[qubes-users] Re: How to copy a win7 vm over network into qubes?

2016-12-07 Thread Ronald Duncan
On Wednesday, 7 December 2016 18:33:13 UTC, Ronald Duncan wrote: > On Wednesday, 7 December 2016 16:21:19 UTC, Ronald Duncan wrote: > > > Where should I put the image file? > /var/lib/qubes/vm-templates/win7-x64-template > use > qvm-create --hvm-template win7-x64-template -l green > > to

Re: [qubes-users] More user frindly desktop.

2016-12-07 Thread Leeteqxv
On 07/12/16 14:49, bob38...@gmail.com wrote: I'm new to qubes but how can I make a more user friendly desktop without installing a few things on dom0. Even the link in the qubes docs is to a guy who did that but they also say never run anything in a template or dom0. I'm confused.

[qubes-users] Re: How to copy a win7 vm over network into qubes?

2016-12-07 Thread Ronald Duncan
On Wednesday, 7 December 2016 16:21:19 UTC, Ronald Duncan wrote: > Where should I put the image file? /var/lib/qubes/vm-templates/win7-x64-template use qvm-create --hvm-template win7-x64-template -l green to create the template subdirectory I just sshed the file in using my other ubuntu

Re: [qubes-users] Re: How to backup an iPhone under Qubes

2016-12-07 Thread Vít Šesták
Good point, but it is not the exactly same risk. First, the qrexec goes directly (maybe trusted dom0), while network gores typically through sys-firewall. Maybe a minor difference for some, but still worth noting. The VM can not only sniff the traffic, but it can also modify it, maybe in

Re: [qubes-users] Re: How to backup an iPhone under Qubes

2016-12-07 Thread Jean-Philippe Ouellet
On Sun, Dec 4, 2016 at 11:27 AM, Vít Šesták wrote: > Alternatively, you can forward USB to Windows using usbip. Again, you need > iptables rules. I did this in older Qubes version with Linux machines, but it > should work the

Re: [qubes-users] Re: New Kernel Issues?

2016-12-07 Thread Jean-Philippe Ouellet
On Tue, Dec 6, 2016 at 8:12 PM, wrote: > Never mind I figured it out :) > > If anyone has the same issues you can change the booted version by editing > /boot/efi/EFI/qubes/xen.cfg > > Update the default var at the top and reboot. For the archives: this is only true if

Re: [qubes-users] AEM boot doesn't load serviceVM's since Xen 4.6.3

2016-12-07 Thread Lorenzo Lamas
On Wednesday, December 7, 2016 at 9:01:30 PM UTC+1, eldo...@riseup.net wrote: > I have exactly the same problem with booting using AEM > Look at this : > https://groups.google.com/forum/#!topic/qubes-users/Vs2QDsU1zJQ You don't mention AEM there. Everything works fine on my machine if I boot

Re: [qubes-users] cjdns

2016-12-07 Thread Marek Marczykowski-Górecki
-BEGIN PGP SIGNED MESSAGE- Hash: SHA256 On Wed, Dec 07, 2016 at 12:00:01PM -0800, justusranv...@gmail.com wrote: > I have a strange networking issue when trying to use cjdns in a Fedora app vm. > > The cjdns daemon connects to peers and creates an ipv6 overlay network which > is

Re: [qubes-users] cjdns

2016-12-07 Thread justusranvier
> Check ip6tables - by default all IPv6 input is blocked on Qubes. Thanks. I ended up solving the problem with an ExecStartPost line in cjdns.service. For the benefit of anyone who searches this thread, this is the cjdns.service I use to make sure you can have a persistent config: [Unit]

[qubes-users] Re: How to copy a win7 vm over network into qubes?

2016-12-07 Thread Ronald Duncan
root.img >> becomes root-cow.img etc and the process was fine. Was difficult to boot the windows image finally came up. Then difficult to send ctl + alt + del (looks like this is broke in qubes) Sticky keys worked. Trying to get into safemode command prompt to turn off password. -- You

[qubes-users] cjdns

2016-12-07 Thread justusranvier
I have a strange networking issue when trying to use cjdns in a Fedora app vm. The cjdns daemon connects to peers and creates an ipv6 overlay network which is accessible via a tun device (tun0). I know this is working because I'm able to use ping6 to contact a host elsewhere in the overlay

Re: [qubes-users] CPU hangs during installation to Shuttle XS35V4

2016-12-07 Thread Marek Marczykowski-Górecki
-BEGIN PGP SIGNED MESSAGE- Hash: SHA256 On Wed, Dec 07, 2016 at 01:04:25PM -0600, FuntooHacker wrote: > Trying to install Qubes R3.2 x86_64 to a Shuttle XS35V4 unit: > http://global.shuttle.com/products/productsSpec?productId=1765 > but the CPU is hanging with some Xen issues. Screenshot

Re: [qubes-users] AEM boot doesn't load serviceVM's since Xen 4.6.3

2016-12-07 Thread eldorado
On 2016-12-04 15:49, Lorenzo Lamas wrote: Since upgrading to Xen 4.6.3-21 from Xen 4.6.1-20, booting with AEM fails to start serviceVM's(netVM, usbVM, firewallVM). When the boot process finally completes, trying to manually launch the VMs through VM Manager doesn't work either. When I choose to

Re: [qubes-users] [SOLVED] Trouble installing Windows SP1 7 64-bit on Qubes 3.2

2016-12-07 Thread Swâmi Petaramesh
Hello, On 12/07/2016 08:46 AM, a.mcwh...@yandex.com wrote: https://groups.google.com/forum/m/#!topic/qubes-users/2q19jFeTFGk The article helped me to solve the same issue with Windows installation. That's great ! It works

Re: [qubes-users] Trouble installing Windows SP1 7 64-bit on Qubes 3.2

2016-12-07 Thread a . mcwheel
Hello, https://groups.google.com/forum/m/#!topic/qubes-users/2q19jFeTFGk The article helped me to solve the same issue with Windows installation. Regards. On December 6, 2016 9:07:38 PM AEDT, "Swâmi Petaramesh" wrote: >Hello, > >I run Qubes 3.2 on an HP ProBook 6470b

Re: [qubes-users] qubes-devel, what are the rules for posting?

2016-12-07 Thread Zrubi
On 12/07/2016 03:11 PM, jkitt wrote: > Can I ask development related questions there? Or is the mailing list only > for core developers and contributors? (I'd like to get involved) > You can of course - but read the related "rules" https://www.qubes-os.org/mailing-lists/ Also worth reading:

[qubes-users] More user frindly desktop.

2016-12-07 Thread bob38851
I'm new to qubes but how can I make a more user friendly desktop without installing a few things on dom0. Even the link in the qubes docs is to a guy who did that but they also say never run anything in a template or dom0. I'm confused. -- You received this message because you are subscribed

Re: [qubes-users] Re: Asus ROG GL752VW-GS71-HID6 Install

2016-12-07 Thread Ronald Duncan
Looks like everything is working Ethernet Wifi usb Issues during install I tried putting usb in a vm, (checking this and running under the net vm which hung the install. Installing the default ticked vm's worked. On installing from USB you need to do the following just after installation -

[qubes-users] Qubes takes a while to shut down (>30min!), is this normal?

2016-12-07 Thread throwaway612451
Hello everyone! =) Usually when I update dom0 and then I shutdown the computer it takes quiet a while to finish, the progress bar reaches the end after nearly 5 min, but then it takes 30min (yes!) for it to completely shut down. For info: When I click on Esc to see what happens after the

[qubes-users] Re: Qubes takes a while to shut down (>30min!), is this normal?

2016-12-07 Thread jkitt
On Wednesday, 7 December 2016 13:37:36 UTC, throwaw...@tutanota.com wrote: > Hello everyone! =) > > Usually when I update dom0 and then I shutdown the computer it takes quiet a > while to finish, the progress bar reaches the end after nearly 5 min, but > then it takes 30min (yes!) for it to

[qubes-users] qubes-devel, what are the rules for posting?

2016-12-07 Thread jkitt
Can I ask development related questions there? Or is the mailing list only for core developers and contributors? (I'd like to get involved) -- You received this message because you are subscribed to the Google Groups "qubes-users" group. To unsubscribe from this group and stop receiving emails

[qubes-users] Are qubes-windows-tools gone ?

2016-12-07 Thread Swâmi Petaramesh
Hi again, After successfully installing Windows 7 in an HVM, I now would like to install qubes-windows-tools, per the documentation at : https://www.qubes-os.org/doc/windows-appvms/ However the qubes-windows-tools package seems to be missing from the repos, both stable and testing. Any

Re: [qubes-users] [SOLVED] Trouble installing Windows SP1 7 64-bit on Qubes 3.2

2016-12-07 Thread Jarle Thorsen
> That's great ! It works for me too ! > > > > Quoting the interesting part  from the article : > > > > I found you can pass a custom config to > qvm-start. I copied the config for the vm to another location > (from /var/lib/qubes/vm-templates/win7/win7.conf

Re: [qubes-users] Re: Asus ROG GL752VW-GS71-HID6 Install

2016-12-07 Thread Ronald Duncan
On Wednesday, 7 December 2016 00:25:02 UTC, Marek Marczykowski-Górecki wrote: > > Is there a way on the first boot after install prior to configuration to > > set nouveau.modeset=0 > > You can add it from grub menu. In UEFI mode (where grub is not used), > just after installation - before

