Re: [Qbs] Error after running tests

2020-01-14 Thread Jochen Ulrich
Hi!

The error is not related to installing.
It's a bit unfortunate that there is no "Installation done" message. That's why 
it looks like the error is happening during installation.

The error says "ERROR: Cannot run:" because you are trying to `qbs run` but the 
"check" product is not an application but the AutotestRunner.
The AutotestRunner runs the tests during the build step. That's a bit 
confusing...

So instead of 
$ qbs run -p check

you should do
$ qbs build -p check


Kind regards
 
Jochen Ulrich


´╗┐Am 14.01.20, 22:18 schrieb "Qbs im Auftrag von Alberto Mardegan" 
:

Hi there!
  I'm using the AutotestRunner to run the unit tests in my project [1].
The tests run successfully, but then QBS tries to install them (why?)
and fails:

===
$ qbs project.enableCoverage:true project.buildTests:true
[...]

$ qbs run -p check
Restoring build graph from disk
Building for configuration default
Clearing coverage data [coverage-clean]
Running test path-test [check]
/home/mardy/src/git/mappero/default/path-test.6e444deb/path-test
* Start testing of Mappero::PathTest *
Config: Using QtTest library 5.12.4, Qt 5.12.4
(x86_64-little_endian-lp64 shared (dynamic) release build; by GCC 5.3.1
20160406 (Red Hat 5.3.1-6))
PASS   : Mappero::PathTest::initTestCase()
PASS   : Mappero::PathTest::loadGpx()
PASS   : Mappero::PathTest::loadKml()
PASS   : Mappero::PathTest::saveGpx()
PASS   : Mappero::PathTest::positionAt()
PASS   : Mappero::PathTest::cleanupTestCase()
Totals: 6 passed, 0 failed, 0 skipped, 0 blacklisted, 54ms
* Finished testing of Mappero::PathTest *
Build done for configuration default.
Installing
ERROR: Cannot run: Product 'check' is not an application.
===

("check" is the name of the AutotestRunner item)
It's been a while since I ran the unit tests on this project, but I
don't remember having seen this before.

Is there a way to suppress the installation (or at least to get rid of
the error)?

Ciao,
  Alberto

[1]: https://gitlab.com/mardy/mappero
___
Qbs mailing list
Qbs@qt-project.org
https://lists.qt-project.org/listinfo/qbs


___
Qbs mailing list
Qbs@qt-project.org
https://lists.qt-project.org/listinfo/qbs


[Qbs] Error after running tests

2020-01-14 Thread Alberto Mardegan
Hi there!
  I'm using the AutotestRunner to run the unit tests in my project [1].
The tests run successfully, but then QBS tries to install them (why?)
and fails:

===
$ qbs project.enableCoverage:true project.buildTests:true
[...]

$ qbs run -p check
Restoring build graph from disk
Building for configuration default
Clearing coverage data [coverage-clean]
Running test path-test [check]
/home/mardy/src/git/mappero/default/path-test.6e444deb/path-test
* Start testing of Mappero::PathTest *
Config: Using QtTest library 5.12.4, Qt 5.12.4
(x86_64-little_endian-lp64 shared (dynamic) release build; by GCC 5.3.1
20160406 (Red Hat 5.3.1-6))
PASS   : Mappero::PathTest::initTestCase()
PASS   : Mappero::PathTest::loadGpx()
PASS   : Mappero::PathTest::loadKml()
PASS   : Mappero::PathTest::saveGpx()
PASS   : Mappero::PathTest::positionAt()
PASS   : Mappero::PathTest::cleanupTestCase()
Totals: 6 passed, 0 failed, 0 skipped, 0 blacklisted, 54ms
* Finished testing of Mappero::PathTest *
Build done for configuration default.
Installing
ERROR: Cannot run: Product 'check' is not an application.
===

("check" is the name of the AutotestRunner item)
It's been a while since I ran the unit tests on this project, but I
don't remember having seen this before.

Is there a way to suppress the installation (or at least to get rid of
the error)?

Ciao,
  Alberto

[1]: https://gitlab.com/mardy/mappero
___
Qbs mailing list
Qbs@qt-project.org
https://lists.qt-project.org/listinfo/qbs