[OpenWrt-Devel] Desktop configuring tool

2014-07-13 Thread Jakub Jančo
Hello, does exist something like winbox for mikrotik? It should be owrt api(UCI+ssh for example) and desktop GUI. Then I dont need compile LuCI and save place in 2-4MB router. Maybe someone can port LuCI app to run on desktop and send commands via ssh to device. Thanks for info. -- S pozdravom

[OpenWrt-Devel] Query serial number from device

2015-03-25 Thread Jakub Jančo
Hello, I found model string, but I cant found serial number of device. Can be serial number read from openwrt? Thanks. -- S pozdravom Jakub Janco ___ openwrt-devel mailing list openwrt-devel@lists.openwrt.org

[OpenWrt-Devel] xl2tpd in squash not recognized in Luci

2015-05-07 Thread Jakub Jančo
Hello, please what can I do to recognize this package if it is in built in fw? I continuously have built images for tplink 842n, 1043nd, wdr3500 since half 2014 with package xl2tpd, but it was never recognized. Luci says install xl2tpd so I must remove package and install package again on every

[OpenWrt-Devel] WAN dhcp client doesnt recognize unplugged cable and doesnt request new IP on replugged

2015-05-12 Thread Jakub Jančo
Hello, I have tplink 1043nd with BB Problem is that I have dhcp client on WAN and if I unplug cable from WAN, it doesnt change status, give up dhcp address. Even worse is that if I plug cable with another end point with another network, WAN dhcp client doesnt pull new IP, I must click on

Re: [OpenWrt-Devel] WAN dhcp client doesnt recognize unplugged cable and doesnt request new IP on replugged

2015-05-14 Thread Jakub Jančo
, Conor O'Gorman i...@conorogorman.net wrote: On 12/05/15 17:57, Jakub Jančo wrote: Hello, I have tplink 1043nd with BB Problem is that I have dhcp client on WAN and if I unplug cable from WAN, it doesnt change status, give up dhcp address. Even worse is that if I plug cable

Re: [OpenWrt-Devel] WAN dhcp client doesnt recognize unplugged cable and doesnt request new IP on replugged

2015-05-14 Thread Jakub Jančo
turn off and on lan port on remote site, no logs entries. -- S pozdravom Jakub Janco 2015-05-14 22:29 GMT+02:00 Hans Dedecker dedec...@gmail.com: On Thu, May 14, 2015 at 8:23 PM, Jakub Jančo kub...@gmail.com wrote: Thank you for explanation. Why does openwrt use force_link on WAN, when

Re: [OpenWrt-Devel] WAN dhcp client doesnt recognize unplugged cable and doesnt request new IP on replugged

2015-05-15 Thread Jakub Jančo
pozdravom Jakub Janco 2015-05-15 9:34 GMT+02:00 Hans Dedecker dedec...@gmail.com: On Thu, May 14, 2015 at 10:45 PM, Jakub Jančo kub...@gmail.com wrote: No I havent, I thought it is Bring on boot but it is another option. So my problem persist. config interface 'wan' option ifname 'eth0

Re: [OpenWrt-Devel] WAN dhcp client doesnt recognize unplugged cable and doesnt request new IP on replugged

2015-05-15 Thread Jakub Jančo
TxDefer : 0 TxLateCol : 0 pvid: 2 link: port:5 link:down Link port 6 stays ON, probably because it is cpu. -- S pozdravom Jakub Janco 2015-05-15 12:28 GMT+02:00 Conor O'Gorman i...@conorogorman.net: On 15/05/15 10:48, Jakub Jančo wrote: Hello, After I unplug cable: ifconfig

[OpenWrt-Devel] Fwd: Removing Telnet

2015-09-08 Thread Jakub Jančo
Is slow login still present on ssh? Because we had problem, that ssh login takes about 10seconds and telnet is instant. It is difference if we do initial bulk setup for more devices. If I login to my pc, ssh login takes <1sec. Thanks for reply. -- S pozdravom Jakub Janco 2015-09-08 10:15

