Re: [qubes-users] Qubes Warrant Canary Overdue

2018-10-15 Thread Andrew David Wong
-BEGIN PGP SIGNED MESSAGE- Hash: SHA512 On 10/15/18 10:26 AM, giantessgnos...@gmail.com wrote: > This might seem like a serious thing to say, but Canary 16 has > expired, and I'm getting worried, as I do rely on Qubes. > > What's going on? Is there a comprimise or not? > Sorry about

[qubes-users] Qubes Canary #17

2018-10-15 Thread Andrew David Wong
-BEGIN PGP SIGNED MESSAGE- Hash: SHA512 Dear Qubes Community, We have published Qubes Canary #17. The text of this canary is reproduced below. This canary and its accompanying signatures will always be available in the Qubes Security Pack (qubes-secpack). View Qubes Canary #17 in the

Re: [qubes-users] dispVM shuts down immediately after starting (I'm trying to run xterm)

2018-10-15 Thread 'floasretch' via qubes-users
‐‐‐ Original Message ‐‐‐ On Monday, October 15, 2018 5:29 PM, Marek Marczykowski-Górecki wrote: > You can add --pass-io, to see service stdout/stderr. Maybe this will > give some hints. vchan connection timeout LOL. I changed qrexec-timeout for whonix-ws-dvm to 120 (from default of

Re: [qubes-users] dispVM shuts down immediately after starting (I'm trying to run xterm)

2018-10-15 Thread Marek Marczykowski-Górecki
-BEGIN PGP SIGNED MESSAGE- Hash: SHA256 On Mon, Oct 15, 2018 at 11:19:54PM +, floasretch wrote: > ‐‐‐ Original Message ‐‐‐ > On Monday, October 15, 2018 4:52 PM, Marek Marczykowski-Górecki > wrote: > > > > Same result with qubes.StartApp+debian-xterm > > > Per your

Re: [qubes-users] dispVM shuts down immediately after starting (I'm trying to run xterm)

2018-10-15 Thread 'floasretch' via qubes-users
‐‐‐ Original Message ‐‐‐ On Monday, October 15, 2018 4:52 PM, Marek Marczykowski-Górecki wrote: > > Same result with qubes.StartApp+debian-xterm > > Per your response, I verified that whonix-ws-dvm does have > > /usr/share/applications/debian-xterm.desktop (and whonix-ws-dvm itself >

Re: [qubes-users] Re: Qubes 4.0 on high(er) end workstations?

2018-10-15 Thread taii...@gmx.com
On 10/15/2018 02:09 PM, Yethal wrote:> It also has a PS/2 port (extremely important in Qubes and often overlooked) Misinformation. You instea dwant more than one USB controller on a system so you can have both trusted for keyboard/mice and untrusted for random stuff (all my recs in my other reply

Re: [qubes-users] dispVM shuts down immediately after starting (I'm trying to run xterm)

2018-10-15 Thread 'floasretch' via qubes-users
‐‐‐ Original Message ‐‐‐ On Monday, October 15, 2018 4:52 PM, Marek Marczykowski-Górecki wrote: > > Same result with qubes.StartApp+debian-xterm > > Per your response, I verified that whonix-ws-dvm does have > > /usr/share/applications/debian-xterm.desktop (and whonix-ws-dvm itself >

Re: [qubes-users] Qubes / Xen i5 and i7 socket LGA1151 mobo recomendations

2018-10-15 Thread taii...@gmx.com
On 10/15/2018 12:38 PM, Aaron Gray wrote: > Hi, > > I have found my Intel based Z270 Motherboards do not support Qubes, or Xen as > of yet. No consumer board will without difficulty. > Therefore I am asking for suggestions for i5 and i7 socket LGA1151 DDR4 based > motherboards that will run

Re: [qubes-users] Qubes 4.0 on high(er) end workstations?

