[qubes-users] Chromium causes OpenVPN VM to constantly reset connection

2020-12-14 Thread pudding

Hello, my setup is as follows:

Debian 10 AppVM (Chromium) - OpenVPN VMs (Mullvad or ProtonVPN, with 
Qubes-VPN-support made by Chris Laprise) - sys-whonix - clearnet


Recently I found that whenever I use Chromium inside my AppVM, OpenVPN 
always constantly reconnects. I looked up OpenVPN log and found these 
messages appeared many times:


Connection reset, restarting [0]
TCP/UDP: Closing socket
SIGUSR1[soft,connection-reset] received, process restarting
Restart pause, 5 second(s)

Both Mullvad and ProtonVPN VMs have this issue. I tried different 
Chromium versions, namely official 83.0.4103.116 in Debian Stable repo, 
  ungoogled-chromium 84.0.4147.135-1.buster1 and 
87.0.4280.67-1.unportable1, and Chromium 88.0.4287.0 AppImage. Only 
official 83.0.4103.116 does not cause this issue. But I prefer 
ungoogled-chromium for privacy reasons. Is there any way to fix this? 
Thanks in advance.


--
You received this message because you are subscribed to the Google Groups 
"qubes-users" group.
To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send an email 
to qubes-users+unsubscr...@googlegroups.com.
To view this discussion on the web visit 
https://groups.google.com/d/msgid/qubes-users/e0229a97-38d1-0b46-4294-5544af7999dc%40cock.li.


Re: [qubes-users] Qubes Won't Boot with 4.19.125-1 Kernel

2020-08-03 Thread pudding
Update: kernel 4.19.128-1 boots fine on my laptop, but 4.19.132-1 that 
comes with the newest dom0 update does not. I've set the install_limit 
to 6 just in case. Will continue observing.



pudding

--
You received this message because you are subscribed to the Google Groups 
"qubes-users" group.
To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send an email 
to qubes-users+unsubscr...@googlegroups.com.
To view this discussion on the web visit 
https://groups.google.com/d/msgid/qubes-users/f4c44c36-c6da-6d98-2ee0-1c18f461e080%40cock.li.


[qubes-users] Qubes Won't Boot with 4.19.125-1 Kernel

2020-06-13 Thread pudding
I updated dom0 from the security-testing repo today due to the new CPU 
hardware bug. After finishing update and rebooting my laptop, it is 
stuck on the black screen forever, and will not load the LUKS decryption 
screen. I have to go to the advanced options and select 4.19.107-1 
kernel in order to boot normally. My laptop is a Librem 15v3. Is there 
any way to fix this? Thanks!


--
You received this message because you are subscribed to the Google Groups 
"qubes-users" group.
To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send an email 
to qubes-users+unsubscr...@googlegroups.com.
To view this discussion on the web visit 
https://groups.google.com/d/msgid/qubes-users/ab338500-8763-2b30-bf67-1c861daa8916%40cock.li.


Re: [qubes-users] Re: Creating App Shortcut for a Single AppVM Doesn't Work

2019-10-12 Thread pudding

Hello Guerian,

I just fixed it myself. Turns out I was being stupid and forgot to add 
"[Desktop Entry]" in the first line of my kpxc-KeePassXC.desktop file, 
so this is purely my own mistake. :\ Anyway, thanks for your reply!


On 10/12/19 3:27 AM, Guerlan wrote:
I uses gnome shortcut editor to create the desktop file (optional) and 
saved to desktop. Then I double clicked it in the file manager and 
opened the program one time. Then I think I rebooted (I don't 
remember) but it was there in the qubes settings->applications


hope it helps

On Friday, October 11, 2019 at 10:03:34 PM UTC-3, pudding wrote:

