Re: [MBZ] MBZ Tetchnickel kweationz.

2015-06-17 Thread Fred Moir via Mercedes
Thanks, Jim.Max sent me a link for the Index.

Fred Moir.Lynn MA.Diesel preferred.

 Date: Wed, 17 Jun 2015 18:29:14 -0700
 To: mercedes@okiebenz.com
 Subject: Re: [MBZ] MBZ Tetchnickel kweationz.
 From: mercedes@okiebenz.com
 CC: jim.cathey...@gmail.com
 
  is it possible to get the old manual to run with Win7?
 
 Only the indexing is a problem.  The data is all PDF files.
 
 -- Jim
 
 
 ___
 http://www.okiebenz.com
 
 To search list archives http://www.okiebenz.com/archive/
 
 To Unsubscribe or change delivery options go to:
 http://mail.okiebenz.com/mailman/listinfo/mercedes_okiebenz.com
 
  
___
http://www.okiebenz.com

To search list archives http://www.okiebenz.com/archive/

To Unsubscribe or change delivery options go to:
http://mail.okiebenz.com/mailman/listinfo/mercedes_okiebenz.com



Re: [MBZ] MBZ Tetchnickel kweationz.

2015-06-17 Thread Jim Cathey via Mercedes

is it possible to get the old manual to run with Win7?


Only the indexing is a problem.  The data is all PDF files.

-- Jim


___
http://www.okiebenz.com

To search list archives http://www.okiebenz.com/archive/

To Unsubscribe or change delivery options go to:
http://mail.okiebenz.com/mailman/listinfo/mercedes_okiebenz.com



Re: [MBZ] MBZ Tetchnickel kweationz.

2015-06-17 Thread Meade Dillon via Mercedes
Win 7 is no issue, you just need to get Steve Nervig's web front-end for
the CD's, follow the directions to copy the CD's to appropriate place on
your HD and then create a shortcut in Firefox that points to Steve's
menu-launch hyperlink.

Downloads and more info here:

http://www.mercedeslist.com/serviceindex.html

Could be OVP relay getting flaky, or the electronic idle control solenoid
(ELR) on the back of the injection pump, or engine harness wiring is
detiorating.  There is a two-pin connect to the ELR which is hanging on the
back-end of the IP, try pulling that off to see if that clears the
symptoms.  That should cause your idle speed to drop to the mechanical
adjustment, which is supposed to be set around 550 RPM.  You can manually
increase that to whatever you like.  My idle used to be really rough, I
pulled off that ELR connector and adjusted the idle speed up to about 750
and ten years later that fix is still working fine for me.

-
Max
Charleston SC

On Wed, Jun 17, 2015 at 11:59 AM, Fred Moir via Mercedes 
mercedes@okiebenz.com wrote:

 Alles.Is there a W124 CD manual for windows 7, or is it possible to get
 the old manual to run with Win7? If so, how?The tachometer on my '87 300TD
 is acting strangely. coming down to a stop the tach will go to zero and
 back causing the engine to surge and the car to lurch ahead
 slightly.Raising the idle to 900+ stops the surge. My thought is that the
 flywheel sensor is dying. What think 'e?Fred.Desperately in need of
 enlightenment

 Fred Moir.Lynn MA.Diesel preferred.
 ___
 http://www.okiebenz.com

 To search list archives http://www.okiebenz.com/archive/

 To Unsubscribe or change delivery options go to:
 http://mail.okiebenz.com/mailman/listinfo/mercedes_okiebenz.com


___
http://www.okiebenz.com

To search list archives http://www.okiebenz.com/archive/

To Unsubscribe or change delivery options go to:
http://mail.okiebenz.com/mailman/listinfo/mercedes_okiebenz.com



Re: [MBZ] MBZ Tetchnickel kweationz.

2015-06-17 Thread Fred Moir via Mercedes
Max.Thanks for the link and info.I had considered the mechanical stop and 
deleting the idle circuit, though I'd prefer to fix it as originally designed, 
but that would still give me an erratic tacho.Onward and upward!

Fred Moir.Lynn MA.Diesel preferred.

 Date: Wed, 17 Jun 2015 13:02:04 -0400
 To: mercedes@okiebenz.com
 Subject: Re: [MBZ] MBZ Tetchnickel kweationz.
 From: mercedes@okiebenz.com
 CC: dillonm...@gmail.com
 
 Win 7 is no issue, you just need to get Steve Nervig's web front-end for
 the CD's, follow the directions to copy the CD's to appropriate place on
 your HD and then create a shortcut in Firefox that points to Steve's
 menu-launch hyperlink.
 
 Downloads and more info here:
 
 http://www.mercedeslist.com/serviceindex.html
 
 Could be OVP relay getting flaky, or the electronic idle control solenoid
 (ELR) on the back of the injection pump, or engine harness wiring is
 detiorating.  There is a two-pin connect to the ELR which is hanging on the
 back-end of the IP, try pulling that off to see if that clears the
 symptoms.  That should cause your idle speed to drop to the mechanical
 adjustment, which is supposed to be set around 550 RPM.  You can manually
 increase that to whatever you like.  My idle used to be really rough, I
 pulled off that ELR connector and adjusted the idle speed up to about 750
 and ten years later that fix is still working fine for me.
 
 -
 Max
  
___
http://www.okiebenz.com

To search list archives http://www.okiebenz.com/archive/

To Unsubscribe or change delivery options go to:
http://mail.okiebenz.com/mailman/listinfo/mercedes_okiebenz.com