new problem has arisen: As mentioned

2.0.4: GUI handling of EPS bounding boxes

2012-09-19 Thread Matthias Hunstig
Hello, In June I have been writing about problems in 2.0.3 with negative bounding box values (http://article.gmane.org/gmane.editors.lyx.general/75783). In 2.0.4, this problem seems to be fixed at first glance, negative values are read from the file. But a new problem has arisen: As mentioned

AW: article.cls and others

2012-06-21 Thread Matthias Hunstig
Hello Jakob, are you working in a network environment? In this case, the problem could be related to this and may be solved in the next version: http://www.lyx.org/trac/ticket/8098 Apparently, Windows 7 with network users can be configured to either use the local profile folders (c:\users\...)

AW: article.cls and others

2012-06-21 Thread Matthias Hunstig
Hello Jakob, are you working in a network environment? In this case, the problem could be related to this and may be solved in the next version: http://www.lyx.org/trac/ticket/8098 Apparently, Windows 7 with network users can be configured to either use the local profile folders (c:\users\...)

AW: article.cls and others

2012-06-21 Thread Matthias Hunstig
Hello Jakob, are you working in a network environment? In this case, the problem could be related to this and may be solved in the next version: http://www.lyx.org/trac/ticket/8098 Apparently, Windows 7 with network users can be configured to either use the local profile folders (c:\users\...)

AW: AW: Preparing Scientific paper for submission as LaTeX (Elsevier...)

2012-06-14 Thread Matthias Hunstig
Hello Rainer, Rainer M Krug wrote: I needed no fine tuning of the TeX file, only had to add some Elsevier-specific lines of TeX code. Which ones were they? I followet the elsevier template, and got (hopefully) everything in. \cortext, the information on the corresponding author.

AW: AW: Preparing Scientific paper for submission as LaTeX (Elsevier...)

2012-06-14 Thread Matthias Hunstig
Hello Rainer, Rainer M Krug wrote: I needed no fine tuning of the TeX file, only had to add some Elsevier-specific lines of TeX code. Which ones were they? I followet the elsevier template, and got (hopefully) everything in. \cortext, the information on the corresponding author.

AW: AW: Preparing Scientific paper for submission as LaTeX (Elsevier...)

2012-06-14 Thread Matthias Hunstig
Hello Rainer, Rainer M Krug wrote: >> I needed no fine tuning of the TeX file, only had to add some >> Elsevier-specific lines of TeX code. > Which ones were they? I followet the elsevier template, and got (hopefully) > everything in. \cortext, the information on the corresponding author.

AW: Preparing Scientific paper for submission as LaTeX (Elsevier...)

2012-06-13 Thread Matthias Hunstig
Hello, I just saw this thread now, but I would like to add something as I have done the same (submit a paper to Elsevier) on Monday. The following worked for me. I used one document, two .bib files, and all 10 figures were eps and in the same directory as the Lyx file. - Use the elsarticle

AW: Preparing Scientific paper for submission as LaTeX (Elsevier...)

2012-06-13 Thread Matthias Hunstig
Hello, I just saw this thread now, but I would like to add something as I have done the same (submit a paper to Elsevier) on Monday. The following worked for me. I used one document, two .bib files, and all 10 figures were eps and in the same directory as the Lyx file. - Use the elsarticle

AW: Preparing Scientific paper for submission as LaTeX (Elsevier...)

