Re: [qubes-users] Re: qubes network

2018-02-18 Thread Unman
On Sun, Feb 18, 2018 at 02:58:34PM +, Mr SpOn wrote:
> thanks Andrew for the quick response. 
> 
> when trying to create a new VM 
> im getting this error: could not find capabilities for arch=x86_64.
> 
> those this means my laptop doesn't support this feature? 
> 
> thanks
> J
> 

Do you have VT-x enabled in BIOS? That would be the usual cause.

-- 
You received this message because you are subscribed to the Google Groups 
"qubes-users" group.
To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send an email 
to qubes-users+unsubscr...@googlegroups.com.
To post to this group, send email to qubes-users@googlegroups.com.
To view this discussion on the web visit 
https://groups.google.com/d/msgid/qubes-users/20180218163236.dj2bzjb7wiptpn6k%40thirdeyesecurity.org.
For more options, visit https://groups.google.com/d/optout.


[qubes-users] Re: qubes network

2018-02-18 Thread Mr SpOn
thanks Andrew for the quick response. 

when trying to create a new VM 
im getting this error: could not find capabilities for arch=x86_64.

those this means my laptop doesn't support this feature? 

thanks
J

Sent from my iPhone

> On Feb 17, 2018, at 8:08 PM, Andrew David Wong  wrote:
> 
> -BEGIN PGP SIGNED MESSAGE-
> Hash: SHA512
> 
>> On 2018-02-17 04:44, Mr SpOn wrote:
>> hi how are you i just install your OS and it was great, very easy.
>> very happy :)
>> 
> 
> I'm glad to hear that. :)
> 
>> is there any documentation about the recomend setups needed the 
>> first time you install qubes os? for now ive only done an update.
>> 
> 
> Take a look at the Getting Started page:
> 
> https://www.qubes-os.org/getting-started/
> 
> And our documentation in general:
> 
> https://www.qubes-os.org/doc/
> 
>> is my laptop supposed to be connected to the internet all the 
>> time?
> 
> It can be, if you want, but it's not required.
> 
>> and every time i want to use firefox i should assign to "personal 
>> vm" network access? (under settings) for the period of time i want
>> to used it? (this is just an example).
>> 
> 
> For general web browsing, most people just have a dedicated VM (e.g.,
> the "untrusted" VM) that always has the same NetVM setting.
> 
>> thanks J
>> 
>> Sent from my iPhone
>> 
> 
> P.S. - Please keep the qube-users mailing list CCed and direct future
> queries there. You can read more about our mailing lists here:
> 
> https://www.qubes-os.org/mailing-lists/
> 
> - -- 
> Andrew David Wong (Axon)
> Community Manager, Qubes OS
> https://www.qubes-os.org
> 
> -BEGIN PGP SIGNATURE-
> 
> iQIzBAEBCgAdFiEEZQ7rCYX0j3henGH1203TvDlQMDAFAlqIxAMACgkQ203TvDlQ
> MDC3MRAAzWF8DU1pPPDAc3bWDP2tP0FpxxGSYuLL0CTHZ5p2iQPgzRCmlncr7jX3
> koI+CORgnEUEtCIsX7hhfnSUPseZESPFWAm2oIwZgFu+pKB7LYxyNL2g8JdUKOQB
> KgrOXFl/CSX8QRKQYh2jRvYkXVPAbUrnOK6gwNArBqR4vWU+E8riXodIrvDU2B/i
> yoY9hHt48rzVE9iD7nf7E78yUimhfbIc+mkFBOgzLOTcLAHgmRHvH91PBqD9ziwq
> p5PvNiG31KRigTe215aJiFkPy/ra/RCiJj9KA3qFZb1OEesSq8J9Io4f9nqXLu+L
> IuL2w/3VinAODwIb95Ub1EwyzLmm4smXHpoHwCKM6Tu/utkJlvIMRR7QDCnTeILF
> C8Vrr6vxjqnZ0tSeWJ2HP1p0HzDNrd2CbuT/vxqwsQytl9R7QdM6kVngGf8ANltK
> 857oYkDG+SiUQCiluB44aLAAlA08O4tDzyLSLGiXXVxN0MP3887+7HLFR2tXVaby
> DYv7+zFZoRHKInQZuzpf6j1vA0xN7HUyi/Z7z0tlXEwT1p/yv1PrAh6vwqbiz3rh
> ZTxZYCEtQjW+sCyO3ppdXJXKDAH27c0I4nOcdCBpBgQTOsVwqYsFGk+oMeuF4w+F
> 5vvSeGiRhiRvoHtCdB/VbcGkvi+Bpw0zwl8JkIb4bMwluds32Cc=
> =MbVl
> -END PGP SIGNATURE-
> 

