[qubes-users] mic in linux hvm

2017-07-26 Thread pixel fairy
maybe i missed it in the docs, but how do you get sound working in an hvm? id like to record audio in a linux hvm while recording the desktop. dont need audio out, but that would be nice too. -- You received this message because you are subscribed to the Google Groups "qubes-users" group. To

[qubes-users] mic in linux hvm

2017-07-26 Thread pixel fairy
maybe i missed it in the docs, but how do you get sound working in an hvm? id like to record audio in a linux hvm while recording the desktop. dont need audio, but that would be nice too. -- You received this message because you are subscribed to the Google Groups "qubes-users" group. To

[qubes-users] Dom0 entries have vanished from the applications menu.

2017-07-26 Thread filtrationisuseless
In the application menu, dom0 entries have disappeared, including the logout options. All entries for AppVM, ServiceVM, and Templates remain. This has happened to me before, but I don't know how to proceed. XFCE builds these menus from .desktop files in locations like ~/.local/share/applications/

[qubes-users] Re: hidpi: How do AppVMs and Template/SysVMs get the screen dpi

2017-07-26 Thread tsadowski
Update I changed Xft.dpi in /etc/X11/Xresources to a more reasonable value and this solved most of the problems for Template/Sys-VMs. Firefox is still erratic and DispVMs are still tiny. For some strange reason the Xresources don't find their way into xrdb. Cheers, Torsten -- You received

[qubes-users] Fedora minimal template users, watch out for updates

2017-07-26 Thread Manuel Amador (Rudd-O)
I had to restore my Fedora minimal template (now at release 25) from backups after I performed a DNF update that updated the following packages: ↺ updates update yum packages for non-qubes dom0s (task @

[qubes-users] AMD Ryzen + new AMD Graphic card - Qubes 3.2

2017-07-26 Thread jackwolf2454
Hello, i tried to install latest Qubes iso (from 2016) and faild the Gui install hang up and the text base install won't let me insert the luks password (seems to be very old issue still exist) look here: https://github.com/QubesOS/qubes-issues/issues/1161 anyway... amd ryzen need kernel

Re: [qubes-users] Re: Anyone got a intel z270 motherboard to work with Qube os

2017-07-26 Thread Paulo Marques
> I Ivan, thanks for the tip, I'll buy a different network adapter and I'll try it also. -- You received this message because you are subscribed to the Google Groups "qubes-users" group. To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send an email to

Re: [qubes-users] Re: Anyone got a intel z270 motherboard to work with Qube os

2017-07-26 Thread Ivan F Hall
Install another network adapter into one of your pcix1 slots, I'm pretty sure it's a driver problem with the onboard nic On Jul 25, 2017 12:53 PM, "Paulo Marques" wrote: > > Yeah, using a different network adapter worked fine. Even though the > onboard NIC is listed

Re: [qubes-users] Impact of the Intel hyper-threading bug [Skylake & Kaby Lake]?

2017-07-26 Thread donoban
On 07/25/2017 04:14 PM, private user82 wrote:> I am concerned about the recent bug affecting Skylake and Kaby Lake gen Intel processors - https://lists.debian.org/debian-devel/2017/06/msg00308.html > > As BIOS updates aren't yet available from many mobo manufacturers, how can we Qubes users best

Re: [qubes-users] dvm starting extremly slow -> guid

2017-07-26 Thread Patrik Hagara
-BEGIN PGP SIGNED MESSAGE- Hash: SHA256 On 07/26/2017 11:07 AM, 'P R' via qubes-users wrote: > Any idea where to look further and was is happening exactly > between "qrexec done" and "guid done"? Try running systemd-analyze blame in the DispVM for both old and new template, maybe

Re: [qubes-users] Impact of the Intel hyper-threading bug [Skylake & Kaby Lake]?

2017-07-26 Thread Unman
On Tue, Jul 25, 2017 at 05:14:45PM +0300, private user82 wrote: > I am concerned about the recent bug affecting Skylake and Kaby Lake gen Intel > processors - https://lists.debian.org/debian-devel/2017/06/msg00308.html > > As BIOS updates aren't yet available from many mobo manufacturers, how

Re: [qubes-users] dvm starting extremly slow -> guid

2017-07-26 Thread 'P R' via qubes-users
Hello, Am 26.07.2017 4:08 nachm. schrieb "Unman" : I see the same thing with a Debian 9 template - but not with an 8 that's been upgraded. It looks to me, like we have either a package missing or we need to tweak the configuration in the AppVM template or in dom0,

Re: [qubes-users] dvm starting extremly slow -> guid

2017-07-26 Thread Unman
On Wed, Jul 26, 2017 at 05:07:56AM -0400, 'P R' via qubes-users wrote: > Hello, > > Am 26.07.2017 2:18 vorm. schrieb "Qru" : > > > Then I noticed that starting a dvm takes really long (around 45 Seconds). > Before it was about 3 seconds, which is somehow acceptable. But 40

[qubes-users] Thunderbird 52.2.1 and Enigmail (1.8.2 in Debian 8/Jessie)

2017-07-26 Thread rob_66
Hi all. This probably belongs to Whonix or Debian itself, but just to inform you (and ask 1 question): Enigmail seems to stop working with the update to Thunderbird/Icedove 52.2.1. I just found this hint so far: https://www.mail-archive.com/debian-user@lists.debian.org/msg718242.html Did you

Re: [qubes-users] dvm starting extremly slow -> guid

2017-07-26 Thread 'P R' via qubes-users
Hello, Am 26.07.2017 2:18 vorm. schrieb "Qru" : Then I noticed that starting a dvm takes really long (around 45 Seconds). Before it was about 3 seconds, which is somehow acceptable. But 40 seconds? I have also migrated all AppVMs to Fedora 25 and discovered the same

Re: [qubes-users] Unable to install KDE desktop

2017-07-26 Thread Zrubi
-BEGIN PGP SIGNED MESSAGE- Hash: SHA256 On 07/23/2017 10:25 PM, davaii...@gmail.com wrote: > Hi, > > Running the command "sudo qubes-dom0-update @kde-desktop-qubes" in > dom0 returns the following error: "Warning: Group > 'kde-desktop-qubes' does not exists." > > Am I doing something