[NTG-context] Re: lack of hyphenation

2005-03-19 Thread Patrick Gundlach
Hi,

[language and hyphenation issues]

 [i can imagine that taco/patrick work out something for the
 mirror/wiki that unpacks the cont-tmf zip, tests format generation and
 missing things; kind of user download simulation]

Actually I am doing something like this for some time now: I install
ConTeXt for live.contextgarden.net automatically. I get a copy of that
transcript and check manually that everything is OK. I do this every
night when a new version is out.

I think that the files in tex/context/base are a good starting point
for a testbed. These should run OK and look fine.

Patrick

-- 
ConTeXt wiki: http://contextgarden.net
___
ntg-context mailing list
ntg-context@ntg.nl
http://www.ntg.nl/mailman/listinfo/ntg-context


Re: [NTG-context] Re: lack of hyphenation

2005-02-27 Thread Taco Hoekwater
Ciro A. Soto wrote:
I suppose there is a problem then ...right?
Yes, there is.
I'm sorry I missed that you were using plain earlier,  I must be getting 
too old for this stuff. ;-) Thanks Patrick!

This thread is (almost certainly) discussing the same problem:
http://archive.contextgarden.net/message/20041228.225433.b0bd0faf.html
But the best advice is to upgrade your ConTeXt to the latest, but
you could also re-enact the fix in that thread.
Greetings, Taco
___
ntg-context mailing list
ntg-context@ntg.nl
http://www.ntg.nl/mailman/listinfo/ntg-context


Re: [NTG-context] Re: lack of hyphenation

2005-02-27 Thread Taco Hoekwater
Patrick Gundlach wrote:
Hello Hans,
MS-word by looking at the rivers and the lack of
but tex is *not* avoiding rivers, since it does not look at it -)
Not yet :-)
It is easy to make TeX look, but not as easy to make it see :-)
Taco
___
ntg-context mailing list
ntg-context@ntg.nl
http://www.ntg.nl/mailman/listinfo/ntg-context


Re: [NTG-context] Re: lack of hyphenation

2005-02-27 Thread h h extern
Taco Hoekwater wrote:
Patrick Gundlach wrote:
Hello Hans,
MS-word by looking at the rivers and the lack of

but tex is *not* avoiding rivers, since it does not look at it -)

Not yet :-)

It is easy to make TeX look, but not as easy to make it see :-)
It has to do with grayness, so i wonder what happens if a paragraph would be 
converted into a bitmap and analyzed with a neural net

Hans
-
  Hans Hagen | PRAGMA ADE
  Ridderstraat 27 | 8061 GH Hasselt | The Netherlands
 tel: 038 477 53 69 | fax: 038 477 53 74 | www.pragma-ade.com
 | www.pragma-pod.nl
-
___
ntg-context mailing list
ntg-context@ntg.nl
http://www.ntg.nl/mailman/listinfo/ntg-context


[NTG-context] Re: lack of hyphenation

2005-02-26 Thread Patrick Gundlach
Hello Taco,

 this is what I get. I got a *similar* line
 to what you sent, but not the same. Is it ok?

 looks fine, 

are you sure that the hyphenation configuration is the same in plain
and ConTeXt? Perhaps it is a bit late for me, but I think that the
test has to be done within ConTeXt to make sure about the correct
hyphenation.

Patrick

PS: see you in France
-- 
ConTeXt wiki: http://contextgarden.net
___
ntg-context mailing list
ntg-context@ntg.nl
http://www.ntg.nl/mailman/listinfo/ntg-context


Re: [NTG-context] Re: lack of hyphenation

2005-02-26 Thread Ciro A. Soto
well, I did the test running texexec on a file
containing only this line:

\showhyphens{hyphenation}

and got:

TeXExec 5.2.4 - ConTeXt / PRAGMA ADE 1997-2005

executable : pdfetex
format : cont-en
 inputfile : 4test
output : pdftex
 interface : en
  current mode : none
   TeX run : 1

This is pdfeTeXk, Version 3.141592-1.20a-2.2 (Web2C
7.5.3)
 \write18 enabled.
 %-line parsing enabled.
 (/usr/local/texlive2004/texmf/web2c/natural.tcx)
output format initialized to DVI
entering extended mode
(./4test.tex

ConTeXt  ver: 2004.11.17  fmt: 2005.1.30  int: english
 mes: english

..

Underfull \hbox (badness 1) in paragraph at lines
1--1
[] \*10ptrmtf* hyphenation
)


I suppose there is a problem then ...right?

c


--- Patrick Gundlach [EMAIL PROTECTED] wrote:

 Hello Taco,
 
  this is what I get. I got a *similar* line
  to what you sent, but not the same. Is it ok?
 
  looks fine, 
 
 are you sure that the hyphenation configuration is
 the same in plain
 and ConTeXt? Perhaps it is a bit late for me, but I
 think that the
 test has to be done within ConTeXt to make sure
 about the correct
 hyphenation.
 
 Patrick
 
 PS: see you in France
 -- 
 ConTeXt wiki: http://contextgarden.net
 ___
 ntg-context mailing list
 ntg-context@ntg.nl
 http://www.ntg.nl/mailman/listinfo/ntg-context
 

___
ntg-context mailing list
ntg-context@ntg.nl
http://www.ntg.nl/mailman/listinfo/ntg-context