-- 
You received this message because you are subscribed to the Google Groups 
"qubes-users" group.
To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send an email 
to qubes-users+unsubscr...@googlegroups.com.
To post to this group, send email to qubes-users@googlegroups.com.
To view this discussion on the web visit 
https://groups.google.com/d/msgid/qubes-users/DM5PR03MB263303F333C0C9E5B33C90FEA8C90%40DM5PR03MB2633.namprd03.prod.outlook.com.
For more options, visit https://groups.google.com/d/optout.


[qubes-users] Re: qubes network

2018-02-17 Thread Andrew David Wong
-BEGIN PGP SIGNED MESSAGE-
Hash: SHA512

On 2018-02-17 04:44, Mr SpOn wrote:
> hi how are you i just install your OS and it was great, very easy.
>  very happy :)
> 

I'm glad to hear that. :)

> is there any documentation about the recomend setups needed the 
> first time you install qubes os? for now ive only done an update.
> 

Take a look at the Getting Started page:

https://www.qubes-os.org/getting-started/

And our documentation in general:

https://www.qubes-os.org/doc/

> is my laptop supposed to be connected to the internet all the 
> time?

It can be, if you want, but it's not required.

> and every time i want to use firefox i should assign to "personal 
> vm" network access? (under settings) for the period of time i want
>  to used it? (this is just an example).
> 

For general web browsing, most people just have a dedicated VM (e.g.,
the "untrusted" VM) that always has the same NetVM setting.

> thanks J
> 
> Sent from my iPhone
> 

P.S. - Please keep the qube-users mailing list CCed and direct future
queries there. You can read more about our mailing lists here:

https://www.qubes-os.org/mailing-lists/

- -- 
Andrew David Wong (Axon)
Community Manager, Qubes OS
https://www.qubes-os.org

-BEGIN PGP SIGNATURE-
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=MbVl
-END PGP SIGNATURE-

-- 
You received this message because you are subscribed to the Google Groups 
"qubes-users" group.
To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send an email 
to qubes-users+unsubscr...@googlegroups.com.
To post to this group, send email to qubes-users@googlegroups.com.
To view this discussion on the web visit 
https://groups.google.com/d/msgid/qubes-users/abf0a12a-57f2-a830-a652-eed5a997593e%40qubes-os.org.
For more options, visit https://groups.google.com/d/optout.


[qubes-users] Re: Qubes Network Manager "add connection" creates dialog box but all of the fields are "grayed out"

2017-10-15 Thread bdwomackgm
On Monday, October 9, 2017 at 11:32:22 PM UTC-7, bdwom...@gmail.com wrote:
> The only thing it will let me do is select headings like "General", "Wi-Fi" 
> etc but all of the fields are grayed out.  
> 
> I'm using the Qubes network manager and the default fedora VM will not start 
> so I don't know if a network manager in there will work.
> 
> The alternate linux hardware drivers were already installed.

Why make Network Manager available if it can't be configured in Dom0?  The good 
news is that you can install and run it ENTIRELY from a SD card. The bad news 
is that installation takes FOREVER and the UI looks like it "hung" and of 
course it is painfully slow.  Qubes needs A LOT of work but I think it will 
work for me, surprisingly, because I need a secure linux platform that doesn't 
REQUIRE TOR.  Tails is hard to beat and would be nice in a Qubes VM so I could 
use a Qubes browser for sites that refuse TOR but for now I can't even figure 
out how to make an ISO available to Dom0.

-- 
You received this message because you are subscribed to the Google Groups 
"qubes-users" group.
To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send an email 
to qubes-users+unsubscr...@googlegroups.com.
To post to this group, send email to qubes-users@googlegroups.com.
To view this discussion on the web visit 
https://groups.google.com/d/msgid/qubes-users/deee4608-8ed9-46e0-8ddd-2352be70d635%40googlegroups.com.
For more options, visit https://groups.google.com/d/optout.


Re: [qubes-users] Re: Qubes Network Setup Service

2016-07-19 Thread Drew White
On Saturday, 16 July 2016 19:00:34 UTC+10, Achim Patzner  wrote:
> > YOU, Jeremy, are one of the people I dislike more than anyone I have ever 
> > met or heard from online.
> 
> Some rabbi told me once "if you're pointing a finger at a person there will 
> be four fingers pointing at yourself".

