Re: [osg-users] Resolved! Re: Text color not what I'm expecting

2009-10-08 Thread J.P. Delport
Hi, Cory Riddell wrote: I'm not sure if this is correct, but it seems that my text was picking up a material setting from some parent node. It was rendering the text with the diffuse color from the material. I ended up turning GL_LIGHTING off for my osgText::Text node and now the text is

Re: [osg-users] wxPython and CullVisitor nan on Mac

2009-10-08 Thread Randolph Fritz
Oh, yes. The exact same Python extension works correctly on both systems in the GLUT environment. On 2009-10-08, Randolph Fritz rfritz...@gmail.com wrote: On 2009-10-07, Randolph Fritz rfritz...@gmail.com wrote: More details at

Re: [osg-users] [osgPlugins] Shader from Rendermonkey : Collada plugin

2009-10-08 Thread Andrea Martini
Hi, i'm sorry the second question in the post above was my typing error in the project properties (i have written .dll instead .lib). So i can compile plugin DAE correctly with openscenegraph 2.8.2. But i get the same warning message of 2.8.0 : unsupported effect profile profile_GLSL.

Re: [osg-users] [osgPlugins] Shader from Rendermonkey : Collada plugin

2009-10-08 Thread Roland Smeenk
Hi Andrea, only effects with profile_COMMON are currently supported in the Collada reader/writer. The profile_GLSL will be ignored and will result in the warning you mentioned. Heinrich Fink did implement GLSL support in an older OpenSceneGraph version, but those modifications were never

Re: [osg-users] Databasepager + multiple views + different camera positions = memory leak?

2009-10-08 Thread Michael Bach Jensen
Hello everyone, We are having the exact same problem at our company for quite some time (currently on osg 2.8.0 via Delta3D and using TerraPage terrains). I have verified that viewing the terrain in the osgViewer works fine, but in our app, which also uses multiple cameras, the

[osg-users] GLU requirement now optional

2009-10-08 Thread Robert Osfield
Hi All, As part of the work on porting the OpenSceneGraph to OpenGL ES-2.0 I have had to loosen the OpenSceneGraph's reliance on GLU. Yesterday I implemented a Cmake and associated #define of OSG_GLU_AVAILABLE. If you don't have GLU installed when you first run cmake it'll automatically set

Re: [osg-users] Restoring a Viewer's MatrixManipulator

2009-10-08 Thread Tessier, Philip A (IS)
Greetings, all. I've been a lightweight user of OSG for some time now, and have a fair understanding on how the basic components fit together. There's something I'm missing, though, in my current quest. I'm adding XML persistence to my OSG objects. In general, I wrap OSG objects in my

Re: [osg-users] New OpenGL texture object and buffer object pool support

2009-10-08 Thread Cedric Pinson
Hi Robert, I updated to the svn trunk today, and i can notice a crash when quitting my application. To be sure it was with the new texture manager i defined USE_NEW_TEXTURE_POOL to 0 and then to 1. I dont have yet found the problem, but i guess it's linked with my texture manager, i own some

Re: [osg-users] [3rdparty] osgOcean 1.0 (LGPL) Released

2009-10-08 Thread Jean-Sébastien Guay
Hi Kim, I'll have a look at how this is done in the OSG CMakelists, For the OSG, CMake has always defaulted to a debugrelease build configuration under windows, I just presumed that was the norm. Please give me a few minutes, I'll try to work this out on my Ubuntu VM and report back. There

Re: [osg-users] [3rdparty] How to run osgOcean

2009-10-08 Thread Jean-Sébastien Guay
Hi Gopal, osgviewer cow.osg output.txt 21 You need to do this before: (on Windows:) set OSG_NOTIFY_LEVEL=DEBUG (on bash:) export OSG_NOTIFY_LEVEL=DEBUG and then run the osgviewer command. That will tell OSG to be verbose about everything and the output.txt should contain the info we

Re: [osg-users] [3rdparty] osgOcean 1.0 (LGPL) Released

2009-10-08 Thread Kim Bale
Don't worry I wasn't going to jump on this immediately. Kim. 2009/10/8 Jean-Sébastien Guay jean-sebastien.g...@cm-labs.com Hi Kim, I'll have a look at how this is done in the OSG CMakelists, For the OSG, CMake has always defaulted to a debugrelease build configuration under windows, I