2018-10-15 Thread taii...@gmx.com
I have many posts on this but since you have an .edu and made a long post yourself here are two great options. You wanna assemble stuff yourself which is pretty easy - I did my first at age 12 and it worked on the first power on. Libre motherboards that work with qubes 4: * KCMA-D8 (90 used on

Re: [qubes-users] how to switch Background Dom0 Qubes 4.0

2018-10-15 Thread Steve Coleman
On 10/15/18 6:45 PM, English USA wrote: how can I change the screen background of the official Qubes OS 4.? Right click on the desktop and from the menu select "Desktop Settings" Please help me, I am new to the IT world. maybe someone knows how to copy in Qubes 4 directly to Dom0 or connect

Re: [qubes-users] dispVM shuts down immediately after starting (I'm trying to run xterm)

2018-10-15 Thread Marek Marczykowski-Górecki
-BEGIN PGP SIGNED MESSAGE- Hash: SHA256 On Mon, Oct 15, 2018 at 10:41:45PM +, floasretch wrote: > ‐‐‐ Original Message ‐‐‐ > On Monday, October 15, 2018 3:34 PM, Marek Marczykowski-Górecki > wrote: > > > [user@dom0 ~]$ qvm-run --verbose --autostart --dispvm=whonix-ws-dvm >

[qubes-users] how to switch Background Dom0 Qubes 4.0

2018-10-15 Thread English USA
how can I change the screen background of the official Qubes OS 4.? Please help me, I am new to the IT world. maybe someone knows how to copy in Qubes 4 directly to Dom0 or connect the USB stick directly to Dom0? ask for instructions with a detailed explanation. Thank you in advance !;) -- You

Re: [qubes-users] dispVM shuts down immediately after starting (I'm trying to run xterm)

2018-10-15 Thread 'floasretch' via qubes-users
‐‐‐ Original Message ‐‐‐ On Monday, October 15, 2018 3:34 PM, Marek Marczykowski-Górecki wrote: > > [user@dom0 ~]$ qvm-run --verbose --autostart --dispvm=whonix-ws-dvm > > --service -- qubes.StartApp+xterm > > Running 'qubes.StartApp+xterm' on $dispvm:whonix-ws-dvm > > [user@dom0 ~]$ >

Re: [qubes-users] Post-install inability to create qube

2018-10-15 Thread newpath7
On Sunday, October 14, 2018 at 7:58:49 AM UTC-6, Chris Laprise wrote: > On 10/12/2018 01:44 AM, 'awokd' via qubes-users wrote: > > e on 10/12/18 5:37 AM: > >> Hello, > >> > >> After completing install (for my first time), I was able to login. > >> > >> Going to the menu, "Create Qubes VM," getting

Re: [qubes-users] dispVM shuts down immediately after starting (I'm trying to run xterm)

2018-10-15 Thread Marek Marczykowski-Górecki
-BEGIN PGP SIGNED MESSAGE- Hash: SHA256 On Mon, Oct 15, 2018 at 07:03:50PM +, 'floasretch' via qubes-users wrote: > On Qubes 4.0, when I try to start a dispVM, I get a popup notice that it's > starting, then a popup that it started, then a popup that it halted. I get no > error

[qubes-users] dispVM shuts down immediately after starting (I'm trying to run xterm)

2018-10-15 Thread 'floasretch' via qubes-users
On Qubes 4.0, when I try to start a dispVM, I get a popup notice that it's starting, then a popup that it started, then a popup that it halted. I get no error message, even when I specify --verbose: [user@dom0 ~]$ qvm-run --verbose --autostart --dispvm=whonix-ws-dvm --service --

Re: [qubes-users] UEFI boot problem

2018-10-15 Thread 'awokd' via qubes-users
Stephan Marwedel: I have a Thinkpad T470p which is equipped with two SSDs. Archlinux is installed on one drive and Qubes on the other. I use the UEFI Boot Menu to switch between operating systems without using multi-boot from a boot manager. Qubes 4.0 runs very well on this machine. Since

[qubes-users] Re: Qubes 4.0 on high(er) end workstations?

2018-10-15 Thread Yethal
W dniu poniedziałek, 15 października 2018 18:14:26 UTC+2 użytkownik steve.coleman napisał: > I had attempted to upgrade my HP machine at home to R4.0 a while back > and ran into a VT-d related message about reassignable interrupts not > being found, yet I do have the VT-d enabled in bios. I

[qubes-users] UEFI boot problem

2018-10-15 Thread Stephan Marwedel
I have a Thinkpad T470p which is equipped with two SSDs. Archlinux is installed on one drive and Qubes on the other. I use the UEFI Boot Menu to switch between operating systems without using multi-boot from a boot manager. Qubes 4.0 runs very well on this machine. Since the T470p is now

[qubes-users] Qubes / Xen i5 and i7 socket LGA1151 mobo recomendations

2018-10-15 Thread Aaron Gray
Hi, I have found my Intel based Z270 Motherboards do not support Qubes, or Xen as of yet. Therefore I am asking for suggestions for i5 and i7 socket LGA1151 DDR4 based motherboards that will run Qubes / Xen; as a stop gap until they do. Regards, Aaron -- You received this message because

Re: [qubes-users] Thoughts on Salt in Qubes in practice?

