[osg-users] VPB Terrain Simplification Missing?

2010-03-08 Thread Mark Yantek
Masters of the Scenegraph,

 

In the more recent versions of Virtual Planet Builder(0.9.11-trunk)
terrain simplification stopped working for me. It seems VPB is
functioning as if -no-terrain-simplification is always set. Was terrain
simplification killed off or disabled?

 

Thanks

 

-Mark

 

___
osg-users mailing list
osg-users@lists.openscenegraph.org
http://lists.openscenegraph.org/listinfo.cgi/osg-users-openscenegraph.org


Re: [osg-users] vpbmaster vs osgdem

2009-04-10 Thread Mark Yantek
Gert,

You might want to build the newest libgeotiff and libtiff before GDAL. I
was getting tiffread errors until they were all updated.

- Mark

-Original Message-
From: osg-users-boun...@lists.openscenegraph.org
[mailto:osg-users-boun...@lists.openscenegraph.org] On Behalf Of Gert
van Maren
Sent: Friday, April 10, 2009 12:58 PM
To: osg-users@lists.openscenegraph.org
Subject: Re: [osg-users] vpbmaster vs osgdem

Hi Robert, jp,

gbd pointed to crash in GDAL - sincos.

I compiled GDAL 1.6.0 and presto... all good.

Thanks for your help.

Gert

On Fri, 10 Apr 2009 00:56:59 +1200,  
osg-users-requ...@lists.openscenegraph.org wrote:

 Hi Gert,

 Could you run osgdem inside gdb i.e.

 gdb osgdem
 run -all-my-usual command line options

 Then once it crashes type:
 where

 To get a stack trace.

 I seem to remember having a few problems with gdal last year with  
 Kubuntu 8.10, so there is chance that gdal was broken in 8.10.   
 Compiling gdal from source fixed it for me.  I'm using Kubuntu 9.04
beta  
 right now at it works fine with gdal.

 Robert.


 On Thu, Apr 9, 2009 at 5:44 AM, Gert van Maren g...@k2vi.com wrote:
 Hi Robert,


 Try build this task on a different OS, there is a chance that it will

 either just work, or if it fails it will provide more clues as to what

 might be wrong.

 Done that

 - Installed Ubuntu 8.10

 - ran your script to install latest OSG:

http://www.mail-archive.com/osg-users@lists.openscenegraph.org/msg21880.
html

 - installed latest VPBmaster

 Result:
 OSG runs fine. All examples run fine including

 osgprerender cow.osg --pbuffer.

 But:

 osgdem and vpbmaster give me: segmentation fault

 I did read the [osg-users] 'osgdem segmentation fault' thread but this

 doesn't appear to be a GLX/OpenGL driver bug. Using the 180 Nvidia  
 drivers

 Gert



-- 
Gert van Maren

Head of Research  Development
K2Vi Virtual Reality Software
Data Interface Technologies Ltd

3 Cliff Wilson street
Level 2, 9305
Wanaka, New Zealand
Phone: +64 21 2855581
Email: g...@k2vi.com
Web: http://www.k2vi.com


___
osg-users mailing list
osg-users@lists.openscenegraph.org
http://lists.openscenegraph.org/listinfo.cgi/osg-users-openscenegraph.or
g
___
osg-users mailing list
osg-users@lists.openscenegraph.org
http://lists.openscenegraph.org/listinfo.cgi/osg-users-openscenegraph.org


Re: [osg-users] How to build osgdem

2009-03-20 Thread Mark Yantek
Hi Vijay,

OSGDEM is part of the VirtualPlanetBuilder project.

You can find it here

http://www.openscenegraph.org/projects/VirtualPlanetBuilder

OSGDEM will generate .IVE files from your .dem/.dt files. After you have
.IVE files you can use OSGVIEWER to view them.

Good Luck

- Mark


-Original Message-
From: osg-users-boun...@lists.openscenegraph.org
[mailto:osg-users-boun...@lists.openscenegraph.org] On Behalf Of vijay
kalivarapu
Sent: Friday, March 20, 2009 3:45 PM
To: osg-users@lists.openscenegraph.org
Subject: [osg-users] How to build osgdem

Hi,

I did successfully build OSG2.8, but neither the 'bin' directory or the
'share/OpenSceneGraph/bin' directory has the executable 'osgdem'. I have
been looking at various posts that talk about using osgdem to load .dem
files, but I don't seem to find it.

I do have 'gdal' installed and built OSG with gdal support as well. Can
anyone tell me what might I be missing?

Another sub question - Can osgdem load dted files (dt0, dt1, etc) ?


Thank you,
Vijay.

--
Read this topic online here:
http://forum.openscenegraph.org/viewtopic.php?p=8874#8874





___
osg-users mailing list
osg-users@lists.openscenegraph.org
http://lists.openscenegraph.org/listinfo.cgi/osg-users-openscenegraph.or
g
___
osg-users mailing list
osg-users@lists.openscenegraph.org
http://lists.openscenegraph.org/listinfo.cgi/osg-users-openscenegraph.org


[osg-users] Help with adding a player model

2009-03-06 Thread Mark Yantek
Is there a tutorial some place that explains how to attach a player
model to a camera? If not could someone push me in the right direction?

