Re: [NTG-context] Problems with tikz plot file

2020-09-06 Thread Christian Prim
Many thanks Hans for the quick fix! Christian Am Fr., 4. Sept. 2020 um 10:09 Uhr schrieb Hans Hagen : > On 9/4/2020 8:32 AM, Christian Prim wrote: > > Hi everyone > > > > Following MWE produces an error on newest lmtx (current version: > > 2020.09.03 20:0

[NTG-context] Problems with tikz plot file

2020-09-04 Thread Christian Prim
Hi everyone Following MWE produces an error on newest lmtx (current version: 2020.09.03 20:03): \usemodule[tikz] \starttext \placefigure[here][]{}{\hbox{\starttikzpicture \draw plot file {data.table}; \stoptikzpicture}} \stoptext with data.table: 150 -0.102 150.1 -0.15 150.2 -0.389 150.3

Re: [NTG-context] Table-bug in lmtx?

2020-03-31 Thread Christian Prim
Hello Hans many thanks for the fix! Christian Am Mo., 30. März 2020 um 22:45 Uhr schrieb Hans Hagen : > On 3/30/2020 6:23 PM, Christian Prim wrote: > > Hello list > > > > following MWE gives a strange error "(interwoven alignment preambles are > > not al

[NTG-context] Table-bug in lmtx?

2020-03-30 Thread Christian Prim
Hello list following MWE gives a strange error "(interwoven alignment preambles are not allowed)" when processed with lmtx: \definetabletemplate[fosa][s0|xp(3.5cm)|lw(0.7cm)|xp(5cm)s2|lw(2.5cm)|] \starttext \starttable[fosa] \NC Cell 1 \NC\Use3[p(8cm)]{A longer cell}\NC\AR \MR \NC Cell 1 \NC

Re: [NTG-context] Problem with long indices in LMTX

2020-03-30 Thread Christian Prim
schrieb Christian Prim < christian.p...@gmx.ch>: > Hello list > > Sorry to ask again. What do I miss in following MWE? > > \starttext > \m{F_{\rm longIndex}=m_{\rm longIndex}a} > \stoptext > > The index longIndex overlaps the following characters "=" and

Re: [NTG-context] Problem with long indices in LMTX

2020-03-25 Thread Christian Prim
m Sa., 21. März 2020 um 17:27 Uhr schrieb Christian Prim < christian.p...@gmx.ch>: > Hello > > Following MWE produces strange output in latest LMTX. mkiv (also latest) > output is ok. > > \usetypescript[palatino] > \setupbodyfont[palatino,11pt] > \starttext >

[NTG-context] Problem with long indices in LMTX

2020-03-21 Thread Christian Prim
Hello Following MWE produces strange output in latest LMTX. mkiv (also latest) output is ok. \usetypescript[palatino] \setupbodyfont[palatino,11pt] \starttext \m{F_{\rm longIndex}=m_{\rm longIndex}a} \stoptext The spacing in the index is wrong. What am I missing? Thanks in advance Christian

Re: [NTG-context] PDF output routine in lmtx

2019-04-29 Thread Christian Prim
019 11:46 AM, Christian Prim wrote: > > Hi > > > > in lmtx the pdf output routine has changed afaik. I just wanted to > > report, that in lmtx our printer/copier (Ricoh 8200S or Ricoh 8110S) > > doesn't print any character. A standard document as the MWE print

[NTG-context] PDF output routine in lmtx

2019-04-29 Thread Christian Prim
Hi in lmtx the pdf output routine has changed afaik. I just wanted to report, that in lmtx our printer/copier (Ricoh 8200S or Ricoh 8110S) doesn't print any character. A standard document as the MWE prints well under mkiv. Under lmtx, there is no output (blank sheet). In a document with a

Re: [NTG-context] PDF output routine in lmtx

2019-04-29 Thread Christian Prim
Hi converting the document to ps and back to pdf works (pdf2ps and ps2pdf). But I think there must be a simpler solution... Christian Am Mo., 29. Apr. 2019 um 11:46 Uhr schrieb Christian Prim < christian.p...@gmx.ch>: > Hi > > in lmtx the pdf output routine has changed afaik

