Re: [osg-users] Forum users rare uses signatures, which is a pain tracking who's who

2009-03-18 Thread Paul Melis
Art Tevs wrote: Hi folks, I've setted up a Rule-page http://forum.openscenegraph.org/rules.php describing the etiquette of forum/mailing list use. I have Hmmm, the rules page seems unaccessible (just like the rest of the forum): *Warning*: mysql_connect() [function.mysql-connect

Re: [osg-users] Forum users rare uses signatures, which is a pain tracking who's who

2009-03-18 Thread Art Tevs
Hi, corrected. There was some database error, I had to restart it. Check it out. Cheers, art -- Read this topic online here: http://forum.openscenegraph.org/viewtopic.php?p=8673#8673 ___ osg-users mailing list

Re: [osg-users] osgShadowMap Problems

2009-03-18 Thread Robert Osfield
HI ??? Could you please sign with your name so we know who to address. Try moving the light source to under the ShadowedScene node. Robert. 2009/3/17 tuandov...@gmail.com I’m trying to use osgShadow, I read examples on osg website and try to run this code But the shadow appears strangely

Re: [osg-users] [forum] New feature: removed default email adress

2009-03-18 Thread Robert Osfield
Hi Art, I love it, and it works, and it's a tech solution too rather than a social engineering one it's low ongoing overhead. Kudos ;-) Robert. On Tue, Mar 17, 2009 at 11:11 PM, Art Tevs arti_t...@yahoo.de wrote: Hi folks, I have changed now the forum's scripts slightly to remove the

Re: [osg-users] Draw a triangle with front and back faces

2009-03-18 Thread Robert Osfield
Hi Ruqin, The OSG uses exactly the same name conventions and state granularity as OpenGL, typically you just need to change glName to osg::Name to find the right class to work with. In your case are you simply looking for two sided lighting? Robert. 2009/3/18 Ruqin Zhang ruzh...@gmail.com

Re: [osg-users] Flat file (xyz points) reader writer plugin

2009-03-18 Thread Robert Osfield
Hi Martin, Is this a submision? Is it just a call for assistance? I'm not sure what you are wanting others to do here. Cheers, Robert. 2009/3/17 Martin Beckett osgfo...@tevs.eu Here is a first pass at a reader/writer plugin for flat file x,y,z point data. It works reading (2d/3d) and

Re: [osg-users] [osgPlugins] Collada Commands

2009-03-18 Thread Robert Osfield
Hi Adam, On Tue, Mar 17, 2009 at 11:00 PM, Adam Wise arw...@smcm.edu wrote: DynamicLibrary::failed loading osgPlugins-2.8.0/osgdb_daed.dll Warning: Could not find plugin to write nodes to file new.dae. So it's likely that I didn't build the OSG collada plugin. The closest thing I could find

Re: [osg-users] Multithreading crashduetoosgDb::Registry::instance()

2009-03-18 Thread Robert Osfield
HI Anthony, 2009/3/18 I-Nixon, Anthony D anthony.d.ni...@boeing.com I'll have a crack at it, unless someone else is already doing it. I've got an environment here that exercises the issue consistently. This would be great, as if you have a case that cases problems then any changes will be

Re: [osg-users] [build] osgdb_freetype build problem on Mac OS/X 10.5.6

2009-03-18 Thread Robert Osfield
Hi John, I'm afraid it's kinda difficult for me to help debug this remotely. Changing the new of our FindFreeType.cmake so it's more distinct i.e. something like FindOurFreeType.cmake might be sensible, or perhaps just removing our local one completely so you can then rely upon the one in Cmake.