[osg-users] [osgPlugins] Adding an alias for .osg

2009-10-08 Thread Joan Knutzen
Hi, I'm trying to save and open an osg node, but instead of using the .osg extension id like to use .custom. I've understood it that I should call: osgDB::Registry::instance()-addFileExtensionAlias(custom, osg); In order to create an alias for .custom to .osg, but it does not work to load a

Re: [osg-users] [3rdparty] osgOcean 1.0 (LGPL) Released

2009-10-08 Thread Jean-Sébastien Guay
Hi Kim, Jan, I'll have a look at how this is done in the OSG CMakelists, For the OSG, CMake has always defaulted to a debugrelease build configuration under windows, I just presumed that was the norm. Let's be specific here. There are two separate issues: 1. Whether the CMake scripts ask

[osg-users] Text::setFont() installs the Font's StateSet?

2009-10-08 Thread Cory Riddell
My app uses the same font everywhere. So, I have a global method to return a reference to a single Font instance: osg::ref_ptrosgText::Font getArialFont() { static osg::ref_ptrosgText::Font s_font = osgText::readFontFile("fonts/arial.ttf"); return s_font; } When I pass it to

Re: [osg-users] Text::setFont() installs the Font's StateSet?

2009-10-08 Thread Robert Osfield
Hi Cory, For the purpose of state sorting and lazy state updating it's important to shader StateSet - which is why all Text that share the same Font will share the same StateSet. Perhaps setting the StateSet of the Geode that sits above the Text drawable will answer your needs. Robert. On Thu,

Re: [osg-users] [3rdparty] osgOcean 1.0 (LGPL) Released

2009-10-08 Thread Jan Ciger
Hi Jean-Sébastien, Jean-Sébastien Guay jean-sebastien.g...@cm-labs.com wrote: Hi Kim, Jan, I'll have a look at how this is done in the OSG CMakelists, For the OSG, CMake has always defaulted to a debugrelease build configuration under windows, I just presumed that was the norm. Let's

Re: [osg-users] New OpenGL texture object and buffer object pool support

2009-10-08 Thread Cedric Pinson
Hi Robert, I cleaned all my singleton before quitting the application. Now i have the following crash but sometimes it's random. It seems the TextureObjectManager is deleted before the cache is cleared by Registry destructor and produce a crash somewhere. I am a bit confuse now, i continue to

Re: [osg-users] [3rdparty] osgOcean 1.0 (LGPL) Released

2009-10-08 Thread Jean-Sébastien Guay
Hi Jan, The original problem was that even despite not specifying anything (i.e. default release build), the cmake was failing because of missing OpenThreads debug libs, despite them not really being needed on Linux. Yes, but somewhere in the discussion the issues got mixed up. I just

Re: [osg-users] SVN commit bottleneck

2009-10-08 Thread Chris 'Xenon' Hanson
Robert Osfield wrote: have had to start this round of work immediately after completing other client work so haven't had a window opportunity to catch up with submissions and go for making 2.10 as I had originally hoped. If community members are keen to see a 2.10 release sooner rather than

Re: [osg-users] Texture Wrapping Texture2DArray (Clamping doesn't work)

2009-10-08 Thread Johannes Schüth
Hi, this is definitly no osg issue - i could reproduce it with nativ opengl. Just switch to see the difference. //#define NOARRAY http://www.jotschi.de/download/opengl_texture_array_glsl_example.tgz I will send this to ati / amd though i don't think that will help me in any way. Cheers,

Re: [osg-users] [3rdparty] osgOcean 1.0 (LGPL) Released

2009-10-08 Thread Jean-Sébastien Guay
Hi Jan, Let me know how it goes. I should mention that on my Ubuntu VM, with these changes (root CMakeLists.txt at rev 139 at least), I can start with a fresh checkout of osgOcean and only the Release OSG libraries, and go all the way to make install. The only thing I did manually is I

