Re: Virtual machine and dhcp

2019-12-07 Thread Atanas Vladimirov
Hi Stuart, Thank you so much for pointing it to me. I have to re-read manual pages before asking questions here :) On 2019-12-07 16:32, Stuart Henderson wrote: On 2019-12-07, Atanas Vladimirov wrote: Bridge0 is my primary lan network where the VMs are connected and the only interface

Virtual machine and dhcp

2019-12-07 Thread Atanas Vladimirov
Hi, I red the FAQ about Virtualization and tried to set up "Option 4 - VMs as real hosts on the same network" with DHCP for VM My question is if the final note: ``` Note: If the host interface (em0 in the above example) is also configured using DHCP, dhclient(8) running on that interface may

Re: tmux: How to create a new window with the same path (from the current pane)

2019-12-07 Thread Atanas Vladimirov
On 2019-11-26 17:38, Anders Damsgaard wrote: * Atanas Vladimirov [2019-11-26 17:10:14 +0200]: So, if I understand your example right, I need to do something like `bind c new-window -c "$PWD"` in my .tmux.conf. The problem is that it works partially - if I'm in `/home//` and

Re: tmux: How to create a new window with the same path (from the current pane)

2019-11-26 Thread Atanas Vladimirov
On 2019-11-26 16:27, Anders Damsgaard wrote: * Atanas Vladimirov [2019-11-26 14:27:33 +0200]: Hello, The following works on Linux: ``` bind c new-window -c "#{pane_current_path}" ``` but the `pane_current_path` variable does not exists on OpenBSD. Does anyone now how can

tmux: How to create a new window with the same path (from the current pane)

2019-11-26 Thread Atanas Vladimirov
Hello, The following works on Linux: ``` bind c new-window -c "#{pane_current_path}" ``` but the `pane_current_path` variable does not exists on OpenBSD. Does anyone now how can I achieve the same behavior on OpenBSD? Many thanks, Atanas

Re: OpenSMTPd: "mail.lmtp: connect: Connection refused"

2018-10-21 Thread Atanas Vladimirov
On 2018-10-21 21:17, Gilles Chehade wrote: On Wed, Oct 17, 2018 at 10:44:19PM +0300, Atanas Vladimirov wrote: Hi misc, Please, let me know if this mailing list is not the right place for this question. I'm following -current and I found that maybe something is wrong with my setup. When

OpenSMTPd: "mail.lmtp: connect: Connection refused"

2018-10-17 Thread Atanas Vladimirov
Hi misc, Please, let me know if this mailing list is not the right place for this question. I'm following -current and I found that maybe something is wrong with my setup. When the server boots the first time after an upgrade the emails from the installer are lost because of

Re: OSPF over gif on top of IPsec transport -current

2018-03-10 Thread Atanas Vladimirov
On 2018-03-10 00:01, Remi Locherer wrote: On Fri, Mar 09, 2018 at 06:13:10PM +0100, Remi Locherer wrote: On Sun, Mar 04, 2018 at 01:08:21PM +0200, Atanas Vladimirov wrote: > Hi, > > I can't make OSPF to work on gif over IPsec. > With tcpdump on gif I see the OSPFv2-hello only fr

Re: ld.so: openvpn: can't load library 'liblzo2.so.1.0'

2018-03-05 Thread Atanas Vladimirov
On 2018-03-05 13:35, Stuart Henderson wrote: On 2018-03-05, Atanas Vladimirov <vl...@bsdbg.net> wrote: Hi, Bringing up an old thread to let you know that the problem is still present in -current snapshot. Did you try jca's suggestion? !env LD_LIBRARY_PATH=/usr/lib:/usr/local/lib /usr

Re: ld.so: openvpn: can't load library 'liblzo2.so.1.0'

2018-03-05 Thread Atanas Vladimirov
Hi, Bringing up an old thread to let you know that the problem is still present in -current snapshot. Shall I send a proper bug report to bugs@? Thanks. starting network em0: bound to 95.87.227.232 from 95.87.227.225 (64:87:88:58:b2:b8) ld.so loading: 'openvpn' exe load offset:

Re: OSPF over gif on top of IPsec transport -current

2018-03-04 Thread Atanas Vladimirov
On 2018-03-04 13:31, Stefan Sperling wrote: On Sun, Mar 04, 2018 at 01:08:21PM +0200, Atanas Vladimirov wrote: Please, let me know if I'm doing something wrong/stupid or this is bug somewhere in the stack. I can't spot anything wrong in what you've shown but it seems you're not looking at all

OSPF over gif on top of IPsec transport -current

2018-03-04 Thread Atanas Vladimirov
Hi, I can't make OSPF to work on gif over IPsec. With tcpdump on gif I see the OSPFv2-hello only from localhost: # R1 [ns]~$ tcpdump -nei gif0 tcpdump: listening on gif0, link-type LOOP 23:19:29.181685 10.255.255.2 > 224.0.0.5: OSPFv2-hello 44: rtrid 192.168.1.1 area 0.0.0.1 [tos 0xc0] [ttl

Re: OpenSMTPd error "io-error: No SSL error"

2017-12-20 Thread Atanas Vladimirov
On 2017-11-06 23:22, Gabriel Kihlman wrote: Atanas Vladimirov <vl...@bsdbg.net> writes: First, sorry that I'm reporting this issue so late, but I spotted it before a few days. It seems that my surveillance webcam stopped to notify me via email with the following messages in m