Re: [osg-users] a limit of osg::ReaderWriter interface

2009-03-18 Thread Robert Osfield
Hi Ren, Perhaps we could put the orignal filename into the ReaderWriter::Options passed to the gz plugin to help it get over this hurdle. This will require tweaks of the curl + gz plugins to enable this. The other route would be to get the .ive plugin itself to compress itself using it's own

[osg-users] Random values and OSG

2009-03-18 Thread Guy
Hi all, I'm suspecting that particle effects I use in my program, doesn't repeat exactly the same in each run. I saw that in all the projects of OSG when trying to generate pseudo random numbers, there are calls to rand(). There is only one place which calls to srand() (besides the

Re: [osg-users] [osgPlugins] Collada Commands

2009-03-18 Thread Roger James
Adam Wise wrote: rogerjames99 wrote: Adam Wise wrote: Robert Osfield wrote: On Tue, Mar 17, 2009 at 4:35 PM, Adam Wise wrote: Question: exactly what does this mean? Warning:

Re: [osg-users] Forum users rare uses signatures, which is a pain tracking who's who

2009-03-18 Thread Art Tevs
Hi Robert, I've registered for you, you should recieve an activation mail. Please change the password as soon as you activated your account. If you would like to have different name, then let me know, I change it. As soon as you have activated this, I will give you admin/moderator rights, so

Re: [osg-users] Forum users rare uses signatures, which is a pain tracking who's who

2009-03-18 Thread Paul Melis
OT: why are all the posts in this thread coming from the forum not threading correctly? It seems the mails don't have an in-reply-to header. Was this always the case for posts coming from the forum? Regards, Paul Art Tevs wrote: Hi Robert, I've registered for you, you should recieve an

Re: [osg-users] Forum users rare uses signatures, which is a pain tracking who's who

2009-03-18 Thread Art Tevs
Hi Paul, hmm, yes it seems there are no In-Reply-To header tag, when a message is sent through the forum. But I has never recieved any threading issue with the message, since my mail client is able to thread them by the subject. You are first who raised this issue ;), maybe your mail client

[osg-users] [forum] New feature: removed default email adress

2009-03-18 Thread Art Tevs
Hi Robert, yes, it seems that mailman can deliver emails if only the Sender header tag matches. However I am not sure if this is a good way, since this technique is commonly used by spammers. So if you have some filters running on the mailman side, then I would like to ask you to configure

Re: [osg-users] [forum] New feature: removed default email adress

2009-03-18 Thread Robert Osfield
Hi Art, On Wed, Mar 18, 2009 at 10:54 AM, Art Tevs arti_t...@yahoo.de wrote: yes, it seems that mailman can deliver emails if only the Sender header tag matches. However I am not sure if this is a good way, since this technique is commonly used by spammers. So if you have some filters

Re: [osg-users] Forum users rare uses signatures, which is a pain tracking who's who

2009-03-18 Thread Robert Osfield
Hi Art, On Tue, Mar 17, 2009 at 8:32 PM, Art Tevs osgfo...@tevs.eu wrote: Ok, this is doable. I am currently working on this. However in order to do so, you, Robert, has also to be registered on the forum. I will then give you according permissions, so that you are able to see those users and

Re: [osg-users] What about User-Meeting in Europe - osgInEurope?

2009-03-18 Thread Eike Schumann
Hello QSG Forum! I am a long term silent listener and 'downloader'. I am fascinated by the idea of a user meeting here in Europe. I voted for Paris as destination for that meeting. Greetings, Eike -- Read this topic online here:

[osg-users] osgText::readFontFile returns NULL on valid argument

2009-03-18 Thread Jesper D. Thomsen
Hi all, I have a rather strange problem. I'm using osgText in my project, but I'm getting null as return from this method: osgText::Font* t_font = osgText::readFontFile(fonts/arial.ttf); The strange part is that when I compile and run the osgText and osgHud examples, it works just fine (so

Re: [osg-users] osgText::readFontFile returns NULL on valid argument

2009-03-18 Thread Paul Melis
Jesper D. Thomsen wrote: Hi all, I have a rather strange problem. I'm using osgText in my project, but I'm getting null as return from this method: osgText::Font* t_font = osgText::readFontFile(fonts/arial.ttf); If you set the environment variable OSG_NOTIFY_LEVEL to DEBUG (tip: run in a