Let the fingers point all they want, if they don't earn my respect then such as 
life.
There are people on here that I respect a great deal, And there are those, like 
Jeremy, that I want nothing to do with ever and I hate. I don't respect him in 
the least.

As for the OP, I've got no idea now. I don't know how their query structure is 
set up, so I'm at a loss, sorry. that debugging info got me stumped.

-- 
You received this message because you are subscribed to the Google Groups 
"qubes-users" group.
To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send an email 
to qubes-users+unsubscr...@googlegroups.com.
To post to this group, send email to qubes-users@googlegroups.com.
To view this discussion on the web visit 
https://groups.google.com/d/msgid/qubes-users/2ac45838-337e-402c-8a98-0cf408203554%40googlegroups.com.
For more options, visit https://groups.google.com/d/optout.


Re: [qubes-users] Re: Qubes Network Setup Service

2016-07-16 Thread adam
On Saturday, 16 July 2016 17:40:20 UTC+8, Adam  wrote:
> Does anyone actually have any ideas about my original post?
> 
> Cheers
> Adam

to add some more debugging info, the windows event logger keeps showing this 
error

Event filter with query "SELECT * FROM __InstanceModificationEvent WITHIN 60 
WHERE TargetInstance ISA "Win32_Processor" AND TargetInstance.LoadPercentage > 
99" could not be reactivated in namespace "//./root/CIMV2" because of error 
0x80041003. Events cannot be delivered through this filter until the problem is 
corrected.

-- 
You received this message because you are subscribed to the Google Groups 
"qubes-users" group.
To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send an email 
to qubes-users+unsubscr...@googlegroups.com.
To post to this group, send email to qubes-users@googlegroups.com.
To view this discussion on the web visit 
https://groups.google.com/d/msgid/qubes-users/37c89884-d31b-4e3b-a963-3b06f5d4c6e1%40googlegroups.com.
For more options, visit https://groups.google.com/d/optout.


Re: [qubes-users] Re: Qubes Network Setup Service

2016-07-16 Thread Adam
Does anyone actually have any ideas about my original post?

Cheers
Adam

-- 
You received this message because you are subscribed to the Google Groups 
"qubes-users" group.
To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send an email 
to qubes-users+unsubscr...@googlegroups.com.
To post to this group, send email to qubes-users@googlegroups.com.
To view this discussion on the web visit 
https://groups.google.com/d/msgid/qubes-users/e7024f22-5e54-42ad-82f2-1ea3fe0fc33d%40googlegroups.com.
For more options, visit https://groups.google.com/d/optout.


Re: [qubes-users] Re: Qubes Network Setup Service

2016-07-16 Thread Achim Patzner

Am 16. Juli 2016 6:59:38 vorm. schrieb Drew White :
Congrats Drew, I'm finally taking the time to reroute all incoming messages 
from drew.qu...@gmail.com to /dev/null.


That's okay, you can block that address if you want, I'll just post from a 
different account every day just to annoy you. :} naa, I wouldn't do that, 
I'm not that much of a prick. But to block all my accounts, you would have 
to block some other people that you think are different people, but are 
actually me. lol


In the good old time on Usenet we always thought "if adding that jerk to 
the local kill file didn't suffice we could add him to the kill file at 
kgbvax and specialists were going to take care of the problem in the real 
world". Maybe it's still active.


YOU, Jeremy, are one of the people I dislike more than anyone I have ever 
met or heard from online.


Some rabbi told me once "if you're pointing a finger at a person there will 
be four fingers pointing at yourself".



Achim


--
You received this message because you are subscribed to the Google Groups 
"qubes-users" group.
To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send an email 
to qubes-users+unsubscr...@googlegroups.com.
To post to this group, send email to qubes-users@googlegroups.com.
To view this discussion on the web visit 
https://groups.google.com/d/msgid/qubes-users/155f2f01420.281f.2b581044abc684aae9f668a8f7bd46c1%40noses.com.
For more options, visit https://groups.google.com/d/optout.