2018-10-15 Thread Kushal Das
On Mon, Jul 2, 2018 at 12:13 PM Marek Marczykowski-Górecki wrote: > > -BEGIN PGP SIGNED MESSAGE- > Hash: SHA256 > > On Mon, Jul 02, 2018 at 05:17:31PM +0200, Johannes Graumann wrote: > > Would there be possibilities to bring a in my experience much more > > approachable ansible option

[qubes-users] Qubes 4.0 on high(er) end workstations?

2018-10-15 Thread Steve Coleman
I had attempted to upgrade my HP machine at home to R4.0 a while back and ran into a VT-d related message about reassignable interrupts not being found, yet I do have the VT-d enabled in bios. I never had any indication while running R3.2, or before, that there was any issue with the VT-d

Re: [qubes-users] Fedora 28 has no audio on Qubes!

2018-10-15 Thread unman
On Mon, Oct 15, 2018 at 03:50:45PM +, mmo...@disroot.org wrote: > Hi Everyone, > > I've just updated my template to Fedora 28 and although everything is working > fine. It seems that sound is not working by any means (each VM based on > Fedora 28 is not even listed in the volume control).

[qubes-users] Fedora 28 has no audio on Qubes!

2018-10-15 Thread mmoris
Hi Everyone, I've just updated my template to Fedora 28 and although everything is working fine. It seems that sound is not working by any means (each VM based on Fedora 28 is not even listed in the volume control). In all the previous versions of Fedora this was working fine. Having a appvm

[qubes-users] Qubes Warrant Canary Overdue

2018-10-15 Thread giantessgnostic
This might seem like a serious thing to say, but Canary 16 has expired, and I'm getting worried, as I do rely on Qubes. What's going on? Is there a comprimise or not? -- You received this message because you are subscribed to the Google Groups "qubes-users" group. To unsubscribe from this

Re: [qubes-users] Re: If you get "no authenticators available" with mutt

2018-10-15 Thread unman
On Sun, Oct 14, 2018 at 09:01:25AM -0700, rbhlin...@gmail.com wrote: > On Friday, February 9, 2018 at 11:02:21 PM UTC+5:30, Konstantin Ryabitsev > wrote: > > If you are trying to use mutt with the default Fedora-26 template and > > can't figure out why authenticated smtp sending is giving you a

Re: [qubes-users] How to see what Qubes is doing during boot?

2018-10-15 Thread unman
On Thu, Oct 11, 2018 at 10:00:51PM +0300, Ivan Mitev wrote: > > > On 10/11/18 9:45 PM, 'floasretch' via qubes-users wrote: > > Booting Qubes 4.0 on a five-year-old Core i3 laptop, it always sits for > > several minutes with a grey screen, white Q logo, and slowly advancing > > progress bar. Is

Re: [qubes-users] Changing USB Controllers

2018-10-15 Thread unman
On Sun, Oct 14, 2018 at 04:54:05PM -0400, Alex Winter wrote: > The laptop I have is a MSI WT70 20K. I have 5 USB ports total on it. Three > USB3 ports and two USB2 ports. > > I have tryed making a sys-usb from the default settings and it crashes the > install(probably because qubes is installed

Re: [qubes-users] Guide: Monero wallet/daemon isolation w/qubes+whonix

2018-10-15 Thread qubenix
> Exactly the same issue. > Running monerod with torsocks was working for me too. > Check my comment here: https://github.com/monero-project/monero/issues/4468#issuecomment-429671939 Running monerod like that from systemd or the command line (with or without --non-interactive doesn't matter,

Re: [qubes-users] Using an OnlyKey

2018-10-15 Thread John Maher
On Friday, October 12, 2018 at 1:17:37 AM UTC-4, awokd wrote: > g80vmgm...@riseup.net wrote on 10/12/18 5:07 AM: > > John Maher: > >> I have an OnlyKey and have been unable to figure out how to make use of it > >> in Qubes OS 4.0. > >> > >> Relevant info: > >> > >> * OnlyKey requires either its

Re: [qubes-users] traveling change time how ?

