[NTG-context] most recent context and luatex for linux

2007-10-04 Thread Lutz Haseloff
Hi all, if i try to texexec --lua --make --all i get following error message: -- (/usr/share/context/texmf-local/tex/context/base/lang-ini.mkiv ! LuaTeX error ...re/context/texmf-local/tex/context/base/lang-ini.lua:9: attempt to index global 'lang' (a nil value).

Re: [NTG-context] most recent context and luatex for linux

2007-10-05 Thread Lutz Haseloff
2007/10/5, Thomas A. Schmitz [EMAIL PROTECTED]: On Oct 5, 2007, at 7:14 AM, Lutz Haseloff wrote: I use luatex 11.2 beta (self compiled). The error occurs in normal context and in the beta. Greetings Lutz Yes, that's what Hans wrote when he announced this beta: you'll need

Re: [NTG-context] encoding/compiling issues (macosx)

2007-10-10 Thread Lutz Haseloff
Hi Andrea, 2007/10/10, Andrea Valle [EMAIL PROTECTED]: Hi to all,So, no clues?Being it a fresh install we really do not know what to do...we're getting bored of those little black squares...:-) I corrected wrong characters in source.tex like following: Semiotica duale anzitutto peché le

Re: [NTG-context] Easy way to start working with cyrillic?

2007-11-09 Thread Lutz Haseloff
Hi Klaus, try this: --- % engine=xetex \definetypeface[MyFace][rm][Xserif][TeX Gyre Pagella] \setupbodyfont[MyFace,10pt] \starttext \midaligned{\tfb\bf Arkadi und Boris Strugazki} \blank \midaligned{\tfb\bf Аркадий и Борис Стругацкие} \blank[7*big] \midaligned{\tfc\bf Milliarden Jahre

Re: [NTG-context] Long s in ConTeXt

2007-11-14 Thread Lutz Haseloff
Hi Andy, You can try following file: -- % engine=xetex \font\myfont=Vollkorn at 12pt\myfont \starttext ſ \stoptext -- Every otf/ttf font containing a ſ will work. Greetings Lutz 13 Nov 2007 10:34:31 +0100, Andreas Hauser [EMAIL PROTECTED]: Hoi, how can I produce a ſ (long s)

[NTG-context] Widgets with luatex

2008-04-08 Thread Lutz Haseloff
Hi Hans, Hi all, I try to use widgets with luatex and ConTeXt MKIV. If i try the example for a choice field from mwidget-s.pdf i get following error: javascript : loading script set fld (C:/context/texmf-context/tex/context/base/java-fld.tex) ! LuaTeX error

Re: [NTG-context] Widgets with luatex

2008-04-08 Thread Lutz Haseloff
2008/4/8, Hans Hagen [EMAIL PROTECTED]: Lutz Haseloff wrote: Hi Hans, Hi all, I try to use widgets with luatex and ConTeXt MKIV. If i try the example for a choice field from mwidget-s.pdf i get following error: javascript : loading script set fld (C:/context/texmf

Re: [NTG-context] urw-garamond with MKIV

2008-04-21 Thread Lutz Haseloff
Hi Hans, hi all, is there a way to get the type1 LucidaBright fonts working in LuaTeX/MKIV? I put the afm and pfb into the tree. --- \usetypescript [lucida] [texnansi] \switchtotypeface [lucida] [9pt] --- from showfont results in latinmodern. My try to use ---

Re: [NTG-context] urw-garamond with MKIV

2008-04-21 Thread Lutz Haseloff
2008/4/21, Hans Hagen [EMAIL PROTECTED]: Lutz Haseloff wrote: Hi Hans, hi all, is there a way to get the type1 LucidaBright fonts working in LuaTeX/MKIV? I put the afm and pfb into the tree. --- \usetypescript [lucida] [texnansi] \switchtotypeface [lucida] [9pt

Re: [NTG-context] urw-garamond with MKIV

2008-04-23 Thread Lutz Haseloff
Hi Taco, Hi all, with the brandnew luatex (build 1186) there is no glyph to be seen in the pdf but i can copy and paste the invisible text into my texteditor. the log: snip (C:/tex/texmf-context/tex/context/base/spec-fdf.tex (C:/tex/texmf-context/tex/context/base/spec-fdf.mkiv)) specials

Re: [NTG-context] pdf forms

2008-05-30 Thread Lutz Haseloff
try \setupinteraction[state=start] Greetings Lutz 2008/5/29 Bernhard Boser [EMAIL PROTECTED]: I wrote a simple context file for pdf form filling. Translates fine, but the resulting pdf simply shows text but no fillable forms. What's needed to actually get forms? Here's the tex code: %

[NTG-context] Metapost error

2011-10-19 Thread Lutz Haseloff
Hi Hans, Hi all, with newest Context and luatex compiling following file: \starttext \startMPcode draw externalfigure hacker.jpg xscaled 30mm yscaled 20mm ; \stopMPcode \stoptext doesn't show the picture and gives an error message: ! Improper `addto'. to be read again

