Re: [qubes-users] Long boot time for "Initialize and mount /rw and /home" unit

2017-02-11 Thread Alex
On 02/03/2017 06:52 PM, Chris Laprise wrote: > On 02/03/2017 10:30 AM, Alex wrote: >> Anyway, I've had this same problem today (Long time for that >> unit), and I had the logged proof that the diff does take less than >> one second to complete, but after the resize2fs pass, I have an >> error in

Re: [qubes-users] Long boot time for "Initialize and mount /rw and /home" unit

2017-02-03 Thread Chris Laprise
On 02/03/2017 10:30 AM, Alex wrote: On 02/01/2017 04:09 AM, Chris Laprise wrote: On 01/31/2017 03:55 PM, Alex wrote: What I don't understand is... is this thing really comparing ~50GiB of disk on every boot with a stream of 50 billion zeros just to see if a filesystem exists? It's weird,

Re: [qubes-users] Long boot time for "Initialize and mount /rw and /home" unit

2017-02-03 Thread Alex
On 02/01/2017 04:09 AM, Chris Laprise wrote: > On 01/31/2017 03:55 PM, Alex wrote: >> What I don't understand is... is this thing really comparing ~50GiB >> of disk on every boot with a stream of 50 billion zeros just to see >> if a filesystem exists? It's weird, because if this was the case I >>

Re: [qubes-users] Long boot time for "Initialize and mount /rw and /home" unit

2017-01-31 Thread Chris Laprise
On 01/31/2017 03:55 PM, Alex wrote: What I don't understand is... is this thing really comparing ~50GiB of disk on every boot with a stream of 50 billion zeros just to see if a filesystem exists? It's weird, because if this was the case I would have to wait a long time on every boot, while this

[qubes-users] Long boot time for "Initialize and mount /rw and /home" unit

2017-01-31 Thread Alex
Hi, I've been having some issues in the past few weeks with a Fedora 25 AppVM (template updated from f24), sometimes the qubes-mount-dirs.service unit takes ~5 minutes to complete and I'm stuck waiting for it to finish. The private.img of this AppVM is ~48GiB, but I have another 20GiB AppVm that