Re: [OpenWrt-Devel] Fwd: Removing Telnet

2015-09-08 Thread Jakub Jančo
Vittorio is right. Some seconds I got with disabling testing all my public keys. I tried add dns to /etc/hosts, but no gain. It waits where Vittorio wrote. I searched for disabling ciphers but didnt found anything. Probably it cannot be done. -- S pozdravom Jakub Janco 2015-09-08 18:00

[OpenWrt-Devel] Overlayfs with tmpfs failed

2015-11-18 Thread Jakub Jančo
Hello, I have problem with setting up OpenWRT to Overlafs with tmpfs upper layer. $ mount -t overlay overlay -o lowerdir=/test1,upperdir=/test2,workdir=/work /test3 mount: mounting overlay on /test3 failed: Invalid argument Can someone help me, where problem can be? Thanks.

Re: [OpenWrt-Devel] Overlayfs with tmpfs failed

2015-11-22 Thread Jakub Jančo
Hello, did anybody try make OpenWRT image as LiveCD? I need it for learning purpose, but I cant mount overlay with tmpfs. Need I some special build options? -- S pozdravom Jakub Janco On Wed, Nov 18, 2015 at 3:39 PM, Jakub Jančo <kub...@gmail.com> wrote: > Hello, > > I have probl

Re: [OpenWrt-Devel] downloads.openwrt.org NOT accessible!!!

2016-02-13 Thread Jakub Jančo
Accessible: $ host wiki.openwrt.org wiki.openwrt.org has address 188.40.166.25 Not accessible: $ host openwrt.org openwrt.org has address 78.24.191.177 openwrt.org mail is handled by 10 mail.openwrt.org. -- S pozdravom Jakub Janco On Sat, Feb 13, 2016 at 9:44 AM, Jakub Jančo <kub...@gmail.

[OpenWrt-Devel] downloads.openwrt.org NOT accessible!!!

2016-02-13 Thread Jakub Jančo
Hello, I cant access to downloads.openwrt.org. This problem persist for about 3-4days. Maybe it is "local" problem, but I tried 2places in SK and 1place from CZ country, 2 machines, many routers. $ host downloads.openwrt.org downloads.openwrt.org has address 78.24.191.177 $ ping 78.24.191.177

[OpenWrt-Devel] Proto add foreign routes on ifup doesnt add route to table

2016-01-29 Thread Jakub Jančo
Hello, Im working on proto for openvpn, and I want add route to vpn server. I added proto_add_ipv4_route 0.0.0.0 0 vpn_gw proto_add_ipv4_route vpn.server.ip 32 wan_gw But this will only add default route to table. In ifstatus both routes are "active". As a workaround I set route with ip

Re: [OpenWrt-Devel] [PATCH 1/2] wwan: Add support for CDC (Huawei 'HiLink') Modems

2016-02-24 Thread Jakub Jančo
It is not true. My 3372h may need PIN. It is on me if I disable PIN verification in modem webif. Only problem is that it is not universal - I need send http POST request to webif to unlock SIM, instead AT cmd. So maybe someone implement unlocking hilink modems on every start - so we need PIN. --

Re: [OpenWrt-Devel] Where init scripts are linked to rc.d?

2016-02-27 Thread Jakub Jančo
On Sat, Feb 27, 2016 at 2:12 AM, alzhao wrote: > Use /etc/init.d/yourscript enable > > It should be enabled by default, as I know. Where do you put this command? I dont want do any tweaks after image is built. As I found in ImageBuilder Makefiles, init scripts are enabled in

[OpenWrt-Devel] Where init scripts are linked to rc.d?

2016-02-26 Thread Jakub Jančo
Hello, Im adding some custom init script in ImageBuilder throught FILES, but these are not linked to /etc/rc.d on first boot. Where to hook them? If I make package, will it be linked automatically? Thanks. -- S pozdravom Jakub Janco ___

[OpenWrt-Devel] LuCI FileUpload in network section

2016-01-22 Thread Jakub Jančo
Hello, I'm trying to upload file in interface configuration, but it always save file as value in config file. Is there something like switch to upload original file? I added this option to /usr/lib/lua/luci/model/cbi/admin_network/proto_newproto.lua --- op_tls_auth =

Re: [OpenWrt-Devel] [PATCH 2/2] Add support for 'metric' to QMI, NCM, MBIM and DirectIP

2016-02-18 Thread Jakub Jančo
You should add all important options to networking: metric defaultroute peerdns These are important for remote management and dns resolving. You can see my not yet applied patch http://patchwork.ozlabs.org/patch/581065/ It works for me. -- S pozdravom Jakub Janco On Wed, Feb 17, 2016 at 7:21

[OpenWrt-Devel] Fwd: [PATCH 1/2] wwan: Add support for CDC (Huawei 'HiLink') Modems

2016-03-01 Thread Jakub Jančo
I corrected filenames. If someone want play with it: In unlocksim.post the PIN code is not variabled. --- config.sh #!/bin/sh gateway_ip="192.168.8.1" base_url="http://${gateway_ip}; cookie_file="/tmp/cookie" connect_data="connect.post"

Re: [OpenWrt-Devel] [PATCH 1/2] wwan: Add support for CDC (Huawei 'HiLink') Modems

2016-03-01 Thread Jakub Jančo
On Tue, Mar 1, 2016 at 9:43 AM, John Crispin wrote: > i have spent ages thinking about this. the main problem is that the unit > wont go online unless we previously set the apn/pin, ... in the webui. > although having a unified wwan proto is great and we should have hilink >

Re: [OpenWrt-Devel] Current State of NCM support

2016-03-20 Thread Jakub Jančo
For me the main problem is that even single manufactor(huawei) build firmwares for same proto(NCM) with non consistent config. e.g. : one NCM works with /dev/cdc-wdm0, but another only with /dev/ttyUSB0 event if it has cdc-wdm0. 1) Your config should be OK for NCM, you can specify preferred

[OpenWrt-Devel] OpenVPN server doesnt send AUTH_FAILED

2016-03-27 Thread Jakub Jančo
Hello, I was testing this quite of time and I thought that upgrade package to 2.3.10 fixes problem, but maybe I mismatch binaries, because now when I need it again it doesnt work :(. On my PC(openvpn from arch repo) it works fine. Problem is that openvpn server doesnt send AUTH_FAILED - if auth

Re: [OpenWrt-Devel] OpenVPN server doesnt send AUTH_FAILED

2016-04-13 Thread Jakub Jančo
/topic21397.html#p60770 -- S pozdravom Jakub Janco On Sun, Mar 27, 2016 at 12:10 PM, Jakub Jančo <kub...@gmail.com> wrote: > Hello, > > I was testing this quite of time and I thought that upgrade package to > 2.3.10 fixes problem, but maybe I mismatch binaries, because now when > I ne

[OpenWrt-Devel] Only first SSID has log_level=0

2017-08-08 Thread Jakub Jančo
Hello, I need to debug wireless connections so I set uci set wireless.radio0.log_level=0 But this is logging only debug messages from first SSID, I need this for all SSID on device. e.g.: If I connect to first SSID(wlan0): all daemon.debug mesages appears If I connect to second AP(wlan0-1):

Re: [OpenWrt-Devel] Only first SSID has log_level=0

2017-08-08 Thread Jakub Jančo
SSID? > > Jean-Michel > > > --- > Jean-Michel Lacroix > 3303 place de Chazel > Montréal (Québec) H3M 1E2 > CANADA > > Le 2017-08-08 15:10, Jakub Jančo a écrit : >> >> Hello, >> >> I need to debug wireless connections so I set >> >> uci set