Re: [qubes-users] Re: Qubes Network Setup Service

2016-07-15 Thread Drew White
On Saturday, 16 July 2016 06:05:29 UTC+10, Jeremy Rand  wrote:
> Drew White:
> > 
> > There are many that will cause issues and just happen with no reason except 
> > for bad coding/vision at some point that is causing them to break.
> > 
> > I have all the code, but I don't know C.
> 
> Wow.  So Drew doesn't know the language the code is written in, but is
> *confident* that the problems are due to "bad coding/vision" rather
> than, say, the fact that Windows API's are insanely complex and have
> near-useless documentation?  (Marek has pointed out that issue multiple
> times, and I can confirm that it's true for the limited set of Windows
> API's that I've had the misfortune of having to reverse-engineer).
 
When the programmers change, the old coding style isn't the new persons style 
and they have to TRY to make sense of all the code of the other person, if it's 
not commented well enough then it becomes hard, and thus mistakes can happen.
But I said that that was ONE of the options, if you didn't notice I made 2 
options there that were POSSIBILITIES.
So I said 2 things... you ONLY looked at ONE.
You assault ME for making a statement where YOU ONLY looked at ONE, and you 
think I'm the bad person because of that?


> Congrats Drew, I'm finally taking the time to reroute all incoming
> messages from drew.qu...@gmail.com to /dev/null.

That's okay, you can block that address if you want, I'll just post from a 
different account every day just to annoy you. :} naa, I wouldn't do that, I'm 
not that much of a prick. But to block all my accounts, you would have to block 
some other people that you think are different people, but are actually me. lol


> @Marek and the other Qubes devs -- sorry you have to put up with people
> like him.  Your work is very much appreciated by the vast majority of
> Qubes users.  Keep on doing what you're doing!

Marek is one of the few people on here that I'll pay 100% attention to, because 
he knows what he's talking about. I respect him a great deal. There are a few 
people on here I think are just, yeah, I won' t get into that. But some of them 
I think are not quite right. YOU, Jeremy, are one of the people I dislike more 
than anyone I have ever met or heard from online.



-- 
You received this message because you are subscribed to the Google Groups 
"qubes-users" group.
To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send an email 
to qubes-users+unsubscr...@googlegroups.com.
To post to this group, send email to qubes-users@googlegroups.com.
To view this discussion on the web visit 
https://groups.google.com/d/msgid/qubes-users/7ce14bd2-8cda-4ba3-a75c-3160551938b5%40googlegroups.com.
For more options, visit https://groups.google.com/d/optout.


Re: [qubes-users] Re: Qubes Network Setup Service

2016-07-14 Thread Drew White

> Is there any log related to this service in the windows event log?

Have you checked the Windows Qubes Logs?
If you have Qubes Tools installed, they would be wherever you set the logs to 
be put.
Typically that is on the private.img drive.
If you don't have them installed, you won't have those logs, and can only check 
the Windows Event Log, if you have it logging everything for debug, not just 
critical.

> Could you please try to disable aero (and anything related to 3d - yes I
> know that the problem is with networking and that it should not be
> related to 3d graphics) and restart the VM?

I always have Aero turned off on Windows, whether it's a bare metal or a 
virtual. And I still have the issue on the Guest.

> Last, could you try to whip up another win 7 hvm and just... try again?

Whip up another won't make much difference. Also depends on the updates 
installed on the VM. What updates are installed? What 
antivirus/firewall/malware protection do you have Adam?


> Please note that these are just guesses, after a bit of googling around,
> and not actual step-by-step troubleshooting. It's to gather more
> information until somebody who is actually expert in the matter replies
> to the thread.

If you need an expert, then you need Marek, one of the programmers. He may be 
able to help, he has assisted in resolving many of my issues I've had over time.


-- 
You received this message because you are subscribed to the Google Groups 
"qubes-users" group.
To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send an email 
to qubes-users+unsubscr...@googlegroups.com.
To post to this group, send email to qubes-users@googlegroups.com.
To view this discussion on the web visit 
https://groups.google.com/d/msgid/qubes-users/528fa071-27db-44b1-88bf-6c076dcfab2e%40googlegroups.com.
For more options, visit https://groups.google.com/d/optout.


[qubes-users] Re: Qubes Network Setup Service

2016-07-14 Thread Drew White
On Thursday, 14 July 2016 23:46:56 UTC+10, Adam  wrote:
> I understand the global view of networking in QubesOS, I have a net VM, a 
> firewall VM, a proxy VM and a standard app VM all working nicely and my app 
> VM can surf the web securely.

I have Windows AppVMs working happily doing what I said to do, to work around 
the issue with missing communication between them.

