Latex-Lyx bug ?

1999-06-10 Thread Risto . Kuusisto



Hello!

I think there's a bug when you import the following type of
equation label to lyx:

(here's the original piece of latex code,
 1'st the label)

  \begin{equation} \label{eq:syst_1}
y(t)+A_1 y(t-1)=B_0 u(t-1)+
e(t)+C_1 e(t-1),
  \end{equation}

(and then the reference in text)


 A natural state space representation for (\ref{eq:syst_1}) can be
 achieved by substitution $y(t)= x(t)+ e(t)$, which leads to the
 state space model

Now when you import this to Lyx and then export it back to Latex, the same
piece of Latex has been changed to the following:

(1'st the label)

 \begin{equation}
 \label{eq:syst_{1}}
 y(t)+A_{1}y(t-1)=B_{0}u(t-1)+e(t)+C_{1}e(t-1),
 \end{equation}

(then the reference)

 A natural state space representation for (\ref{eq:syst_1}) can be achieved
 by substitution \( y(t)=x(t)+e(t) \), which leads to the state space model

As you can see, the label and the reference are not the same anymore, Latex-Lyx
 has
generated {}-characters around the number in the label definition, but not in
the reference
field. This also means that Lyx can't find anymore the corresponding label in
question.
If you now look at the final ps-output, the reference point shows only this:
(??).
The same change can be seen in the generated lyx-file also.


Any comments ?









Latex-Lyx bug ?

1999-06-10 Thread Risto . Kuusisto



Hello!

I think there's a bug when you import the following type of
equation label to lyx:

(here's the original piece of latex code,
 1'st the label)

  \begin{equation} \label{eq:syst_1}
y(t)+A_1 y(t-1)=B_0 u(t-1)+
e(t)+C_1 e(t-1),
  \end{equation}

(and then the reference in text)


 A natural state space representation for (\ref{eq:syst_1}) can be
 achieved by substitution $y(t)= x(t)+ e(t)$, which leads to the
 state space model

Now when you import this to Lyx and then export it back to Latex, the same
piece of Latex has been changed to the following:

(1'st the label)

 \begin{equation}
 \label{eq:syst_{1}}
 y(t)+A_{1}y(t-1)=B_{0}u(t-1)+e(t)+C_{1}e(t-1),
 \end{equation}

(then the reference)

 A natural state space representation for (\ref{eq:syst_1}) can be achieved
 by substitution \( y(t)=x(t)+e(t) \), which leads to the state space model

As you can see, the label and the reference are not the same anymore, Latex-Lyx
 has
generated {}-characters around the number in the label definition, but not in
the reference
field. This also means that Lyx can't find anymore the corresponding label in
question.
If you now look at the final ps-output, the reference point shows only this:
(??).
The same change can be seen in the generated lyx-file also.


Any comments ?









Latex->Lyx bug ?

1999-06-10 Thread Risto . Kuusisto



Hello!

I think there's a bug when you import the following type of
equation label to lyx:

(here's the original piece of latex code,
 1'st the label)

  \begin{equation} \label{eq:syst_1}
y(t)+A_1 y(t-1)=B_0 u(t-1)+
e(t)+C_1 e(t-1),
  \end{equation}

(and then the reference in text)


 A natural state space representation for (\ref{eq:syst_1}) can be
 achieved by substitution $y(t)= x(t)+ e(t)$, which leads to the
 state space model

Now when you import this to Lyx and then export it back to Latex, the same
piece of Latex has been changed to the following:

(1'st the label)

 \begin{equation}
 \label{eq:syst_{1}}
 y(t)+A_{1}y(t-1)=B_{0}u(t-1)+e(t)+C_{1}e(t-1),
 \end{equation}

(then the reference)

 A natural state space representation for (\ref{eq:syst_1}) can be achieved
 by substitution \( y(t)=x(t)+e(t) \), which leads to the state space model

As you can see, the label and the reference are not the same anymore, Latex->Lyx
 has
generated {}-characters around the number in the label definition, but not in
the reference
field. This also means that Lyx can't find anymore the corresponding label in
question.
If you now look at the final ps-output, the reference point shows only this:
(??).
The same change can be seen in the generated lyx-file also.