[NTG-context] gnuplot-module broken under lmtx

2019-04-10 Thread Christian Prim
Hi It's little off-topic as there are officially no modules included in lmtx. But when I used the modules from a mkiv-installation, there was little to no problem. But with the gnuplot-module I can't fix the error myself. MWE: \usemodule[gnuplot] \startGNUPLOTscript[sin] plot sin(x)

Re: [NTG-context] LMTX: 32-bit binaries for 64-bit system

2019-04-06 Thread Christian Prim
Thanks for the very fast fix! Works again without problems on linux-64bit. Christian Am Sa., 6. Apr. 2019 um 12:44 Uhr schrieb Hans Hagen : > On 4/6/2019 11:04 AM, Christian Prim wrote: > > Hello > > > > Today I tried to update the lmtx-installation on 64-bit Linux. The &

[NTG-context] LMTX: 32-bit binaries for 64-bit system

2019-04-06 Thread Christian Prim
Hello Today I tried to update the lmtx-installation on 64-bit Linux. The update worked fine, but now I get: # context /home/username/lmtx/tex/texmf-linux-64/bin/context: No such file or directory Same for mtxrun. Redo a fresh install doesn't work either. # ./install.sh /install.sh: 94:

Re: [NTG-context] web site

2016-07-05 Thread Christian Prim
No problem here! Mohammad Hossein Bateni schrieb am Di., 5. Juli 2016 um 10:40 Uhr: > is the server down? > > i can't connect to pragma-ade.nl or contextgarden.net or > minimals.contextgarden.net. all refuse my connection. > > On Sun, Jul 3, 2016 at 5:25 AM, Hans Hagen

Re: [NTG-context] Bug in table ?

2015-12-21 Thread Christian Prim
Thanks Hans works again with latest beta. Christian Am Son, 20. Dez, 2015 um 10:56 schrieb Hans Hagen <pra...@wxs.nl>: On 12/20/2015 5:30 PM, Christian Prim wrote: > Dear list > > with the latest context I get wrong alignment in table. i'll look at it, not so much a table,

[NTG-context] Bug in table ?

2015-12-20 Thread Christian Prim
Dear list with the latest context I get wrong alignment in table. MWE: (not so minimal, it's a snippet of my document) \setuppapersize[A5][A5] \setuplayout[location=middle, marking=on, topspace=1.5cm, margin=1cm, headspace=0cm, header=0cm, headerdistance=0.0cm,

[NTG-context] Vectorsigns are missplaced

2015-11-03 Thread Christian Prim
Hello in latest beta the vector signs are missplaced: %\usetypescript[palatino] %\setupbodyfont[palatino] \starttext \m{\vec{v}} \m{\vec{F}_{\rm res}} \stoptext With lm-fonts the vector sign is more or less correct over the F, but wrong over the letter v. With palatino font both are

Re: [NTG-context] ConTeXt-defined colours broken in TikZ in MkIV with latest betas

2015-05-14 Thread Christian Prim
Thanks Hans with context-version 2015.05.13 23:52 it finally works on my side! Thanks for the fix! Christian 2015-04-25 23:18 GMT+02:00 Hans Hagen pra...@wxs.nl: On 4/24/2015 3:05 PM, Christian Prim wrote: Hi Hans I don't know if the latest beta already has the new code. But I can

Re: [NTG-context] ConTeXt-defined colours broken in TikZ in MkIV with latest betas

2015-04-24 Thread Christian Prim
{mycolc}; \stopMPcode \par \startcolor[mycola]T\stopcolor \startcolor[mycolb]T\stopcolor \startcolor[mycolc]T\stopcolor \stoptext 2015-04-17 1:27 GMT+02:00 Hans Hagen pra...@wxs.nl: On 4/16/2015 11:29 PM, Christian Prim wrote: Hi Hans sorry to ask again. But the different color handling

Re: [NTG-context] Howto typeset physical half-life

2015-04-18 Thread Christian Prim
Hi Hans thanks for the checker, that surely helps. So I could find a solution (perhaps not the best) for my problem: \m{T_{\text{½}}} Thanks again Christian 2015-04-17 23:51 GMT+02:00 Hans Hagen pra...@wxs.nl: On 4/17/2015 9:41 PM, Christian Prim wrote: Hi a year or so before one could