 

I'm using OSG2.6.1

 

Thanks

 

-Mark Yantek

___
osg-users mailing list
osg-users@lists.openscenegraph.org
http://lists.openscenegraph.org/listinfo.cgi/osg-users-openscenegraph.org


Re: [osg-users] Help with adding a player model

2009-03-06 Thread Mark Yantek
Hi Robert,

I would like to an object in the scene to the follow the viewer's
master camera, like in a Jet flight simulator.

Thanks

- Mark

-Original Message-
From: osg-users-boun...@lists.openscenegraph.org
[mailto:osg-users-boun...@lists.openscenegraph.org] On Behalf Of Robert
Osfield
Sent: Friday, March 06, 2009 9:15 AM
To: OpenSceneGraph Users
Subject: Re: [osg-users] Help with adding a player model

Hi Mark,

On Fri, Mar 6, 2009 at 3:24 PM, Mark Yantek myan...@rscusa.com wrote:
 Is there a tutorial some place that explains how to attach a player
model to
 a camera? If not could someone push me in the right direction?

Not sure what you are looking for.  Are you wanting the viewe'rs
master camera to follow an object in the scene?  Or for an object in
the scene to the follow the viewer's master camera?

Robert.
___
osg-users mailing list
osg-users@lists.openscenegraph.org
http://lists.openscenegraph.org/listinfo.cgi/osg-users-openscenegraph.or
g
___
osg-users mailing list
osg-users@lists.openscenegraph.org
http://lists.openscenegraph.org/listinfo.cgi/osg-users-openscenegraph.org


Re: [osg-users] Help with adding a player model

2009-03-06 Thread Mark Yantek
Robert,

Sorry for my lack of clarity. 

I'm trying to have the camera locked on to a user controlled object.

After rethinking this I can see the path I need to follow. In the
example OSGSIMULATOR there is a plane with a camera following it. I just
need to move user control from the camera to the object.

Thanks

- Mark

-Original Message-
From: osg-users-boun...@lists.openscenegraph.org
[mailto:osg-users-boun...@lists.openscenegraph.org] On Behalf Of Robert
Osfield
Sent: Friday, March 06, 2009 9:56 AM
To: OpenSceneGraph Users
Subject: Re: [osg-users] Help with adding a player model

Hi Mark,

On Fri, Mar 6, 2009 at 4:34 PM, Mark Yantek myan...@rscusa.com wrote:
 I would like to an object in the scene to the follow the viewer's
 master camera, like in a Jet flight simulator.

I don't know of tutorial to point you at that specifically does this,
even with the extra info above it still doesn't provide enough info
about exactly what you are doing/expecting.

Typically an application that is controlling the camera will know
where the viewer camera is, as it'll be controlling it, unless your
app is simply reusing the standard viewer CameraManipulator.  How are
you controlling the viewer's master camera in your app?

What you say follow, what exactly do you mean?  Do you mean a ground
based Camera that follows the main viewpoint around?   Do you mean a
cockpit that is rendered around the viewer?  Do you mean a chase
plane?

Robert.
___
osg-users mailing list
osg-users@lists.openscenegraph.org
http://lists.openscenegraph.org/listinfo.cgi/osg-users-openscenegraph.or
g
___
osg-users mailing list
osg-users@lists.openscenegraph.org
http://lists.openscenegraph.org/listinfo.cgi/osg-users-openscenegraph.org


[osg-users] Explanation for OSGDEMS --levels

2008-11-06 Thread Mark Yantek
User of OSG,

 

OSGDEM has an argument called -levels begin_level end_level and
I'm not sure what it does exactly. Could some please give me a better
explanation of its function?

 

Thanks

 

-Mark

 

___
osg-users mailing list
osg-users@lists.openscenegraph.org
http://lists.openscenegraph.org/listinfo.cgi/osg-users-openscenegraph.org


[osg-users] vpbmaster seg faults on my build

2008-11-05 Thread Mark Yantek
OSG-USERS,

 

I'm Using, ..OpenSceneGraph (rev 8413) and VirtualPlanetBuilder (rev
914) checked out from svn around June 2008.. Everything built fine, but
when I try to run vpbmaster it only says Segmentation Fault. How do I
get around this problem?

 

The system I'm using is running Ubuntu Linux 8.10 64-bit and GCC 4.3.2.
I have been following the cluster example here
http://www.openscenegraph.org/projects/VirtualPlanetBuilder/wiki/Example
ClusterJPD .

 

Thanks

 

-Mark Yantek

 

___
osg-users mailing list
osg-users@lists.openscenegraph.org
http://lists.openscenegraph.org/listinfo.cgi/osg-users-openscenegraph.org


[osg-users] VirtualPlantBuilder Ubuntu 64bit Quad Core only using single core

2008-11-04 Thread Mark Yantek
OSG-USERS,

 

My build of VirtualPlanetBuilder(VPB) 0.9.1 only utilizes one core out
of the available four. Is there a way to tell VPB to use more than one
core?

 

I'm using Ubuntu 8.10 64-bit with an Intel quad core CPU.

 

Thanks

 

-Mark Yantek

 

___
osg-users mailing list
osg-users@lists.openscenegraph.org
http://lists.openscenegraph.org/listinfo.cgi/osg-users-openscenegraph.org