Any comments ?









Re: HELP!

1999-05-12 Thread Risto . Kuusisto

One solution (which i have already posted to this lyx-users list) is to
find out the proper
rpm's for RedHat. After installing xforms and lyx using glint in RedHat
5.2, kernel 2.0.36
i got rid of exactly similar messages in my system.  Then what is the
difference in
source code level ? I have no idea of that.

BR:Risto


From: [EMAIL PROTECTED] on 12.05.99 09:13

To:   [EMAIL PROTECTED] @ inet
cc:   [EMAIL PROTECTED] @ inet
Subject:  HELP!

I am running RH 5.2 kernel 2.2.7 and I have tried both lyx-0.12 and
lyx-1.0.3pre2 and I get the following two errors:
1. When i type lyx i get an Alert window with the following error
message:
  LyX wasn't able to find it's layout descriptions!
 Check that the file "textclass.lst" is installed
correctly.  Sorry, has to
 exit :-(

I get around the problem by typing lyx -sysdir /usr/local/share/lyx
(from the man page)

2. When I load a file I cannot view it with viewdvi, or postscript view.

I get the following Alert three times:
 Error: Could not change to directory:
 /tmp/lyx_tmp11766aaa/lyx_bufrtmp11766aaa
 Success

I suspect this has to do with improper configuration but any help would
be appreciated!

TIA,

Clive.





Re: HELP!

1999-05-12 Thread Risto . Kuusisto

One solution (which i have already posted to this lyx-users list) is to
find out the proper
rpm's for RedHat. After installing xforms and lyx using glint in RedHat
5.2, kernel 2.0.36
i got rid of exactly similar messages in my system.  Then what is the
difference in
source code level ? I have no idea of that.

BR:Risto


From: [EMAIL PROTECTED] on 12.05.99 09:13

To:   [EMAIL PROTECTED] @ inet
cc:   [EMAIL PROTECTED] @ inet
Subject:  HELP!

I am running RH 5.2 kernel 2.2.7 and I have tried both lyx-0.12 and
lyx-1.0.3pre2 and I get the following two errors:
1. When i type lyx i get an Alert window with the following error
message:
  LyX wasn't able to find it's layout descriptions!
 Check that the file "textclass.lst" is installed
correctly.  Sorry, has to
 exit :-(

I get around the problem by typing lyx -sysdir /usr/local/share/lyx
(from the man page)

2. When I load a file I cannot view it with viewdvi, or postscript view.

I get the following Alert three times:
 Error: Could not change to directory:
 /tmp/lyx_tmp11766aaa/lyx_bufrtmp11766aaa
 Success

I suspect this has to do with improper configuration but any help would
be appreciated!

TIA,

Clive.





Re: HELP!

1999-05-12 Thread Risto . Kuusisto

One solution (which i have already posted to this lyx-users list) is to
find out the proper
rpm's for RedHat. After installing xforms and lyx using glint in RedHat
5.2, kernel 2.0.36
i got rid of exactly similar messages in my system.  Then what is the
difference in
source code level ? I have no idea of that.

BR:Risto


From: [EMAIL PROTECTED] on 12.05.99 09:13

To:   [EMAIL PROTECTED] @ inet
cc:   [EMAIL PROTECTED] @ inet
Subject:  HELP!

