Re: [SlimDevices: SqueezeCenter] Silence from a streaming radio station

2019-10-19 Thread bpa
Low bit rate is because it is a low sample rate only 22.05kHz - some device cannot play low sample rate. You may need resampling and if using squeezelite on say ALSA - choose a different device. bpa's Profile:

Re: [SlimDevices: SqueezeCenter] podcasts just stop at random

2019-10-19 Thread bpa
bigcookie wrote: > If i cone across a solution, I will share it. I could run a script > daily, downloading the latest episode (same file/ overwrite), > potentially initiate a db rescan and then simple playback... > Will think about it :-). I don't there is an easy solution. Within LMS there

Re: [SlimDevices: SqueezeCenter] podcasts just stop at random

2019-10-18 Thread bpa
cast have particular format difficulties and LMS just does enough to stream them. > @bpa: Is there any setting on mplayer side or similar you know of, that > I can change the caching so bigger chunks might be downloaded? I will > also contact the stream provider - potentially there is a way...

Re: [SlimDevices: SqueezeCenter] podcasts just stop at random

2019-10-17 Thread bpa
bigcookie wrote: > > > Technically we know the cause of the problem - basically the podcast > server doesn't like keeping an stream open that doesn't "move" - the > server has been setup and tuned to download the podcast as a file > (i.e. quick download) and not stream (i.e. download takes

Re: [SlimDevices: SqueezeCenter] podcasts just stop at random

2019-10-17 Thread bpa
mplayer only fetches data as it is required for playing - no prefetching whole files. The podcast reliably breaks down after 1 minute when I use mplayer on a Ubuntu system with no cache. The podcast plays OK using mplayer with a 32kb cache. Haven't tested very often but cache level only

Re: [SlimDevices: SqueezeCenter] podcasts just stop at random

2019-10-17 Thread bpa
You are playing a https URL . IS there any difference with a http URL ? I'm not sure how much of the 7.9.2 https stuff has been back ported into 7.7.7 bpa's Profile: http://forums.slimdevices.com/member.php?userid=1806

Re: [SlimDevices: SqueezeCenter] Scanner speed on Win10

2019-10-17 Thread bpa
Any difference between the WeBUI Settings/ Advanced/Performance on Mac and Win10 ? Any security software scanning data accesses ? bpa's Profile: http://forums.slimdevices.com/member.php?userid=1806 View this thread:

Re: [SlimDevices: SqueezeCenter] podcasts just stop at random

2019-10-17 Thread bpa
slartibartfast wrote: > If you remember I tried that with the Flaming Lips podcasts and playback > still stopped but after 7 minutes instead of 5 IIRC Not all podcast servers are the same (which is why there is a problem in the first place) and it does not require much effort to try.

Re: [SlimDevices: SqueezeCenter] podcasts just stop at random

2019-10-17 Thread bpa
For the sake of trying something - enable "proxied streaming" for the player (WebUI Settings/Player/Audio / Streaming method) . It usually results in more data being cached at OS level of the LMS rather than just caching the player which might be enough to appease the streaming server.

Re: [SlimDevices: SqueezeCenter] RealMedia Streaming Playback?

2019-10-15 Thread bpa
NFLnut wrote: > Thank you, bpa! That all looks to be above my ability to put together, > but I really appreciate the help. I know it's an old site and only with > the determination of a couple of determined fans it came back after the > death of the founder. I don't think

Re: [SlimDevices: SqueezeCenter] RealMedia Streaming Playback?

2019-10-15 Thread bpa
1. If you wished to be offered a menu with all the urls from a page as playable items - then you'll need a plugin to screenscrape. 2. Once the ".ram" URL of a stream is obtain, login mechanism is needed to play the stream - given the age and style of the site (HTML looks handwritten) - it is

Re: [SlimDevices: SqueezeCenter] RealMedia Streaming Playback?

2019-10-14 Thread bpa
Do you want to play RealMedia files stored on local disk or RealMedia streams (e.g.rtsp:// and rm format) from remote site ? mplayer and ffmpeg used to be able to play RealMedia - not sure if codecs are still built /supported ? Any example URL to download file or do test stream ?