> I never said dom0 and win7 communicated via network, had had assumed, maybe 
> incorrectly, that dom0 via Qubes db or something to each VM what it's IP 
> address is and scripts inside the VM set the ip correctly.

It attaches it viathe XEn backing, using a specific command that attaches it.

> I know my problem is Qubes Network Setup service in side my windows HVM 
> failing to start, and it won't start when I manually try to start it from the 
> services app.

There are issues with Qubes-Windows-Tools, and they need to COMPLETELY rewrite 
them. There have been bugs in it since they first brought them into Qubes, and 
the issues still remain unresolved. I doubt that the issues will ever be fixed.

> I don't want to just assign the Nic an IP as that's not what's suppose to 
> happen, I want to figure out what's going on, so I can tell others what went 
> wrong, why it went wrong and how to fix it!

I've looked into it since Qubes 2.0 RC1, and there has been no resolution yet.
So if you assign the IPs that it is meant to have, then you can at least use 
the AppVM for now.

> Has anyone had a problem with "Qubes Network Setup" service failing to start? 
> (please note this is a Windows application(service)

My service starts fine, but 99% of the time, it doesn't work.
I still have not found anything in the Qubes Logs OR the Windows Logs to 
identify the issue.

In conclusion, we have to wait for the issues in the Windows Tools to be 
resolved. There are many that will cause issues and just happen with no reason 
except for bad coding/vision at some point that is causing them to break.

I have all the code, but I don't know C.
I'm thinking of taking the code and rewriting the tools completely just to get 
rid of the bugs that many many many many people complain about that have not 
been resolved since the tools came out in Qubes.

-- 
You received this message because you are subscribed to the Google Groups 
"qubes-users" group.
To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send an email 
to qubes-users+unsubscr...@googlegroups.com.
To post to this group, send email to qubes-users@googlegroups.com.
To view this discussion on the web visit 
https://groups.google.com/d/msgid/qubes-users/f39b9719-7498-4a2f-832c-c62d5dac6df5%40googlegroups.com.
For more options, visit https://groups.google.com/d/optout.


Re: [qubes-users] Re: Qubes Network Setup Service

2016-07-14 Thread Alex
On 07/14/2016 03:46 PM, Adam wrote:
> Hi Alex and Drew
> 
> I understand the global view of networking in QubesOS, I have a net
> VM, a firewall VM, a proxy VM and a standard app VM all working
> nicely and my app VM can surf the web securely.
> 
> I never said dom0 and win7 communicated via network, had had assumed,
> maybe incorrectly, that dom0 via Qubes db or something to each VM
> what it's IP address is and scripts inside the VM set the ip
> correctly.
I'm sorry, I must have assumed that "communication problem between
windows and dom0" implied a *network* communication. My bad.

Is there any log related to this service in the windows event log?

Could you please try to disable aero (and anything related to 3d - yes I
know that the problem is with networking and that it should not be
related to 3d graphics) and restart the VM?

Last, could you try to whip up another win 7 hvm and just... try again?

Please note that these are just guesses, after a bit of googling around,
and not actual step-by-step troubleshooting. It's to gather more
information until somebody who is actually expert in the matter replies
to the thread.

-- 
Alex

-- 
You received this message because you are subscribed to the Google Groups 
"qubes-users" group.
To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send an email 
to qubes-users+unsubscr...@googlegroups.com.
To post to this group, send email to qubes-users@googlegroups.com.
To view this discussion on the web visit 
https://groups.google.com/d/msgid/qubes-users/dfad46e3-82df-5af6-f760-aa3690d0515f%40gmx.com.
For more options, visit https://groups.google.com/d/optout.


signature.asc
Description: OpenPGP digital signature


[qubes-users] Re: Qubes Network Setup Service

2016-07-14 Thread Adam
Hi Alex and Drew

I understand the global view of networking in QubesOS, I have a net VM, a 
firewall VM, a proxy VM and a standard app VM all working nicely and my app VM 
can surf the web securely.

I never said dom0 and win7 communicated via network, had had assumed, maybe 
incorrectly, that dom0 via Qubes db or something to each VM what it's IP 
address is and scripts inside the VM set the ip correctly.

I know my problem is Qubes Network Setup service in side my windows HVM failing 
to start, and it won't start when I manually try to start it from the services 
app.

I don't want to just assign the Nic an IP as that's not what's suppose to 
happen, I want to figure out what's going on, so I can tell others what went 
wrong, why it went wrong and how to fix it!