2012-06-13 Thread Matthias Hunstig
Hello, I just saw this thread now, but I would like to add something as I have done the same (submit a paper to Elsevier) on Monday. The following worked for me. I used one document, two .bib files, and all 10 figures were eps and in the same directory as the Lyx file. - Use the elsarticle

AW: wrong cropping / bounding box in produced .tex (not in pdflatex)

2012-06-11 Thread Matthias Hunstig
Hello, I am writing a paper with some EPS figures which I have cropped by manually adjusting the bounding boxes. In Lyx and in PDFs created by pdflatex, everything looks fine. But using classic LaTeX (via dvi), the figures are cropped incorrectly. The values specified in LyX equal those

AW: wrong cropping / bounding box in produced .tex (not in pdflatex)

2012-06-11 Thread Matthias Hunstig
Hello, I am writing a paper with some EPS figures which I have cropped by manually adjusting the bounding boxes. In Lyx and in PDFs created by pdflatex, everything looks fine. But using classic LaTeX (via dvi), the figures are cropped incorrectly. The values specified in LyX equal those

AW: wrong cropping / bounding box in produced .tex (not in pdflatex)

2012-06-11 Thread Matthias Hunstig
Hello, >> I am writing a paper with some EPS figures which I have cropped by >> manually adjusting the bounding boxes. In Lyx and in PDFs created by >> pdflatex, everything looks fine. But using classic LaTeX (via dvi), >> the figures are cropped incorrectly. The values specified in LyX >> equal

Re: wrong cropping / bounding box in produced .tex (not in pdflatex)

2012-06-10 Thread Matthias Hunstig
Hello, due to mail server problems I cannot answer to this message directly and have to use a different address. I am writing a paper with some EPS figures which I have cropped by manually adjusting the bounding boxes. In Lyx and in PDFs created by pdflatex, everything looks fine. But using

Re: wrong cropping / bounding box in produced .tex (not in pdflatex)

2012-06-10 Thread Matthias Hunstig
Hello, due to mail server problems I cannot answer to this message directly and have to use a different address. I am writing a paper with some EPS figures which I have cropped by manually adjusting the bounding boxes. In Lyx and in PDFs created by pdflatex, everything looks fine. But using

Re: wrong cropping / bounding box in produced .tex (not in pdflatex)

2012-06-10 Thread Matthias Hunstig
Hello, due to mail server problems I cannot answer to this message directly and have to use a different address. >> I am writing a paper with some EPS figures which I have cropped by >> manually adjusting the bounding boxes. In Lyx and in PDFs created by >> pdflatex, everything looks fine. But

wrong cropping / bounding box in produced .tex (not in pdflatex)

2012-06-09 Thread Matthias Hunstig
Dear Lyx users and developers, I am writing a paper with some EPS figures which I have cropped by manually adjusting the bounding boxes. In Lyx and in PDFs created by pdflatex, everything looks fine. But using classic LaTeX (via dvi), the figures are cropped incorrectly. The values specified

wrong cropping / bounding box in produced .tex (not in pdflatex)

2012-06-09 Thread Matthias Hunstig
Dear Lyx users and developers, I am writing a paper with some EPS figures which I have cropped by manually adjusting the bounding boxes. In Lyx and in PDFs created by pdflatex, everything looks fine. But using classic LaTeX (via dvi), the figures are cropped incorrectly. The values specified

wrong cropping / bounding box in produced .tex (not in pdflatex)

2012-06-09 Thread Matthias Hunstig
Dear Lyx users and developers, I am writing a paper with some EPS figures which I have cropped by manually adjusting the bounding boxes. In Lyx and in PDFs created by pdflatex, everything looks fine. But using classic LaTeX (via dvi), the figures are cropped incorrectly. The values specified

AW: LyX on Windows with UNC home directories

2012-03-24 Thread Matthias Hunstig
I just opened a ticket for this problem: http://www.lyx.org/trac/ticket/8098 Von: Julien Rioux [jri...@physics.utoronto.ca] Gesendet: Donnerstag, 22. März 2012 21:09 Bis: Matthias Hunstig Cc: LyX Users; LyX Developers Betreff: Re: LyX on Windows with UNC

AW: LyX on Windows with UNC home directories

2012-03-24 Thread Matthias Hunstig
I just opened a ticket for this problem: http://www.lyx.org/trac/ticket/8098 Von: Julien Rioux [jri...@physics.utoronto.ca] Gesendet: Donnerstag, 22. März 2012 21:09 Bis: Matthias Hunstig Cc: LyX Users; LyX Developers Betreff: Re: LyX on Windows with UNC