2018-10-15 Thread unman
On Sun, Oct 14, 2018 at 12:30:00AM +, Vasilis wrote: > Hi, > > reby: > > I guess it should be evident but apparently not ?  I've changed the timezone > > manually on the taskbar to the new TZ  , however I see that when I update a > > Template it is still using my home TZ not my current TZ > >

Re: [qubes-users] vault color (black?) & window decorations

2018-10-15 Thread 'awokd' via qubes-users
brendan.h...@gmail.com: Hi folks, Regarding the default R4 color scheme... ...does anyone else find that the default color for vault (black?) makes it nearly impossible to see the window titles and/or windows controls (close, maximize, minimize)? Why does that color scheme set the window

Re: [qubes-users] Moving Qubes R4 between two machines on regular basis

2018-10-15 Thread 'awokd' via qubes-users
brendan.h...@gmail.com: Hi folks, My understanding is that modern linux distros *mostly* perform device configuration on boot (as opposed to during installation) with the exception of X11 configuration and passing custom kernel parameters (e.g. blacklisting problematic hardware). Correct me

Re: [qubes-users] Networking between qubes and HVMs

2018-10-15 Thread unman
On Thu, Oct 11, 2018 at 06:02:55PM -0700, jmarkdavi...@gmail.com wrote: > I guess to further clarify what I want to try to do is have sys net be > connected to the interface that is connected to my modem(to the ISP/world). > > I would like another vm to control all(or some) other > physical

[qubes-users] vault color (black?) & window decorations

2018-10-15 Thread brendan . hoar
Hi folks, Regarding the default R4 color scheme... ...does anyone else find that the default color for vault (black?) makes it nearly impossible to see the window titles and/or windows controls (close, maximize, minimize)? Why does that color scheme set the window title (and controls) to

[qubes-users] Moving Qubes R4 between two machines on regular basis

2018-10-15 Thread brendan . hoar
Hi folks, My understanding is that modern linux distros *mostly* perform device configuration on boot (as opposed to during installation) with the exception of X11 configuration and passing custom kernel parameters (e.g. blacklisting problematic hardware). Correct me if I am wrong about this.

Re: [qubes-users] Cannot open anything from templateVM/appVM after moving to 4.x

2018-10-15 Thread 'awokd' via qubes-users
Teqleez Motley: Hi all, I suspect that I need to change the "Main Qubes update repository" of templateVMs that originates from Qubes 3.x? I have exported both templateVMs and stand-alone appVMs from 3.2, and restored them seemingly successfully on 4.x as far as the backup/restore process is

Re: [qubes-users] Re: Qubes 4.0: Device Widget disappeared

2018-10-15 Thread 'awokd' via qubes-users
fabri...@statebox.io: On Friday, October 12, 2018 at 7:13:56 AM UTC+2, awokd wrote: fabri...@statebox.io wrote on 10/11/18 9:40 AM: On Friday, May 4, 2018 at 5:05:45 PM UTC+1, gaxi...@gmail.com wrote: The system tray device widget is not visible anymore. It was there after a fresh 4.0

Re: [qubes-users] Guide: Monero wallet/daemon isolation w/qubes+whonix

2018-10-15 Thread mk
> > If you are using gateway sys-whonix then all of your traffic is always > using Tor. Ok ! I had begun to doubt.. > Not sure what you mean about "make it work", but I'm having some > stalling/connection issues[1][2] on the newly released version (v0.13.0). Sorry, I was meaning "syncing". >

[qubes-users] Tails does not connect to the network

2018-10-15 Thread Teqleez Motley
Hi all, I have followed the instructions here: https://www.qubes-os.org/doc/tails/ But on Qubes 4.x I cannot seem to make it connect to the network. I can start Tails fine, and change the Wired network connections, also make new profile, but it does not connect when I use the info provided from

[qubes-users] Cannot open anything from templateVM/appVM after moving to 4.x

2018-10-15 Thread Teqleez Motley
Hi all, I suspect that I need to change the "Main Qubes update repository" of templateVMs that originates from Qubes 3.x? I have exported both templateVMs and stand-alone appVMs from 3.2, and restored them seemingly successfully on 4.x as far as the backup/restore process is concerned. Now, I

Re: [qubes-users] Re: Qubes 4.0: Device Widget disappeared

2018-10-15 Thread fabrizio
On Friday, October 12, 2018 at 7:13:56 AM UTC+2, awokd wrote: > fabri...@statebox.io wrote on 10/11/18 9:40 AM: > > On Friday, May 4, 2018 at 5:05:45 PM UTC+1, gaxi...@gmail.com wrote: > >> The system tray device widget is not visible anymore. It was there after a > >> fresh 4.0 install but