Re: [SlimDevices: SqueezeCenter] LMS on MacOS 10.15 "Catalina"?

2019-10-09 Thread bpa
sgmlaw wrote: > Confirmed that MPlayer -- and the PlayWMA plugin -- no longer work under > Catalina. > > MPlayer OSX Extended does work in Catalina. But LMS does not recognize > this version, and the PlayWMA plugin does not operate. > > A fix to recognize 64-bit versions of MPlayer in future

Re: [SlimDevices: SqueezeCenter] BBC feeds on TuneIn

2019-10-06 Thread bpa
Man in a van wrote: > Can confirm this (i have just reset my Radio). > > Only 128 mp3 streams and 5live is not available (might be because it's > currently broadcasting live rugerby from Japan) They are streams suitable for non-UK listeners and have no station logo or metadata.

Re: [SlimDevices: SqueezeCenter] BBC feeds on TuneIn

2019-10-06 Thread bpa
I think UK myssqueezebox.com users can still use the Logitech BBC Radio App from the App gallery. bpa's Profile: http://forums.slimdevices.com/member.php?userid=1806 View this thread:

Re: [SlimDevices: SqueezeCenter] LMS crashing frequently

2019-09-17 Thread bpa
slartibartfast wrote: > To run this monitor I suppose I need to add the command line option > when LMS is started. Is there an easy way to do that? It varies according to how LMS is started. I'd expect Max2play to provide a Web page in an "Advanced" section to enable you to specify command

Re: [SlimDevices: SqueezeCenter] LMS crashing frequently

2019-09-17 Thread bpa
slartibartfast wrote: > It is only LMS that hangs. The AnyEvent scheduler is just within LMS - it shares out the time between tasks looking after webpages, playing audio and other network access. So plugins have to play nice or it will just lockup LMS. Other application in the Max2play will be

Re: [SlimDevices: SqueezeCenter] LMS crashing frequently

2019-09-17 Thread bpa
slartibartfast wrote: > Just tried updating and apparently I am up to date on the Pi. I would interpret this as your IO:Socket:SSL is up to date with your OS version/libSSL but then I guess it means lots of other users are OK with 2.044. However, as your system seems to lock up and it doesn't

Re: [SlimDevices: SqueezeCenter] LMS crashing frequently

2019-09-17 Thread bpa
slartibartfast wrote: > I do occasional apt-get upgrades. Doesn't IO:Socket:SSL get updated? I had to do an explicit apt get to get it updated. It has dependencies which may be holding it back. edit: My update was not on a Pi but an Ubuntu.

Re: [SlimDevices: SqueezeCenter] LMS crashing frequently

2019-09-17 Thread bpa
slartibartfast wrote: > IO:Socket:SSL 2.044 on a Pi3B. It normally happens while listening to > Virgin Radio but probably only coincidence. I cannot remember it ever > happening while playing local music. 2.044 is 2.5 years old. If you accessing any site which uses TLS 1.3 - it may hang - not

Re: [SlimDevices: SqueezeCenter] LMS crashing frequently

2019-09-17 Thread bpa
Just in case it is old https problem as https can results in very long hangups/delays. What version is your IO::Socket::SSL library ? bpa's Profile: http://forums.slimdevices.com/member.php?userid=1806 View this thread:

Re: [SlimDevices: SqueezeCenter] Question / Problem regarding Picture of Radio Station / Podcast

2019-09-13 Thread bpa
Paul Webster wrote: > Probably because it takes a second or so for the image to arrived as it > is embedded inside the MP3 data. There is similar effect with BBC podcasts in BBCiPlayer where the duration in the program listing is different to that of the actual podcast - initially the timebar

Re: [SlimDevices: SqueezeCenter] Question / Problem regarding Picture of Radio Station / Podcast

2019-09-11 Thread bpa
mherger wrote: > It's still in my list of issues to look into... but it's been a busy > week so far. I think this true for all - early Sept everyone back at their desks. bpa's Profile:

