Re: [qubes-users] Re: Why is there no qubes manager in V4.0?

2017-10-31 Thread Elias Mårtenson
On Wednesday, 1 November 2017 12:23:22 UTC+8, Desobediente wrote: > Just felt like I have to say that I would love to stop everything I'm doing > in > my life to write a proper Qubes Manager for 4. > > But I don't see that happening. It sounds trivial at first, but it requires a > lot of

Re: [qubes-users] Qubes 3.2 HVMs not working - screen stays black ??

2017-10-31 Thread Desobediente
Tails 3.2 working for me in a standalone HVM. It's very weird to have Tails as an AppVM with network routed through Whonix inside Qubes, though. Feels like I'm trying to find the ultimate question for 42 or something. -- iuri.neocities.org -- You received this message because you are

Re: [qubes-users] Re: Why is there no qubes manager in V4.0?

2017-10-31 Thread Desobediente
Just felt like I have to say that I would love to stop everything I'm doing in my life to write a proper Qubes Manager for 4. But I don't see that happening. It sounds trivial at first, but it requires a lot of testing and it will have bugs as the current one does. On the other hand, the more

[qubes-users] Re: Why is there no qubes manager in V4.0?

2017-10-31 Thread Elias Mårtenson
On Wednesday, 1 November 2017 11:32:58 UTC+8, Fun Zork wrote: > And not just that. If I'm being honest, it is also because it makes me feel > more like I am running a cool, unique, complicated OS. The qubes manager is > kind of Qubes' signature look. It's > > I agree that the UI for it is

[qubes-users] Re: Why is there no qubes manager in V4.0?

2017-10-31 Thread Fun Zork
Remember when Microsoft got rid of the start menu for a lot of reasons that sounded really compelling and revolutionary in PowerPoints presentations and articles, but just annoyed users? Same sort of deal I think. I like seeing the status of all my VMs, not just when I go and seek that

Re: [qubes-users] Qubes 3.2 HVMs not working - screen stays black ??

2017-10-31 Thread Desobediente
Apart from the obligatory "that's not how you should use Tails", I can say that if I recall correctly, Tails used to have some sort of blocking or a warning when you attempt to run it in a virtual environment. I have fedora 24 on qubes 3.2, I will attempt to reproduce this here. --

[qubes-users] Qubes 3.2 HVMs not working - screen stays black ??

2017-10-31 Thread 'Marek Jenkins' via qubes-users
Hi, I have some issues with Qubes Hardware VMs. I can't get them to work, even though everything else works fine. I tried the following ISOs / linux distributions: - Fedora 26 LXDE - Tails 3.2 Each time the HVM window opens but then the screen stays black and the boot starts to hang. I

[qubes-users] Unable to Attach ISO to Windows HVM

2017-10-31 Thread Person
I created a Windows 10 HVM on Qubes (I know Windows 10 isn’t supported, but I know some people succeeded with it, so I’m trying it), and when I attached the ISO to the HVM, I get an error message: “libvirt.libvirtError: internal error: libxenlight failed to create new domain ‘windows-10’”. I

AW: [qubes-users] Re: Qubes 4.0-rc2 :: VMs fail to start

2017-10-31 Thread '[799]' via qubes-users
Hello, Honestly what is bothering me a bit, is that there seem to be lots of problems with Qubes 4-rc2, which is ok, as it is a testing release - bit I'd like to see more feedback from the Qubes Dev's, so that we can find out what is the Root cause. Isn't this how a test release should work?

[qubes-users] Re: Qubes 4.0-rc2 :: VMs fail to start

2017-10-31 Thread Sergio Matta
Em terça-feira, 31 de outubro de 2017 11:10:22 UTC-2, Roy Bernat escreveu: > On Tuesday, 31 October 2017 14:56:46 UTC+2, Roy Bernat wrote: > > On Tuesday, 31 October 2017 14:52:10 UTC+2, Roy Bernat wrote: > > > On Wednesday, 25 October 2017 20:26:51 UTC+3, [799] wrote: > > > > Hello, > > > >

[qubes-users] Ledger Nano S works for me with Qubes OS R3.2 and R4 - now documented