OpenSMTPd error "io-error: No SSL error"

2017-11-05 Thread Atanas Vladimirov
Hello misc, First, sorry that I'm reporting this issue so late, but I spotted it before a few days. It seems that my surveillance webcam stopped to notify me via email with the following messages in maillog: Nov 5 15:59:34 hodor smtpd[59494]: 2847e02c4337309e smtp event=connected

Re: ld.so: openvpn: can't load library 'liblzo2.so.1.0'

2017-10-06 Thread Atanas Vladimirov
Hi, This is the output after upgrading to the newest snapshot (03.10.2017) rtld loading: 'openvpn' exe load offset: 0x1023ea70 flags /usr/local/sbin/openvpn = 0x0 head /usr/local/sbin/openvpn obj /usr/local/sbin/openvpn has /usr/local/sbin/openvpn as head examining:

Re: ld.so: openvpn: can't load library 'liblzo2.so.1.0'

2017-10-03 Thread Atanas Vladimirov
On 2017-10-03 02:35, Stuart Henderson wrote: The error is missing when I do a reboot Oh, I missed this bit before... That's rather unexpected. Please set LD_DEBUG= in the environment as well (or instead?) and see if you get anything useful from the output there (there will be a couple of

Re: ld.so: openvpn: can't load library 'liblzo2.so.1.0'

2017-10-02 Thread Atanas Vladimirov
On 2017-10-02 21:54, Jeremie Courreges-Anglas wrote: On Mon, Oct 02 2017, Atanas Vladimirov <vl...@bsdbg.net> wrote: On 2017-10-02 18:47, Stuart Henderson wrote: On 2017-10-01, Atanas Vladimirov <vl...@bsdbg.net> wrote: I'm running -current and I'm seeing that error on fir

Re: ld.so: openvpn: can't load library 'liblzo2.so.1.0'

2017-10-02 Thread Atanas Vladimirov
On 2017-10-02 18:47, Stuart Henderson wrote: On 2017-10-01, Atanas Vladimirov <vl...@bsdbg.net> wrote: I'm running -current and I'm seeing that error on first boot when upgrading to a newer snapshot: .. em0: DHCPACK from 95.87.227.225 (64:87:88:58:b2:b8) em0: bound to 95.87.2

ld.so: openvpn: can't load library 'liblzo2.so.1.0'

2017-10-01 Thread Atanas Vladimirov
Hi, I'm running -current and I'm seeing that error on first boot when upgrading to a newer snapshot: $ doas dmesg -s Automatic boot in progress: starting file system checks. /dev/sd2a (4f0020f200943c3c.a): file system is clean; not checking /dev/sd2d (4f0020f200943c3c.d): file system is

Re: Installing openbsd on MacBook air 2014

2017-05-16 Thread Atanas Vladimirov
On 2017-05-16 10:49, flipchan wrote: Hi I am trying to install openbsd on my MacBook air 2014. I have tried burning the 6.1 intel install61.iso to a USB and tried to boot from that but I have got zero success (burned it with dd like a normal os install). Does anyone know how to install openbsd

May I use switch(4) instead of bridge(4) ?

2017-03-23 Thread Atanas Vladimirov
Hi, Does any one use switch(4) to merge two or more Ethernet ports? Can you share a working example? I have the following config: em0: flags=8b43 mtu 1500 lladdr 00:15:17:bc:a9:65 index 1 priority 0 llprio 3

Re: Using "Pretty" permalinks with httpd in wordpress

2017-01-06 Thread Atanas Vladimirov
On 06.01.2017 13:35, Jiri B wrote: On Fri, Jan 06, 2017 at 01:32:10PM +0200, Atanas Vladimirov wrote: Hi, I can't figure it out. Is it possible to use Wordpress with OpenBSD httpd and configure both for "Pretty" permalinks. Does anyone have a working setup? Thanks for your time, Ata

Using "Pretty" permalinks with httpd in wordpress

2017-01-06 Thread Atanas Vladimirov
Hi, I can't figure it out. Is it possible to use Wordpress with OpenBSD httpd and configure both for "Pretty" permalinks. Does anyone have a working setup? Thanks for your time, Atanas

kernel: protection fault trap, code=0

2016-05-09 Thread Atanas Vladimirov
Hi, I got a "kernel: protection fault trap, code=0" on OpenBSD 5.9-current (GENERIC.MP) #2008: Sat May 7 08:16:29 MDT 2016 snapshot. It seems that this is not a kernel panic: ddb{2}> show panic the kernel did not panic If you need more info just ask. kernel: protection fault trap,

Re: Supermicro AOC-SG-I2 (two ports Intel 82575EB) hwfeatures

2016-03-06 Thread Atanas Vladimirov
Hi, Here is the output from Linux[0] and FreeBSD[1]. It seems that hwfeatures (CSUM_TCPv4,CSUM_UDPv4,VLAN_HWTAGGING and even more) are working. My doubt for hardware problem is no more. Do you have any thoughts? Shall I send a report to bugs@? [0] Linux ubuntu 4.2.0-16-generic #19-Ubuntu SMP