Re: [SlimDevices: SqueezeCenter] Question / Problem regarding Picture of Radio Station / Podcast

2019-09-11 Thread bpa
slimhase wrote: > Unfortunately, no response so far... > Its a pity, as it could be that its only needs a minor correction, as > the correct image does briefly show, but then flips back to / is > overwritten by the generic one. > (But then again, I can not really judge the complexity of the

Re: [SlimDevices: SqueezeCenter] Question / Problem regarding Picture of Radio Station / Podcast

2019-09-09 Thread bpa
slimhase wrote: > Thanks, Man in a van - a picture says more than 1000 words... > > That shows the problem - left pane 'unique' picture of that podcast - > but std. picture of the podcast series in the now playing screen on the > right side The problem is real and the 24Jan2019 fix from mw9 to

Re: [SlimDevices: SqueezeCenter] Question / Problem regarding Picture of Radio Station / Podcast

2019-09-09 Thread bpa
Looking at podcast source and LMS code. LMS will include itunes:image episode image if there is a xmlns:itunes in podcast feed. The podcast doesn't have xmlns:itunes - so I wonder whether the podcast format has been changed and so broke this functionality.

Re: [SlimDevices: SqueezeCenter] Question / Problem regarding Picture of Radio Station / Podcast

2019-09-09 Thread bpa
It looks like this commit didn't work properly or has been "undone"/redendered ineffectual by a later change. https://github.com/Logitech/slimserver/commit/e682f9ffe3a469f64ffdccc3ba8165687e2f6e1f#diff-8fe611e95be924c8d64dff4c8791a511

Re: [SlimDevices: SqueezeCenter] Ports 3483 and 9000 Failed?

2019-08-31 Thread bpa
Only LMS uses 3483. basic question - why has OP set up a proxy server for LMS ? Check Settting/Advanced/Network to confirm that web proxy has been set up bpa's Profile:

Re: [SlimDevices: SqueezeCenter] Perl compilation error: $ipn

2019-08-27 Thread bpa
chill wrote: > 10 reboots on the trot with no errors. > > I reloaded the two BBC plugins, and have rebooted 5 times without > error. > > Not conclusive of course, because the error was only 'occasional', but I > think 10 reboots would have caught at least one instance. There could be a

Re: [SlimDevices: SqueezeCenter] Perl compilation error: $ipn

2019-08-27 Thread bpa
I think Michael is right - this error does not happen to other user' so something is triggering it on your system BBCiPlayer & Extras use AnyEvent network stuff directly - so I would definitely disable those. WaveInput doesn't do anything "special" and hasn't changed in years. AFAICT the

Re: [SlimDevices: SqueezeCenter] Perl compilation error: $ipn

2019-08-26 Thread bpa
mherger wrote: > > This stackoverflow question seems identical to the situation and > answer > > is clear. So perhaps AnyEvent Socket.pm which doesn't have "use > strict" > > got included somehow into a module which is using "use strict" . > > > > >

Re: [SlimDevices: SqueezeCenter] Perl compilation error: $ipn

2019-08-26 Thread bpa
This is now an itch that has to be scratched. This stackoverflow question seems identical to the situation and answer is clear. So perhaps AnyEvent Socket.pm which doesn't have "use strict" got included somehow into a module which is using "use strict" .

Re: [SlimDevices: SqueezeCenter] Perl compilation error: $ipn

2019-08-25 Thread bpa
chill wrote: > Forgive me, I don't know the first thing about Perl, but given that a > 'compiler' error is apparently being triggered at 'run time', I'm > guessing that it's compiled on demand ('interpreted'?). In that case, > would that suggest that this $ipn error is going to be triggered

Re: [SlimDevices: SqueezeCenter] Perl compilation error: $ipn

2019-08-25 Thread bpa
Just to follow up Code: sub inet_aton { my ($name, $cb) = @_; if (my $ipn = _ipv4) { $cb->($ipn); } elsif (my $ipn = _ipv6) { $cb->($ipn); } elsif ($name eq "localhost") { # rfc2606 et al. $cb->(v127.0.0.1, v0.0.0.0.0.0.0.0.0.0.0.0.0.0.0.1); } else