[NTG-context] Howto typeset physical half-life

2015-04-17 Thread Christian Prim
Hi a year or so before one could simply typeset the physical half-life as shown in MWE: \usetypescript[palatino] \setupbodyfont[palatino] \starttext ½ α \m{T_α} \m{T_½} \stoptext The greek letter is just to show, that utf-8 works as expected. In actual beta (and probably longer

Re: [NTG-context] ConTeXt-defined colours broken in TikZ in MkIV with latest betas

2015-04-16 Thread Christian Prim
is visible. Must I now stay with an old beta or can this bug be fixed? Perhaps it's a bug in tikz... Thanks Christian Am Don, 16. Apr, 2015 um 9:58 schrieb Hans Hagen pra...@wxs.nl: On 4/16/2015 9:34 PM, Christian Prim wrote: Hi Hans is it correct, that with the new beta one can just use rgb

Re: [NTG-context] ConTeXt-defined colours broken in TikZ in MkIV with latest betas

2015-04-16 Thread Christian Prim
Hi Hans is it correct, that with the new beta one can just use rgb-colors using tikz or is there a bug preventing the usage of cmyk-colors as it used to work before? Thanks! Christian PS.: See mail below for MWE showing false cmyk colors in tikz. 2015-04-14 11:54 GMT+02:00 Christian Prim

Re: [NTG-context] ConTeXt-defined colours broken in TikZ in MkIV with latest betas

2015-04-14 Thread Christian Prim
Thanks Hans for the fix! I have noticed, that spotcolors can be used in tikz, but they are darker. Is that wanted or a bug? MWE: \usemodule[tikz] \starttext \definecolor[gruen][c=0.52,y=0.86] \definespotcolor[mycol][gruen][p=1] \definespotcolor[mycol_h][gruen][p=0.5]

Re: [NTG-context] ConTeXt-defined colours broken in TikZ in MkIV with latest betas

2015-04-14 Thread Christian Prim
-14 10:42 GMT+02:00 Hans Hagen pra...@wxs.nl: On 4/14/2015 10:29 AM, Christian Prim wrote: Thanks Hans for the fix! I have noticed, that spotcolors can be used in tikz, but they are darker. Is that wanted or a bug? they will map onto cmyk or rgb depending on definitions ... don't expect

Re: [NTG-context] ConTeXt-defined colours broken in TikZ in MkIV with latest betas

2015-04-13 Thread Christian Prim
Hi I can confirm this bug. It worked fine for me a week before. It seems to be a bug in one of the latest beta. Thanks for fixing it Christian 2015-04-13 19:45 GMT+02:00 Mojca Miklavec mojca.miklavec.li...@gmail.com: Hi, The following example works in MkII and it works in TeX Live 2014, but

Re: [NTG-context] footnotes broken in latest beta?

2015-03-27 Thread Christian Prim
Hans, context --version gives: mtx-context | current version: 2015.03.27 21:39 but running context file.tex says: Fatal Error Your format does not match the base files! Format Version 2015.03.26 22:52 MKIV Files Version2015.03.27 21:39 I used first-setup as always to update.

Re: [NTG-context] footnotes broken in latest beta?

2015-03-27 Thread Christian Prim
Sorry Hans, found the error myself: In the file publ-ini.lua there is a 7 at the beginning. Removing it fixes the problem. Christian 2015-03-27 22:12 GMT+01:00 Christian Prim christian.p...@gmx.ch: Hans, there must be a file missing: context --make cont-en gives: error loading file

Re: [NTG-context] footnotes broken in latest beta?

