[qubes-users] Re: qubes 4 windows installation

2018-01-27 Thread google
Am Freitag, 26. Januar 2018 19:05:37 UTC+1 schrieb Yuraeitha: > Also on my Qubes 3.2. Win7 on Qubes 4, I can easily transfer files in and out > of Win7, and everything else Qubes related "seems" to work, except I have no > internet connection. Just a heads up, and does anyone else experience

Re: [qubes-users] Anon-whonix browser fails to connect to tor in Qubes 3.2, any ideas?

2018-01-27 Thread 'awokd' via qubes-users
On Sat, January 27, 2018 11:46 am, code9n wrote: > Running the WhonixCheck from the default anon-whonix app vm in the Qubes > manager list; the fail warning basically says: > > SocksPort test [fails]. ... (curl exit code: [7] - [failed to connect to > host]) > > The browser - anon-whonix app vm

Re: [qubes-users] ERROR: Device attach failed

2018-01-27 Thread beso
On Saturday, January 27, 2018 at 4:33:47 PM UTC+2, awokd wrote: > On Sat, January 27, 2018 2:20 pm, beso wrote: > > >> On Sat, January 27, 2018 6:31 am, beso wrote: > >> > >>> ERROR: Device attach failed: /usr/lib/qubes/usb-import: 37: [: > >>> Illegal > >>> number: stash: printf: I/O error. >

[qubes-users] Anon-whonix browser fails to connect to tor in Qubes 3.2, any ideas?

2018-01-27 Thread code9n
Running the WhonixCheck from the default anon-whonix app vm in the Qubes manager list; the fail warning basically says: SocksPort test [fails]. ... (curl exit code: [7] - [failed to connect to host]) The browser - anon-whonix app vm (default)/Tor browser - opens like normal to the Whonix page

Re: [qubes-users] ERROR: Device attach failed

2018-01-27 Thread 'awokd' via qubes-users
On Sat, January 27, 2018 3:00 pm, beso wrote: > On Saturday, January 27, 2018 at 4:33:47 PM UTC+2, awokd wrote: > >> On Sat, January 27, 2018 2:20 pm, beso wrote: >> >> On Sat, January 27, 2018 6:31 am, beso wrote: > ERROR: Device attach failed: /usr/lib/qubes/usb-import: 37: [:

Re: [qubes-users] ERROR: Device attach failed

2018-01-27 Thread 'awokd' via qubes-users
On Sat, January 27, 2018 2:20 pm, beso wrote: >> On Sat, January 27, 2018 6:31 am, beso wrote: >> >>> ERROR: Device attach failed: /usr/lib/qubes/usb-import: 37: [: >>> Illegal >>> number: stash: printf: I/O error. >>> How to solve this problem? >>> > Sorry, No trouble! > Qubes - 3.2; >

[qubes-users] connect to other VMs in qubes by using vm name

2018-01-27 Thread Yoganandam Marava
by adding forward rules at sysfirewall we can ping each other VM through ip address but not using VM name. Is this some thing possible with Qubes 4? I am naive in networking.please suggest if there is a way? Thanks -- You received this message because you are subscribed to the Google Groups

Re: [qubes-users] ERROR: Device attach failed

2018-01-27 Thread beso
On Saturday, January 27, 2018 at 3:58:35 PM UTC+2, awokd wrote: > On Sat, January 27, 2018 6:31 am, beso wrote: > > ERROR: Device attach failed: /usr/lib/qubes/usb-import: 37: [: Illegal > > number: stash: printf: I/O error. > > How to solve this problem? > > Not to sound cranky, but can you

Re: [qubes-users] Anon-whonix browser fails to connect to tor in Qubes 3.2, any ideas?

2018-01-27 Thread code9n
Yeh, the anon-whonix app vm is routed through sys-whonix properly. I haven't changed that from default. I do route most non-whonix app vms through a vpn in a proxy vm but that all works as it should. Both systems have worked independently and as expected for months. Checking today some IP

Re: [qubes-users] Network turns off when I close laptop lid, and I can't restart it

2018-01-27 Thread haaber
On 01/27/2018 12:26 PM, billol...@gmail.com wrote: > I recently installed Qubes 4 rc3 on my Dell laptop, and it seems to working > well. However, there's a little bit of a problem with my networking. It > comes up fine when I reboot the machine, and runs like a charm... but when I > close the

[qubes-users] Re: Network turns off when I close laptop lid, and I can't restart it

