Re: [qubes-users] [Arch Linux + i3] High CPU usage after closing windows

2017-03-19 Thread Andres MRM
Thanks for the fast reply, Olivier!
But no, I don't think it's related.
The problem seems indeed to be with zsh cofig, but it only showed up
after VM reboot. Sorry for the confusion.
It seems the command that was causing the problem was "xset r rate 200 45".
(no reason for running it in a VM since it should be configured in dom0,
right?)

And, yes, I know such command shouldn't be placed in .zshrc, but
.xinitrc is not being run at X startup... Any ideas about where to place
a "xmodmap ~/.Xmodmap"? rc.local seems not to work for this (maybe it is
run before X startup?


Thanks!

-- 
You received this message because you are subscribed to the Google Groups 
"qubes-users" group.
To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send an email 
to qubes-users+unsubscr...@googlegroups.com.
To post to this group, send email to qubes-users@googlegroups.com.
To view this discussion on the web visit 
https://groups.google.com/d/msgid/qubes-users/148993515432.807.7757520650894350868%40localhost.localdomain.
For more options, visit https://groups.google.com/d/optout.


Re: [qubes-users] [Arch Linux + i3] High CPU usage after closing windows

2017-03-19 Thread 'Olivier M├ędoc' via qubes-users
On 03/19/2017 02:18 PM, andres...@gmail.com wrote:
> Hello!
>
> When I close all terminals from a VM, CPU usage for that VM goes to around 
> 50% (shown by Qubes Manager) and stays there until I open another terminal to 
> the same VM. The problem only happens if I close the terminal using Ctrl+d, 
> not if I kill the window using i3.
>
> This happens both with Arch Linux template or appvms based on it. Doesn't 
> happens with Fedora.
>
> Example of commands that I used to open the terminals:
>
> qvm-run -a archlinux "xterm /bin/bash"
> qvm-run -a archappvm "xfce4-terminal -x /bin/zsh"
>
> (both bash or zsh, xterm or xfce4-terminal)
>
> I thought it could be some zsh config, but the problem persists even 
> commenting .zshrc content, or using bash (default configs).
>
> It also happens if I open Vim with something like:
> qvm-run -a archappvm "xfce4-terminal -x vim"
> and close it using ":q". If I close Vim killing the window (i3 hotkey), it 
> doesn't happens).
>
> I tried to log CPU usage from inside the VM using "ps", but it doesn't seem 
> to increase (no reported process started to consume more CPU). I thought it 
> could be a problem with Qubes Manager (displaying false high CPU usage), but 
> the fan do start to make more noise, so it must be using more CPU.
>
> Any ideas?
>
> Thanks for the attention!
>
Is it related to https://github.com/QubesOS/qubes-issues/issues/2702 ?

Try running as root:
# echo core > /proc/sys/kernel/core_pattern

When shutting down a VM, some service is apparently crashing, causing a
high CPU usage.

-- 
You received this message because you are subscribed to the Google Groups 
"qubes-users" group.
To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send an email 
to qubes-users+unsubscr...@googlegroups.com.
To post to this group, send email to qubes-users@googlegroups.com.
To view this discussion on the web visit 
https://groups.google.com/d/msgid/qubes-users/b3874f6e-af67-7920-aa38-7ff00a70aa3e%40yahoo.fr.
For more options, visit https://groups.google.com/d/optout.


[qubes-users] [Arch Linux + i3] High CPU usage after closing windows

2017-03-19 Thread andresmrm
Hello!

When I close all terminals from a VM, CPU usage for that VM goes to around 50% 
(shown by Qubes Manager) and stays there until I open another terminal to the 
same VM. The problem only happens if I close the terminal using Ctrl+d, not if 
I kill the window using i3.

This happens both with Arch Linux template or appvms based on it. Doesn't 
happens with Fedora.

Example of commands that I used to open the terminals:

qvm-run -a archlinux "xterm /bin/bash"
qvm-run -a archappvm "xfce4-terminal -x /bin/zsh"

(both bash or zsh, xterm or xfce4-terminal)

I thought it could be some zsh config, but the problem persists even commenting 
.zshrc content, or using bash (default configs).

It also happens if I open Vim with something like:
qvm-run -a archappvm "xfce4-terminal -x vim"
and close it using ":q". If I close Vim killing the window (i3 hotkey), it 
doesn't happens).

I tried to log CPU usage from inside the VM using "ps", but it doesn't seem to 
increase (no reported process started to consume more CPU). I thought it could 
be a problem with Qubes Manager (displaying false high CPU usage), but the fan 
do start to make more noise, so it must be using more CPU.

Any ideas?

Thanks for the attention!

-- 
You received this message because you are subscribed to the Google Groups 
"qubes-users" group.
To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send an email 
to qubes-users+unsubscr...@googlegroups.com.
To post to this group, send email to qubes-users@googlegroups.com.
To view this discussion on the web visit 
https://groups.google.com/d/msgid/qubes-users/bf5292a0-dbd7-42f3-aa6e-48fb022796b3%40googlegroups.com.
For more options, visit https://groups.google.com/d/optout.