2017-10-31 Thread Patrick Schleizer
Experimented with this. Documented it. Feel free to test and contribute to the instructions. https://www.whonix.org/wiki/Ledger_Hardware_Wallet -- You received this message because you are subscribed to the Google Groups "qubes-users" group. To unsubscribe from this group and stop receiving

Re: [qubes-users] Rc2 hangs on install -- Dell Inspiron i5759-8835SLV

2017-10-31 Thread Marek Marczykowski-Górecki
-BEGIN PGP SIGNED MESSAGE- Hash: SHA256 On Mon, Oct 30, 2017 at 04:29:55PM -0700, billol...@gmail.com wrote: > Don't know what this means, but I downloaded the new 4.0 RC2, put it on a > flash drive, and tried to install it on my new Dell laptop. It froze early > on, with the messages:

Re: [qubes-users] Recover broken bootloader

2017-10-31 Thread Marek Marczykowski-Górecki
-BEGIN PGP SIGNED MESSAGE- Hash: SHA256 On Mon, Oct 30, 2017 at 08:23:39PM -0700, loke...@gmail.com wrote: > My laptop has started to fail to boot my 4.0rc2 installation. This started > after doing a qubes-dom0-update, but I'm pretty sure that I had rebooted the > machine successfully

Re: [qubes-users] Re: Qubes 4.0rc2 install on corebooted Lenovo G505s (AMD)

2017-10-31 Thread William Bormann
I also experienced problems with item 2. The progress meter would simply stop and the system would appear to be locked up. I was installing RC2 to a USB stick. Amazingly, the system was actually making progress despite what the meter was reporting. By coincidence, my attention was diverted

[qubes-users] Re: Qubes 4.0-rc2 :: VMs fail to start

2017-10-31 Thread William Bormann
I had this problem as well. However, the problem vanished when I adjusted the qrexec_timeout setting to 120 via qvm-prefs for the desired VMs. This kind of makes sense, since I'm doing my RC2 testing from a usb stick (color me cautious). -- You received this message because you are

[qubes-users] Re: Qubes 4.0-rc2 :: VMs fail to start

2017-10-31 Thread belac1000
On Wednesday, October 25, 2017 at 11:26:51 AM UTC-6, [799] wrote: > Hello, > > As at least one other Qubes user has the same problem, that VMs won't start, > I'll add this as special topic. > > I've made a clean install of Qubes 4-rc2 but ~70% of the time I can't boot > the VMs. > This

[qubes-users] Re: Qubes 4.0-rc2 :: VMs fail to start

2017-10-31 Thread Roy Bernat
Not working Found that with debug it’s starting but then the appvm not... -- You received this message because you are subscribed to the Google Groups "qubes-users" group. To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send an email to

[qubes-users] Re: Qubes 4.0-rc2 :: VMs fail to start

2017-10-31 Thread Foppe de Haan
On Tuesday, October 31, 2017 at 1:56:46 PM UTC+1, Roy Bernat wrote: > On Tuesday, 31 October 2017 14:52:10 UTC+2, Roy Bernat wrote: > > On Wednesday, 25 October 2017 20:26:51 UTC+3, [799] wrote: > > > Hello, > > > > > > As at least one other Qubes user has the same problem, that VMs won't > >

Re: [qubes-users] really no support

2017-10-31 Thread Desobediente
RC stands for "Release Candidate". But yes, it's testing. -- iuri.neocities.org -- You received this message because you are subscribed to the Google Groups "qubes-users" group. To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send an email to

Re: [qubes-users] really no support

2017-10-31 Thread awokd
On Mon, October 30, 2017 21:14, Desobediente wrote: > > 2 - I'm a Qubes OS user, I'm not from the support team, nor I believe > there > is such a thing in this mailing list, or at all. This is what is called a > open source community. What Desobediente said, and part of the issue is 4.0rc2 is

Re: AW: Re: AW: [qubes-users] Reinstalled Qubes 3.2 -> /grub2/i386-pc/normal.mod not found