AW: LyX on Windows with UNC home directories

2012-03-24 Thread Matthias Hunstig
I just opened a ticket for this problem: http://www.lyx.org/trac/ticket/8098 Von: Julien Rioux [jri...@physics.utoronto.ca] Gesendet: Donnerstag, 22. März 2012 21:09 Bis: Matthias Hunstig Cc: LyX Users; LyX Developers Betreff: Re: LyX on Windows with UNC

LyX on Windows with UNC home directories

2012-03-21 Thread Matthias Hunstig
Dear LyX users and developers, LyX has a problem with Windows users that have their home directory on a UNC path. http://wiki.lyx.org/LyX/Troubleshooting mentions these problems for Lyx 1.5 already. (Recent versions do start, but have no classes available.) I have been struggling with this for

LyX on Windows with UNC home directories

2012-03-21 Thread Matthias Hunstig
Dear LyX users and developers, LyX has a problem with Windows users that have their home directory on a UNC path. http://wiki.lyx.org/LyX/Troubleshooting mentions these problems for Lyx 1.5 already. (Recent versions do start, but have no classes available.) I have been struggling with this for

LyX on Windows with UNC home directories

2012-03-21 Thread Matthias Hunstig
Dear LyX users and developers, LyX has a problem with Windows users that have their home directory on a UNC path. http://wiki.lyx.org/LyX/Troubleshooting mentions these problems for Lyx 1.5 already. (Recent versions do start, but have no classes available.) I have been struggling with this for

Which fonts to match LyX output in other applications?

2012-01-05 Thread Matthias Hunstig
Hello, I need to create some figures for inclusion in a LyX document, using different Windows applications (mainly Corel Draw and MATLAB). I want the font in these figures to be as close as possible to the fonts in my main document. How can I find out which fonts I should use to match a) the

Which fonts to match LyX output in other applications?

2012-01-05 Thread Matthias Hunstig
Hello, I need to create some figures for inclusion in a LyX document, using different Windows applications (mainly Corel Draw and MATLAB). I want the font in these figures to be as close as possible to the fonts in my main document. How can I find out which fonts I should use to match a) the

Which fonts to match LyX output in other applications?

2012-01-05 Thread Matthias Hunstig
Hello, I need to create some figures for inclusion in a LyX document, using different Windows applications (mainly Corel Draw and MATLAB). I want the font in these figures to be as close as possible to the fonts in my main document. How can I find out which fonts I should use to match a) the

RE: Problems with LyX Installation

2011-11-21 Thread Matthias Hunstig
Hello André, I installed LyX (LyX-2.0.1-1) new - at my Windows 7 64 bit system. Before this, I installed MiKTEX (basic-miktex-2.9.4250-x64). Now, I can't create an output file (like pdf or other). I get always an error message. Now anyone what the problem is, respectively what I can do

RE: Problems with LyX Installation

2011-11-21 Thread Matthias Hunstig
Hello André, I installed LyX (LyX-2.0.1-1) new - at my Windows 7 64 bit system. Before this, I installed MiKTEX (basic-miktex-2.9.4250-x64). Now, I can't create an output file (like pdf or other). I get always an error message. Now anyone what the problem is, respectively what I can do

RE: Problems with LyX Installation

2011-11-21 Thread Matthias Hunstig
Hello André, > I installed LyX (LyX-2.0.1-1) new - at my Windows 7 64 bit system. > Before this, I installed MiKTEX (basic-miktex-2.9.4250-x64). > > Now, I can't create an output file (like pdf or other). I get always > an error message. > > Now anyone what the problem is, respectively what I

Completely removing LyX and MikTeX from Windows XP [was RE: pdflatex never finishes (LyX 2.0.1)]