Re: [SlimDevices: SqueezeCenter] Perl compilation error: $ipn

2019-08-25 Thread bpa
Could this be another bug introduced by 5.28 https://github.com/Logitech/slimserver/tree/public/7.9/lib/AnyEvent What changed between last successful botot andf the failed boot ? Update LMS ? Update PCP ? bpa's Profile:

Re: [SlimDevices: SqueezeCenter] Local 'ogg flac' stream no longer plays after update to latest 7.9.2 nightly.

2019-08-24 Thread bpa
pinkdot has done LMS build for synology systems - he may be able to provide an Ogg enabled version of flac. https://forums.slimdevices.com/showthread.php?103636-Test-Repo-for-LMS-7-9-0-on-Synology-DSM-5-* bpa's Profile:

Re: [SlimDevices: SqueezeCenter] Local 'ogg flac' stream no longer plays after update to latest 7.9.2 nightly.

2019-08-24 Thread bpa
vinnielo wrote: > No sign of it! > Is it a simple process to "enable" it? Can't enable - it is an option at build time to include code and link with a libOGG library. > Do you have a copy of the build with ogg I can just import? I don't have builds on hand. A build for your system - has to

Re: [SlimDevices: SqueezeCenter] Local 'ogg flac' stream no longer plays after update to latest 7.9.2 nightly.

2019-08-24 Thread bpa
vinnielo wrote: > Sorry, my 7.9.0 is on a Joggler, so probably a different distro > altogether. > Tried copying it over, anyway and got an Exec format error. > > Tried to get a 1.3.2 from > http://rpmfind.net/linux/rpm2html/search.php?query=flac+1.3.2=Search+...==, > but when I try to run, I

Re: [SlimDevices: SqueezeCenter] Playing cue files with LMS

2019-08-24 Thread bpa
JohnB wrote: > bpa, I think the "--" is so that flac will treat media files with file > names beginning with "-" properly, even though file names starting with > "-" are pretty unusual. > > (A few days ago I was puzzled about it myself, so che

Re: [SlimDevices: SqueezeCenter] Local 'ogg flac' stream no longer plays after update to latest 7.9.2 nightly.

2019-08-24 Thread bpa
vinnielo wrote: > Is it possible to perform a manual upgrade of the decoder? Yes the executables in the Bin directory can be changed (e.g. copy from an old verison fo LMS) but make sure ownership & permissions are exactly the same. Also don't delete "original" just rename so that you can

Re: [SlimDevices: SqueezeCenter] Playing cue files with LMS

2019-08-24 Thread bpa
While testing out the fix I noticed in the convert.conf file that the flac line had an spare "--" between $END$ and $FILE" in the command line. Transcoding seems to work OK if it is deleted - is it valid/required or an error (e.g. an option badly deleted). The floating "--" seems to be in

Re: [SlimDevices: SqueezeCenter] Local 'ogg flac' stream no longer plays after update to latest 7.9.2 nightly.

2019-08-23 Thread bpa
vinnielo wrote: > I've just connected my Squeezebox Classic and Squeezebox Duet to my > Synology NAS' LMS and they can't play the FLAC streams either! > Seems it's only the Windows SqueezePlay that will play the streams > successfully via the NAS. Flac runs OK but could the flac version be too

Re: [SlimDevices: SqueezeCenter] Local 'ogg flac' stream no longer plays after update to latest 7.9.2 nightly.

2019-08-23 Thread bpa
vinnielo wrote: > Sorry for my ignorance. Is there a command I need to run? It just looks > like a directory path there. The executable is "flac" at the end of the its full directory path so that there can be no mistake that you test the same version as used by LMS.

Re: [SlimDevices: SqueezeCenter] Local 'ogg flac' stream no longer plays after update to latest 7.9.2 nightly.