Re: Supermicro AOC-SG-I2 (two ports Intel 82575EB) hwfeatures

2016-03-04 Thread Atanas Vladimirov
On 4 март 2016 г. 22:47:47 "torsten" wrote: Here is the output in 5.8 This is a multipath gateway setup - very stable - and connected to DELL 1xxx managed switches Dec 20 12:50:20 gate01 /bsd: em0 at pci2 dev 0 function 0 "Intel 82571EB" Thanks but yours Intel

Re: Supermicro AOC-SG-I2 (two ports Intel 82575EB) hwfeatures

2016-03-04 Thread Atanas Vladimirov
On 04.03.2016 19:55, torsten wrote: Hi Atanas, It looks like a link speed negotiation error. can you set the link speed to 100MB/s and see what happens. I don't think it is a driver or server hard ware issue but more and switch issue. Have you tried another switch or hub I use the same board

Re: Supermicro AOC-SG-I2 (two ports Intel 82575EB) hwfeatures

2016-03-04 Thread Atanas Vladimirov
On 27.02.2016 11:42, Atanas Vladimirov wrote: Hi, I'm running -current on Supermicro X9SCL-F with two on-board Gigabit Intel (82579LM and 82574L) and one PCI-e 4x Supermicro AOC-SG-I2 [0] (two ports Intel 82575EB). The question is why 82575EB doesn't support hwfeatures (CSUM_TCPv4,CSUM_UDPv4

Supermicro AOC-SG-I2 (two port Intel 82575EB) hwfeatures

2016-02-27 Thread Atanas Vladimirov
Hi, I'm running -current on Supermicro X9SCL-F with two on-board Gigabit Intel (82579LM and 82574L) and one PCI-e 4x Supermicro AOC-SG-I2 [0] (two port Intel 82575EB). The question is why 82575EB doesn't support hwfeatures (CSUM_TCPv4,CSUM_UDPv4 and VLAN_HWTAGGING) as 82579LM and 82574L.

Re: PF: can't make queueing and priority work as expected

2016-01-08 Thread Atanas Vladimirov
On 8 януари 2016 г. 17:51:21 Marko Cupać wrote: I am completely confused. It seems that everything I've known about queueing in PF does not apply any more, while at the same time there are no reliable sources to learn new stuff. Let's follow this paragraph from 'Book of

Re: serious watchdog timeout issues with em driver

2015-12-02 Thread Atanas Vladimirov
On 30.11.2015 14:08, Atanas Vladimirov wrote: Hi, I'm not sure if this is related to resent em(4) changes, but after upgrade from: Hi, Just ignore my previous assumptions. I thinks that I found the real cause for this upload speed problem. I'm using ifstated to inform me when something

Re: serious watchdog timeout issues with em driver

2015-12-02 Thread Atanas Vladimirov
On 02.12.2015 22:25, Atanas Vladimirov wrote: On 30.11.2015 14:08, Atanas Vladimirov wrote: Hi, I'm not sure if this is related to resent em(4) changes, but after upgrade from: Hi, Just ignore my previous assumptions. Hi, Sorry for the noise! Please ignore all of my previous emails

Re: serious watchdog timeout issues with em driver

2015-11-30 Thread Atanas Vladimirov
On 20.11.2015 21:10, Sonic wrote: On Fri, Nov 20, 2015 at 12:37 PM, Mark Kettenis wrote: Thanks Martin. All is fine now. System booted with no errors and no watchdog timeouts. Thanks to all. Chris Hi, I'm not sure if this is related to resent em(4) changes, but

Re: Ethernet not working

2015-11-04 Thread Atanas Vladimirov
On 04.11.2015 11:44, Jonathan Gray wrote: On Wed, Nov 04, 2015 at 10:15:11AM +0100, Stefan Sperling wrote: On Wed, Nov 04, 2015 at 01:53:33PM +0530, Jay Patel wrote: > "Attansic Technology AR8172" rev 0x10 at pci1 dev 0 function 0 not configured That's your ethernet device. The 'not

Supermicro X8SIL-F ipmi and lm issue

2015-10-13 Thread Atanas Vladimirov
Hi, I observe strange behavior with Supermicro X8SIL-F. Latest BIOS and IPMI firmware. Only one FAN is present (CPU FAN). After some time of normal work IPMI start to report errors with one (or more) fans (low speed or not present). 'systat sensors' shows wrong or missing data for same fan. I

Re: who(XXXXX): syscall 54 in the last few snapshots

2015-10-12 Thread Atanas Vladimirov
On 12.10.2015 09:41, Sebastien Marie wrote: On Mon, Oct 12, 2015 at 08:02:11AM +0300, Liviu Daia wrote: I get something similar without nagios: $ grep syscall /var/log/messages Oct 10 07:50:26 router /bsd: tty(2446): syscall 54 Oct 10 07:50:33 router /bsd: tty(29826): syscall 54 Oct 10

who(XXXXX): syscall 54 in the last few snapshots

2015-10-11 Thread Atanas Vladimirov
Hi, I got *who(X): syscall 54* in the last few snapshots. If you need more info just ask. ~$ ktrace -i who ~$ kdump 16759 who RET read 2819/0xb03 16759 who CALL close(4) 16759 who RET close 0 16759 who CALL