2011-09-15 Thread Matthias Hunstig
Hi, It would be a good idea to export a file to LaTeX (pdflatex), then run pdflatex against it in a DOS window. That might help pin down whether there are problems with your LaTeX (MiKTeX?) distribution. I tried exporting three files and see three different behaviours. Looks like my whole

Completely removing LyX and MikTeX from Windows XP [was RE: pdflatex never finishes (LyX 2.0.1)]

2011-09-15 Thread Matthias Hunstig
Hi, It would be a good idea to export a file to LaTeX (pdflatex), then run pdflatex against it in a DOS window. That might help pin down whether there are problems with your LaTeX (MiKTeX?) distribution. I tried exporting three files and see three different behaviours. Looks like my whole

Completely removing LyX and MikTeX from Windows XP [was RE: pdflatex never finishes (LyX 2.0.1)]

2011-09-15 Thread Matthias Hunstig
Hi, > It would be a good idea to export a file to LaTeX (pdflatex), then run > pdflatex against it in a DOS window. That might help pin down whether there > are problems with your LaTeX (MiKTeX?) distribution. I tried exporting three files and see three different behaviours. Looks like my

pdflatex never finishes (LyX 2.0.1)

2011-09-14 Thread Matthias Hunstig
Hello everybody, today, I installed LyX 2.0.1 using Uwe's installer (http://developer.berlios.de/project/showfiles.php?group_id=5117release_id=18767) over my somewhat broken 2.0 installation (http://thread.gmane.org/gmane.editors.lyx.general/70495/focus=70618, main cause seems to be a problem

pdflatex never finishes (LyX 2.0.1)

2011-09-14 Thread Matthias Hunstig
Hello everybody, today, I installed LyX 2.0.1 using Uwe's installer (http://developer.berlios.de/project/showfiles.php?group_id=5117release_id=18767) over my somewhat broken 2.0 installation (http://thread.gmane.org/gmane.editors.lyx.general/70495/focus=70618, main cause seems to be a problem

pdflatex never finishes (LyX 2.0.1)

2011-09-14 Thread Matthias Hunstig
Hello everybody, today, I installed LyX 2.0.1 using Uwe's installer (http://developer.berlios.de/project/showfiles.php?group_id=5117_id=18767) over my somewhat broken 2.0 installation (http://thread.gmane.org/gmane.editors.lyx.general/70495/focus=70618, main cause seems to be a problem with

AW: use of \citet (with natbib numeric) gives (author?) error

2011-07-18 Thread Matthias Hunstig
Hello, Julien pointed me to the right place: You also need to use a natbib-compatible bibliography style. You select this by clicking on your BibTeX Generated Bibliography in your LyX document and selecting e.g. plainnat Actually, I would have chosen plainnat as in some older documents, had

AW: use of \citet (with natbib numeric) gives (author?) error

2011-07-18 Thread Matthias Hunstig
Hello, Julien pointed me to the right place: You also need to use a natbib-compatible bibliography style. You select this by clicking on your BibTeX Generated Bibliography in your LyX document and selecting e.g. plainnat Actually, I would have chosen plainnat as in some older documents, had

AW: use of \citet (with natbib numeric) gives "(author?)" error

2011-07-18 Thread Matthias Hunstig
Hello, Julien pointed me to the right place: > You also need to use a natbib-compatible bibliography style. You select this by clicking on your "BibTeX Generated Bibliography" in your LyX document and selecting e.g. plainnat Actually, I would have chosen plainnat as in some older documents, had

RE: use of \citet (with natbib numeric) gives (author?) error

2011-07-14 Thread Matthias Hunstig
? Matthias -Original Message- From: Richard Heck [mailto:rgh...@comcast.net] Sent: Wednesday, July 13, 2011 3:40 PM To: Matthias Hunstig Cc: lyx-users@lists.lyx.org Subject: Re: use of \citet (with natbib numeric) gives (author?) error On 07/13/2011 05:58 AM, Matthias Hunstig wrote

