Re: [drm] *ERROR* [CRTC:41:pipe ] flip_done timed out

2020-02-06 Thread krishh61
Hi again,

Disabling inteldrm has stopped the ERROR messages to show up but of course
OpenBSD will not switch into higher resolution since then.


Regards

Kris



--
Sent from: http://openbsd-archive.7691.n7.nabble.com/openbsd-user-misc-f3.html



Re: [drm] *ERROR* [CRTC:41:pipe ] flip_done timed out

2020-02-06 Thread krishh61
OK, will give it a go. 
I have already tried to disable drm* and drm0 and that just caused the
laptop to hang during boot. 

Will give you a shout what happened when I disable inteldrm.


Cheers



--
Sent from: http://openbsd-archive.7691.n7.nabble.com/openbsd-user-misc-f3.html



Re: [drm] *ERROR* [CRTC:41:pipe ] flip_done timed out

2020-02-05 Thread krishh61
HI,

I can give mine:


 cut --
OpenBSD 6.6 (GENERIC.MP) #4: Wed Jan 15 08:56:09 MST 2020
   
r...@syspatch-66-i386.openbsd.org:/usr/src/sys/arch/i386/compile/GENERIC.MP
real mem  = 3210944512 (3062MB)
avail mem = 3136659456 (2991MB)
mpath0 at root
scsibus0 at mpath0: 256 targets
mainbus0 at root
bios0 at mainbus0: date 11/21/07, BIOS32 rev. 0 @ 0xfdc80, SMBIOS rev. 2.4 @
0xe0010 (70 entries)
bios0: vendor LENOVO version "7QET28WW (1.10 )" date 11/21/2007
bios0: LENOVO 8943DTG
acpi0 at bios0: ACPI 3.0
acpi0: sleep states S0 S3 S4 S5
acpi0: tables DSDT FACP SSDT ECDT TCPA APIC MCFG HPET SLIC BOOT SSDT SSDT
SSDT SSDT
acpi0: wakeup devices LID_(S3) SLPB(S3) EXP0(S4) EXP1(S4) EXP2(S4) EXP3(S4)
EXP4(S4) PCI1(S4) USB0(S3) USB1(S3) USB2(S3) USB3(S3) USB4(S3) EHC0(S3)
EHC1(S3) HDEF(S4)
acpitimer0 at acpi0: 3579545 Hz, 24 bits
acpiec0 at acpi0
acpimadt0 at acpi0 addr 0xfee0: PC-AT compat
cpu0 at mainbus0: apid 0 (boot processor)
cpu0: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU T5550 @ 1.83GHz ("GenuineIntel" 686-class)
1.83 GHz, 06-0f-0d
cpu0:
FPU,V86,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,APIC,SEP,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,CFLUSH,DS,ACPI,MMX,FXSR,SSE,SSE2,SS,HTT,TM,PBE,SSE3,DTES64,MWAIT,DS-CPL,EST,TM2,SSSE3,CX16,xTPR,PDCM,NXE,LONG,LAHF,PERF,SENSOR,MELTDOWN
mtrr: Pentium Pro MTRR support, 8 var ranges, 88 fixed ranges
cpu0: apic clock running at 166MHz
cpu0: mwait min=64, max=64, C-substates=0.2.2.2.2, IBE
cpu1 at mainbus0: apid 1 (application processor)
cpu1: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU T5550 @ 1.83GHz ("GenuineIntel" 686-class)
1.83 GHz, 06-0f-0d
cpu1:
FPU,V86,DE,PSE,TSC,MSR,PAE,MCE,CX8,APIC,SEP,MTRR,PGE,MCA,CMOV,PAT,PSE36,CFLUSH,DS,ACPI,MMX,FXSR,SSE,SSE2,SS,HTT,TM,PBE,SSE3,DTES64,MWAIT,DS-CPL,EST,TM2,SSSE3,CX16,xTPR,PDCM,NXE,LONG,LAHF,PERF,SENSOR,MELTDOWN
ioapic0 at mainbus0: apid 1 pa 0xfec0, version 20, 24 pins, remapped
acpimcfg0 at acpi0
acpimcfg0: addr 0xf000, bus 0-63
acpihpet0 at acpi0: 14318179 Hz
acpiprt0 at acpi0: bus 0 (PCI0)
acpiprt1 at acpi0: bus -1 (AGP_)
acpiprt2 at acpi0: bus 2 (EXP0)
acpiprt3 at acpi0: bus 3 (EXP1)
acpiprt4 at acpi0: bus 4 (EXP2)
acpiprt5 at acpi0: bus 5 (EXP3)
acpiprt6 at acpi0: bus 13 (EXP4)
acpiprt7 at acpi0: bus 21 (PCI1)
acpicpu0 at acpi0: !C3(250@17 mwait.3@0x20), !C2(500@1 mwait.1@0x10),
C1(1000@1 mwait.1), PSS
acpicpu1 at acpi0: !C3(250@17 mwait.3@0x20), !C2(500@1 mwait.1@0x10),
C1(1000@1 mwait.1), PSS
acpipwrres0 at acpi0: PUBS, resource for USB0, USB2, USB4, EHC0, EHC1
acpitz0 at acpi0: critical temperature is 127 degC