Re: who(XXXXX): syscall 54 in the last few snapshots

2015-10-11 Thread Atanas Vladimirov
On 11.10.2015 18:54, Sebastien Marie wrote: On Sun, Oct 11, 2015 at 11:53:10AM +0300, Atanas Vladimirov wrote: Hi, I got *who(X): syscall 54* in the last few snapshots. If you need more info just ask. syscall 54 is for ioctl syscall. ~$ ktrace -i who ~$ kdump

Re: who(XXXXX): syscall 54 in the last few snapshots

2015-10-11 Thread Atanas Vladimirov
On 11.10.2015 21:18, Theo de Raadt wrote: I rebuild who(1) with DEBUG and add 'abort' in all pledge calls. Also I changed kern.nosuidcoredump=3 and made /var/crash/who but I can't find who.core. Meanwhile I got syscall 54 every 5 min. Is it possible another process/daemon to generate this

Re: OpenBGPd error /bsd: bgpd(): syscall 105

2015-10-06 Thread Atanas Vladimirov
On 02.10.2015 10:40, Atanas Vladimirov wrote: On 01.10.2015 20:00, Sebastien Marie wrote: On Thu, Oct 01, 2015 at 12:21:33PM -0400, Michael McConville wrote: Atanas Vladimirov wrote: > Snapshot from sep 30 bgpd didn't startup: > Oct 1 08:32:28 ns /bsd: bgpd(28055): syscall 105 > Oct

/bsd: em0: watchdog timeout -- resetting

2015-10-02 Thread Atanas Vladimirov
Hi, I'm following -current and the last *good* snapshots was from Sep 25. I made a few updates including the snapshot from Oct 02 and today was the third time I get: /bsd: em0: watchdog timeout -- resetting ifconfig down; ifconfig up corrects the problem. OpenBSD 5.8-current (GENERIC.MP)

Re: /bsd: em0: watchdog timeout -- resetting

2015-10-02 Thread Atanas Vladimirov
On 02.10.2015 16:58, Atanas Vladimirov wrote: Hi, I'm following -current and the last *good* snapshots was from Sep 25. I made a few updates including the snapshot from Oct 02 and today was the third time I get

Re: OpenBGPd error /bsd: bgpd(): syscall 105

2015-10-02 Thread Atanas Vladimirov
On 01.10.2015 20:00, Sebastien Marie wrote: On Thu, Oct 01, 2015 at 12:21:33PM -0400, Michael McConville wrote: Atanas Vladimirov wrote: > Snapshot from sep 30 bgpd didn't startup: > Oct 1 08:32:28 ns /bsd: bgpd(28055): syscall 105 > Oct 1 08:32:28 ns bgpd[29697]: handle_pollfd

OpenBGPd error /bsd: bgpd(): syscall 105

2015-10-01 Thread Atanas Vladimirov
Snapshot from sep 30 bgpd didn't startup: Oct 1 08:32:28 ns /bsd: bgpd(28055): syscall 105 Oct 1 08:32:28 ns bgpd[29697]: handle_pollfd: poll fd: Undefined error: 0 Oct 1 08:32:28 ns bgpd[29697]: RDE: Lost connection to SE Oct 1 08:32:28 ns bgpd[27739]: handle_pollfd: poll fd: No such file

Re: missing mailing list message(s)?

2015-09-01 Thread Atanas Vladimirov
erify=FAIL for <misc@openbsd.org>; Mon, 31 Aug 2015 01:57:55 -0600 (MDT) Received: from localhost (bsdbg.net [local]) by bsdbg.net (OpenSMTPD) with ESMTPA id 1e6e4fd0 for <misc@openbsd.org>; Mon, 31 Aug 2015 10:56:36 +0300 (EEST) Date: Mon, 31 Aug 2015 10:56:36 +0300 From:

Re: pf vs mp

2015-09-01 Thread Atanas Vladimirov
On 01.09.2015 22:06, Quartz wrote: but the short answer is to use the multi-processor system. The single core will perform better when you care nothing about your performance, the multi-core system will perform better the only time you care at all about performance. I think some information

ddb.html typo

2015-08-31 Thread Atanas Vladimirov
Index: ddb.html === RCS file: /home/vlado/cvsync/cvsroot/www/ddb.html,v retrieving revision 1.3 diff -u -p -r1.3 ddb.html --- ddb.html30 Aug 2015 17:32:13 - 1.3 +++ ddb.html31 Aug 2015 07:50:13 - @@ -16,7 +16,7

Supermicro X9SBAA-F COM2 not working

2015-08-23 Thread Atanas Vladimirov
Hi, This motherboard has 3 serial pors: COM0 as header from WPCM450 COM1 which is internally connected as SOL (Serial-Over-LAN) COM2 Fast 16550 UART COM port on the I/O back panel from S1260 as a PCI device. COM0/1 are working: com0 at isa0 port 0x3f8/8 irq 4: ns16550a, 16 byte fifo com1 at

Re: Supermicro X9SBAA-F COM2 not working

2015-08-23 Thread Atanas Vladimirov
On 24.08.2015 01:22, Atanas Vladimirov wrote: Hi, This motherboard has 3 serial pors: COM0 as header from WPCM450 COM1 which is internally connected as SOL (Serial-Over-LAN) COM2 Fast 16550 UART COM port on the I/O back panel from S1260 as a PCI device. COM0/1 are working: com0 at isa0 port

Re: per-vlan traffic control

2015-08-20 Thread Atanas Vladimirov
On 20.08.2015 16:35, Paulo Coimbra wrote: Well, considering that only outbound packets can be queued, I've changed some rules at pf.conf. Packets that are outgoing at $if_Internet, is upload. Packets that are outgoing at vlan100 is download, all right? My changed pf.conf below: (but even with

Re: SuperMicro thin mini itx?