2019-08-23 Thread bpa
vinnielo wrote: > What do you suggest I try next? This may not be possible if you can't get at LMS files. You need to check whether the support executable flac actually runs on your system >From a shell prompt (e.g. telnet / ssh into NAS) can you run Code:

Re: [SlimDevices: SqueezeCenter] Playing cue files with LMS

2019-08-23 Thread bpa
paul- wrote: > Testing my memory, but there was a reason we picked that specific commit > listed in the source included in the slimserver-vendor git. I’m pretty > sure there were issues with later commits, which might be fixed or > further broken by now. > > To avoid any potential regressions

Re: [SlimDevices: SqueezeCenter] Playing cue files with LMS

2019-08-22 Thread bpa
mrw wrote: > Goodness me ! Did I get it right ? > > *Edit:* I should have asked: Did google give me the right answers ? A hat trick in fact. Tested patch 3 on Windows - it fails on any number with commas which is expected. I'm not sure why but the patch didn't apply itself properly so I think

Re: [SlimDevices: SqueezeCenter] Playing cue files with LMS

2019-08-22 Thread bpa
mrw wrote: > The first three tests should succeed and the fourth should fail, because > en_GB doesn't understand ',' as a decimal separator. I've built a Windows version of 2nd patch and test gave same result as above when the equivalent 4 combinations of "Decimal symbol" and "Digital Grouping

Re: [SlimDevices: SqueezeCenter] Playing cue files with LMS

2019-08-22 Thread bpa
I've built my own version of the mrw's first patch but with a printf statement as a way to test whether changes in Windows Regional settings have immediate effect within the same command prompt window. As expected the Control Panel / Region and language / Additional Setting/Numbers - "Decimal

Re: [SlimDevices: SqueezeCenter] Playing cue files with LMS

2019-08-22 Thread bpa
Ralphy, Can you build a diagnostic version of flac.exe to verify what localisation settings are being "seen" by the executbale. Just add the line in red to utils.c near mrw's change. Code: ret += strtod(s, ); flac__utils_printf(stderr,

Re: [SlimDevices: SqueezeCenter] Playing cue files with LMS

2019-08-22 Thread bpa
mrw wrote: > If this is effective on Windows, and also on the various Unices, then > maybe that could become the LMS fix. LANG is not defined by default on Windows. LANG= syntax is not allowed - have to use a separate command line using SET.

Re: [SlimDevices: SqueezeCenter] Playing cue files with LMS

2019-08-22 Thread bpa
ralphy wrote: > I should be able to quickly build a flac.exe with any patches you'd like > to try using my vs2008 environment. The trouble with my different patch using strtod_l is that Win32 doesn't follow the C standard lib and so to create a patch that compiles OK I had to get Vs2019

Re: [SlimDevices: SqueezeCenter] Playing cue files with LMS

2019-08-22 Thread bpa
slartibartfast wrote: > But the scanner log that was posted didn't show any details of which > folder if any was scanned and it completed in zero seconds. I think if we can understand what is happening during and after scanning and fix it - then most of the problem will be resolved.

Re: [SlimDevices: SqueezeCenter] Playing cue files with LMS

2019-08-22 Thread bpa
kidstypike wrote: > carlmart is probably suffering the consequences of a sloppy file > system. > > But who are we to tell him where to stick them? While file location is unconventional - I don't think it is the root cause as logs have shown - files have been found and scanned - yet no database

Re: [SlimDevices: SqueezeCenter] Playing cue files with LMS

2019-08-22 Thread bpa
kidstypike wrote: > Huh, you've lost me with that one. I have 5 siblings, and I'm their > first turn-to for help! :( Sounds like you've got them better trained. Often mine have "lost" an important file - "must be a virus". When I look where their personal files are stored - they are everywhere

Re: [SlimDevices: SqueezeCenter] Playing cue files with LMS

2019-08-22 Thread bpa
kidstypike wrote: > Totally agree. If you look at the carlmarts picture 'here' > (https://forums.slimdevices.com/showthread.php?110871-Playing-cue-files-with-LMS=948516=1#post948516), > on the left it shows the C drive expanded, surely this isn't normal > windows practise to have all that junk

Re: [SlimDevices: SqueezeCenter] Playing cue files with LMS

2019-08-22 Thread bpa
slartibartfast wrote: > When I installed LMS on Windows the default music directory was in my > user directory not the root directory and the playlist folder was inside > the music folder. There is something not right about any of this. You're right and I think there are some pieces of

Re: [SlimDevices: SqueezeCenter] Playing cue files with LMS

2019-08-22 Thread bpa
slartibartfast wrote: > I am still not convinced he is scanning the correct folder but to be > honest this thread has me doubting my sanity. There are so many contradictions. I cannot understand how no albums in Info page, yet LMS has managed to play a specific track which appeared in Albums

Re: [SlimDevices: SqueezeCenter] Playing cue files with LMS

2019-08-22 Thread bpa
slartibartfast wrote: > I thought he couldn't play WAV as WAV either. That does seem to be the case but early on carlmart seemed to be unsure of their way around LMS and so I wonder whether the info is reliable - (e.g. was "Apply" button was clicked after changing FileTypes) - especially as

Re: [SlimDevices: SqueezeCenter] Playing cue files with LMS

2019-08-22 Thread bpa
Paul Webster wrote: > If carlmart is playing the big wav file as a single track (ie the cue > file not appearing to have been processed to split it into individual > tracks) then it will not be possible to jump between the contained audio > tracks. kidstypike wrote: > Yes, good thought, you

Re: [SlimDevices: SqueezeCenter] Local 'ogg flac' stream no longer plays after update to latest 7.9.2 nightly.

2019-08-21 Thread bpa
The "problem:Can't open file for " is because something in this command line failed so no output was generated Code: [19-08-21 23:33:57.8210] Slim::Player::Song::open (559) Tokenized command: "/volume1/@appstore/SqueezeCenter/Bin/flac" --ogg -dcs -- - |

Re: [SlimDevices: SqueezeCenter] Playing cue files with LMS

2019-08-21 Thread bpa
JohnB wrote: > > *b) to create a "custom-convert.conf" text file* in the "C:\Program > Files (x86)\Squeezebox\server" folder - containing the following: > > > Code: > > wav flc * * > # FT:{START=-ss %s}U:{END=-t %u}D:{RESAMPLE=--resample %D} > [ffmpeg]

Re: [SlimDevices: SqueezeCenter] Playing cue files with LMS

2019-08-21 Thread bpa
mrw wrote: > Well, I've been having a further look at this. > > I think I do prefer your -strtod_l + C locale - approach, in principle, > together with my own predilection of a fallback to the system's locale > in case of failure. > > The coding is much sweeter and shorter, at least on macOS,

Re: [SlimDevices: SqueezeCenter] Playing cue files with LMS

2019-08-21 Thread bpa
carlmart wrote: > OK, sorry, I hadn't understood that db files were data base files. > > But I still don't get this rescan sequence to clear library and restart > everything, and how it relates to scanner log, what it means. > > If I do that I clear all the album list in LMS, and I have to

Re: [SlimDevices: SqueezeCenter] Local 'ogg flac' stream no longer plays after update to latest 7.9.2 nightly.

2019-08-21 Thread bpa
vinnielo wrote: > Nothing looks disabled except mp3 transcoding. > It seems my Synology NAS doesn't have LAME, so it can't stream to mp3. > I don't know if the Squeezeplay app on my Joggler can only (try to) use > a transcoded version of the FLAC stream. > > Squeezeplay on my Windows PC plays

Re: [SlimDevices: SqueezeCenter] "Cannot allocate memory" error

2019-08-21 Thread bpa
SpiderJon wrote: > and it stays at c.42% whether or not it's playing anything. Is that > expected behaviour? > > Fwiw, even if I initiate a media library rescan it stays at c.42% memory > usage (although the CPU usage obviously increases hugely). I'm not sure of the details but I think LMS