[osg-users] [forum] New feature: removed default email adress

2009-03-18 Thread Art Tevs
Hi Robert, yes, I am talking about the filters. It is so, that this new feature use the Sender: email header tag, which is widely used by spammers, to hide the real sender address. Hence, I was littel bit afraid if there could be some issues with this. However it seems that all thins goes

Re: [osg-users] osgText::readFontFile returns NULL on valid argument

2009-03-18 Thread Cole, Charles E. (LARC-B702)[RAYTHEON TECHNICAL SERVICES COMPANY]
Hi Jesper, My first inclination is that the path is incorrect, or at least doesn't match with where the font file actually is. With the code snippet you listed, I believe that the file (and path) that you list must be relative to your project's compiled executable. That would be the first

Re: [osg-users] osgText::readFontFile returns NULL on valid argument

2009-03-18 Thread Jesper D. Thomsen
Thank you for your answers. I have actually found out that the problem is that my program can't find the osgdb_freetype.dll plugin, even though it is in the osgPlugins-2.6.1 directory in the private assembly I have created for OSG distribution. I'm currently messing about a bit with the

Re: [osg-users] [forum] New feature: removed default email adress

2009-03-18 Thread Robert Osfield
Hi Art, On Wed, Mar 18, 2009 at 12:47 PM, Art Tevs arti_t...@yahoo.de wrote: yes, I am talking about the filters. It is so, that this new feature use the Sender: email header tag, which is widely used by spammers, to hide the real sender address. Hence, I was littel bit afraid if there could

Re: [osg-users] Forum users rare uses signatures, which is a pain tracking who's who

2009-03-18 Thread Paul Speed
And I am using threading by subject and so they all end up in the same thread... but they are out of context within that thread since Thunderbird doesn't know which specific post to drop them off of. A little annoying but at least it's a clear indicator that it is a forum post... and

[osg-users] OSG 2.8.1

2009-03-18 Thread Andy Skinner
I've built the OSG successfully, but it is going to take me longer to test it with our software. Last time I just built it without updating with our code, and now I'm finding that I have to change some of our BoundingSphere code that doesn't compile. I'll give feedback on the 2.8.1 as soon as

[osg-users] where can i find the vertex positions?

2009-03-18 Thread Christian Sam
Hi, i' m looking for a way to get the vertex positions of my geometry. i know there are methods, provided by osg, to access these vertex positions, but i wanted to get some insight how they are handled by osg, so i debugged a simple scene. i found the geometry object along with the _primitives

Re: [osg-users] osgviewerQT example

2009-03-18 Thread John Ivar Haugland
Hi, I tried to set the QOSGWidget from the examples as central widget in a QApplication (using setCentralWidget). It did not work (the central widget came up empty). Have anyone tried that before, or know what the problem can be? (A single-threaded QGLWidget based widget will work, but the

[osg-users] distant nodes in orthographic projection turn black

2009-03-18 Thread Peter Amstutz
I am having a puzzling problem that I hope someone might have some insight on what is happening: My application renders a terrain using a top-down, orthographic view, and places various icons (simple flat meshes mostly) to represent simulation agents (soldiers and vehicles). One of our

Re: [osg-users] OSG 2.8.1

2009-03-18 Thread Robert Osfield
HI Andy, 2009/3/18 Andy Skinner andy.skin...@mathworks.com I’ve built the OSG successfully, but it is going to take me longer to test it with our software. Thanks for the testing. Are you building against OSG-2.8.0 or the OSG-2.8 branch? Last time I just built it without updating with our

Re: [osg-users] Flat file (xyz points) reader writer plugin

2009-03-18 Thread Martin Beckett
It wasn't really finished/tested enough to be a submission. So I posted it here to discuss/test it with other users. Then I noticed the plugins forum! -- Read this topic online here: http://forum.openscenegraph.org/viewtopic.php?p=8705#8705

Re: [osg-users] distant nodes in orthographic projection turn black

2009-03-18 Thread Robert Osfield
Hi Peter, Irratic changes of lighting + colour of objects in the scene as your move the camera is typically due missing normals or colour arrays on the geometry in the scene that is behaving oddly, as these missing arrays will mean that their settings will be inherited from geometries that just

Re: [osg-users] where can i find the vertex positions?