Re: [NTG-context] Metapost error

2011-10-19 Thread Lutz Haseloff
Works again with last nights beta, thanks. 2011/10/19 Lutz Haseloff lutz.hasel...@googlemail.com: Hi Hans, Hi all, with newest Context and luatex compiling following file: \starttext \startMPcode draw externalfigure hacker.jpg xscaled 30mm yscaled 20mm ; \stopMPcode \stoptext doesn't

[NTG-context] Problem with MPpage

2011-10-19 Thread Lutz Haseloff
Hi all, next Metapost problem. \starttext \startMPpage pickup pencircle scaled 2mm ; draw (0,0)--(5cm,5cm) withcolor red; \stopMPpage \stoptext The resulting pdf does not show the whole red line. The size of the pdf is right but it is shifted to the upper right. Thanks for any help Lutz

Re: [NTG-context] Problem with MPpage

2011-10-20 Thread Lutz Haseloff
Yes it differs, but i think it is a problem of last nights Context beta only. My older ConTeXts work ok. 2011/10/20 Meer, H. van der h.vanderm...@uva.nl: Does your result differ from mine here? The endpoints on the line suggest it was fully drawn and thus metapost behaves correctly. This

Re: [NTG-context] For Windows users: ConTeXt + SciTe installation instructions updated

2011-10-20 Thread Lutz Haseloff
Hi Mari, if i install SciTe and the the ConTeXt files for SciTe on my Win 7 64 bit, i can no longer scroll the text in the editor. Windows quits SciTe because of an unknown error :-( Has someone else the same error? Greetings Lutz 2011/10/19 Mari Voipio mari.voi...@iki.fi: Hello! At the

Re: [NTG-context] For Windows users: ConTeXt + SciTe installation instructions updated

2011-10-20 Thread Lutz Haseloff
2011/10/20 Mari Voipio mari.voi...@iki.fi: On Thu, Oct 20, 2011 at 11:50, Lutz Haseloff lutz.hasel...@googlemail.com wrote: if i install SciTe and the the ConTeXt files for SciTe on my Win 7 64 bit, i can no longer scroll the text in the editor. Windows quits SciTe because of an unknown

Re: [NTG-context] For Windows users: ConTeXt + SciTe installation instructions updated

2011-10-21 Thread Lutz Haseloff
2011/10/20 Mari Voipio mvoi...@gmail.com: Lähetetty kännystäni / Sent from my iPhone On 20.10.2011, at 13.06, Hans Hagen pra...@wxs.nl wrote: On 20-10-2011 10:50, Lutz Haseloff wrote: if i install SciTe and the the ConTeXt files for SciTe on my Win 7 64 bit, i can no longer scroll

Re: [NTG-context] For Windows users: ConTeXt + SciTe installation instructions updated

2011-10-21 Thread Lutz Haseloff
2011/10/21 Hans Hagen pra...@wxs.nl: On 21-10-2011 08:42, Lutz Haseloff wrote: The problem remains. Scrolling in my 4000+ lines file crashes SciTe. Any file or just that one? If only that one, can you send it? Any fairly large tex file (about 3000 lines). If I rename the files to *.text

[NTG-context] Luatex question

2011-10-25 Thread Lutz Haseloff
Hi all, some months ago I printed the name of the current font with following code: \starttext The current font is: \ctxlua{tex.print(font.getfont(font.current()).fullname)}. \stoptext Now I get an error message: ! LuaTeX error main ctx instance:1: no string to print stack traceback:

Re: [NTG-context] Luatex question

2011-10-25 Thread Lutz Haseloff
Thank you for your detailed information. 2011/10/25 Hans Hagen pra...@wxs.nl: On 25-10-2011 14:09, Lutz Haseloff wrote: Hi all, some months ago I printed the name of the current font with following code: \starttext The current font is: \ctxlua{tex.print(font.getfont(font.current

[NTG-context] Simplefonts question

2011-11-11 Thread Lutz Haseloff
Hi Wolfgang, I'm looking for documentation for your handy module. Particularly i'd like to know all the options i can use for the commands \setmainfont and \setupsimplefonts. My goal is to use a font in my document in different sizes (say 12, 17 and 35pt) with adequate line spacing. I only

Re: [NTG-context] Simplefonts question

2011-11-13 Thread Lutz Haseloff
2011/11/11 Wolfgang Schuster schuster.wolfg...@googlemail.com: Am 11.11.2011 um 13:01 schrieb Lutz Haseloff: Hi Wolfgang, I'm looking for documentation for your handy module. Particularly i'd like to know all the options i can use for the commands \setmainfont and \setupsimplefonts. My

Re: [NTG-context] Simplefonts question

2011-11-14 Thread Lutz Haseloff
Thanks Wolfgang and Christian, works now. Lutz 2011/11/14 Christian meta...@gmx.de: Hi Wolfgang, I'm looking for documentation for your handy module. Particularly i'd like to know all the options i can use for the commands \setmainfont and \setupsimplefonts. My goal is to use a

[NTG-context] chinese characters in an itemize environment

2006-09-22 Thread Lutz Haseloff
Hi all, If I use: \startitemize[m,packed] \item 三个小矮人 (some chinese characters) \item Die drei Männlein im Walde \stopitemize I get more space between the number and the text in the chinese line as in the latin line. The difference is .3-.4em depending on the fonts. How can I avoid this?