2015-03-27 Thread Christian Prim
Hans, there must be a file missing: context --make cont-en gives: error loading file: publ-ini.lua (aborting) So the Format file isn't generated. Thanks for fixing it Christian 2015-03-27 22:08 GMT+01:00 Christian Prim christian.p...@gmx.ch: Hans, context --version gives: mtx-context

Re: [NTG-context] beta

2015-03-26 Thread Christian Prim
Hi Hans, with the new beta following mwe produces a bug. Perhaps I'm doing something wrong. MWE: \definefontfamily[mainface][sans][DejaVu Sans] %or \definefontfamily[mainface][sans][gosmicksans] with the same result \setupbodyfont[mainface] \starttext \input tufte \stoptext Error log:

[NTG-context] Fwd: Using spotcolors in TikZ

2015-01-29 Thread Christian Prim
Sorry to ask again. I have to print a book with just two spotcolors (PANTONE colors). The the pdf must just contain two colors and the tint of them. How can I do this, when I have a tikz-picture in the document? Thanks Christian --- original message: I want to

[NTG-context] Using spotcolors in TikZ

2015-01-24 Thread Christian Prim
Hello list I want to use spotcolors in a tikz-picture. Is this implemented? I get an error: Package pgf Error: Color test_line has an unsupported color model. MWE: (does not work) \usemodule[tikz] \setupcolors[rgb=no,cmyk=yes,spot=yes,state=start,overprint=yes]

Re: [NTG-context] beta

2014-11-26 Thread Christian Prim
Hi Hans, the tikz-example on the wiki (which worked in last beta) doesn't compile too. http://wiki.contextgarden.net/TikZ Christian 2014-11-26 21:06 GMT+01:00 Pablo Rodriguez oi...@gmx.es: On 11/26/2014 08:28 PM, Hans Hagen wrote: Hi, I uploaded a new beta. Hans, I’m afraid that

Re: [NTG-context] beta

2014-11-26 Thread Christian Prim
Sorry for the noise, after a fresh install of standalone, everything is fine again. Don't know, why this happened. Christian 2014-11-26 21:48 GMT+01:00 Hans Hagen pra...@wxs.nl: On 11/26/2014 9:29 PM, Christian Prim wrote: Hi Hans, the tikz-example on the wiki (which worked in last beta

[NTG-context] Gray unit

2013-09-10 Thread Christian Prim
Hello the physical unit Gray has Gy as symbol (see http://en.wikipedia.org/wiki/Gray_(unit) ). Context returns Gr. MWE: \starttext \unit{1 Gray} \stoptext Thanks for fixing this little bug. Christian ___ If your

[NTG-context] \startfloattext ... \stopfloattext

2013-09-09 Thread Christian Prim
What is the context way to place text near a table (or another float) in an enumeration-environment? I just want to have the text just this right to the table. The second item 2) should be below the table. In the (not so) MWE all is fine, but the table is not indented. When I use

Re: [NTG-context] \startfloattext ... \stopfloattext

2013-09-09 Thread Christian Prim
Thanks, Hans that was exactly what I needed. Christian 2013/9/9 Hans Hagen pra...@wxs.nl On 9/9/2013 2:38 PM, Christian Prim wrote: What is the context way to place text near a table (or another float) in an enumeration-environment? I just want to have the text just this right

[NTG-context] question concerning \setupalign \setuptolerance

2013-08-30 Thread Christian Prim
Dear list is there a way to \setupalign and \setuptolerance globaly? In tabulate- or frameenvironement for example they are reseted. MWE: \definefontfeature[default][default][expansion=quality,protrusion=quality] \usetypescript[palatino] \setupbodyfont[palatino,11pt]

Re: [NTG-context] question concerning \setupalign \setuptolerance

2013-08-30 Thread Christian Prim
Thanks Wolfgang! Now everything is clear and fine. Christian 2013/8/30 Wolfgang Schuster schuster.wolfg...@gmail.com Am 30.08.2013 um 17:55 schrieb Christian Prim christian.p...@gmx.ch: Thanks Wolfgang I have tested it (on new beta) but the alignment is still wrong in the tabulate

Re: [NTG-context] question concerning \setupalign \setuptolerance

2013-08-30 Thread Christian Prim
\stopframedtext \startframedtext[width=0.6\textwidth] \setupalign[hz,hanging] \setuptolerance[horizontal,stretch] align/tolerance working \input tufte \stopframedtext \stoptext 2013/8/30 Wolfgang Schuster schuster.wolfg...@gmail.com Am 30.08.2013 um 14:23 schrieb Christian Prim christian.p