2018-01-27 Thread billollib
That was it! Thanks, folks. Problem is solved. billo -- You received this message because you are subscribed to the Google Groups "qubes-users" group. To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send an email to qubes-users+unsubscr...@googlegroups.com. To post to this

Re: [qubes-users] Qubes 4.0 Documentation

2018-01-27 Thread 'Tom Zander' via qubes-users
On Thursday, 25 January 2018 19:28:58 CET 'awokd' via qubes-users wrote: > Resuming working my way through splitting up the documentation now that > the 3.2 vs. 3.3 question has been mostly settled. Some general questions: Awesome! I was thinking about the qubes docs when I saw a wiki that had a

Re: [qubes-users] Re: Qubes 4.0 Documentation

2018-01-27 Thread Marek Marczykowski-Górecki
-BEGIN PGP SIGNED MESSAGE- Hash: SHA256 On Fri, Jan 26, 2018 at 11:37:31PM -0600, Andrew David Wong wrote: > On 2018-01-26 05:14, awokd wrote: > > On Fri, January 26, 2018 3:36 am, Andrew David Wong wrote: > >> On 2018-01-25 12:28, awokd wrote: > >>> 1. Should I open an issue for tracking

Re: [qubes-users] ERROR: Device attach failed

2018-01-27 Thread Ilpo Järvinen
On Sat, 27 Jan 2018, beso wrote: > On Saturday, January 27, 2018 at 4:33:47 PM UTC+2, awokd wrote: > > On Sat, January 27, 2018 2:20 pm, beso wrote: > > > > >> On Sat, January 27, 2018 6:31 am, beso wrote: > > >> > > >>> ERROR: Device attach failed: /usr/lib/qubes/usb-import: 37: [: > > >>>

[qubes-users] Network turns off when I close laptop lid, and I can't restart it

2018-01-27 Thread billollib
I recently installed Qubes 4 rc3 on my Dell laptop, and it seems to working well. However, there's a little bit of a problem with my networking. It comes up fine when I reboot the machine, and runs like a charm... but when I close the laptop lid, networking turns off, and I can't figure out

Re: [qubes-users] Network turns off when I close laptop lid, and I can't restart it

2018-01-27 Thread 'MirrorWay' via qubes-users
workarounds, fixes: https://github.com/QubesOS/qubes-issues/issues/3486 -- You received this message because you are subscribed to the Google Groups "qubes-users" group. To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send an email to qubes-users+unsubscr...@googlegroups.com.

Re: [qubes-users] clock VM

2018-01-27 Thread Ivan Mitev
On 01/27/18 22:12, haaber wrote: Hello, all of my appVMs run on random times. I reall having had this issue on Q3.2 but it comes back on Q4.3 - I forgot the solution in the meantime. Qumes-Manager indicates sys-net is ClockVM. How do I configure all AppVM's to fetch time there?? Thank you !!

[qubes-users] Newbie question on KDE configuration

2018-01-27 Thread billollib
I installed Qubes 4 rc3 yesterday and am having a great time exploring it. I'm kind of a KDE person, so I installed KDE, and it works pretty much like a charm, though I'm having a bit of an issue personalizing it. If anybody can give me some aid, I'd appreciate it. First, while KDE seems to

[qubes-users] clock VM

2018-01-27 Thread haaber
Hello, all of my appVMs run on random times. I reall having had this issue on Q3.2 but it comes back on Q4.3 - I forgot the solution in the meantime. Qumes-Manager indicates sys-net is ClockVM. How do I configure all AppVM's to fetch time there?? Thank you !! Bernhard -- You received this

[qubes-users] Re: Can I install Qubes 4.0 rc3 on external hard drive?

2018-01-27 Thread Yuraeitha
On Friday, January 26, 2018 at 8:45:43 PM UTC+1, bill...@gmail.com wrote: > Thanks so much for your reply and your help. I installed using legacy boot > and it worked fine -- in fact, I'm responding from "untrusted firefox" right > now! I don't know if qubes comes up in the grub menu yet. I

Re: [qubes-users] Qubes 4.0-rc3 not installing on Lenovo P71

2018-01-27 Thread joeh9617
On Sunday, January 28, 2018 at 10:30:47 AM UTC+8, awokd wrote: > On Sun, January 28, 2018 2:13 am, xxx wrote: > > I burned the ISO to USB stick then started to install Qubes but got the > > following: > > > > > > [0.093375] ACPI Error: [\SB_.PCIO.XHC_.RHUB.HS11] Namespace lookup > > failure,

[qubes-users] Re: A few bugs in 4.0.rc3

2018-01-27 Thread Yuraeitha
On Sunday, January 28, 2018 at 3:17:05 AM UTC+1, Jo wrote: > hello guys, > > i played a bit with rc3 and came across the following bugs: > > > qvm-backup/restore results in a complete system-shutdown, which is very > annoying.Using the gui/ qubes-manager instead of the terminal makes no >

[qubes-users] Re: Can I install Qubes 4.0 rc3 on external hard drive?