RE: use of \citet (with natbib numeric) gives (author?) error

2011-07-14 Thread Matthias Hunstig
? Matthias -Original Message- From: Richard Heck [mailto:rgh...@comcast.net] Sent: Wednesday, July 13, 2011 3:40 PM To: Matthias Hunstig Cc: lyx-users@lists.lyx.org Subject: Re: use of \citet (with natbib numeric) gives (author?) error On 07/13/2011 05:58 AM, Matthias Hunstig wrote

RE: use of \citet (with natbib numeric) gives "(author?)" error

2011-07-14 Thread Matthias Hunstig
ther ideas? Matthias > -Original Message- > From: Richard Heck [mailto:rgh...@comcast.net] > Sent: Wednesday, July 13, 2011 3:40 PM > To: Matthias Hunstig > Cc: lyx-users@lists.lyx.org > Subject: Re: use of \citet (with natbib numeric) gives "(author?)" error

use of \citet (with natbib numeric) gives (author?) error

2011-07-13 Thread Matthias Hunstig
Hello, I am using LyX 2.0 and just switched the citation style to Natbib (numeric) because I want to use \citet from time to time. However, whenever I use \citet, a bold *(author?)* appears in the PDF instead of the author name. The source code looks fine to me, for example:

use of \citet (with natbib numeric) gives (author?) error

2011-07-13 Thread Matthias Hunstig
Hello, I am using LyX 2.0 and just switched the citation style to Natbib (numeric) because I want to use \citet from time to time. However, whenever I use \citet, a bold *(author?)* appears in the PDF instead of the author name. The source code looks fine to me, for example:

use of \citet (with natbib numeric) gives "(author?)" error

2011-07-13 Thread Matthias Hunstig
Hello, I am using LyX 2.0 and just switched the citation style to Natbib (numeric) because I want to use \citet from time to time. However, whenever I use \citet, a bold *(author?)* appears in the PDF instead of the author name. The source code looks fine to me, for example:

RE: no classes available after installation of 1.6.10 and 2.0.0-3

2011-06-30 Thread Matthias Hunstig
Zip files are forbidden on the list, so I'll try gzip. -Original Message- From: Matthias Hunstig Sent: Thursday, June 30, 2011 3:02 PM To: 'ru...@msu.edu' Cc: lyx-users@lists.lyx.org Subject: RE: no classes available after installation of 1.6.10 and 2.0.0-3 Hello, And thanks

RE: no classes available after installation of 1.6.10 and 2.0.0-3

2011-06-30 Thread Matthias Hunstig
-Original Message- From: Richard Heck [mailto:rgh...@comcast.net] Sent: Thursday, June 30, 2011 3:14 PM To: Matthias Hunstig Subject: Re: no classes available after installation of 1.6.10 and 2.0.0-3 On 6/30/11 9:05 AM, Matthias Hunstig wrote: I can't remember: have we looked

RE: no classes available after installation of 1.6.10 and 2.0.0-3

2011-06-30 Thread Matthias Hunstig
-Original Message- From: Paul A. Rubin [mailto:ru...@msu.edu] Sent: Thursday, June 30, 2011 4:59 PM We can try an experiment to see if failed writes to the program directory might be the problem. Log in as the limited rights user and open a command prompt in the LyX 2.0 user

RE: no classes available after installation of 1.6.10 and 2.0.0-3

2011-06-30 Thread Matthias Hunstig
Zip files are forbidden on the list, so I'll try gzip. -Original Message- From: Matthias Hunstig Sent: Thursday, June 30, 2011 3:02 PM To: 'ru...@msu.edu' Cc: lyx-users@lists.lyx.org Subject: RE: no classes available after installation of 1.6.10 and 2.0.0-3 Hello, And thanks