Re: [NTG-context] chinese characters in an itemize environment

2006-09-22 Thread Lutz Haseloff
Peter Rolf schrieb: just guessing (but worth a try): \setupitemgroups[inbetween=any fixed dimen] The default is .5ex, which depends on the current font (see end of core-itm.tex). HTH, Peter \setupitemgroups[inbetween=2cm] doesn't work. Iterestingly an inserted \mbox makes the error

Re: [NTG-context] chinese characters in an itemize environment

2006-09-26 Thread Lutz Haseloff
Peter Rolf schrieb: Lutz Haseloff wrote: Peter Rolf schrieb: just guessing (but worth a try): \setupitemgroups[inbetween=any fixed dimen] The default is .5ex, which depends on the current font (see end of core-itm.tex). HTH, Peter \setupitemgroups[inbetween=2cm] doesn't work

Re: [NTG-context] ConTeXt release 2007.03.19

2007-03-20 Thread Lutz Haseloff
Hi Jelle, do you have to use a Proxy? In my ctxtools.rb i changed the line: http = Net::HTTP.new(site) to: proxy_addr = 'my.proxy.de' proxy_port = 80 http = Net::HTTP::Proxy(proxy_addr, proxy_port).new(site) After that an update via ctxtools was possible. The bad thing is, that i have to

[NTG-context] metafun externalfigure macro with xetex

2007-07-05 Thread Lutz Haseloff
Hi all, if i use the metafun macro externalfigure with xetex, there is a printed number (first externafigure prints a 1, the second a 2 right after the 1 and so on) in the lower left corner of the picture; the picture itself is shifted to the upper right out of the bounding box. I have this

[NTG-context] metafun externalfigure macro with xetex

2007-07-10 Thread Lutz Haseloff
Hi all, if i use the metafun macro externalfigure with xetex, there is a printed number (first externafigure prints a 1, the second a 2 right after the 1 and so on) in the lower left corner of the picture; the picture itself is shifted to the upper right, out of the bounding box. I have this

Re: [NTG-context] modules.pdf : unicode/fonts problems

2005-07-07 Thread Lutz Haseloff
luigi.scarso schrieb: While making modules.pdf $texmfstart texexec --pdf --modu font-chi fails with font-chi.log:! Font \unicodefont=gbsongcd at 10.0pt not loadable: Metric (TFM) file not found I have $ls ./texmf-local/fonts/tfm/chinese b5kai/ b5kaii/ b5song/ b5songi/ gbkai/ gbkaii/

Re: [NTG-context] mswincontext.zip

2005-07-29 Thread Lutz Haseloff
Hi Taco, Taco Hoekwater schrieb: Coydell Rivers wrote: Hello Hans, Here is some info you need to know for ref. AVG Free Edition, todays update. Has labeled todays download of mswincontext.zip as being a Trojan horse AgentCJ. Since anything is possible, I will wait for your response

Re: [NTG-context] mswincontext.zip

2005-08-02 Thread Lutz Haseloff
Hi all, Coydell Rivers schrieb: Let me gladly, and openly report that the latest release of mswincontext.zip, had no files detected as a virus from AVG Free. On my System (Win XP) F-Secure AV remains complaining about Trojan.Win32.Agent.ez in texmfstart.exe (timestamp: 03.08.05 00:15).

Re: [NTG-context] Chinese in utf-8

2005-10-16 Thread Lutz Haseloff
Hi Duncan, Duncan Hothersall schrieb: Hi all. I have ConTeXt set up to output Chinese using usemodule[chinese], all fonts, encodings and maps are installed and the sample file works well. Now I have a whole load of Chinese text in utf-8 encoding. Can ConTeXt process this, or do I have

Re: [NTG-context] Mini-survey: What do you do with ConTeXt?

2005-11-08 Thread Lutz Haseloff
Taco Hoekwater schrieb: Hi all, For the next issue of the ntg's Maps journal, Hans and I believe it would be nice to publish the collected responses to this simple question: What do you do with ConTeXT? We think it would be nice to see all the various ways in which people

[NTG-context] chinese with utf in context

2006-02-06 Thread Lutz Haseloff
Hi all, with the context from 03.02.06 only the punctuation symbols from the unicode range 30 will be printed. The symbols from the range FF (f.i. FF0C: FULLWITH COMMA, FF1A: FULLWITH COLON...) and from the range 20 (203B: REFERENCE MARK...) are printed as small black squares. If i convert the

Re: [NTG-context] chinese with utf in context

2006-02-07 Thread Lutz Haseloff
-Ursprüngliche Nachricht- Von: Tobias Burnus [mailto:[EMAIL PROTECTED] Gesendet: Dienstag, 7. Februar 2006 10:18 An: [EMAIL PROTECTED]; mailing list for ConTeXt users Betreff: Re: [NTG-context] chinese with utf in context Hi Lutz, Lutz Haseloff schrieb: The symbols from

Re: [NTG-context] chinese with utf in context

2006-02-07 Thread Lutz Haseloff
why these numbers? 255 = U+FF are the so-called Fullwidth Latin Characters (http://www.unicode.org/charts/PDF/UFF00.pdf) they are A B C etc. but having the width of a Chinese character (roughly A , B , C ). Since they look rather ugly in non-CJK texts and they have to