I am running RH 5.2 kernel 2.2.7 and I have tried both lyx-0.12 and
lyx-1.0.3pre2 and I get the following two errors:
1. When i type lyx i get an Alert window with the following error
message:
  LyX wasn't able to find it's layout descriptions!
 Check that the file "textclass.lst" is installed
correctly.  Sorry, has to
 exit :-(

I get around the problem by typing lyx -sysdir /usr/local/share/lyx
(from the man page)

2. When I load a file I cannot view it with viewdvi, or postscript view.

I get the following Alert three times:
 Error: Could not change to directory:
 /tmp/lyx_tmp11766aaa/lyx_bufrtmp11766aaa
 Success

I suspect this has to do with improper configuration but any help would
be appreciated!

TIA,

Clive.





Lyx 1.0.1 preview etc.

1999-03-29 Thread Risto . Kuusisto

Hello Lyx users !

I've just succeeded in getting Lyx to work somehow.
My system is RedHat 5.2 and i had to link some library files to the
appropriate
directories before it started to work (xforms, if i remember correctly, i
just guessed their location).
I did the rpm-installation  with glint.
Now i can go through come of the lyx-documentation and help-files.

One of the problems is, that i can't do anything that would mean writing
something
to a file from Lyx. I can't use any of the preview-commands or i can't save
configuration
data (the last command in the options-menu).

The program crashes every time i try to do something like that.
E.g in the case of preview i get the message, that Lyx isn't able to go to
the
directory /tmp/...(something) and then it's over. I have checked that the
tmp-directory
in question actually exists (after the execution of Lyx). I've also checked
the rights of the directories
and they seem to be OK, also in the case of /home/risto/.lyx .
From the command-line interface i can see also, that Lyx suggetst that i've
found a bug
(somewhere i saw a number 138) from the program, but i suspect that there's
something in the installation.

Any ideas how to proceed ?

BR:Risto Kuusisto





Lyx 1.0.1 preview etc.

1999-03-29 Thread Risto . Kuusisto

Hello Lyx users !

I've just succeeded in getting Lyx to work somehow.
My system is RedHat 5.2 and i had to link some library files to the
appropriate
directories before it started to work (xforms, if i remember correctly, i
just guessed their location).
I did the rpm-installation  with glint.
Now i can go through come of the lyx-documentation and help-files.

One of the problems is, that i can't do anything that would mean writing
something
to a file from Lyx. I can't use any of the preview-commands or i can't save
configuration
data (the last command in the options-menu).

The program crashes every time i try to do something like that.
E.g in the case of preview i get the message, that Lyx isn't able to go to
the
directory /tmp/...(something) and then it's over. I have checked that the
tmp-directory
in question actually exists (after the execution of Lyx). I've also checked
the rights of the directories
and they seem to be OK, also in the case of /home/risto/.lyx .
From the command-line interface i can see also, that Lyx suggetst that i've
found a bug
(somewhere i saw a number 138) from the program, but i suspect that there's
something in the installation.

Any ideas how to proceed ?

BR:Risto Kuusisto





Lyx 1.0.1 preview etc.

1999-03-29 Thread Risto . Kuusisto

Hello Lyx users !

I've just succeeded in getting Lyx to work somehow.
My system is RedHat 5.2 and i had to link some library files to the
appropriate
directories before it started to work (xforms, if i remember correctly, i
just guessed their location).
I did the rpm-installation  with glint.
Now i can go through come of the lyx-documentation and help-files.

One of the problems is, that i can't do anything that would mean writing
something
to a file from Lyx. I can't use any of the preview-commands or i can't save
configuration
data (the last command in the options-menu).

The program crashes every time i try to do something like that.
E.g in the case of preview i get the message, that Lyx isn't able to go to
the
directory /tmp/...(something) and then it's over. I have checked that the
tmp-directory
in question actually exists (after the execution of Lyx). I've also checked
the rights of the directories
and they seem to be OK, also in the case of /home/risto/.lyx .
>From the command-line interface i can see also, that Lyx suggetst that i've
found a bug
(somewhere i saw a number 138) from the program, but i suspect that there's
something in the installation.

Any ideas how to proceed ?

BR:Risto Kuusisto