RE: no classes available after installation of 1.6.10 and 2.0.0-3

2011-06-30 Thread Matthias Hunstig
-Original Message- From: Richard Heck [mailto:rgh...@comcast.net] Sent: Thursday, June 30, 2011 3:14 PM To: Matthias Hunstig Subject: Re: no classes available after installation of 1.6.10 and 2.0.0-3 On 6/30/11 9:05 AM, Matthias Hunstig wrote: I can't remember: have we looked

RE: no classes available after installation of 1.6.10 and 2.0.0-3

2011-06-30 Thread Matthias Hunstig
-Original Message- From: Paul A. Rubin [mailto:ru...@msu.edu] Sent: Thursday, June 30, 2011 4:59 PM We can try an experiment to see if failed writes to the program directory might be the problem. Log in as the limited rights user and open a command prompt in the LyX 2.0 user

RE: no classes available after installation of 1.6.10 and 2.0.0-3

2011-06-30 Thread Matthias Hunstig
Zip files are forbidden on the list, so I'll try gzip. -Original Message- From: Matthias Hunstig Sent: Thursday, June 30, 2011 3:02 PM To: 'ru...@msu.edu' Cc: lyx-users@lists.lyx.org Subject: RE: no classes available after installation of 1.6.10 and 2.0.0-3 Hello, And thanks

RE: no classes available after installation of 1.6.10 and 2.0.0-3

2011-06-30 Thread Matthias Hunstig
> -Original Message- > From: Richard Heck [mailto:rgh...@comcast.net] > Sent: Thursday, June 30, 2011 3:14 PM > To: Matthias Hunstig > Subject: Re: no classes available after installation of 1.6.10 and 2.0.0-3 > > On 6/30/11 9:05 AM, Matthias Hunstig wrote: > >

RE: no classes available after installation of 1.6.10 and 2.0.0-3

2011-06-30 Thread Matthias Hunstig
-Original Message- From: Paul A. Rubin [mailto:ru...@msu.edu] Sent: Thursday, June 30, 2011 4:59 PM > We can try an experiment to see if > failed writes to the program directory might be the problem. > > Log in as the limited rights user and open a command prompt in the LyX > 2.0 user

RE: no classes available after installation of 1.6.10 and 2.0.0-3

2011-06-28 Thread Matthias Hunstig
Hello, I must correct myself: One thing you might try is to delete the local LyX directory for the limited rights user, then restart LyX (as the limited rights user) and let it try to rebuild that directory. I think the directory is usually stored at C:\Documents and Settings\limited

RE: no classes available after installation of 1.6.10 and 2.0.0-3

2011-06-28 Thread Matthias Hunstig
Hello, I must correct myself: One thing you might try is to delete the local LyX directory for the limited rights user, then restart LyX (as the limited rights user) and let it try to rebuild that directory. I think the directory is usually stored at C:\Documents and Settings\limited

RE: no classes available after installation of 1.6.10 and 2.0.0-3

2011-06-28 Thread Matthias Hunstig
Hello, I must correct myself: >> One thing you might try is to delete the local LyX directory for the limited >> rights user, then restart LyX (as the limited rights user) and let it try to >> rebuild that directory. I think the directory is usually stored at >> C:\Documents and

RE: no classes available after installation of 1.6.10 and 2.0.0-3

2011-06-27 Thread Matthias Hunstig
Hello, -Original Message- From: lyx-users@lists.lyx.org [mailto:lyx-users@lists.lyx.org] On Behalf Of Paul Rubin Sent: Friday, June 24, 2011 11:39 PM When you successfully run latex at a command prompt, you are doing so with the limited rights account, correct? Yes. Am I correct

RE: no classes available after installation of 1.6.10 and 2.0.0-3

2011-06-27 Thread Matthias Hunstig
Hello, -Original Message- From: lyx-users@lists.lyx.org [mailto:lyx-users@lists.lyx.org] On Behalf Of Paul Rubin Sent: Friday, June 24, 2011 11:39 PM When you successfully run latex at a command prompt, you are doing so with the limited rights account, correct? Yes. Am I correct