[NTG-context] chinese labels

2006-03-16 Thread Lutz Haseloff
Hi Hans, Hi all, I would like to typeset chinese labels with metapost. My code is: - \starttext \startMPpage verbatimtex \enableregime[utf] \usemodule[chi-00] etex; label(btex ? etex,(0,0)); \stopMPpage \stoptext - It results in the errormessage: ! Argument of

Re: [NTG-context] chinese labels

2006-03-17 Thread Lutz Haseloff
try: \starttext \startMPenvironment \enableregime[utf] \usemodule[chi-00] \stopMPenvironment \startMPpage label(btex ÆÇæà etex,(0,0)); \stopMPpage \stoptext instead. Hans This works fine, thanks Greetings Lutz ___

[NTG-context] Alignment problem with labels and textext

2013-02-11 Thread Lutz Haseloff
Hi Hans, hi all, with the most recent ConTeXt (This is LuaTeX, Version beta-0.75.0-2013021110 (rev 4576) ConTeXt ver: 2013.02.05 22:32 MKIV fmt: 2013.2.11 int: english/english) there is an alignment problem with labels using textext. Labels without textext work ok. Small example showing the

[NTG-context] Alignment problem with labels and textext

2013-02-12 Thread Lutz Haseloff
Hi Hans, hi all, with the most recent ConTeXt (This is LuaTeX, Version beta-0.75.0-2013021110 (rev 4576) ConTeXt ver: 2013.02.05 22:32 MKIV fmt: 2013.2.11 int: english/english) there is an alignment problem with labels using textext. Labels without textext work ok. Small example showing the

Re: [NTG-context] Alignment problem with labels and textext

2013-02-13 Thread Lutz Haseloff
Hi Keith, following testfile perhaps describes my problem better: \starttext \startMPpage drawdot (origin); label.rt (textext(right) , origin) ; label.top (textext(top) , origin) ; label.lft (textext(left) , origin) ; label.bot (textext(bottom) , origin) ; \stopMPpage \stoptext If i run it by

Re: [NTG-context] Alignment problem with labels and textext

2013-02-13 Thread Lutz Haseloff
the problems. top bottom labels are not centered correctly bottom label not low enough left and right labels are not aligned at the same height Sorry, no ansers. regards Keith. Am 13.02.2013 um 11:11 schrieb Lutz Haseloff lutz.hasel...@gmail.com: Hi Keith, following testfile perhaps

Re: [NTG-context] Alignment problem with labels and textext

2013-02-13 Thread Lutz Haseloff
It seems, that my ConTeXt installation was broken in this point. A complete new installation of the standalone heped. Sorry for the noise. 2013/2/13 Lutz Haseloff lutz.hasel...@gmail.com It seems to me, that the label.xx mechanism is completely broken. the results of label, label.rt

[NTG-context] Metapost labels

2013-08-06 Thread Lutz Haseloff
Hi all, with LuaTeX, Version beta-0.77.0-2013073017 (rev 4639) and ConTeXt ver: 2013.08.06 15:50 MKIV beta fmt: 2013.8.7 int: english/english Context seems not to be able to typeset Labels anymore. Yesterday, before an Update, all worked as expected. Minimal not working example: \starttext

Re: [NTG-context] Metapost labels

2013-08-07 Thread Lutz Haseloff
Hi Hans, Labels work again as expected. Thanks for the quick help! 2013/8/7 Hans Hagen pra...@wxs.nl On 8/7/2013 6:50 AM, Lutz Haseloff wrote: Hi all, with LuaTeX, Version beta-0.77.0-2013073017 (rev 4639) and ConTeXt ver: 2013.08.06 15:50 MKIV beta fmt: 2013.8.7 int: english

Re: [NTG-context] no en dash with otf fonts

2008-11-13 Thread Lutz Haseloff
nihao Yi, you can enable all TeX ligatures as a fontfeature: (minimat example) \definefontfeature[lig][tlig=yes] \font\nolig=Tallys at 12pt \font\lig=Tallys*lig at 12pt \starttext \nolig - -- --- \lig - -- --- \stoptext Greetings Lutz 2008/11/14 Yi Zhang [EMAIL PROTECTED] Hi, I'm using

Re: [NTG-context] Copy Paste chinese in PDF files

2008-12-11 Thread Lutz Haseloff
Nihao Yi, 2008/12/10 Yu Yi [EMAIL PROTECTED] hi, I'm thinking now whether change from latex to context. As I know, both latex and context support the chinese language, but like in Latex, there is a problem with generated PDF, that is, the chinese words can not be copied and pasted correctly

[NTG-context] some minor Problems

2009-03-04 Thread Lutz Haseloff
Hi Hans, hi all, First: in the last 2 Betas (today and yesterday) the parameter --interface for texexec seems not to work anymore. my log: texmfstart texexec --interface=xp --autopdf --luatex ligtest.tex TeXExec | processing document 'ligtest.tex' TeXExec | no ctx file found TeXExec | tex

Re: [NTG-context] some minor Problems

2009-03-05 Thread Lutz Haseloff
wrote: On Wed, Mar 4, 2009 at 4:35 PM, Hans Hagen pra...@wxs.nl wrote: Lutz Haseloff wrote: I can't enable fontfeatures for the Vista-Fonts for instance Cambria. They are simply ignored. They are OTF with TTF extensions, ist this the reason? mtxrun --script font --list --info cambria lists