2018-01-27 Thread Yuraeitha
On Sunday, January 28, 2018 at 2:03:35 AM UTC+1, bill...@gmail.com wrote: > On Saturday, January 27, 2018 at 6:23:54 PM UTC-5, Yuraeitha wrote: > > On Friday, January 26, 2018 at 8:45:43 PM UTC+1, bill...@gmail.com wrote: > > > Thanks so much for your reply and your help. I installed using legacy

Re: [qubes-users] Re: A few bugs in 4.0.rc3

2018-01-27 Thread Yuraeitha
On Sunday, January 28, 2018 at 4:17:10 AM UTC+1, Jo wrote: > Yes, im running the backups trough sys-usb-> extern ssd.The sys-usb is > the default one from the installation.Im doing a complete new setup, for > the very same reasons you mentioned. > > Updating (and enabling testingrepos) was the

[qubes-users] possible editing bug in default KDE setup script

2018-01-27 Thread billollib
I downloaded and installed KDE today, and it went fine. Now I am upgrading the default fedora-25 template to fedora-26. I've gone through the downloading and all, and am now at the "change default template" part. So... I click on Applications-> System Tools -> Qubes Global Settings and

Re: [qubes-users] clock VM

2018-01-27 Thread haaber
> On 01/27/18 22:12, haaber wrote: >> Hello, all of my appVMs run on random times. I reall having had this >> issue on Q3.2 but it comes back on Q4.3 - I forgot the solution in the >> meantime. Qumes-Manager indicates sys-net is ClockVM. How do I configure >> all AppVM's to fetch time there?? 

Re: [qubes-users] Anon-whonix browser fails to connect to tor in Qubes 3.2, any ideas?

2018-01-27 Thread 'Xaver' via qubes-users
I would ask on the Whonix Forum. https://forums.whonix.org/ ​ -- You received this message because you are subscribed to the Google Groups "qubes-users" group. To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send an email to qubes-users+unsubscr...@googlegroups.com. To post

[qubes-users] Re: Can I install Qubes 4.0 rc3 on external hard drive?

2018-01-27 Thread billollib
On Saturday, January 27, 2018 at 6:23:54 PM UTC-5, Yuraeitha wrote: > On Friday, January 26, 2018 at 8:45:43 PM UTC+1, bill...@gmail.com wrote: > > Thanks so much for your reply and your help. I installed using legacy boot > > and it worked fine -- in fact, I'm responding from "untrusted

Re: [qubes-users] Looking for an approach to change the borderline between /dev/xvda and /dev/xvdb

2018-01-27 Thread Yuraeitha
On Wednesday, January 24, 2018 at 8:32:24 PM UTC+1, Chris Laprise wrote: > On 01/24/2018 10:55 AM, Yuraeitha wrote: > > > > > All 3 suggestions are you guys brought up are really intriguig, I'm pretty > > excited about this, these ideas are excellent, even better than I hoped for. > > > > I'm

Re: [qubes-users] Qubes 4.0-rc3 not installing on Lenovo P71

2018-01-27 Thread Yuraeitha
On Sunday, January 28, 2018 at 3:30:47 AM UTC+1, awokd wrote: > On Sun, January 28, 2018 2:13 am, joeh9...@gmail.com wrote: > > I burned the ISO to USB stick then started to install Qubes but got the > > following: > > > > > > [0.093375] ACPI Error: [\SB_.PCIO.XHC_.RHUB.HS11] Namespace lookup

Re: [qubes-users] Qubes 4.0-rc3 not installing on Lenovo P71

2018-01-27 Thread 'awokd' via qubes-users
On Sun, January 28, 2018 2:33 am, Yuraeitha wrote: > > Awkward same-time posting x) > But listen to awokd, he has more experience than I do. Not that much more! Unfortunately, on these boot issues most come down to trial and error like you said... -- You received this message because you are

Re: [qubes-users] How to get to command line for dom0?