RE: no classes available after installation of 1.6.10 and 2.0.0-3

2011-06-27 Thread Matthias Hunstig
Hello, -Original Message- From: lyx-users@lists.lyx.org [mailto:lyx-users@lists.lyx.org] On Behalf Of Paul Rubin Sent: Friday, June 24, 2011 11:39 PM > When you successfully run latex at a command prompt, you are doing so with > the limited rights account, correct? Yes. > Am I

no classes available after installation of 1.6.10 and 2.0.0-3

2011-06-22 Thread Matthias Hunstig
Hello, First of all sorry if this message comes twice. I sent it first yesterday without being subscribed, and according to http://news.gmane.org/gmane.editors.lyx.general it does not seem to have come through: I am working on Windows XP as a network-authenticated (Kerberos) user with

RE: no classes available after installation of 1.6.10 and 2.0.0-3

2011-06-22 Thread Matthias Hunstig
, June 22, 2011 2:51 PM To: rgh...@comcast.net Cc: Matthias Hunstig; lyx-users@lists.lyx.org Subject: Re: no classes available after installation of 1.6.10 and 2.0.0-3 Dear Matthias, AFAIK, 2.0RC3 installer for Windows has a problem that renders your MikTeX installation useless. This happened to me

RE: no classes available after installation of 1.6.10 and 2.0.0-3

2011-06-22 Thread Matthias Hunstig
Hello, Richard Heck wrote: But when I now start LyX as the normal user with limited rights, no document classes are available in neither 1.6.10 nor 2.0.0. They are all in the list, but marked as not available. What can be the reason for this? I tried texhash --admin and texhash, but

RE: no classes available after installation of 1.6.10 and 2.0.0-3

2011-06-22 Thread Matthias Hunstig
no idea on what happened. - Julio Rojas jcredbe...@gmail.commailto:jcredbe...@gmail.com On Wed, Jun 22, 2011 at 3:56 PM, Julien Rioux jri...@physics.utoronto.camailto:jri...@physics.utoronto.ca wrote: On 22/06/2011 9:49 AM, Matthias Hunstig wrote: Hi

RE: no classes available after installation of 1.6.10 and 2.0.0-3

2011-06-22 Thread Matthias Hunstig
Hello Richard, Richard Heck wrote: Can you post the configure.log file generated in your user directory? Also, the textclass.lst file. Please check that these have the right sort of time stamp, i.e., that they actually do get regenerated when you run ToolsReconfigure. Here they are. Regards

RE: no classes available after installation of 1.6.10 and 2.0.0-3

2011-06-22 Thread Matthias Hunstig
Hello, Could you please run latex on this file below and report the results? *test.tex:* \nonstopmode\makeatletter \ifx\undefined\documentclass \message{NotLaTeX2e} \else \message{ThisIsLaTeX2e} \fi \@@end Latex test.tex julien.log Results attached. Matthias test.log Description:

no classes available after installation of 1.6.10 and 2.0.0-3

2011-06-22 Thread Matthias Hunstig
Hello, First of all sorry if this message comes twice. I sent it first yesterday without being subscribed, and according to http://news.gmane.org/gmane.editors.lyx.general it does not seem to have come through: I am working on Windows XP as a network-authenticated (Kerberos) user with

RE: no classes available after installation of 1.6.10 and 2.0.0-3

2011-06-22 Thread Matthias Hunstig
, June 22, 2011 2:51 PM To: rgh...@comcast.net Cc: Matthias Hunstig; lyx-users@lists.lyx.org Subject: Re: no classes available after installation of 1.6.10 and 2.0.0-3 Dear Matthias, AFAIK, 2.0RC3 installer for Windows has a problem that renders your MikTeX installation useless. This happened to me