Re: [NTG-context] New LilyPond module

2009-03-05 Thread Lutz Haseloff
Hi Hraban, Thank you for the music! One remaining problem. On my system (Windows XP, luatex 0.35, lilypond 2.12.2) your module generates two identical eps files with different names, filename-lilypond-1.eps and filename-lilypond-1-1.eps. The second is converted to pdf and therefore is

Re: [NTG-context] Hanging punctuation with Type 1 fonts

2009-03-09 Thread Lutz Haseloff
Hi Wolfgang, this works here with MkIV and type1 LucidaBright: \definefontfeature [default][default] [protrusion=quality,expansion=quality,mode=node,script=latn,liga=yes,tlig=yes,trep=yes] \font\lucida=name:lucidabright*default at 12pt \setupalign[hanging] \starttext \lucida \input knuth

[NTG-context] problem with t-bib module

2009-03-11 Thread Lutz Haseloff
Hi Taco, hi all, trying to use the bibliography module I get following error when I use \placepublications[criterium=all]. Without it, citation works like expected. My file: --- \usemodule[bib] \startpublication[k=me, t=manual, a=Hoekwater, y=2006, s=TH2006, n=1,

Re: [NTG-context] problem with t-bib module

2009-03-11 Thread Lutz Haseloff
Thanks! 2009/3/11 Taco Hoekwater t...@elvenkind.com Lutz Haseloff wrote: What do I wrong? I use latest mkiv beta interface=xp, LuaTeX, Version The current bib module doesn't work in cont-xp, and it probably never will. Too much work and a complete replacement is planned anyway

Re: [NTG-context] Tikz updated in minimals but file does not compile

2009-03-18 Thread Lutz Haseloff
Hello Want, hello Mojca, i had the same problem some days before. I found this hint by Wolfgang: add to your file \unprotect \newtoks\toks@ \le...@\zeropoint \protect and tikz works like a charm. can this be added to the module t-tikz.tex? Greetings Lutz 2009/3/18 Mojca Miklavec

Re: [NTG-context] Tikz updated in minimals but file does not compile

2009-03-18 Thread Lutz Haseloff
Hi all, shame on me :-( The tikz problem solution was by: From adityam at umich.edu Sat Mar 7 21:42:27 2009 From: adityam at umich.edu (Aditya Mahajan) Date: Sat, 7 Mar 2009 15:42:27 -0500 (EST) Subject: [NTG-context] luatex tikz problem Wolfgang and Aditya, please excuse my wrong citation.

Re: [NTG-context] Module taspresent

2009-03-19 Thread Lutz Haseloff
Hi Thomas, Hi all, Curious is right, no colors here too, with [style=BlueGray], even with the demo.tex from the module archive. (using last beta 2009.03.18 21:58 MKIV , LuaTeX, Version snapshot-0.36.0-2009031820) Greetings Lutz 2009/3/19 Thomas A. Schmitz thomas.schm...@uni-bonn.de On Mar

Re: [NTG-context] Module taspresent

2009-03-19 Thread Lutz Haseloff
Hi all, to be more precise, there seems to be no backgrounds at all. Greetings Lutz 2009/3/19 Lutz Haseloff lutz.hasel...@googlemail.com Hi Thomas, Hi all, Curious is right, no colors here too, with [style=BlueGray], even with the demo.tex from the module archive. (using last beta

[NTG-context] math problems in last beta (cont-en and cont-xp)

2009-03-23 Thread Lutz Haseloff
Hi Hans, hi Taco, hi all, testing math with the latest ConTeXt beta i found some problems. My test file is: \usetypescriptfile[type-buy] \def\currentfontname {\ctxlua{tex.print(font.getfont(font.current()).fullname)}} \starttext \startbuffer[mathbuffer] \currentfontname $a^2 + b^2 = c^2$ $E =

Re: [NTG-context] error in the latest distribution in the garden

2009-03-23 Thread Lutz Haseloff
Hi Vyatcheslav, This error is shown while generating metatex.fmt. All other formats including cont-xp.fmt are generated successful here. I think, you do not really need this format. Greeting Lutz -Original Message- From: Vyatcheslav Yatskovsky

Re: [NTG-context] math problems in last beta (cont-en and cont-xp)

2009-03-24 Thread Lutz Haseloff
Hi all, 2009/3/23 Hans Hagen pra...@wxs.nl Lutz Haseloff wrote: Lucida lacks greek and some operators. I found no embedded LucidaNewMath fonts in the resulting pdf. not defined at all (yet) (see end of math-vfu for how to do that; you can give lucida a try) I tried that, but it seems

Re: [NTG-context] colored labels in mp

2009-03-27 Thread Lutz Haseloff
2009/3/27 Wolfgang Schuster schuster.wolfg...@googlemail.com Am 27.03.2009 um 13:37 schrieb Eythan Weg: Hi, the following does not seem to use color. Am I missing something? Never used this feature before... I use mkiv with luatex 0.36. \startMPcode draw thelabel(btex RED etex,