acpitz1 at acpi0: critical temperature is 100 degC
acpibtn0 at acpi0: LID_
acpibtn1 at acpi0: SLPB
"PNP0A08" at acpi0 not configured
acpicmos0 at acpi0
"ATM1200" at acpi0 not configured
acpibat0 at acpi0: BAT0 model "92P1137" serial  8820 type LION oem "SANYO"
acpiac0 at acpi0: AC unit online
acpithinkpad0 at acpi0
acpidock0 at acpi0: GDCK not docked (0)
acpivideo0 at acpi0: VID_
acpivout0 at acpivideo0: LCD0
acpivideo1 at acpi0: VID_
bios0: ROM list: 0xc/0x1! 0xd/0x1a00 0xd1a00/0x1000
0xe/0x1!
cpu0: Enhanced SpeedStep 1829 MHz: speeds: 1833, 1333, 1000 MHz
pci0 at mainbus0 bus 0: configuration mode 1 (bios)
pchb0 at pci0 dev 0 function 0 "Intel GM965 Host" rev 0x0c
inteldrm0 at pci0 dev 2 function 0 "Intel GM965 Video" rev 0x0c
drm0 at inteldrm0
intagp0 at inteldrm0
agp0 at intagp0: aperture at 0xe000, size 0x1000
inteldrm0: apic 1 int 16
"Intel GM965 Video" rev 0x0c at pci0 dev 2 function 1 not configured
uhci0 at pci0 dev 26 function 0 "Intel 82801H USB" rev 0x03: apic 1 int 20
uhci1 at pci0 dev 26 function 1 "Intel 82801H USB" rev 0x03: apic 1 int 21
ehci0 at pci0 dev 26 function 7 "Intel 82801H USB" rev 0x03: apic 1 int 22
usb0 at ehci0: USB revision 2.0
uhub0 at usb0 configuration 1 interface 0 "Intel EHCI root hub" rev
2.00/1.00 addr 1
azalia0 at pci0 dev 27 function 0 "Intel 82801H HD Audio" rev 0x03: msi
azalia0: codecs: Analog Devices AD1984, Conexant/0x2bfa, using Analog
Devices AD1984
audio0 at azalia0
ppb0 at pci0 dev 28 function 0 "Intel 82801H PCIE" rev 0x03: apic 1 int 20
pci1 at ppb0 bus 2
ppb1 at pci0 dev 28 function 1 "Intel 82801H PCIE" rev 0x03: apic 1 int 21
pci2 at ppb1 bus 3
wpi0 at pci2 dev 0 function 0 "Intel PRO/Wireless 3945ABG" rev 0x02: msi,
MoW2, address 00:1c:bf:d5:c3:2e
ppb2 at pci0 dev 28 function 2 "Intel 82801H PCIE" rev 0x03: apic 1 int 22
pci3 at ppb2 bus 4
bge0 at pci3 dev 0 function 0 "Broadcom BCM5787M" rev 0x02, BCM5754/5787 A2
(0xb002): msi, address 00:0a:e4:c9:a2:bc
brgphy0 at bge0 phy 1: BCM5787 10/100/1000baseT PHY, rev. 0
ppb3 at pci0 dev 28 function 3 "Intel 82801H PCIE" rev 0x03: apic 1 int 23
pci4 at ppb3 bus 5
ppb4 at pci0 dev 28 function 4 "Intel 82801H PCIE" rev 0x03: apic 1 int 20
pci5 at ppb4 bus 13
uhci2 at pci0 dev 29 function 0 "Intel 82801H USB" rev 0x03: apic 1 int 16
uhci3 at pci0 dev 29 function 1 "Intel 82801H USB" rev 0x03: apic 1 int 17
uhci4 at pci0 dev 29 function 2 "Intel 82801H USB" rev 0x03: apic 1 int 18

Re: [drm] *ERROR* [CRTC:41:pipe ] flip_done timed out

2020-02-04 Thread krishh61
Hi Jacek,

Same laptop, same model, same problem  I was just upgrading from ver 6.1
through all the versions up to 6.6; it went ok (except versions 6.2 and 6.3
where I had strange resolution, but it was ok when I upgraded to version
6.4) 6.5 was fine and when I finally upgraded to version 6.6 same happened
as in your case (yet it contains line 34,41 and 54):

[drm] *ERROR* [CRTC:34:pipe ] flip_done timed out
[drm] *ERROR* [CRTC:34 pipe ] flip_done timed out
[drm] *ERROR* [CONNECTOR:54:SVIDEO-] flip_done timed out
[drm] *ERROR* [CRTC:41:pipe ] flip_done timed out
[drm] *ERROR* [CRTC:41:pipe ] flip_done timed out
[drm] *ERROR* [CONNECTOR:54:SVIDEO-] flipd_done timed out

booting deso not take 5 minutes but it is longer than normal.

Have no clues what this could be.



--
Sent from: http://openbsd-archive.7691.n7.nabble.com/openbsd-user-misc-f3.html