Hi,

I downloaded the AppImage version of KeePassXC, moved it to an Debian
10-based AppVM "kpxc", and wanted to create a dom0 startmenu entry
for
it. I followed the "If you only want to create a shortcut for a
single
AppVM..." part of the guide here:
https://www.qubes-os.org/doc/managing-appvm-shortcuts/
<https://www.qubes-os.org/doc/managing-appvm-shortcuts/> , but after
completing the steps and rebooting, there is still no entry of
KeePassXC
under kpxc in the startmenu, and I couldn't figure out why. Here's
the
content of ~/.local/share/applications/kpxc-KeePassXC.desktop which I
wrote:

Version=1.0

Type=Application

Terminal=false

Name=kpxc: KeePassXC

GenericName=kpxc: Password Manager

Comment=Manage Passwords

Exec=qvm-run kpxc '~/Desktop/KeePassXC.AppImage'


Both dom0 and Debian template are updated to the lastest stable.

Any help would be appreciated!

--
You received this message because you are subscribed to the Google 
Groups "qubes-users" group.
To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send 
an email to qubes-users+unsubscr...@googlegroups.com 
<mailto:qubes-users+unsubscr...@googlegroups.com>.
To view this discussion on the web visit 
https://groups.google.com/d/msgid/qubes-users/afdb2a7f-cfdf-44f6-b169-991a458b59b6%40googlegroups.com 
<https://groups.google.com/d/msgid/qubes-users/afdb2a7f-cfdf-44f6-b169-991a458b59b6%40googlegroups.com?utm_medium=email_source=footer>.


--
You received this message because you are subscribed to the Google Groups 
"qubes-users" group.
To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send an email 
to qubes-users+unsubscr...@googlegroups.com.
To view this discussion on the web visit 
https://groups.google.com/d/msgid/qubes-users/82479c4c-61cf-4a51-1d78-f09fa6603c00%40cock.li.


[qubes-users] Creating App Shortcut for a Single AppVM Doesn't Work

2019-10-11 Thread pudding

Hi,

I downloaded the AppImage version of KeePassXC, moved it to an Debian 
10-based AppVM "kpxc", and wanted to create a dom0 startmenu entry for 
it. I followed the "If you only want to create a shortcut for a single 
AppVM..." part of the guide here: 
https://www.qubes-os.org/doc/managing-appvm-shortcuts/ , but after 
completing the steps and rebooting, there is still no entry of KeePassXC 
under kpxc in the startmenu, and I couldn't figure out why. Here's the 
content of ~/.local/share/applications/kpxc-KeePassXC.desktop which I 
wrote:


Version=1.0

Type=Application

Terminal=false

Name=kpxc: KeePassXC

GenericName=kpxc: Password Manager

Comment=Manage Passwords

Exec=qvm-run kpxc '~/Desktop/KeePassXC.AppImage'


Both dom0 and Debian template are updated to the lastest stable.

Any help would be appreciated!

--
You received this message because you are subscribed to the Google Groups 
"qubes-users" group.
To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send an email 
to qubes-users+unsubscr...@googlegroups.com.
To view this discussion on the web visit 
https://groups.google.com/d/msgid/qubes-users/39493dc2-5c96-966f-1951-464c8cb55cce%40cock.li.


Re: [qubes-users] Re: Popup When Starting or Shutting down Whonix VMs

2019-09-11 Thread pudding

Hello awokd,

Thanks for the answer, I remember seeing that post too. I checked the 
dom0 log and found that hitting "Cancel" generated the following log:


dom0 qrexec[23456]: whonix.NewStatus+anon-whonix: anon-whonix -> 
sys-whonix: denied: denied by the user 
/etc/qubes-rpc/policy/whonix.NewStatus:7


My guess was that the popup was triggered by anon-whonix registering to 
the sdwdate-gui of sys-whonix. I checked 
/etc/qubes-rpc/policy/whonix.NewStatus, and it had only one line:


@anyvm    @anyvm    ask

I then added a line "$tag:anon-vm    $tag:anon-gateway    allow" at the 
top of the file. It seems that this fixed the popup problem. Also, I 
noticed anon-whonix now appears in the right-click menu of sys-whonix 
sdwdate-gui icon. I am not sure if this is OK security wise, though. If 
not, I will try your suggestion and update my Whonix templates from 
testing repo. Anyway, thank you for the idea which helped me find the 
solution. Many thanks!