2015-08-20 Thread Atanas Vladimirov
On 20.08.2015 04:46, Quartz wrote: Try the X10SBA Doesn't appear to fit the bill, unfortunately. That hdmi+displayport stack is too high, and while it has onboard DC12V it's missing the standardized plug on the back. Given that no one else has responded, I'm assuming that SuperMicro just

Re: per-vlan traffic control

2015-08-20 Thread Atanas Vladimirov
On 20.08.2015 17:31, Paulo Coimbra wrote: Hi Atanas, Thanks for your response. I follow some configurations in that link you send, but nothing had effect. Packets is not going to queues. br, Paulo Coimbra 2015-08-20 10:55 GMT-03:00 Atanas Vladimirov vl...@bsdbg.net: On 20.08.2015 16:35

Re: Collect logs with syslog +hostname

2015-07-29 Thread Atanas Vladimirov
On 29.07.2015 16:31, Gregory Edigarov wrote: On 07/29/2015 03:46 PM, Atanas Vladimirov wrote: Thanks for the hint. Actually I modified syslog.conf to begin with ++wdr4900 *.* /var/log/w4900 +* because I wanted all records from OpenWRT router to be in one place (/var/log/w4900). It seems

Re: Collect logs with syslog +hostname

2015-07-29 Thread Atanas Vladimirov
On 28.07.2015 15:24, Gregory Edigarov wrote: On 07/28/2015 03:20 PM, Gregory Edigarov wrote: On 07/28/2015 02:41 PM, Atanas Vladimirov wrote: Hi, I tried the new feature of syslogd to collect log messages from other syslog capable devices (in this case an OpenWRT router). I red syslog.conf

Collect logs with syslog +hostname

2015-07-28 Thread Atanas Vladimirov
Hi, I tried the new feature of syslogd to collect log messages from other syslog capable devices (in this case an OpenWRT router). I red syslog.conf many times, but I can't figure it why it doesn't work. [ns]~$ cat /etc/syslog.conf # $OpenBSD: syslog.conf,v 1.17 2005/05/25 07:35:38 david

Re: OpenNTPD - no constraint reply - no time sync

2015-07-04 Thread Atanas Vladimirov
On 29.05.2015 02:24, Mikolaj Kucharski wrote: Hi, I've initially reported this problem a while ago and I thought problem was related to IPv6. Now I belive it is not. I did some research and this is what I've found. I contacted Reyk couple of days ago, but didn't get any reply from him yet, so

Re: Update OpenBSD Remotely

2015-05-17 Thread Atanas Vladimirov
On 17.05.2015 17:08, Peter Leber wrote: I want to build a test system based on OpenBSD 5.7 which updates in an automated fashion. The goal is to have a remotely located machine which runs OpenBSD 5.7 and is constantly updated. While restarting the machine remotely via SSH is perfectly fine to

Re: isakmpd with strongswan nat-t problems, possible rfc incompatible isakmpd

2015-04-04 Thread Atanas Vladimirov
On 04.04.2015 00:41, Martin Larsson wrote: Its been fixed now in strongswan 5.3. Was more curious if anyone though isakmpd made something wrong here :) Best regards Martin Thank you. Today I have built new OpenWRT firmware with strongSwan 5.3.0 and the same configuration. Now

Re: isakmpd with strongswan nat-t problems, possible rfc incompatible isakmpd

2015-04-03 Thread Atanas Vladimirov
On 20.03.2015 16:17, Martin Larsson wrote: Hello! I've been struggeling alot lately with isakmpd net to net to a strongswan (nat-t) client. Isakmpd tells strongswan to delete the SA after a while. I've gotten great help from one of the strongswan developers which came up with this.

Re: Atheros AR816X Ethernet Support

2015-03-30 Thread Atanas Vladimirov
On 30.03.2015 21:08, Alexey Suslikov wrote: Atanas Vladimirov vlado at bsdbg.net writes: https://www.marc.info/?t=14148214521r=1w=2 Earlier statement still applies: unified diff against -current to tech@ with cc to usual networking suspects. Hi, I didn't ignore your previous statement

Re: Atheros AR816X Ethernet Support

2015-03-30 Thread Atanas Vladimirov
On 30.03.2015 21:35, Alexey Suslikov wrote: On Mon, Mar 30, 2015 at 9:28 PM, Atanas Vladimirov vl...@bsdbg.net wrote: On 30.03.2015 21:08, Alexey Suslikov wrote: Atanas Vladimirov vlado at bsdbg.net writes: https://www.marc.info/?t=14148214521r=1w=2 Earlier statement still applies

Re: Atheros AR816X Ethernet Support

2015-03-29 Thread Atanas Vladimirov
On 29.03.2015 10:30, Chad Richards wrote: I just noticed that OpenBSD does not support the Atheros AR816X Ethernet Chip on a new system I recently got. It look's like FreeBSD just recently added support: http://svnweb.freebsd.org/base/stable/10/sys/dev/alc/if_alcreg.h?r1=273357r2=273366 Is