2009-03-18 Thread Peter Amstutz
If you're just interested in the vertices and not the mesh, you can look at osg::Geode, get the list of osg::Drawables, cast to osg::Geometry, then call osg::Geometry::getVertexArray(). Or you can use osg::TriangleFunctor to iterate over the triangles that make up the mesh, this provides you

Re: [osg-users] Setting alpha channel in Frag Shader does not work.

2009-03-18 Thread Steven Powers
danielh wrote: Try attaching a texture to the COLOR_BUFFER0 instead of an image directly. That's what worked for me. Thats what this code is doing. I've written to COLOR_BUFFER0 and whenever I change the shader alpha value to something other than 1 all color values come back incorrect.

Re: [osg-users] OSG 2.8.1

2009-03-18 Thread Andy Skinner
You know, I was thinking that using SVN was going to get me the latest, but I bet I'm just getting SVN from when 2.8.0 was made. I'm using the line (copied from downloads page): svn co http://www.openscenegraph.org/svn/osg/OpenSceneGraph/tags/OpenSceneGraph-2.8.0 OpenSceneGraph Was that the

[osg-users] Arrays GPU memory - system memory selection.

2009-03-18 Thread paulo
Hi, I'm imagining that there is a way to select if I want a vertex array to be on the GPU memory or on the main memory. RIght? If so, how can I select that? And while on ram, do we still need to make a call to dirty to update it? Thanks. ___

Re: [osg-users] Draw a triangle with front and back faces

2009-03-18 Thread Ruqin Zhang
Thanks Robert. Alright, here is the deal. I'm trying to draw a 3D triangular mesh with osg. For some mesh, the calculated normal points to the inside. So, I want to draw both the front and back faces, which have opposite normals. Then you can render the mesh visible. Is there an example of this?

[osg-users] question about qt example

2009-03-18 Thread Ben
Hi, In the osgViewerQt example ther are 2 approaches, one with adapterwidget and one without adapterwidget .what is the differences between this 2 approaches using osg and Qt? What is the best way to use OSG in a widget in a Qt mainwindows application Thanks. Ben -- Read

Re: [osg-users] distant nodes in orthographic projection turn black

2009-03-18 Thread Peter Amstutz
It's not erratic, it's pretty strongly correlated to the projection matrix settings (determining the zoom level), camera distance and size of the icon. I looked at the icon model, from inspecting the .osg file (converted from .ive with osgconv) it appears that the relevant state settings are:

[osg-users] Shader aliasing

2009-03-18 Thread Wallerman Anders
Hi all, We are drawing textured terrain tiles, and want to write a shader that uses different code paths for different types of terrain. Water surfaces, for instance, are to be drawn differently than forested surfaces. To do this we have a texture with different discrete values for different

Re: [osg-users] OSG 2.8.1

2009-03-18 Thread Robert Osfield
Hi Andy, 2009/3/18 Andy Skinner andy.skin...@mathworks.com You know, I was thinking that using SVN was going to get me the latest, but I bet I’m just getting SVN from when 2.8.0 was made. I’m using the line (copied from downloads page): svn co

Re: [osg-users] osgShadowMap Problems

2009-03-18 Thread Ricky Do
I moved light source under Shadowed Scene Node but it's still the same: http://i475.photobucket.com/albums/rr113/tek3D/shadow-1.jpg What could I do to fix it? Ricky Do -- Read this topic online here:

Re: [osg-users] Draw a triangle with front and back faces

2009-03-18 Thread Robert Osfield
Hi Ruqin, 2009/3/18 Ruqin Zhang ruzh...@gmail.com Thanks Robert. Alright, here is the deal. I'm trying to draw a 3D triangular mesh with osg. For some mesh, the calculated normal points to the inside. So, I want to draw both the front and back faces, which have opposite normals. Then you can