RE: no classes available after installation of 1.6.10 and 2.0.0-3

2011-06-22 Thread Matthias Hunstig
Hello, Richard Heck wrote: But when I now start LyX as the normal user with limited rights, no document classes are available in neither 1.6.10 nor 2.0.0. They are all in the list, but marked as not available. What can be the reason for this? I tried texhash --admin and texhash, but

RE: no classes available after installation of 1.6.10 and 2.0.0-3

2011-06-22 Thread Matthias Hunstig
no idea on what happened. - Julio Rojas jcredbe...@gmail.commailto:jcredbe...@gmail.com On Wed, Jun 22, 2011 at 3:56 PM, Julien Rioux jri...@physics.utoronto.camailto:jri...@physics.utoronto.ca wrote: On 22/06/2011 9:49 AM, Matthias Hunstig wrote: Hi

RE: no classes available after installation of 1.6.10 and 2.0.0-3

2011-06-22 Thread Matthias Hunstig
Hello Richard, Richard Heck wrote: Can you post the configure.log file generated in your user directory? Also, the textclass.lst file. Please check that these have the right sort of time stamp, i.e., that they actually do get regenerated when you run ToolsReconfigure. Here they are. Regards

RE: no classes available after installation of 1.6.10 and 2.0.0-3

2011-06-22 Thread Matthias Hunstig
Hello, Could you please run latex on this file below and report the results? *test.tex:* \nonstopmode\makeatletter \ifx\undefined\documentclass \message{NotLaTeX2e} \else \message{ThisIsLaTeX2e} \fi \@@end Latex test.tex julien.log Results attached. Matthias test.log Description:

no classes available after installation of 1.6.10 and 2.0.0-3

2011-06-22 Thread Matthias Hunstig
Hello, First of all sorry if this message comes twice. I sent it first yesterday without being subscribed, and according to http://news.gmane.org/gmane.editors.lyx.general it does not seem to have come through: I am working on Windows XP as a network-authenticated (Kerberos) user with

RE: no classes available after installation of 1.6.10 and 2.0.0-3

2011-06-22 Thread Matthias Hunstig
, June 22, 2011 2:51 PM To: rgh...@comcast.net Cc: Matthias Hunstig; lyx-users@lists.lyx.org Subject: Re: no classes available after installation of 1.6.10 and 2.0.0-3 Dear Matthias, AFAIK, 2.0RC3 installer for Windows has a problem that renders your MikTeX installation useless. This happened to me

RE: no classes available after installation of 1.6.10 and 2.0.0-3

2011-06-22 Thread Matthias Hunstig
Hello, Richard Heck wrote: > But when I now start LyX as the normal user with limited rights, no document > classes are available in neither 1.6.10 nor 2.0.0. They are all in the list, > but marked as "not available". What can be the reason for this? I tried > "texhash --admin" and "texhash",

RE: no classes available after installation of 1.6.10 and 2.0.0-3

2011-06-22 Thread Matthias Hunstig
no idea on what happened. - Julio Rojas jcredbe...@gmail.com<mailto:jcredbe...@gmail.com> On Wed, Jun 22, 2011 at 3:56 PM, Julien Rioux <jri...@physics.utoronto.ca<mailto:jri...@physics.utoronto.ca>> wrote: On 22/06/2011 9:49 AM

RE: no classes available after installation of 1.6.10 and 2.0.0-3

2011-06-22 Thread Matthias Hunstig
Hello Richard, > Richard Heck wrote: Can you post the configure.log file generated in your user directory? Also, the textclass.lst file. Please check that these have the right sort of time stamp, i.e., that they actually do get regenerated when you run Tools>Reconfigure. Here they are.

RE: no classes available after installation of 1.6.10 and 2.0.0-3

2011-06-22 Thread Matthias Hunstig
Hello, > Could you please run latex on this file below and report the results? *test.tex:* \nonstopmode\makeatletter \ifx\undefined\documentclass \message{NotLaTeX2e} \else \message{ThisIsLaTeX2e} \fi \@@end Latex test.tex > julien.log Results attached. Matthias test.log Description: