Re: [qubes-users] Error Creating Ubuntu VM in Qubes 3.2

2017-10-12 Thread Ron Hunter-Duvar
On October 12, 2017 4:25:29 PM MDT, Person wrote: >l tried the former commands again, with “ls -lh” and “pwd”, but the >terminal remained unresponsive, even if it was formerly responsive. > >So I tried changing the command around a little. The Qubes site >mentions to enter

Re: [qubes-users] Error Creating Ubuntu VM in Qubes 3.2

2017-10-12 Thread Person
l tried the former commands again, with “ls -lh” and “pwd”, but the terminal remained unresponsive, even if it was formerly responsive. So I tried changing the command around a little. The Qubes site mentions to enter this command: “qvm-run --pass-io 'cat /path/to/file_in_src_domain' >

Re: [qubes-users] Error Creating Ubuntu VM in Qubes 3.2

2017-10-10 Thread Unman
On Mon, Oct 09, 2017 at 08:20:44PM -0700, Person wrote: > I have copied the file to dom0 several times without error messages, so it is > unlikely that the transferral was unsuccessful. > Here are some basic Linux commands that you should use in a terminal in dom0: pwd - this will show you

Re: [qubes-users] Error Creating Ubuntu VM in Qubes 3.2

2017-10-06 Thread Person
Once again, dom0 did not reply. I took this as a sign that the iso was successfully copied, but the Standalone VM did not register something to boot from and I could not find it in the dom0 filesystem again. This puzzles me, because I am sure that the file was originally at the exact location I

Re: [qubes-users] Error Creating Ubuntu VM in Qubes 3.2

2017-10-03 Thread Ron Hunter-Duvar
On 10/03/2017 09:37 PM, Person wrote: Because the terminal didn’t respond with an error message, I am relatively sure that the ISO was successfully copied to dom0. Copying it to dom0 wasn’t a problem, really, but finding it in dom0 was. And the “find” commands don’t seem to work for finding

Re: [qubes-users] Error Creating Ubuntu VM in Qubes 3.2

2017-10-03 Thread Person
Because the terminal didn’t respond with an error message, I am relatively sure that the ISO was successfully copied to dom0. Copying it to dom0 wasn’t a problem, really, but finding it in dom0 was. And the “find” commands don’t seem to work for finding in dom0. -- You received this message

Re: [qubes-users] Error Creating Ubuntu VM in Qubes 3.2

2017-10-02 Thread Person
Apparently the brackets were one of my mistakes. My bad (and thank you for pointing that out). I ran the copy-to-dom0 and attach-to-VM commands again, and dom0 didn’t respond. So I opened the Standalone VM and it didn’t register anything to boot from, even though I’m sure that I copied the ISO

Re: [qubes-users] Error Creating Ubuntu VM in Qubes 3.2

2017-10-02 Thread Unman
On Sun, Oct 01, 2017 at 09:41:03PM -0600, Ron Hunter-Duvar wrote: > On 10/01/2017 06:59 PM, Person wrote: > > The file was in Home/User/Downloads, and I did make sure to include the > > command. Also, the Ubuntu file did end in “.iso”. > > > > I did run qvm-start in dom0. I believe I typed

Re: [qubes-users] Error Creating Ubuntu VM in Qubes 3.2

2017-10-01 Thread Ron Hunter-Duvar
On 10/01/2017 06:59 PM, Person wrote: The file was in Home/User/Downloads, and I did make sure to include the command. Also, the Ubuntu file did end in “.iso”. I did run qvm-start in dom0. I believe I typed “qvm-start --cdrom=sys-net:/home/user/Downloads/”, or I did the same thing but

Re: [qubes-users] Error Creating Ubuntu VM in Qubes 3.2

2017-10-01 Thread Person
The file was in Home/User/Downloads, and I did make sure to include the command. Also, the Ubuntu file did end in “.iso”. I did run qvm-start in dom0. I believe I typed “qvm-start --cdrom=sys-net:/home/user/Downloads/”, or I did the same thing but replaced “Ubuntu” with “hvm”. (“Ubuntu” is

Re: [qubes-users] Error Creating Ubuntu VM in Qubes 3.2

2017-10-01 Thread Unman
On Sat, Sep 30, 2017 at 08:31:52PM -0700, Person wrote: > When I said “I can’t find Ubuntu in dom0”, I meant that I could find the file > in sys-net, but she. I copied it to dom0, I could not find the file in dom0, > even though the transferral received no error messages. I apologize for any >

Re: [qubes-users] Error Creating Ubuntu VM in Qubes 3.2

2017-09-30 Thread Person
When I said “I can’t find Ubuntu in dom0”, I meant that I could find the file in sys-net, but she. I copied it to dom0, I could not find the file in dom0, even though the transferral received no error messages. I apologize for any misunderstandings. I added the XTerm to sys-net, and I used the

Re: [qubes-users] Error Creating Ubuntu VM in Qubes 3.2

2017-09-30 Thread Unman
On Fri, Sep 29, 2017 at 07:46:19PM -0700, Person wrote: > I tried copying the Ubuntu ISO to dom0 instead of the standalone VM directly, > because the standalone VM only finds things to boot from in dom0. > > I have not received any messages from Qubes that this transfer does not work, > but

Re: [qubes-users] Error Creating Ubuntu VM in Qubes 3.2

2017-09-30 Thread Unman
On Sat, Sep 23, 2017 at 07:24:25PM -0700, Person wrote: > I believe I downloaded to [sys-net] Downloads. I can find the file easily if > I just go to sys-net and click "Files". > > However, I can't find the terminal you are speaking of in sys-net > specifically. I tried it on dom0 instead, but

Re: [qubes-users] Error Creating Ubuntu VM in Qubes 3.2

2017-09-29 Thread Person
I tried copying the Ubuntu ISO to dom0 instead of the standalone VM directly, because the standalone VM only finds things to boot from in dom0. I have not received any messages from Qubes that this transfer does not work, but when I look in dom0, the Ubuntu file is gone. -- You received this

Re: [qubes-users] Error Creating Ubuntu VM in Qubes 3.2

2017-09-27 Thread Person
On Sunday, September 24, 2017 at 10:24:25 AM UTC+8, Person wrote: > I believe I downloaded to [sys-net] Downloads. I can find the file easily if > I just go to sys-net and click "Files". > > However, I can't find the terminal you are speaking of in sys-net > specifically. I tried it on dom0

Re: [qubes-users] Error Creating Ubuntu VM in Qubes 3.2

2017-09-23 Thread Person
I believe I downloaded to [sys-net] Downloads. I can find the file easily if I just go to sys-net and click "Files". However, I can't find the terminal you are speaking of in sys-net specifically. I tried it on dom0 instead, but it doesn't work. -- You received this message because you are

Re: [qubes-users] Error Creating Ubuntu VM in Qubes 3.2

2017-09-14 Thread Unman
On Wed, Sep 13, 2017 at 05:40:48PM -0700, Person wrote: > I tried again. The website qubes-os.org had instructions to enter this code: > --cdrom=[appvm]:[/path/to/iso/within/appvm] in dom0. How exactly do I find > the path to the ISO? > You said that you downloaded the iso on sys-net - where