Re: [osg-users] distant nodes in orthographic projection turn black

2009-03-18 Thread Robert Osfield
Hi Peter, I would try attaching a single colour entry to the osg::Geometry to see if that makes any difference. Also try toggling lighting on/off to see if that makes any difference. The only other thing I can think of that might be an issue is mip mapping - are the problem geometries texture

Re: [osg-users] osgShadowMap Problems

2009-03-18 Thread Robert Osfield
Hi Ricky, Does osgshadow work for you? Try it out with your model. Robert. 2009/3/18 Ricky Do tuandov...@gmail.com I moved light source under Shadowed Scene Node but it's still the same: http://i475.photobucket.com/albums/rr113/tek3D/shadow-1.jpg What could I do to fix it?

Re: [osg-users] Draw a triangle with front and back faces

2009-03-18 Thread Ruqin Zhang
Sorry about the confusion. Here is the openGL code that works: *triangle t;* *const float* pFltArrayN = t.getNormal();* *const float* pFltArray1 = t.getVert1();* *const float* pFltArray2 = t.getVert2();* *

Re: [osg-users] Draw a triangle with front and back faces

2009-03-18 Thread Robert Osfield
Hi Ruqin, I'm not going to review your code as it's pointless, it's not seeing the wood from the trees. Answer the question I asked, is it back face culling that you are talking about?? In your OpenGL app did you enable/disable back face culling? Robert. 2009/3/18 Ruqin Zhang

[osg-users] how to force databasepager before drawing

2009-03-18 Thread Fabien Dachicourt
Hi all, To make a snapshot i would need to wait for all pagedlod loading before drawing, The databasepager getRequestsInProgress() works well during real time rendering, and returns false when everything is loaded, but how could i wait for all pagedlod loading without drawing ? I tried an

Re: [osg-users] osgShadowMap Problems

2009-03-18 Thread Ricky Do
I tried with many models but the shadow is not exact like in the pic: http://i475.photobucket.com/albums/rr113/tek3D/shadow-2.jpg Is there any problem with my code? Regard! Ricky Do -- Read this topic online here:

Re: [osg-users] Draw a triangle with front and back faces

2009-03-18 Thread Ruqin Zhang
Yes, the openGL code enabled the back face culling. I think I didn't do this in osg, my bad. Where should I look for back face culling in osg? Something in example? Thanks! Ruqin 2009/3/18 Robert Osfield robert.osfi...@gmail.com Hi Ruqin, I'm not going to review your code as it's pointless,

Re: [osg-users] Setting alpha channel in Frag Shader does not work.

2009-03-18 Thread J.P. Delport
Hi, I haven't read your code, but I'm sure alpha channel works just fine. Attached is a modified osgmultiplerendertargets example. Run it with osgmultiplerendertargets --image which should print a=128 or with osgmultiplerendertargets --hdr --image which should print a=-1.1 You can adjust the

Re: [osg-users] FFmpeg plugin

2009-03-18 Thread Carlos Sanches
Hi Robert. I m seeing that my /usr/local/lib/osgPlugins-2.9.1 directory dont have the plugin for ffmpeg . this is correct ? I put this in my code ... std::string libName = osgDB::Registry::instance()-createLibraryNameForExtension(ffmpeg); osgDB::Registry::instance()-loadLibrary(libName);

Re: [osg-users] Setting alpha channel in Frag Shader does not work.