Re: [NTG-context] question concerning \setupalign \setuptolerance

2013-08-30 Thread Christian Prim
]{}{\externalfigure[cow][width=0.5\textwidth]} Wrong alignment! \input knuth \stopfiguretext \stoptext 2013/8/30 Christian Prim christian.p...@gmx.ch Thanks Wolfgang! Now everything is clear and fine. Christian 2013/8/30 Wolfgang Schuster schuster.wolfg...@gmail.com Am 30.08.2013 um 17:55 schrieb

Re: [NTG-context] Cloze Text (text with gaps)

2013-06-28 Thread Christian Prim
Hello Wolfgang thanks for both \TextGap and \WordGap. That is exactly what I needed! Christian 2013/6/27 Wolfgang Schuster schuster.wolfg...@gmail.com Am 27.06.2013 um 20:53 schrieb Jaroslav Hajtmar hajt...@gyza.cz: Hello Wolfgang. Here is example of other using of your TextGap.

Re: [NTG-context] Cloze Text (text with gaps)

2013-06-27 Thread Christian Prim
Thanks David I think the first one is a very good idea. But I failed to give the \underbar a color different to the one of the text. Can you help me please? Thanks Christian 2013/6/27 David Rogers davidandrewrog...@gmail.com Christian Prim christian.p...@gmx.ch writes: I wonder if I can

[NTG-context] Cloze Text (text with gaps)

2013-06-24 Thread Christian Prim
Hi list I wonder if I can typeset a cloze text using context. The gaps (__) must have a given length (say in cm or the length of a given word, given sentence) and must break at the end of a line. \hl[4] is nice but won't do the trick since it won't break. \fillinline and others fill the

[NTG-context] Output from Context standalone (actual version) has wrong utf-8 encoding

2013-06-17 Thread Christian Prim
Hi list rendering a very easy formula with greek text in it produces a pdf-document that has not a valid utf-8 string. I use evince for displaying pdfs under ubuntu linux. The document appears correctly on the screen but stops printing after a greek letter in a formula. The error-report says:

[NTG-context] Not limited to greek letter

2013-06-17 Thread Christian Prim
Hi again The next document produces the same mistake as described in my last mail: \starttext $3v$ \stoptext Bye Christian ___ If your question is of interest to others as well, please add an entry to the Wiki!

Re: [NTG-context] Output from Context standalone (actual version) has wrong utf-8 encoding

2013-06-17 Thread Christian Prim
, Christian Prim christian.p...@gmx.ch wrote: Hi list rendering a very easy formula with greek text in it produces a pdf-document that has not a valid utf-8 string. I use evince for displaying pdfs under ubuntu linux. The document appears correctly on the screen but stops printing after a greek

Re: [NTG-context] Output from Context standalone (actual version) has wrong utf-8 encoding

2013-06-17 Thread Christian Prim
, Christian Prim wrote: Hi Aditya I use Mkiv both standalone and live.contextgarden.net http://live.contextgarden.net**. Document: \starttext $3v$ \stoptext it's a 푣 i.e. a character with unicode 0x1D463 so it's probably a viewer/editor cut/paste issue Hans

[NTG-context] \digits get \times instead of \cdot before exponent

2013-05-21 Thread Christian Prim
for your advise Christian Prim Example: \unit{10.5e3 Newton} should produce 10.5\cdot 10^3 N and not 10.5\times 10^3 N (also tested in the latest version at http://live.contextgarden.net/) ___ If your question

Re: [NTG-context] \digits get \times instead of \cdot before exponent

2013-05-21 Thread Christian Prim
, Romain Diss wrote: Le lundi 20 mai 2013, Christian Prim a écrit : is it possible to change the behaviour of \digits to have \cdot as in http://www.pragma-ade.com/**general/magazines/mag-0003.pdfhttp://www.pragma-ade.com/general/magazines/mag-0003.pdfpage 2 (table at the bottom) instead of \times

Re: [NTG-context] \digits get \times instead of \cdot before exponent

2013-05-21 Thread Christian Prim
Now it's perfect! Will this be included in the next version of context? Christian 2013/5/21 Hans Hagen pra...@wxs.nl On 5/21/2013 5:15 PM, Christian Prim wrote: Thanks for the tip Hans, but the kerning in \def\digitstimessymbol{\kern._**_2\emwidth\cdot\kern.2\**emwidth} should