2017-10-31 Thread awokd
On Mon, October 30, 2017 20:57, '[799]' via qubes-users wrote: > Hello, > >> Try repeating the Qubes install but when you >> get to the custom partitioning step, make sure >> to specify the appropriate partitions for boot >> and /. You will probably want to re-enable the >> boot flag on your hda1

[qubes-users] Re: Qubes 4.0-rc2 :: VMs fail to start

2017-10-31 Thread Roy Bernat
On Tuesday, 31 October 2017 14:56:46 UTC+2, Roy Bernat wrote: > On Tuesday, 31 October 2017 14:52:10 UTC+2, Roy Bernat wrote: > > On Wednesday, 25 October 2017 20:26:51 UTC+3, [799] wrote: > > > Hello, > > > > > > As at least one other Qubes user has the same problem, that VMs won't > > >

[qubes-users] Re: Qubes 4.0-rc2 :: VMs fail to start

2017-10-31 Thread Roy Bernat
On Tuesday, 31 October 2017 14:52:10 UTC+2, Roy Bernat wrote: > On Wednesday, 25 October 2017 20:26:51 UTC+3, [799] wrote: > > Hello, > > > > As at least one other Qubes user has the same problem, that VMs won't > > start, I'll add this as special topic. > > > > I've made a clean install of

[qubes-users] Re: Qubes 4.0-rc2 :: VMs fail to start

2017-10-31 Thread Roy Bernat
On Wednesday, 25 October 2017 20:26:51 UTC+3, [799] wrote: > Hello, > > As at least one other Qubes user has the same problem, that VMs won't start, > I'll add this as special topic. > > I've made a clean install of Qubes 4-rc2 but ~70% of the time I can't boot > the VMs. > This includes

Re: [qubes-users] Re: Qubes 4.0-rc2 :: VMs fail to start

2017-10-31 Thread Chris Laprise
On 10/31/17 05:21, RSS wrote: I see I am not alone here. Having the information on which laptops Qubes 4 "should" run or even more where it is running (Dev Users?) would help. The HCL https://www.qubes-os.org/hcl/ does not help me, as it has no information if 4.x is ok for the X230. It looks

[qubes-users] qubes 4.0 whonix updates, which netvm? none or sys-whonix?

2017-10-31 Thread pixel fairy
the default netvm of the whonix-ws and gw templates is "none", but when you try to update them a pop up tells you to set it to sys-whonix. which is it? if it is sys-whonix, why not make that the default? does this work with qubes network filtering of templatevms? has that changed in 4.x? --

[qubes-users] Re: best mini pc for qubes os

2017-10-31 Thread pixel fairy
Just installed 4.0rc2 on an intel NUC7i5BNH. It comes with a special back plate for mounting. qubes installed with no issues. sound only works out of the headphone jack, but not the hdmi port. ethernet and wifi both work. youtube is good fullscreen at 1080p. no ps2 ports and only one usb

Re: [qubes-users] Re: Qubes 4.0-rc2 :: VMs fail to start

2017-10-31 Thread RSS
I see I am not alone here. > Having the information on which laptops Qubes 4 "should" run or even > more where it is running (Dev Users?) would help. The HCL > https://www.qubes-os.org/hcl/ does not help me, as it has no > information if 4.x is ok for the X230. It looks to me like a bigger

[qubes-users] Qubes 3.2(4) and Nvidia mobile 9xx m bad idea? Have anyone success with installation video drivers?

2017-10-31 Thread rodgerdeny
Hi, i'am trying this guide, but there is no success. Xen does not support mobile laptop nvidia videocards? https://github.com/QubesOS/qubes-issues/issues/2526 https://groups.google.com/forum/#!topic/qubes-users/v26zXkiNElg/discussion https://www.qubes-os.org/doc/install-nvidia-driver/ -- You

Re: [qubes-users] Re: Properly setup a qube dns cache server

2017-10-31 Thread nicholas roveda
I'm already in the process of implementing this feauture (method A) in R4.0. > dom0 doesn't store any DNS settings. Each VM forwards packets to the > next upstream VM and the DNS decision is made at your netvm resolv.conf. > Dynamic firewalls (iptables in 3.2, netfilter or so in 4.0) managed by >