Re: [SlimDevices: SqueezeCenter] "Cannot allocate memory" error

2019-08-21 Thread bpa
THis is my pi3b+ with basic Raspbian. Nothing runs on it except LMS mnainly for internet services such as BBCiPlayer. Code: top - 18:34:48 up 63 days, 18:13, 2 users, load average: 0.01, 0.02, 0.00 Tasks: 97 total, 1 running, 54 sleeping, 0 stopped, 0

Re: [SlimDevices: SqueezeCenter] "Cannot allocate memory" error

2019-08-21 Thread bpa
SpiderJon wrote: > I use two types of player: Duet receiver and SqueezePlay. They both > result in the same error. > > > And no SomaFM streams don't play either: same error in log: > > 19-08-21 17:18:21.2154] Slim::Networking::Async::DNS::resolve (44) Using > cached DNS response

Re: [SlimDevices: SqueezeCenter] Playing cue files with LMS

2019-08-21 Thread bpa
mrw wrote: > Adding -pt_BR.UTF-8 UTF-8- to the bottom of -/etc/locale.gen-, and then > running -locale-gen- is all I needed to do on my debian box. Not > something I do often... I avoid loading up different locales. I was using Ubuntu System Settings and it looked to be doing something similar

Re: [SlimDevices: SqueezeCenter] "Cannot allocate memory" error

2019-08-21 Thread bpa
For completeness the "open2" is usually used by LMS when starting a transcoding usually because player doesn't support AAC. What is the player ? Can it play other AAC stream which needs transcoding such as http://somafm.com/illstreet64.pls

Re: [SlimDevices: SqueezeCenter] Players losing connection to LMS?

2019-08-21 Thread bpa
slartibartfast wrote: > I assume mine is DHCP. I have reserved an IP address for the server on > the router though if that makes a difference. If that means the IP address of the sever never changes - then that should eliminate DHCP as a possible reason. Players changing IP address can

Re: [SlimDevices: SqueezeCenter] Players losing connection to LMS?

2019-08-21 Thread bpa
mrw wrote: > No ! > > There may be something on the Radio, but I've never looked. On the very > few occasions this has happened to me I've done much as you have, or > restarted the radio. I've put it down to quirkiness around DHCP lease > renewal. But it happens so rarely that I have not been

Re: [SlimDevices: SqueezeCenter] Playing cue files with LMS

2019-08-21 Thread bpa
carlmart wrote: > But I'm also getting to new problems, like losing my albums, that nobody > is mentioning. I am helping you in between doing other things. > I showed what got my albums back, but nobody said nothing about. > > Also adding \playlists was not possible, and no comments about

Re: [SlimDevices: SqueezeCenter] Playing cue files with LMS

2019-08-21 Thread bpa
mrw wrote: > I've drafted up a patch to flac, and have attached it for any one > interested. I'm no programmer, so any comments welcome before I take it > further. > > It appears to be working successfully on my local arm box, but does need > to be subjected to more rigorous testing, and cross

Re: [SlimDevices: SqueezeCenter] Playing cue files with LMS

2019-08-21 Thread bpa
slartibartfast wrote: > I think he clicked the rescan button next to the where the folders are > defined. > > Sent from my SM-G900F using Tapatalk Looks like did not follow my earlier instructions# exactly but doing very well if English is not 1st language. > > 4. Select "*Clear library &

Re: [SlimDevices: SqueezeCenter] Playing cue files with LMS

2019-08-21 Thread bpa
carlmart wrote: > I've lost the My Music folder on LMS. I don't know why or how can I get > it back. > > Edit: Sorry, I meant I lost the Music folder, where I did have access to > wav and cue files IT is there called "Escolher per Directoria" (assuming icons are the same as English)

Re: [SlimDevices: SqueezeCenter] Playing cue files with LMS

2019-08-21 Thread bpa
carlmart wrote: > This is my scan result right now, with all albums visible and working. > > What can you say about it? LMS took 1 secs to scan 5496 tracks ? Are you sure you choose "clear database & rescan everything" option ?

