[qubes-users] Fedora-29-minimal :: Feedback / Using it as sys-Template

2018-11-09 Thread 799
Hello, I tried to use the new fedora-29-minimal template as base for my sys-vms and run into two problems: 1) the network manager icon look different like two icons are overlaying 2) No network connectivity even when the Wifi is connected. If I run the same script to prepape a sys-vms based on

[qubes-users] Fresh install Failed to synchronize cache for repo 'qubes-dom0-current' and 'qubes-templates-itl'

2018-11-09 Thread alrojs
Hardware: t460p and t450s I am currently on my fourth install of qubes and using 4.0 rc1 build. The operating system seems to work fine. I am able to create proxyvm's, and link them together appvm>vpn1>vpn2>sys-whonix>sys-firewall>sys-net(main goal opsec). On my first and second install I was

[qubes-users] ERROR: Tor Bootstrap Result:

2018-11-09 Thread William Fisher
Turned out to be a clock settings problem. Set the clock to UTC and poof it works! -- You received this message because you are subscribed to the Google Groups "qubes-users" group. To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send an email to

[qubes-users] Re: Re: Qubes User Forum

2018-11-09 Thread Sven Semmler
-BEGIN PGP SIGNED MESSAGE- Hash: SHA256 Testing to post from the forum. First impressions: - - Pretty sure I want to post from my mail client, since I like my stuff to be signed. Faking an email address is way to easy. - - Following a discussion might be faster in the mail client too,

Re: [qubes-users] Costum qubes order in QVM

2018-11-09 Thread Sven Semmler
-BEGIN PGP SIGNED MESSAGE- Hash: SHA256 On 11/2/18 8:20 AM, pieter lems wrote: > How does one costumize the order in wich the qubes are displayed. If you want a solution without programming: use a naming convention. I use simple prefix: app-... for AppVMs dvm-... for DispVM templates

Re: [qubes-users] Qubes 4: Unable to get any DVM app to ever launch

2018-11-09 Thread Otto Kratik
On Tuesday, November 6, 2018 at 10:29:49 AM UTC-5, unman wrote: > On Mon, Nov 05, 2018 at 01:56:00PM -0800, Otto Kratik wrote: > > > Thanks for the extensive troubleshooting. > > > > > > It looks as if there's a problem *either* with the service *or* with the > > > desktop files on fedoratest. >

[qubes-users] Re: Failed to synchronize cache for repo 'qubes-dom0-cached', disabling.

2018-11-09 Thread appleonamadev
On Friday, October 5, 2018 at 11:48:01 AM UTC-7, Otto Kratik wrote: > Qubes 3.2 > > Ever since a routine qubes-dom0-update was interrupted in the middle of the > upgrade process, I can no longer run any updates on dom0. Instead I see the > message: > > "Failed to synchronize cache for repo

Re: [qubes-users] Re: Qubes 3.2: No Internet Connection, neither with Wi-Fi, neither with Ethernet. HELP PLEASE!

2018-11-09 Thread Stuart Perkins
On Fri, 9 Nov 2018 10:45:06 -0500 LMiller M <56lmil...@gmail.com> wrote: >Ok back with the laptop. During boot up, dom0 green state, sys-net green >state. WiFi connection good, and can reboot! Lol > >But with that said nothing else auto loads. I have to start fedora-26 and >it will. > >When

[qubes-users] Re: Failed to synchronize cache for repo 'qubes-dom0-cached', disabling.

2018-11-09 Thread Otto Kratik
On Friday, November 9, 2018 at 3:42:40 PM UTC-5, alrojs wrote: > On Friday, October 5, 2018 at 11:48:01 AM UTC-7, Otto Kratik wrote: > > Qubes 3.2 > > > > Ever since a routine qubes-dom0-update was interrupted in the middle of the > > upgrade process, I can no longer run any updates on dom0.

[qubes-users] Re: Failed to synchronize cache for repo 'qubes-dom0-cached', disabling.