Kernel panic with March 14 snapshot

2015-03-16 Thread Atanas Vladimirov
I got the following kernel panic: panic: kernel diagnostic assertion sotoinpcb(inp-inp_socket) == inp failed: file ../../../../netinet/tcp_input.c, line 640 Stopped at Debugger+0x9: leave RUN AT LEAST 'trace' AND 'ps' AND INCLUDE OUTPUT WHEN REPORTING THIS PANIC! IF RUNNING SMP, USE

I need an advice how to debug livelock

2015-02-28 Thread Atanas Vladimirov
Hi, Let me explain what my observations are and I hope that with your help I'll go further to resolve my issue. From time to time I got many errors in messages: [ns]~$ tail /var/log/messages Feb 28 23:23:27 ns /bsd: com1: 25 silo overflows, 0 ibuf overflows Feb 28 23:24:34 ns /bsd: com1: 28

Re: symon: mbuf() failed (508)

2014-11-12 Thread Atanas Vladimirov
On 11.11.2014 23:49, Stuart Henderson wrote: On 2014-11-10, Atanas Vladimirov vl...@bsdbg.net wrote: Hi, After the upgrade to the recent snapshot I got many symon: mbuf() failed (508) in /var/log/messages. I've just committed a fix to ports for this. Thanks. Now it works as it should.

Re: unbound package missing in 5.6

2014-11-12 Thread Atanas Vladimirov
On 12.11.2014 21:32, John Smith wrote: Why is there no package for unbound in 5.6? Because unbound is in base now. See upgrade guide: http://www.openbsd.org/faq/upgrade56.html ... Section 3. Upgrading packages: unbound(8) moved to the base OS. ...

symon: mbuf() failed (508)

2014-11-10 Thread Atanas Vladimirov
Hi, After the upgrade to the recent snapshot I got many symon: mbuf() failed (508) in /var/log/messages. # cat /etc/symon.conf monitor { cpu(0), cpu(1), cpu(2), cpu(3), mem, if(vlan41), if(vlan81), pf, mbuf, sensor(cpu0.temp0), sensor(nvt0.temp1),

Re: CVS: cvs.openbsd.org: src

2014-11-09 Thread Atanas Vladimirov
On 09.11.2014 12:59, thev...@openmailbox.org wrote: On Sun, 9 Nov 2014 10:09:49 +0100 =?utf-8?Q?S=C3=A9bastien?= Marie semarie-open...@latrappe.fr wrote: On Sat, Nov 08, 2014 at 10:57:41PM +0200, Atanas Vladimirov wrote: On 24.10.2014 00:33, Robert Peichaer wrote: I'm following -current

Re: CVS: cvs.openbsd.org: src

2014-11-08 Thread Atanas Vladimirov
On 24.10.2014 00:33, Robert Peichaer wrote: CVSROOT:/cvs Module name:src Changes by: r...@cvs.openbsd.org2014/10/23 15:33:21 Modified files: distrib/miniroot: dot.profile install.sub distrib/notes : m4.common share/man/man8 : autoinstall.8 Log

Re: AR8161 patch , FYI

2014-11-02 Thread Atanas Vladimirov
On Sun, Nov 02, 2014 at 08:11:51AM +0100, o...@openbsd.se wrote: I have tested the driver on both openbsd 5.5 and 5.6, not on current. OpenBSD 5.6-stable (GENERIC.MP) #6: Sat Nov 1 14:02:01 CET 2014 root@ubook.hagen.hassel:/usr/src/sys/arch/amd64/compile/GENERIC.MP real mem =

Re: UPDATE: www/tt-rss to 1.14

2014-11-02 Thread Atanas Vladimirov
On 02.11.2014 17:29, Robert Peichaer wrote: Hi Atanas As you provided update diffs in the past, would you mind testing this update for tt-rss from 1.13 to 1.14? I don't have mysql running here and being lazy I would like to avoid setting one up just to test this update. Thanks Robert Hi,

OpenBSD -current AHCI on HP Probook 450 G0

2014-10-10 Thread Atanas Vladimirov
Hi, This is the first time when I try to install OpenBSD on a such hardware. I used bsd.rd to install it on a usb flash drive. After reboot I choose to boot from the usb drive. Bootloader can't load bsd kernel and the laptop restarts without error. If I change SATA mode in BIOS from AHCI to IDE

Re: bgpd(8) dies when accepting phessler's spam feed

2014-10-02 Thread Atanas Vladimirov
На 02.10.2014 19:18 Remi Locherer remi.loche...@relo.ch написа: On Tue, Sep 23, 2014 at 06:34:50PM -0500, athom...@athompso.net wrote: Synopsis: bgpd(8) dies when accepting phessler's spam feed Category: user Environment: System  : OpenBSD 5.5 Details : OpenBSD 5.5

Re: pf queue max bug

2014-09-24 Thread Atanas Vladimirov
Hi, I think that I found something. It occurs when I set max limit on i_bittor/b_bittor queues but I didn't set min limit. I read pf.conf(5) many times and I didn't find that min and max must be used together. In i386 I had this: queue rootq on $ExtIf bandwidth 100M max 100M queue inter

