[qubes-users] How to use USB Devices in Qubes?

2021-02-16 Thread Data Eight

Hello Group Members,
Kind Greetings.

I am learning to use Qubes OS in my Dell Inspiron (15R) Laptop (*without* 
IOMMU/VT-d/AMD-Vi, and Interrupt Remapping feature). The laptop only has 
VT-x feature. My BIOS setting is UEFI, x64 type system. 

*The usb mouse is working well after fresh install only. Afterwards, that 
is second time when the system is powered on, the usb mouse is not 
functioning. Only touchpad is working. *I have four usb port & all are 
getting power. *But when I connect any usb devices (both use mouse and usb 
blocked devices-external hard disks, they are not listed or prompted with 
their corresponding names under the connected-devices-widget.*

I have tried installing OS with and without selecting sys-usb qube check 
box. That is separate qube for USB devices (sys-usb) and same qube for both 
net and usb devices (sys-net). The same problem exists in both of these 
ways .

The sys-usb has three usb controllers selected by default (found on the 
device tab in the qube setting menu).

Please help me in resolving this issue, so that I further move on with 
QUBES. 

Regards,
*Vignesh Veeran* (*Beginner to Qubes and Linux*)
India.

-- 
You received this message because you are subscribed to the Google Groups 
"qubes-users" group.
To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send an email 
to qubes-users+unsubscr...@googlegroups.com.
To view this discussion on the web visit 
https://groups.google.com/d/msgid/qubes-users/b4d83652-c505-45bf-bd65-0f40630a3eb4n%40googlegroups.com.


Re: [EXT] [qubes-users] How to edit Qubes R4.0.3 ISO image file in Windows 10 system

2021-02-15 Thread Data Eight
Hello Qubes Google Group Members (who are gave their suggenstions to my 
post):
Thanks all for your help and support regarding editing Qubes ISO image.

I referred the UEFI Troubleshooting web page and installed the QUBES OS in 
my Dell Inspiron and started to learn to work with QUBES.
Thanks once again. 

The exact problem I have is system get freezed when the system get reboot 
after successful QUBES OS installation. So, as per UEFI troubleshooting 
instruction for UEFI system, I have included some kernal line changes in 
xen.cfg file using vi editor, before selecting reboot after Qubes install.

The procedure I followed for this modification is as follows:
1. dont select reboot after successful installation of Qubes OS
2. press *ctrl+alt+f2*
3. type: *vi /mnt/sysimage/boot/efi/EFI/qubes/xen.cfg*
4. remove the following from the first line: *smt=off *and insert 
*efi=attr=uc*
5. then enter the following: *:wq*
6. press ctrl+alt+f6
7. select reboot.

Thats it. Now the black screen problem what I have faced was gone. I posted 
what I followed to resolve this problem. The above procedure will be 
helpful for someone. The windows 10 word in the help requested post, is 
actually not relevant to be used to ask suggession.  So sorry for it.

Thanks once again Group Users who are responded.
  

On Monday, December 21, 2020 at 5:02:38 AM UTC+5:30 Ulrich Windl wrote:

> On 12/14/20 7:42 PM, Data Eight wrote:
> > I am trying to install "Qubes-R4.0.3-x86-64 OS" on Windows 10 UEFI 
> > system. Using Rufus created bootable media (DD image option selected). 
> > The installation is done (till the message that qubes successfully 
> > installed and ready to go) but after first reboot, the black screen not 
> > proceed further.
>
> If you ever messed with grub2's boot menu, I could suggest to remove the 
> "quiet" option. So there should be some messages when booting, and maybe 
> sone message is the last one, so you may get a clue...
>
> > 
> > I found to add two lines (bootnoexit=1; mapbs=1) in each kernel section 
> > within bootx64.cfg  file within EFI folder.
> > 
> > But it is not working in Windows 10. Since I am a New user to Qubes OS, 
> > I request help in this issue (Can't logging to Qubes).
>
> What Do you mean with "in Windows 10"?: Run as VM in Windows 10?
>
> > 
> > Thanks in advance for your help.
> > 
> > -- 
> > You received this message because you are subscribed to the Google 
> > Groups "qubes-users" group.
> > To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send 
> > an email to qubes-users...@googlegroups.com 
> > <mailto:qubes-users...@googlegroups.com>.
> > To view this discussion on the web visit 
> > 
> https://groups.google.com/d/msgid/qubes-users/CALdk6vJ1-4ZNAYZ-viJfKyiHdBwpXiM4uF-hLKXsb3Ygwh%2BBtw%40mail.gmail.com
>  
> > <
> https://groups.google.com/d/msgid/qubes-users/CALdk6vJ1-4ZNAYZ-viJfKyiHdBwpXiM4uF-hLKXsb3Ygwh%2BBtw%40mail.gmail.com?utm_medium=email_source=footer
> >.
>

-- 
You received this message because you are subscribed to the Google Groups 
"qubes-users" group.
To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send an email 
to qubes-users+unsubscr...@googlegroups.com.
To view this discussion on the web visit 
https://groups.google.com/d/msgid/qubes-users/9e39bd90-be0d-476c-b81b-eb8601292048n%40googlegroups.com.