Has anyone had a problem with "Qubes Network Setup" service failing to start? 
(please note this is a Windows application(service)

Cheers
Adam

-- 
You received this message because you are subscribed to the Google Groups 
"qubes-users" group.
To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send an email 
to qubes-users+unsubscr...@googlegroups.com.
To post to this group, send email to qubes-users@googlegroups.com.
To view this discussion on the web visit 
https://groups.google.com/d/msgid/qubes-users/a65836b4-36d3-4094-987b-e2b75d69ffa1%40googlegroups.com.
For more options, visit https://groups.google.com/d/optout.


[qubes-users] Re: Qubes Network Setup Service

2016-07-14 Thread Drew White
> I don't even get a ip so assigning a new dns server won't help.

Look in the Qubes Manager, that's the one you give it.
 

> I think its a communication problem between windows and dom0, but i don't 
> know enough to diagnose it further.

-- 
You received this message because you are subscribed to the Google Groups 
"qubes-users" group.
To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send an email 
to qubes-users+unsubscr...@googlegroups.com.
To post to this group, send email to qubes-users@googlegroups.com.
To view this discussion on the web visit 
https://groups.google.com/d/msgid/qubes-users/76183832-c265-4d8e-b500-6d4ccf717df4%40googlegroups.com.
For more options, visit https://groups.google.com/d/optout.


[qubes-users] Re: Qubes Network Setup Service

2016-07-14 Thread Adam
On Thursday, July 14, 2016 at 8:24:41 PM UTC+8, Drew White wrote:
> On Thursday, 14 July 2016 22:09:21 UTC+10, Adam  wrote:
> > Hi 
> > 
> > I have successfully install Qubes 3.2-r1 on a lenovo x220
> > I have player around with templates and AppVMs and thought i would try 
> > Windows 7.
> > 
> > I successfully install windows in a HVM Template and then installled Qubes 
> > Windows Tools which again appears to be successful. I am don't get any 
> > networking as Qubes Network Setup Fails to start. I am a Xen PV Netowrk 
> > adapter as installed  by QWT.
> > 
> 
> This networking issue is usual.
> 
> It doesn't set the networking adaptor properly during initialisation.
> 
> Check the settings.
> then set the DNS server to something.
> Google DNS A is 8.8.8.8
> 
> Then you should have an internet conection.
> Or else, if that doesn't solve it, it could be the Gateway, so just set all 
> settings manually.
> 
> Then it should work.

I don't even get a ip so assigning a new dns server won't help.

I think its a communication problem between windows and dom0, but i don't know 
enough to diagnose it further.

-- 
You received this message because you are subscribed to the Google Groups 
"qubes-users" group.
To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send an email 
to qubes-users+unsubscr...@googlegroups.com.
To post to this group, send email to qubes-users@googlegroups.com.
To view this discussion on the web visit 
https://groups.google.com/d/msgid/qubes-users/e4fee04b-75ab-4da5-a2b6-f36d4c465bb0%40googlegroups.com.
For more options, visit https://groups.google.com/d/optout.


[qubes-users] Re: Qubes Network Setup Service

2016-07-14 Thread Drew White
On Thursday, 14 July 2016 22:09:21 UTC+10, Adam  wrote:
> Hi 
> 
> I have successfully install Qubes 3.2-r1 on a lenovo x220
> I have player around with templates and AppVMs and thought i would try 
> Windows 7.
> 
> I successfully install windows in a HVM Template and then installled Qubes 
> Windows Tools which again appears to be successful. I am don't get any 
> networking as Qubes Network Setup Fails to start. I am a Xen PV Netowrk 
> adapter as installed  by QWT.
> 

This networking issue is usual.

It doesn't set the networking adaptor properly during initialisation.

Check the settings.
then set the DNS server to something.
Google DNS A is 8.8.8.8

Then you should have an internet conection.
Or else, if that doesn't solve it, it could be the Gateway, so just set all 
settings manually.

Then it should work.

-- 
You received this message because you are subscribed to the Google Groups 
"qubes-users" group.
To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send an email 
to qubes-users+unsubscr...@googlegroups.com.
To post to this group, send email to qubes-users@googlegroups.com.
To view this discussion on the web visit 
https://groups.google.com/d/msgid/qubes-users/07ed0c4c-d3b1-4ec3-926d-fdb387053b91%40googlegroups.com.
For more options, visit https://groups.google.com/d/optout.