cannot connect to local MySQL through sockets

2011-08-11 Thread Nisar Ahmed
Dear Members, I have installed PHP MySQL and Apache through macports and I did it successfully at first attempt, made some changes later and now mysql client cannot connect to server using /opt/local/var/run/mysql5/mysqld.sock. I changed owner ship of /opt/local folder to my local account and

macports install fails on lion

2011-08-11 Thread rmgls
Hi all, on Lion, i installed xcode 4 for Lion from the connect.apple.com. when i try to install the macports disk image from maports.org the installer does not find the xcode, and abort with something like: macports cannot be installed on this computer because xcode is not foud or configured for

Re: cannot connect to local MySQL through sockets

2011-08-11 Thread Nicolas Pavillon
Hello, I assume that you recursively changed the ownership of /opt/local to root. In this case, one problem could be that the database folder of mysql5 (/opt/local/var/db/mysql5) must have the ownership of the user _mysql, group _mysql, as implied by the database installation command that is

Re: macports install fails on lion

2011-08-11 Thread Arno Hautala
On Thu, Aug 11, 2011 at 10:35, rm...@free.fr wrote: on Lion, i installed xcode 4 for Lion from the connect.apple.com. Are you sure that you installed Xcode 4 from connect.apple.com? I thought it was only available from the Mac App Store. If you did actually install from the Mac App Store,

Re: macports install fails on lion

2011-08-11 Thread Ryan Schmidt
On Aug 11, 2011, at 10:05, Arno Hautala wrote: On Thu, Aug 11, 2011 at 10:35, wrote: on Lion, i installed xcode 4 for Lion from the connect.apple.com. Are you sure that you installed Xcode 4 from connect.apple.com? I thought it was only available from the Mac App Store. If you did

Deleted image files in MacPorts - how to fix?

2011-08-11 Thread Jon
Hi all New subscriber here. I recently deleted some image folders (in /opt/local/var/macports/software/) upon advice in a macports bug report, and find that it has somewhat borked my macports install. I have documented everything I have tried in this post:

Error: Unable to open port: invalid command name installs_libs

2011-08-11 Thread Andrew Todd
Error: Unable to open port: invalid command name installs_libs I've been seeing this error on some (but not all) ports that I try to install, upgrade, or clean lately. Renameutils, for instance. Using MacPorts 1.9.2, the most recent version. Any ideas? Thanks.

Re: Error: Unable to open port: invalid command name installs_libs

2011-08-11 Thread Brandon Allbery
On Thu, Aug 11, 2011 at 15:48, Andrew Todd andrew.todd...@gmail.com wrote: Error: Unable to open port: invalid command name installs_libs I've been seeing this error on some (but not all) ports that I try to install, upgrade, or clean lately. Renameutils, for instance. Using MacPorts 1.9.2,

Re: Error: Unable to open port: invalid command name installs_libs

2011-08-11 Thread Ryan Schmidt
On Aug 11, 2011, at 15:36, Brandon Allbery wrote: On Thu, Aug 11, 2011 at 15:48, Andrew Todd wrote: Error: Unable to open port: invalid command name installs_libs I've been seeing this error on some (but not all) ports that I try to install, upgrade, or clean lately. Renameutils, for