[NTG-context] Colors

2009-03-29 Thread Lutz Haseloff
Hi all, with the latest ConTeXt ver: 2009.03.29 13:28 MKIV and LuaTeX, Version snapshot-0.37.0-2009032922 I can't get colored text: \setupcolors[state=start] \setuppagenumbering[state=stop] \starttext {\red red} {\green this is typeset in green} {\middlemagenta this is typeset in dark

Re: [NTG-context] Colors

2009-03-31 Thread Lutz Haseloff
Hi Taco, hi Hans, Thank you very much, it works fine again. Greetings Lutz 2009/3/30 Hans Hagen pra...@wxs.nl Lutz Haseloff wrote: Hi all, with the latest ConTeXt ver: 2009.03.29 13:28 MKIV and LuaTeX, Version snapshot-0.37.0-2009032922 I can't get colored text: \setupcolors[state

Re: [NTG-context] beta

2009-04-21 Thread Lutz Haseloff
Hi Hans Hi all, with the most recent beta (ConTeXt ver: 2009.04.21 09:00 MKIV) and LuaTeX (Version snapshot-0.39.0-2009042023) i can't use LucidaBright fonts anymore. My file is: \usetypescriptfile[type-buy] \usetypescript[lucida][texnansi] \setupbodyfont[lucida] \starttext \input knuth

Re: [NTG-context] beta

2009-04-21 Thread Lutz Haseloff
Exactly the same errors and the directory ...\fonts\data remains empty. 2009/4/21 Hans Hagen pra...@wxs.nl Lutz Haseloff wrote: Hi Hans Hi all, with the most recent beta (ConTeXt ver: 2009.04.21 09:00 MKIV) and LuaTeX (Version snapshot-0.39.0-2009042023) i can't use LucidaBright fonts

Re: [NTG-context] beta

2009-04-22 Thread Lutz Haseloff
2009/4/22 Mojca Miklavec mojca.miklavec.li...@gmail.com On Tue, Apr 21, 2009 at 10:38, Lutz Haseloff wrote: Isn't texnansi-bh-lucida.map part of context minimal anymore? Miss I something else? I have created the new distribution from scratch. There might be quite some font files missing

Re: [NTG-context] beta

2009-04-22 Thread Lutz Haseloff
Hi Hans, hi all, with LuaTeX 0.40 the names database is written again and with Wolfgang's type-lucida.tex i can use LucidaBright. Is there any chance to get the Lucida Math fonts working in mkiv? Greetings and a big Thanks Lutz 2009/4/21 Hans Hagen pra...@wxs.nl Lutz Haseloff wrote: Hi

Re: [NTG-context] beta

2009-04-23 Thread Lutz Haseloff
Schuster schuster.wolfg...@googlemail.com Am 23.04.2009 um 07:18 schrieb Lutz Haseloff: Hi Hans, hi all, with LuaTeX 0.40 the names database is written again and with Wolfgang's type-lucida.tex i can use LucidaBright. Is there any chance to get the Lucida Math fonts working in mkiv

Re: [NTG-context] beta

2009-04-23 Thread Lutz Haseloff
23.04.2009 um 11:51 schrieb Lutz Haseloff: Thanks Wolfgang, but I got following error: define font | font with name hlcrim is not found math virtual | loading font lucidamath subfont 2 with name hlcrim at 458752 is skipped, not found define font | font with name hlcry is not found math virtual

[NTG-context] LuaTeX and xpdf

2009-05-06 Thread Lutz Haseloff
Hi LuaTeX developers, LuaTeX after (including) Id: luatex.web 2366 2009-05-03 08:06:14 has a problem with pdf inclusion. I get an error: This is LuaTeX, Version beta-0.40.0-2009050518 (Web2C 7.5.7) \write18 enabled. ... mplib : loading 'metafun.mp' from

Re: [NTG-context] LilyPond module, release 2009-05-19

2009-05-19 Thread Lutz Haseloff
Hi Hraban, I use your module since it worked with lilypond 2.12 and I ever used it with mkiv. I had never a problem using it except to get started with lilypond :-) Your new module works here with LuaTeX, Version beta-0.41.0-2009051922 (Web2C 7.5.7) and ConTeXt ver: 2009.05.20 00:02 MKIV very

[NTG-context] bug in content interaction

2009-05-27 Thread Lutz Haseloff
Hi all, with the newest ConTeXt (2009.05.27 11:27 MKIV) and luatex (beta-0.41.0-2009052623) I get a strange effect. If i use \placecontent all is as expected, but if I use \completecontent the click on chapter 3 in the table of content jumps to chapter 2 in the pdf. 2 jumps to 1. A click on

Re: [NTG-context] Cannot run Lilypond

2009-06-01 Thread Lutz Haseloff
Hi Vyatcheslav, Just a guess, I had a similar problem. I had to install ghostscript to get the pstopdf script working. Greetings Lutz -Original Message- From: Vyatcheslav Yatskovsky yatskov...@gmail.com Date: Sun, 31 May 2009 17:19:15 To: ntg-context@ntg.nl

[NTG-context] Lilypond module problem

2009-06-02 Thread Lutz Haseloff
Hi Mojca, Christopher, Hraban, Wolfgang, the new lilypond module don't build new lilypond pdf files when I change the tex input file. In the log i get: system : module lilypond loaded (c:/contextminimal/texmf-local/tex/context/third/lilypond/t-lilypond.texMTXrun | file