Re: pf queue max bug

2014-09-23 Thread Atanas Vladimirov
On 22.09.2014 23:23, Jacob L. Leifman wrote: Hi, I think you are hitting the edge case discussed earlier this month (by stu@ henning@ and others and it might have been on tech@) -- due to fairly low OS interrupt rate (baked in default is 100Hz), low bandwidth queue limits on high-bandwidth

Re: pf queue max bug

2014-09-22 Thread Atanas Vladimirov
Hi, I rewrote my rulesets with no luck: QUEUE BW SCH PRIO PKTSBYTES DROP_P DROP_B QLEN BORROW SUSPEN P/S B/S rootq on em0 98M 0000 0 0 0 inter 1M

Re: pf queue max bug

2014-09-22 Thread Atanas Vladimirov
On 22.09.2014 22:50, Atanas Vladimirov wrote: Hi, I rewrote my rulesets with no luck: QUEUE BW SCH PRIO PKTSBYTES DROP_P DROP_B QLEN BORROW SUSPEN P/S B/S rootq on em0 98M 000 00 0 0

Re: pf queue max bug

2014-09-21 Thread Atanas Vladimirov
Hi, Is there any way to disable/flush (like with ALTQ) pf queues? I tryed with `pfctl -d; pfctl -e; pfctl -f /etc/pf.conf' but I got an error: pfctl: DIOCXCOMMIT: Invalid argument The only reference I could find was this: http://marc.info/?l=openbsd-techm=140421855720135w=2 Is this a known

Re: pf queue max bug

2014-09-21 Thread Atanas Vladimirov
On 21.09.2014 20:56, Kevin Gerrard wrote: I was receiving this same error a few days ago. It was because I had a rule that was referring to a table that was not there or something another. That was the exact error I received. Finally figured that out and it has been flawless since. The rule

Re: pf queue max bug

2014-09-17 Thread Atanas Vladimirov
On 16.09.2014 20:00, Atanas Vladimirov wrote: On 16.09.2014 19:32, Zé Loff wrote: On Tue, Sep 16, 2014 at 01:07:00PM +0200, Henning Brauer wrote: * Atanas Vladimirov vl...@bsdbg.net [2014-09-16 12:58]: As I said this was my working pf.conf for new queueing system on i386. I think

pf queue max bug

2014-09-16 Thread Atanas Vladimirov
Hi, I moved my old server to a better hardware and I installed amd64 -current (old one was i386 following -current) and made a drop in replacement of pf.conf. The problem is that when I set a queue MAX speed limit it didn't work as it should - for example b_bittor: pf.conf: queue rootq on

Re: pf queue max bug

2014-09-16 Thread Atanas Vladimirov
On 16.09.2014 12:36, Zé Loff wrote: On Tue, Sep 16, 2014 at 10:20:34AM +0300, Atanas Vladimirov wrote: Hi, I moved my old server to a better hardware and I installed amd64 -current (old one was i386 following -current) and made a drop in replacement of pf.conf. The problem is that when I set

Re: pf queue max bug

2014-09-16 Thread Atanas Vladimirov
On 16.09.2014 19:32, Zé Loff wrote: On Tue, Sep 16, 2014 at 01:07:00PM +0200, Henning Brauer wrote: * Atanas Vladimirov vl...@bsdbg.net [2014-09-16 12:58]: As I said this was my working pf.conf for new queueing system on i386. I think that the problem is elsewhere. When you set the queue max

Re: panic: mtx_enter: locking against myself

2014-09-15 Thread Atanas Vladimirov
On 29.01.2013 01:47, mxb wrote: Those panics seems to be related to GRE. I switched from using gre to gif and was unable to reproduce this panic. On 4 jan 2013, at 00:01, mxb m...@alumni.chalmers.se wrote: scp from within internal network (network2) does not trigger this panic, eg.

Re: How to run smokeping with slowcgi?

2014-09-15 Thread Atanas Vladimirov
On 14.09.2014 22:29, Adam Thompson wrote: On 2014-09-14 11:58, Atanas Vladimirov wrote: Hi, I'm trying to run smokeping (installed via ppkg_add) with nginx (installed via ppkg_add) and slowcgi. Is it possible? Not sure about the package... also not sure running smokeping under slowcgi is sane

How to run smokeping with slowcgi?

2014-09-14 Thread Atanas Vladimirov
Hi, I'm trying to run smokeping (installed via ppkg_add) with nginx (installed via ppkg_add) and slowcgi. Is it possible? Nginx flags are set to -u nginx conf: .. location ~ .*\\.(fcgi|cgi)$ { fastcgi_pass unix:/var/www/run/slowcgi.sock;

Nuvoton W83795ADG wrong values

2014-09-04 Thread Atanas Vladimirov
Hi, nvt0 shows wrong values for fan speed and voltage. In BIOS values are correct. The motherboard is Supermicro X8STE (dmesg at the end). Is this a known behavior of nvt sensor/driver? P.S.: lm1 sensor also shows wrong/different values. ### systat sensors SENSOR

Re: reload isakmpd

2014-07-25 Thread Atanas Vladimirov
On 25.07.2014 19:42, James Shupe wrote: Note that this doesn't clear old config, so you can't use it to tear down sessions that you no longer want - you can paste the relevant config lines to ipsecctl -df - to delete them though. As an added note for ipsecctl -df, you can break all your

Re: After the upgrade with the last snapshot all traffic flow only on default queue

2014-04-24 Thread Atanas Vladimirov
On 24.04.2014 14:55, Henning Brauer wrote: * Atanas Vladimirov vl...@bsdbg.net [2014-04-23 21:30]: `pfctl -vvs queue` shows that traffic flow only on default queue. ewps... I feel stupid. repaired. sorry. No problem. Thank you and good luck!