2018-11-09 Thread alrojs
On Friday, November 9, 2018 at 2:25:26 PM UTC-8, Otto Kratik wrote: > On Friday, November 9, 2018 at 3:42:40 PM UTC-5, alrojs wrote: > > On Friday, October 5, 2018 at 11:48:01 AM UTC-7, Otto Kratik wrote: > > > Qubes 3.2 > > > > > > Ever since a routine qubes-dom0-update was interrupted in the

[qubes-users] Qubes OS 4.0, full screen and HVM domain

2018-11-09 Thread gdrub51
Hi, I'm trying to enable full screen mode two standalone VM(s). The following modus operandi does not work : https://www.qubes-os.org/doc/full-screen-mode/ No error displayed and no change right-clicking on a window’s title bar and selecting "Fullscreen". How can I fix it ? Any help and

Re: [qubes-users] Where is Chrome once installed?

2018-11-09 Thread pieter lems
Did you install chrome in a template VM? If yes select the AppVM (in which you want to use chrome) in the qube-manager and edit the settings so that the AppVm uses chrome. Hope this helps. Otherwise check out the tasks at the bottom of the page at this link :

Re: [qubes-users] Re: Qubes 3.2: No Internet Connection, neither with Wi-Fi, neither with Ethernet. HELP PLEASE!

2018-11-09 Thread LMiller M
Ok back with the laptop. During boot up, dom0 green state, sys-net green state. WiFi connection good, and can reboot! Lol But with that said nothing else auto loads. I have to start fedora-26 and it will. When trying to start sys-firewall I get error ( PCI device 02:00.0 is in use by driver

Re: [qubes-users] Qubes menu failing. Come on guys

2018-11-09 Thread unman
On Thu, Nov 08, 2018 at 07:27:02PM -0800, cooloutac wrote: > On Thursday, November 8, 2018 at 11:55:45 AM UTC-5, pieter lems wrote: > > I don't mean this in a bad way but isn't 4.0.1 a testing release? > > if you are using qubes for important things you should stick with 4.0 as > > of now. (it's

Re: [qubes-users] Where is Chrome once installed?

2018-11-09 Thread unman
On Thu, Nov 08, 2018 at 08:35:59PM -0800, William Fisher wrote: > I tried that command in Qubes 4. I created a VM for chrome and started it > using the Chrome App listed on the VM and nothing. No Chrome, no errors > no nothing! > You have trimmed the previous material so it's completely

Re: [qubes-users] Where is Chrome once installed?

2018-11-09 Thread William Fisher
I tried 3 different methods last night, finally one worked and it showed up for me this morning after restart. Thanks On Fri, Nov 9, 2018 at 8:01 AM unman wrote: > On Thu, Nov 08, 2018 at 08:35:59PM -0800, William Fisher wrote: > > I tried that command in Qubes 4. I created a VM for chrome and

Re: [qubes-users] Where is Chrome once installed?

2018-11-09 Thread pieter lems
Which method was it. It can be handy if other users can also profit if they run into the same problem. Glad you fixed it! On Fri, Nov 9, 2018, 3:06 PM William Fisher wrote: > I tried 3 different methods last night, finally one worked and it showed > up for me this morning after restart. > >

Re: [qubes-users] Qubes OS 4.0, full screen and HVM domain

2018-11-09 Thread unman
On Fri, Nov 09, 2018 at 01:11:53AM -0800, gdru...@gmail.com wrote: > Hi, > > I'm trying to enable full screen mode two standalone VM(s). > > The following modus operandi does not work : > https://www.qubes-os.org/doc/full-screen-mode/ > > No error displayed and no change right-clicking on a

Re: [qubes-users] Qubes menu failing. Come on guys

2018-11-09 Thread Steve Coleman
On 11/8/18 7:45 AM, unman wrote: On Wed, Nov 07, 2018 at 08:14:23PM -0800, Ryan Tate wrote: The latest is everything above and below the VMs is gone from the Qubes menu. The bottom of the menu where I'd go to shut down just says "No applications found." The top where I would go to find

Re: [qubes-users] Using an OnlyKey

2018-11-09 Thread pkraskov
> So the way mine works is actually consistent with using it on non-Qubes > systems. I insert the onlykey, and it blinks a little, and then no lights > display. I can then enter my PIN and the green light will go on. At that > point the onlykey will output info from any of the buttons, but TOTP

Re: [qubes-users] Re: The state of the HiDPI display support in Qubes

2018-11-09 Thread Achim Patzner
Am Donnerstag, den 01.11.2018, 11:20 -0700 schrieb ka...@transmuted.io: > I feel this situation would get better once Xfce finishes their GTK3 > porting. They are at 80% right now and GTK3 supports HiDPI natively > and then Qubes will need help porting their Window decoration system > to the new