2018-01-27 Thread Yuraeitha
On Wednesday, January 24, 2018 at 3:30:11 AM UTC+1, Kyle Breneman wrote: > >Note that those directions are about upgrading *templates*, not dom0. > > >Dom0 should generally stay at the fedora release it started at, > > >otherwise you are asking for compatibility trouble. > > > Thanks for that

[qubes-users] Qubes 4.0-rc3 not installing on Lenovo P71

2018-01-27 Thread joeh9617
I burned the ISO to USB stick then started to install Qubes but got the following: [0.093375] ACPI Error: [\SB_.PCIO.XHC_.RHUB.HS11] Namespace lookup failure, AE_NOT_FOUND (20170531/dswload-210) [0.093383] ACPI Exception: AE_NOT_FOUND, During name lookup/catalog (20170531/psobject-252)

Re: [qubes-users] Looking for an approach to change the borderline between /dev/xvda and /dev/xvdb

2018-01-27 Thread Yuraeitha
Just a heads-up for anyone else reading this thread who may want to try this too and is not aware of this pitfall, a warning before trying. Any mistakes done in the scripts can make the template unable to start applications. For example even if it can boot-up, applications may not start. So

[qubes-users] Re: connect to other VMs in qubes by using vm name

2018-01-27 Thread Yuraeitha
On Saturday, January 27, 2018 at 3:45:28 PM UTC+1, Yoganandam Marava wrote: > by adding forward rules at sysfirewall we can ping each other VM through ip > address but not using VM name. > Is this some thing possible with Qubes 4? I am naive in networking.please > suggest if there is a way? > >

[qubes-users] Re: [qubes-project] Hosting for OpenQA instance

2018-01-27 Thread Yuraeitha
No one offered yet? Must be someone out there that keep some old desktops/laptops laying around. Can an increase in subscription based donations be of use? For example if, say, 10 people each donate 10 euro (or alternatively expand any current donation subscription with 10 euro), then it

[qubes-users] A few bugs in 4.0.rc3

2018-01-27 Thread Jo
hello guys, i played a bit with rc3 and came across the following bugs: qvm-backup/restore results in a complete system-shutdown, which is very annoying.Using the gui/ qubes-manager instead of the terminal makes no difference. I will have a look into it/ try to fix it in my spare time these

[qubes-users] Re: Qubes 4.0-rc3 not installing on Lenovo P71

2018-01-27 Thread Yuraeitha
On Sunday, January 28, 2018 at 3:13:47 AM UTC+1, joeh...@gmail.com wrote: > I burned the ISO to USB stick then started to install Qubes but got the > following: > > [0.093375] ACPI Error: [\SB_.PCIO.XHC_.RHUB.HS11] Namespace lookup > failure, AE_NOT_FOUND (20170531/dswload-210) > [

Re: [qubes-users] Qubes 4.0-rc3 not installing on Lenovo P71

2018-01-27 Thread 'awokd' via qubes-users
On Sun, January 28, 2018 2:13 am, joeh9...@gmail.com wrote: > I burned the ISO to USB stick then started to install Qubes but got the > following: > > > [0.093375] ACPI Error: [\SB_.PCIO.XHC_.RHUB.HS11] Namespace lookup > failure, AE_NOT_FOUND (20170531/dswload-210) [0.093383] ACPI >

Re: [qubes-users] Re: A few bugs in 4.0.rc3

2018-01-27 Thread Jo
Yes, im running the backups trough sys-usb-> extern ssd.The sys-usb is the default one from the installation.Im doing a complete new setup, for the very same reasons you mentioned. Updating (and enabling testingrepos) was the very first thing i did. Im using coreboot+seabios and

[qubes-users] Import back VM (3.2) to Qubes 4.0RC3 ?

2018-01-27 Thread ThierryIT
Hi, I am a bit lost with Qubes 4.0 RC3 ... Before moving to 4.0, I have done my VM's backup. How to restore them to Qubes 4.0 ? Thx -- You received this message because you are subscribed to the Google Groups "qubes-users" group. To unsubscribe from this group and stop receiving emails from

[qubes-users] Re: Split GPG and Emacs/mu4e: able to retrieve email but not send

2018-01-27 Thread rumsey . anthony
Apparently creating a post for help is like replacing something you've lost, only to find it immediately after replacing it. Here's the solution to this problem: Apparently Emacs will trick you into thinking you've changed the epa-gpg-program variable, but it won't actually honor that change

Re: [qubes-users] Anon-whonix browser fails to connect to tor in Qubes 3.2, any ideas?

2018-01-27 Thread code9n
Solved. Not sure if it was relevant but since the most recent Whonix updates this has gone back to normal. Thanks to all. -- You received this message because you are subscribed to the Google Groups "qubes-users" group. To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send an