2009-03-18 Thread Steven Powers
Thanks JP but I dont see any attached code. Also I'm running OSG 2.2 which doesnt have the multiplerendertargets example. Could this be a bug with OSG2.2 ?? -- Read this topic online here: http://forum.openscenegraph.org/viewtopic.php?p=8729#8729

[osg-users] getDistanceToViewPoint not implemented in osgUtil::IntersectionVisitor

2009-03-18 Thread Jason Beverage
Hi Robert, I'm using LOD's in one of my apps to control the distance at which models first begin to appear and noticed that the IntersectionVisitor will still hit these nodes even if they are not visible. I tried setting the LODSelectionMode to USE_EYE_POINT_FOR_LOD_LEVEL_SELECTION but it still

[osg-users] My own main loop witout viewer.run()

2009-03-18 Thread Вячеслав
Hi, I learn osg now and want to use it for 3D-game. So the architecture based on viewer.run() can't be used. In OpenSceneGraph Quick Start Guide about other approach was explained in a pretty general sense: 3.1 Rendering OSG doesn’t hide any functionality. OSG exposes the lowest levels of

Re: [osg-users] Setting alpha channel in Frag Shader does not work.

2009-03-18 Thread J.P. Delport
the file J.P. Delport wrote: Hi, I haven't read your code, but I'm sure alpha channel works just fine. Attached is a modified osgmultiplerendertargets example. Run it with osgmultiplerendertargets --image which should print a=128 or with osgmultiplerendertargets --hdr --image which should

Re: [osg-users] Setting alpha channel in Frag Shader does not work.

2009-03-18 Thread J.P. Delport
Hi, sorry, I can't remember when the MRT support was added, you'll have to search the archives. You'll have to modify the example to not use MRT to see if it can work with gl_FragColor and a single color buffer attached. jp Steven Powers wrote: Thanks JP but I dont see any attached code.

Re: [osg-users] [build] osgdb_freetype build problem on Mac OS/X 10.5.6

2009-03-18 Thread john casu
Robert, I put debugging messages in FindFreeType.cmake, and the behavior is as expected within that cmake file, i.e. FREETYPE_INCLUDE_DIRS gets set correctly. The issue, as far as I can tell, is why cmake on os/x either isn't exporting FREETYPE_INCLUDE_DIRS, or there's a typo somewhere outside

Re: [osg-users] where can i find the vertex positions?

2009-03-18 Thread Christian Sam
hi, thanks for the hints, after searching for some of the terms i stumbled over http://www.openscenegraph.org/projects/osg/wiki/Support/ProgrammingGuide/AnalysingAScenegraph; which proved very helpful. (maybe someone references it in the tutorial section) best regards, christian

Re: [osg-users] My own main loop witout viewer.run()

2009-03-18 Thread Art Tevs
Hi, Слава have you already took a look in to the OSG Faq, can be found here http://www.3drealtimesimulation.com/osg/osg_faq_1.htm It is pretty old, but maybe there are some usefull information for you. I've attached some part of my code, which uses OSG without the viewer.run() method. I know

[osg-users] OpenGL EXTENSION support

2009-03-18 Thread ami guru
Hello forum, Is there any class or interface in OSG that can query and print out the supported extensions within the OpenGL driver ? Regards Sajjad ___ osg-users mailing list osg-users@lists.openscenegraph.org

Re: [osg-users] osgviewerQT example

2009-03-18 Thread John Ivar Haugland
I forgot to initialize the ViewerQOSG with a pointer (this) to the QMainWindow _viewer = new ViewerQOSG(this). It is ok now. John Ivar Haugland On Wed, Mar 18, 2009 at 3:20 PM, John Ivar Haugland john.haugl...@gmail.com wrote: Hi, I tried to set the QOSGWidget from the examples as central

Re: [osg-users] osgShadowMap Problems

2009-03-18 Thread Ulrich Hertlein
Hi Ricky, On 19/3/09 4:36 AM, Ricky Do wrote: I tried with many models but the shadow is not exact like in the pic: http://i475.photobucket.com/albums/rr113/tek3D/shadow-2.jpg Is there any problem with my code? Look's like it (sorry ;-) Please test osgshadow (with your model and its default

Re: [osg-users] OpenGL EXTENSION support

2009-03-18 Thread Ben Axelrod
I just get them right out of OpenGL. But you have to have the current OpenGL context. const char* extensions = (const char*)glGetString(GL_EXTENSIONS); -Ben From: osg-users-boun...@lists.openscenegraph.org [mailto:osg-users-boun...@lists.openscenegraph.org]