Re: [NTG-context] Cannot run Lilypond

2009-06-02 Thread Lutz Haseloff
Please excuse me, these questions were for Vyatcheslav. I answered in the wrong thread, sorry. Lutz 2009/6/2 Lutz Haseloff lutz.hasel...@googlemail.com 2009/6/2 Henning Hraban Ramm hra...@fiee.net Am 2009-06-01 um 16:50 schrieb Lutz Haseloff: 1) I've installed LilyPond 2.12.2 on Windows

Re: [NTG-context] Lilypond module problem

2009-06-02 Thread Lutz Haseloff
2009/6/2 Henning Hraban Ramm hra...@fiee.net Am 2009-06-02 um 08:45 schrieb Lutz Haseloff: the new lilypond module don't build new lilypond pdf files when I change the tex input file. Here it works with ConTeXt MkIV beta as of 2009.05.27 11:27. I use ConTeXt ver: 2009.06.02 09:30 MKIV

Re: [NTG-context] Lilypond module problem

2009-06-02 Thread Lutz Haseloff
2009/6/2 Henning Hraban Ramm hra...@fiee.net Am 2009-06-02 um 13:07 schrieb Lutz Haseloff: Here it works with ConTeXt MkIV beta as of 2009.05.27 11:27. I use ConTeXt ver: 2009.06.02 09:30 MKIV. Works still with 2009.06.02 09:30 on MacOS X / Intel. So it seems it's only a Windows

Re: [NTG-context] Lilypond module problem

2009-06-03 Thread Lutz Haseloff
2009/6/3 Henning Hraban Ramm hra...@fiee.net Am 2009-06-03 um 09:08 schrieb Lutz Haseloff: \directlua{ os.remove('\tmpdir/\lily!filename.tmp') } % new Is it possible to get these two lines (or some better code) into t-lilypond.tex to get it working for Windows? Please try

Re: [NTG-context] Cannot run Lilypond

2009-06-04 Thread Lutz Haseloff
2009/6/4 Henning Hraban Ramm hra...@fiee.net Am 2009-06-03 um 16:54 schrieb Mojca Miklavec: pstopdf is part of the ConTeXt distribution and should give you something like: PsToPdf | version 2.0.1 - 2002-2006 - PRAGMA ADE/POD Yes, but pstopdf relies on existance of ghostscript in path.

Re: [NTG-context] How to unfill a picture?

2009-06-24 Thread Lutz Haseloff
Hi Zichu, an other approach (mkiv + lilypond font): \definefont[music][name:emmentaler20 at 72pt] \starttext \music\char57770 \stoptext :-) Greetings Lutz 2009/6/24 Zhichu Chen zhichu.c...@gmail.com Hi Nicola, Thank you very much for your example and the idea. It's amazing, I thought

[NTG-context] Math problem

2009-06-26 Thread Lutz Haseloff
Hi all, I'm trying out ConTeXt Math. The very most of the samples of the TeXbook work very nice. I only found one problem, \atopwithdelims seems not to work o.k. That results in not adapting delimiters for \choose, \brack and \brace. My file: \usetypescriptfile[type-lucida] \starttext

[NTG-context] Problem with \atopwithdelims Co.

2009-07-03 Thread Lutz Haseloff
Hi Hans, Hi Taco, Hi all, a couple of days ago I complained about not adapted delimiters around constructions with \atopwithdelims. With LuaTeX, Version beta-0.41.0-2009070222 (Web2C 2009), this problem persists. After reading the last luatexref-t.pdf I tried following: \starttext

Re: [NTG-context] Problem with \atopwithdelims Co.

2009-07-03 Thread Lutz Haseloff
Thanks Taco, this workaround works for me: \Umathfractiondelsize\textstyle = 12.12pt \Umathfractiondelsize\displaystyle = 28.68pt Lutz 2009/7/3 Taco Hoekwater t...@elvenkind.com Lutz Haseloff wrote: Hi Hans, Hi Taco, Hi all, a couple of days ago I complained about not adapted delimiters

Re: [NTG-context] Hyphenation list and umlauts

2009-07-09 Thread Lutz Haseloff
Of Lutz Haseloff Sent: Thursday, July 09, 2009 6:55 AM To: mailing list for ConTeXt users Subject: Re: [NTG-context] Hyphenation list and umlauts Hi Thomas, after changing lefthyphenmin for de in lang-ger.tex to 2 I was able to hyphenate your word after the Duden rules ma-nö-vrie-ren. I think

Re: [NTG-context] Hyphenation list and umlauts

2009-07-09 Thread Lutz Haseloff
I use the binaries from http://www.fsci.fuk.kindai.ac.jp/kakuto/win32-ptex/web2c75-e.html. (This is LuaTeX, Version beta-0.41.0-2009070721 (Web2C 2009)) 2009/7/9 Taco Hoekwater t...@elvenkind.com Lutz Haseloff wrote: Hi Thomas, You are right, stand-salarm is definitely wrong. I think too