[osg-users] Texture missing when adding slaves dynamically to osgViewer

2009-10-08 Thread Drolet, Frederic
Hello, I'm having trouble with textures on slave cameras added to an osgViewer. Textures won't appear if I add the slaves after a first call to osgViewer::frame(). My application is composed of a rendering thread calling osgViewer::frame() every 15 ms (for a 60 Hz framerate) and a main

[osg-users] Whats going wrong in osg::Simplifier and osg::LOD

2009-10-08 Thread Matthias Asselborn
Hi, i want to auto generate a few LODs with osg::Simplifier then i want to add these nodes to an LOD whats going wrong i see only the first Node from 0 - 300 pixels distance iam using Version 2.8.2 of OSG Code: int main( int argc, char **argv ) { glutInit(argc, argv);

Re: [osg-users] [3rdparty] osgOcean 1.0 (LGPL) Released

2009-10-08 Thread Jan Ciger
Jean-Sébastien Guay jean-sebastien.g...@cm-labs.com wrote: But that doesn't answer my question of what happens for OSG? For example, if you want to build the COLLADA plugin, do you need both the debug and release COLLADA libs even on Linux? Or does the release lib get used for both if you

Re: [osg-users] [3rdparty] osgOcean collision detection

2009-10-08 Thread Jean-Sébastien Guay
Hi Jan, While I was at it, I started integrating the changes for getting the ocean surface height at a position. I went with a combination of Jean-Claude's and Dimitrios' code, with a few small modifications. The only problem is I have no way of testing it (it builds, thus it works by

Re: [osg-users] [3rdparty] osgOcean 1.0 (LGPL) Released

2009-10-08 Thread Jean-Sébastien Guay
Hi Jan, Whether or not debug is replaced by release in the absence of the debug versions for the COLLADA plugin, I do not know, though. This was the only thing I was wondering about. I was aware of all the rest. I've done my share of development on Linux you know. I just use Windows at

Re: [osg-users] Texture missing when adding slaves dynamically toosgViewer

2009-10-08 Thread Jean-Sébastien Guay
Bonjour Frédéric, I’m having trouble with textures on slave cameras added to an osgViewer. Textures won’t appear if I add the slaves after a first call to osgViewer::frame(). This is an FAQ. By default, osg::Texture* will unref the image data after it has been applied, i.e. once it's been

Re: [osg-users] Texture missing when adding slaves dynamically to osgViewer

2009-10-08 Thread Robert Osfield
Hi Frederic, If you are creating new graphics contexts and applying and old scene graph to it then you can't use the Texture::setUnRefImageDataAfterApply(true) feature of osg::Texture as this will discard the imagery once it's applied to all the graphics contexts that it knows about. By default

Re: [osg-users] [3rdparty] How to run osgOcean

2009-10-08 Thread gopal goenka
Hi S-J, may I know the minimum config of the machine that will be successful to run the osgOcean along with the graphic card requirement Thank you! :) gopal -- Read this topic online here: http://forum.openscenegraph.org/viewtopic.php?p=18099#18099

Re: [osg-users] [3rdparty] How to run osgOcean

2009-10-08 Thread Jean-Sébastien Guay
Hello Gopal, may I know the minimum config of the machine that will be successful to run the osgOcean along with the graphic card requirement For processor type I'm not sure, most of the processing is offloaded to the GPU so you might be able to get away with something quite modest, though

[osg-users] osg::LOD range distance Coordinate System Question

2009-10-08 Thread Sean Spicer
This may be a simple question - is the LOD range distance specified in object or world coordinates? I seems as if it should be in world coordinates, but I've got an example with numerous LOD nodes in sub-graphs, and if I sent a constant distance range in each of them (0.0, 30.0f) so that each LOD

Re: [osg-users] osg::LOD range distance Coordinate System Question

2009-10-08 Thread Sean Spicer
Studying the source a bit harder, I think the range-distance is definitely in Object (local) coordinate.  The distance calculation (osg::LOD.cpp) is: required_range = nv.getDistanceToViewPoint(getCenter(),true); where getDistanceToViewPoint is (osgUtil::CullVisitor.cpp)