Re: [qubes-users] AEM boot doesn't load serviceVM's since Xen 4.6.3

2016-12-07 Thread Lorenzo Lamas
> > This sounds familiar. Try removing the network devices from sys-net to > > see if it will start then. Next, re-add the network devices and try > > starting sys-net again. > > > > Chris > Yes, removing network devices from sys-net makes it possible to start it, > forgot to re-add them and

Re: [qubes-users] cjdns

2016-12-07 Thread Marek Marczykowski-Górecki
-BEGIN PGP SIGNED MESSAGE- Hash: SHA256 On Wed, Dec 07, 2016 at 02:38:57PM -0800, justusranv...@gmail.com wrote: > > Check ip6tables - by default all IPv6 input is blocked on Qubes. > > > Thanks. > > I ended up solving the problem with an ExecStartPost line in cjdns.service. > > For

Re: [qubes-users] cjdns

2016-12-07 Thread justusranvier
On Wednesday, December 7, 2016 at 5:22:11 PM UTC-6, Marek Marczykowski-Górecki wrote: > I think this can be improved (and simplified): > > 1. Use bind-dirs[1] (works also for files) to make config persistent; > this require to have _some_ config file in the template (can be empty). I didn't

Re: [qubes-users] CPU hangs during installation to Shuttle XS35V4

2016-12-07 Thread Marek Marczykowski-Górecki
-BEGIN PGP SIGNED MESSAGE- Hash: SHA256 On Wed, Dec 07, 2016 at 06:31:12PM -0600, FuntooHacker wrote: > On Wed, Dec 07, 2016 at 10:05:49PM +0100, Marek Marczykowski-Górecki wrote: > > > > Looks like Xen bug. Or EFI firmware bug (but less likely). > > I'd start with checking it using

[qubes-users] Re: Qubes 3.2 Networking under Qubes VM.

2016-12-07 Thread Drew White
On Monday, 28 November 2016 18:10:21 UTC+11, Drew White wrote: > I'm trygin to get networking working on Qubes 3.2 Guest, but it's keeping on > telling me that the PCI device is assigned already, yet there isn't anything > running other than dom0 in the guest. > > Any thoughts? Does anyone

[qubes-users] Re: off topic - invite codes to 'riseup'

2016-12-07 Thread simmonsjane2
On Sunday, December 4, 2016 at 7:24:38 PM UTC-5, zachke...@gmail.com wrote: > Could you PM me one as well? Could two people also send me two invitation codes (via email) so that I may join the riseup.net email service? Thank you in advance. -- You received this message because you are

[qubes-users] Re: off topic - invite codes to 'riseup'

2016-12-07 Thread simmonsjane2
On Wednesday, December 7, 2016 at 10:55:31 PM UTC-5, simmon...@gmail.com wrote: > On Sunday, December 4, 2016 at 7:24:38 PM UTC-5, zachke...@gmail.com wrote: > > Could you PM me one as well? > > Could two people also send me two invitation codes (via email) so that I may > join the riseup.net

[qubes-users] Installing on macOS Macbook

2016-12-07 Thread Chibi
I tried to install QubesOS in Virtualbox on my Macbook and get the following error: http://imgur.com/a/dx9oM I can't fix it somehow. Is there any way to fix it? -- You received this message because you are subscribed to the Google Groups "qubes-users" group. To

Re: [qubes-users] Re: Qubes and HiDPI

2016-12-07 Thread Achim Patzner
Am 02.12.2016 um 00:25 schrieb pixel fairy: > Im missing something here, Yes > why not just set your screen res in dom0 to 1920x1080 or whatever you > find comfortable? Because it is looking much better and for people spending more than 12 hours using a computer this makes a difference. > i

[qubes-users] HCL - Asus ROG GL752VW-GS71-HID6

2016-12-07 Thread Ronald Duncan
HCL-ASUSTeK_COMPUTER_INC_-GL752VW-20161207-142440 Needs nouveau.modeset=0 to run!! Looks like everything is working Ethernet Wifi usb Issues during install I tried putting usb in a vm, (checking this and running under the net vm which hung the install. Installing the default ticked vm's worked

[qubes-users] How to copy a win7 vm over network into qubes?

2016-12-07 Thread Ronald Duncan
It looks like qubes only supports win7 vm's. I have an old one that I ran under kvm as a raw disk image. Which looking at https://www.qubes-os.org/doc/hvm/ should work. Normally I would just dd the image over an ssh pipe, and then reconfigure the xml etc. I think I still have it as a raw

Re: [qubes-users] More user frindly desktop.

2016-12-07 Thread Jean-Philippe Ouellet
On Wed, Dec 7, 2016 at 8:49 AM, wrote: > I'm new to qubes but how can I make a more user friendly desktop Qubes' patched KDE still worked fine last time I tried it. Perhaps you might find that more friendly? > without installing a few things on dom0 I think the seriousness