Re: [MBZ] '84 300D GPR

2014-12-06 Thread Jaime Kopchinski via Mercedes
I think the problem is that you sanded the contacts.  Its like ignition
points, if you sand off the surface coating then the likelyhood that they
corrode and fail again are much higher.

Jaime


On Fri, Dec 5, 2014 at 5:01 PM, G. M. Brown via Mercedes 
mercedes@okiebenz.com wrote:

 I had a buzzing problem upon starting attempt with the GPR in my '84 300D
 back in March, took it apart resoldered the PCB, lightly sanded the contact
 points, and cleaned the external pin connections and it's been OK till the
 other day when all I would get was a click when attempting to start and it
 sounded like the battery was dead.  I checked the battery voltage and it's
 fine, so I took the GPR apart again, cleaned things up, lightly sanded the
 contact points, and DeOxit'd the contact points and external pins and the
 car started fine for one day, but it was back to the click and sounding
 like the battery is dead.  I remembered someone indicating back in March
 that moisture can get into the GPR box, but I sealed the edges w/ RTV the
 other day.  I'll dig into it again tomorrow to see if I can find what the
 problem is.
 Any suggestions?  TIA.

 G. M. Brown
 Brevard, NC

 ___
 http://www.okiebenz.com

 To search list archives http://www.okiebenz.com/archive/

 To Unsubscribe or change delivery options go to:
 http://mail.okiebenz.com/mailman/listinfo/mercedes_okiebenz.com

 All posts are the result of individual contributors and as such, those
 individuals are responsible for the content of the post.  The list owner
 has no control over the content of the messages of each contributor.




-- 
Jaime Kopchinski
http://www.jaimekop.com/
___
http://www.okiebenz.com

To search list archives http://www.okiebenz.com/archive/

To Unsubscribe or change delivery options go to:
http://mail.okiebenz.com/mailman/listinfo/mercedes_okiebenz.com

All posts are the result of individual contributors and as such, those 
individuals are responsible for the content of the post.  The list owner has no 
control over the content of the messages of each contributor.


Re: [MBZ] '84 300D GPR

2014-12-06 Thread Meade Dillon via Mercedes
Maybe you have a battery with a cell which is going bad?  Have FLAPS load
test the battery to rule that out.

Max Dillon,
Charleston SC
___
http://www.okiebenz.com

To search list archives http://www.okiebenz.com/archive/

To Unsubscribe or change delivery options go to:
http://mail.okiebenz.com/mailman/listinfo/mercedes_okiebenz.com

All posts are the result of individual contributors and as such, those 
individuals are responsible for the content of the post.  The list owner has no 
control over the content of the messages of each contributor.


Re: [MBZ] '84 300D GPR

2014-12-06 Thread OK Don via Mercedes
Sounds like an intermittent poor ground connection to me - I ended up
adding a second ground strap between the block and the chassis in the W115
and that ended all the starting issues for me.



-- 
OK Don

NSA: The only branch of government that actually listens to US citizens!

There are three kinds of men: The ones that learns by reading. The few who
learn by observation. The rest of them have to pee on the electric fence
for themselves.

WILL ROGERS, *The Manly Wisdom of Will Rogers*
2013 F150, 18 mpg
2012 Passat TDI DSG, 44 mpg
1957 C182A, 12 mpg - but at 150 mph!
___
http://www.okiebenz.com

To search list archives http://www.okiebenz.com/archive/

To Unsubscribe or change delivery options go to:
http://mail.okiebenz.com/mailman/listinfo/mercedes_okiebenz.com

All posts are the result of individual contributors and as such, those 
individuals are responsible for the content of the post.  The list owner has no 
control over the content of the messages of each contributor.