P.S. Sorry for replying to your mailbox, I made a mistake. :(

On 9/11/19 5:49 PM, 'awokd' via qubes-users wrote:

pudding:

For your reference, I just found that the popup also randomly appears
during the time a Whonix-base VM is on. :(


There appears to be a new dom0 widget in current-testing that tells if
Whonix workstations have synced to a time source. I remember reading a
development thread about it somewhere. I bet those popups are because
something's not matching between versions. Suggest setting your
whonix-gw-15 and whonix-ws-15 templates to also update from Qubes
current-testing repo, to match dom0, and rebooting. Not getting those
popups on a PC where I've updated everything Qubes related to
current-testing.




--
You received this message because you are subscribed to the Google Groups 
"qubes-users" group.
To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send an email 
to qubes-users+unsubscr...@googlegroups.com.
To view this discussion on the web visit 
https://groups.google.com/d/msgid/qubes-users/5dc97ea2-a6e5-aa5e-a1ea-60b99ea81b2b%40cock.li.


[qubes-users] Re: Popup When Starting or Shutting down Whonix VMs

2019-09-11 Thread pudding
For your reference, I just found that the popup also randomly appears 
during the time a Whonix-base VM is on. :(


--
You received this message because you are subscribed to the Google Groups 
"qubes-users" group.
To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send an email 
to qubes-users+unsubscr...@googlegroups.com.
To view this discussion on the web visit 
https://groups.google.com/d/msgid/qubes-users/877e037a-78c7-90ac-25ca-8a7621577009%40cock.li.


[qubes-users] Re: Popup When Starting or Shutting down Whonix VMs

2019-09-11 Thread pudding

Hello awokd,

No. I updated my Whonix templates from stable repo. Here's exactly what 
I did:


1. I updated whonix-gw-15 and whonix-ws-15 from stable repo (plenty of 
packages to update), and the popup appeared when shutting down these two 
templateVMs;


2. I restarted sys-whonix after templateVMs were shut down, and updated 
dom0 using sys-whonix from stable repo; two packages related to kernel 
were updated, but the popup still appeared when trying to start 
Whonix-based VMs;


3. I updated dom0 from the current-testing repo; the popup problem 
persisted;


4. I rebooted my PC, and the problem is still there.

Pressing "Cancel" in the popup makes the popup go away and the VM start 
or shutdown procedure resume as usual. The popup appears about 3-4 times 
on VM start, random , and 1 time on VM shutdown.


I have encountered this popup problem before, and was able to fix it by 
updating dom0 to current-testing repo, but this time it doesn't work. So 
if there is a way to solve it, I would like to know. Thanks!


--
You received this message because you are subscribed to the Google Groups 
"qubes-users" group.
To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send an email 
to qubes-users+unsubscr...@googlegroups.com.
To view this discussion on the web visit 
https://groups.google.com/d/msgid/qubes-users/0f6360f7-eae6-6c3d-2f53-6462bc2fda6c%40cock.li.


[qubes-users] Popup When Starting or Shutting down Whonix VMs

2019-09-10 Thread pudding

Hello,
today after updating my whonix-ws-15 and whonix-gw-15 template, every 
time I start or shut down any of my whonix AppVMs or templateVMs, I get 
the "Operation execution" popup like the attached pic 3 or 4 times. It's 
pretty annoying. I tried updating dom0 from current-testing repo, but 
the problem persists. Is there any way to make the popup disappear? 
Thank you!


--
You received this message because you are subscribed to the Google Groups 
"qubes-users" group.
To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send an email 
to qubes-users+unsubscr...@googlegroups.com.
To view this discussion on the web visit 
https://groups.google.com/d/msgid/qubes-users/b503584a-37a5-31eb-f16c-26dc3fd440ea%40cock.li.