Re: After the upgrade with the last snapshot all traffic flow only on default queue

2014-04-23 Thread Atanas Vladimirov
On 21.04.2014 23:50, Atanas Vladimirov wrote: Ok. Thanks for your time. On 21.04.2014 23:46, Stuart Henderson wrote: This is what I'm wondering, which is why I cc'd henning on my reply to you - my pf queue setup is in a place which is awkward for me to test at the moment so I can't check

After the upgrade with the last snapshot all traffic flow only on default queue

2014-04-21 Thread Atanas Vladimirov
Hi, Sorry for the noise, but after the upgrade with the last snapshot all traffic flows only on default queue. [ns]~$ systat queue QUEUE BW SCH PRIO PKTSBYTES DROP_P DROP_B QLEN BORROW SUSPEN P/S B/S rootq 100M

Re: After the upgrade with the last snapshot all traffic flow only on default queue

2014-04-21 Thread Atanas Vladimirov
On 21.04.2014 19:38, Atanas Vladimirov wrote: Hi, Sorry for the noise, but after the upgrade with the last snapshot all traffic flows only on default queue. [ns]~$ systat queue QUEUE BW SCH PRIO PKTSBYTES DROP_P DROP_B QLEN BORROW SUSPEN P/S B/S

Re: After the upgrade with the last snapshot all traffic flow only on default queue

2014-04-21 Thread Atanas Vladimirov
Ok. Thanks for your time. On 21.04.2014 23:46, Stuart Henderson wrote: This is what I'm wondering, which is why I cc'd henning on my reply to you - my pf queue setup is in a place which is awkward for me to test at the moment so I can't check it myself yet. On 2014/04/21 23:42, Atanas

Smokeping on -current

2014-04-10 Thread Atanas Vladimirov
On the last snapshot smokeping failed at startup. It fails even when I run it manually via rc.d script. $ sudo /etc/rc.d/smokeping -d start doing rc_read_runfile doing rc_check smokeping doing rc_pre doing rc_start Dropping privileges to _smokeping ... require Smokeping::probes::FPing failed:

error: [drm:pidX:i915_get_vblank_timestamp] *ERROR* Invalid crtc 1

2013-10-08 Thread Atanas Vladimirov
Hi, I got many i915_get_vblank_timestamp errors error: [drm:pid3:i915_get_vblank_timestamp] *ERROR* Invalid crtc 1 on intel 865G (dmesg below). Any help is appreciated. ### dmesg # OpenBSD 5.4-current (GENERIC) #63: Tue Oct 1 12:33:25 MDT 2013

Re: Unknown COM to PCMCIA adapter, some help?

2011-10-09 Thread Atanas Vladimirov
2011/10/9 Jonathan Gray j...@goblin.cx On Sat, Oct 08, 2011 at 09:06:15PM +0300, Atanas Vladimirov wrote: 2011/10/8 Jonathan Gray j...@goblin.cx On Sat, Oct 08, 2011 at 01:35:19PM +0300, Atanas Vladimirov wrote: Hi misc, Recently I bought COM to PCMCIA adapter, full dmesg

Re: Unknown COM to PCMCIA adapter, some help?

2011-10-09 Thread Atanas Vladimirov
2011/10/9 Jonathan Gray j...@goblin.cx On Sun, Oct 09, 2011 at 12:02:03PM +0300, Atanas Vladimirov wrote: How can I do that? Can you show me an example of the command I need? yes, plug the card in and send me the full output of pcidump -v run as root, without removing any parts

Re: Unknown COM to PCMCIA adapter, some help?

2011-10-09 Thread Atanas Vladimirov
2011/10/9 Jonathan Gray j...@goblin.cx On Sun, Oct 09, 2011 at 03:28:49PM +0300, Atanas Vladimirov wrote: 2011/10/9 Jonathan Gray j...@goblin.cx On Sun, Oct 09, 2011 at 12:02:03PM +0300, Atanas Vladimirov wrote: How can I do that? Can you show me an example of the command I need

Unknown COM to PCMCIA adapter, some help?

2011-10-08 Thread Atanas Vladimirov
Hi misc, Recently I bought COM to PCMCIA adapter, full dmesg at end of e-mail. I don't understand programming and I can't offer working patches, but I can test patches. Tell me if I can give more information, that would be useful. Sorry for my english, and sorry if I send to wrong mailing list.

Re: Unknown COM to PCMCIA adapter, some help?

2011-10-08 Thread Atanas Vladimirov
2011/10/8 Jonathan Gray j...@goblin.cx On Sat, Oct 08, 2011 at 01:35:19PM +0300, Atanas Vladimirov wrote: Hi misc, Recently I bought COM to PCMCIA adapter, full dmesg at end of e-mail. I don't understand programming and I can't offer working patches, but I can test patches. Tell me

  1   2   >