Re: [qubes-users] HOWTO install boot-loader for Q4.0 RC3 separately on USB?

2018-01-19 Thread 'awokd' via qubes-users
On Tue, January 16, 2018 7:54 pm, edalva...@riseup.net wrote:
> I've tried to install Q4.0 RC3 two times on my system with the
> bootloader on a separate USB. However, two times after shutdown, the system
> refuses to start (I get past the FDE-prompt, then it hangs). I've
> reinstalled two times now, but its not encouraging.
>
> Am I doing anything wrong in my setup? During install, the "only" thing
> I do "ekstra" apart from following defaults, is to select the ekstra
> USB-device as bootloader. I haven't done anything fancy with manual
> partitioning so far, just point-and-click during install. It seems like
> this setup installs part of the actual system into the USB and then
> continues onto the SSD / main drive of the machine when it runs out of
> space.
>
> Is this an bug connected to 4.0 or is it a general problem?
>
>
> Any suggestions? Anybody got it running effortless who has anything to
> share?

Does Qubes boot properly if you install it all to your hard drive? Am
wondering if the hang is related to the separate boot-loader. I think 4.0
mostly uses the Fedora 25 installer, so you might also want to see if
there are related bugs.

-- 
You received this message because you are subscribed to the Google Groups 
"qubes-users" group.
To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send an email 
to qubes-users+unsubscr...@googlegroups.com.
To post to this group, send email to qubes-users@googlegroups.com.
To view this discussion on the web visit 
https://groups.google.com/d/msgid/qubes-users/892fddf53a965feb4f79106d4a275bf9.squirrel%40tt3j2x4k5ycaa5zt.onion.
For more options, visit https://groups.google.com/d/optout.


[qubes-users] HOWTO install boot-loader for Q4.0 RC3 separately on USB?

2018-01-16 Thread edalvarez
I've tried to install Q4.0 RC3 two times on my system with the
bootloader on a separate USB. However, two times after shutdown, the
system refuses to start (I get past the FDE-prompt, then it hangs). I've
reinstalled two times now, but its not encouraging.

Am I doing anything wrong in my setup? During install, the "only" thing
I do "ekstra" apart from following defaults, is to select the ekstra
USB-device as bootloader. I haven't done anything fancy with manual
partitioning so far, just point-and-click during install. It seems like
this setup installs part of the actual system into the USB and then
continues onto the SSD / main drive of the machine when it runs out of
space.

Is this an bug connected to 4.0 or is it a general problem?

Any suggestions? Anybody got it running effortless who has anything to
share?

-Edward

-- 
You received this message because you are subscribed to the Google Groups 
"qubes-users" group.
To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send an email 
to qubes-users+unsubscr...@googlegroups.com.
To post to this group, send email to qubes-users@googlegroups.com.
To view this discussion on the web visit 
https://groups.google.com/d/msgid/qubes-users/ad7f9f6a2385d298c88fa0c4fc398de4%40riseup.net.
For more options, visit https://groups.google.com/d/optout.