[NTG-context] building the luatex font database

2010-08-11 Thread Lutz Haseloff
Hi Hans, Hi all, my fresh ConTeXt minimal installation (winxp) doesn`t recognize the fonts in the context tree. I can only use the windows systemfonts. mtxrun --script fonts --reload says: ... MTXrun | fontnames: warnings are disabled (tracker 'fonts.warnings') MTXrun | fontnames: identifying

Re: [NTG-context] PDF fields

2010-08-31 Thread Lutz Haseloff
2010/8/31 Andreas Harder andreas.har...@rz-online.de: Hi all, please have a look at my attached example. I've two problems. 1) After I fill one field in the PDF-file all other fields inherit the text. How can I prevent this? The fields are all the same. You can:

[NTG-context] luatex problem

2010-09-09 Thread Lutz Haseloff
Hi Hans Hi all, i use the latest context minimals under windows xp with the SciTE Editor. Since some weeks, automatic closing and opening of the PDF doesn't work anymore. My testfile pdfopen.lua has only one line: os.execute('pdfopen --file calluna.pdf') If I run this file with: mtxrun

[NTG-context] Problem with --autopdf in current beta

2010-09-22 Thread Lutz Haseloff
Hi Hans, Hi all, with the last beta i get following error message: mtxrun --autogenerate --script context --autopdf --pdf callunatest.tex ...al/texmf-context/scripts/context/lua/mtx-context.lua:649: attempt to call field 'setmethod' (a nil value) Exit code: 1 I use the latest minimal

Re: [NTG-context] Problem with --autopdf in current beta

2010-09-23 Thread Lutz Haseloff
sorry for the noise, I had an extra l-pdfview.lua in my working directory :-( 2010/9/23 Hans Hagen pra...@wxs.nl: On 23-9-2010 6:40, Lutz Haseloff wrote: Hi Hans, Hi all, with the last beta i get following error message: mtxrun --autogenerate --script context --autopdf --pdf

Re: [NTG-context] beta

2011-01-25 Thread Lutz Haseloff
Hi Hans, my new ConTeXt misses v-default.mkiv: ... + c:/contextminimal/texmf-context/tex/context/base/buff-par.lua) ! I can't find file `v-default.mkiv'. to be read again \relax l.246 \loadmarkfile{v-default}

Re: [NTG-context] beta

2011-01-25 Thread Lutz Haseloff
\loadmarkfile{java-ini} Please type another input file name: Greetings Lutz 2011/1/25 Vnpenguin vnpeng...@vnoss.org: On Tue, Jan 25, 2011 at 09:53, Lutz Haseloff lutz.hasel...@googlemail.com wrote: Hi Hans, my new ConTeXt misses v-default.mkiv: ... + c

Re: [NTG-context] beta

2011-01-25 Thread Lutz Haseloff
Update works now for me. Thank You very much. Greetings Lutz 2011/1/25 Hans Hagen pra...@wxs.nl: On 25-1-2011 10:53, Lutz Haseloff wrote: now is java-ini.mkiv missing: loading         : ConTeXt Table Macros / Line Tables ) (c:/contextminimal/texmf-context/tex/context/base/tabl-tsp.mkiv

[NTG-context] lilypond module error with mkiv beta

2011-02-24 Thread Lutz Haseloff
Hi all, with newest ConTeXt MKIV beta from Minimals following file (from the doc) failes to compile: \usemodule[lilypond] \starttext \subject{Telemann, TWV 40:11} \startlilypond \relative c' { \set Staff.instrumentName = flute \key fis \minor \time 3/4 \partial 4 r8 fis'8 | fis4. cis8 a cis |

Re: [NTG-context] lilypond module error with mkiv beta

2011-02-24 Thread Lutz Haseloff
Thank you very much! 2011/2/24 Henning Hraban Ramm hra...@fiee.net: Am 2011-02-24 um 14:22 schrieb Lutz Haseloff: Hi all, with newest ConTeXt MKIV beta from Minimals following file (from the doc) failes to compile: http://wiki.contextgarden.net/LilyPond#Deprecation_Warning Greetlings

[NTG-context] Metafun Label and externalfigure Problem

2011-03-01 Thread Lutz Haseloff
Hi all, with latest ConTeXt MKIV Metapost Labels doesn't work for me anymore. My Code: \starttext \startMPcode label(textext(Test),origin); \stopMPcode \stoptext The Output only shows the word mpout as the Label. There seems to be a Problem with externalfigure too. With: \starttext

Re: [NTG-context] Metafun Label and externalfigure Problem

2011-03-01 Thread Lutz Haseloff
not here with current version: 2011.02.25 22:03 %%test \starttext \startTEXpage \startMPcode draw origin-(20,0) .. origin+(0,20) .. origin+(20,0) .. origin+(0,-20) .. cycle; label(textext(Test),origin); \stopMPcode \stopTEXpage \stoptext The problem occures with luatex rev 4088, no

Re: [NTG-context] Metafun Label and externalfigure Problem

2011-03-01 Thread Lutz Haseloff
, Lutz Haseloff wrote: Hi all, with latest ConTeXt MKIV Metapost Labels doesn't work for me anymore. My Code: \starttext \startMPcode label(textext(Test),origin); \stopMPcode \stoptext The Output only shows the word mpout as the Label. works ok here There seems to be a Problem

  1   2   >