Re: [SlimDevices: SqueezeCenter] Playing cue files with LMS

2019-08-21 Thread bpa
If you are using Microsoft Edge browser - stop using it - it is buggy. Use Firefox, Chrome, Chromium etc. bpa's Profile: http://forums.slimdevices.com/member.php?userid=1806 View this thread:

Re: [SlimDevices: SqueezeCenter] Playing cue files with LMS

2019-08-21 Thread bpa
carlmart wrote: > I've lost the My Music folder on LMS. I don't know why or how can I get > it back. I don't understand how you can lose it ? Show me ? bpa's Profile: http://forums.slimdevices.com/member.php?userid=1806

Re: [SlimDevices: SqueezeCenter] Playing cue files with LMS

2019-08-21 Thread bpa
carlmart wrote: > Now LMS opens the wav file in tracks, and everyone plays fine. > The cue file is not shown, but it seems as if the album photo is acting > as the cue. Is it? If you are using the My Music/Album menu item - then cue will not be shown. Photo has nothing to do with cue. 28026

Re: [SlimDevices: SqueezeCenter] Playing cue files with LMS

2019-08-21 Thread bpa
carlmart wrote: > Done. Now what? WHat is the result of "clear library & rescan everything" and rescan What does your scan result look like compare to below ? 28024 +---+ |Filename: scanresult.png

Re: [SlimDevices: SqueezeCenter] Playing cue files with LMS

2019-08-21 Thread bpa
LMS will default to same directory as Music directory but it is not a good idea. I prefer a separate directory - not a sub directory but that is preference 28022 Rememebr if you change directory settings - click "Apply" *BEFORE* "Rescan"

Re: [SlimDevices: SqueezeCenter] Playing cue files with LMS

2019-08-21 Thread bpa
carlmart wrote: > Can we check things over again on the LMS setup? > > I've lost most of the albums I had listed on LMS and on the PCP list. > And I don't know why. > > The folder c:\musica, where I have all my albums is missing. 1. from Control panel stop LMS and when it has clearly

Re: [SlimDevices: SqueezeCenter] Playing cue files with LMS

2019-08-21 Thread bpa
@ carlmart, Now that the playing problem is understood. Do you still have a problem displaying the tracks ? If yes, then If you use Music Folder menu - and then play the "cue" file, are all the tracks played in a playlist ? If you use Music Folder menu - and then click on the "cue" file,

Re: [SlimDevices: SqueezeCenter] Half of web remote control page missing after Windows update

2019-08-21 Thread bpa
Weystoner wrote: > After a Windows 10 update to my server yesterday, the left-hand side of > the LMS remote control web page is blank. I have rebooted both the > server and LMS several times, but it remains stubbornly empty. The > right hand side will show whatever I have selected on one of

Re: [SlimDevices: SqueezeCenter] Playing cue files with LMS

2019-08-21 Thread bpa
paul- wrote: > AFAIK that was the patch that was inplace for along time, we just > updated to the latest flac source, and the patch needed rebased against > the newer versions of flac. But it seems to make sense to me to patch > flac for this issue. The patch approach means it is easier to

Re: [SlimDevices: SqueezeCenter] Playing cue files with LMS

2019-08-20 Thread bpa
mrw wrote: > I saw that. And I have no idea what it seeks to achieve ! I would take a minimalist approach and just fix the skip & until time scanning code especially as the LMS version of flac is only to be used by LMS so no need to worry about other locales. It's possible that strtod may not

Re: [SlimDevices: SqueezeCenter] Playing cue files with LMS

2019-08-20 Thread bpa
For many years LMS had a patched version of flac, then it was reconciled and was using standard flac, but a patch for flac for LMS was added in Jan 2018 so now it should not be hard to add another patch as part of LMS build to make flac time handling work properly.

Re: [SlimDevices: SqueezeCenter] Playing cue files with LMS

2019-08-20 Thread bpa
mrw wrote: > C++ -strtod- is doing the conversion, in a locale dependent manner: > http://www.cplusplus.com/reference/cstdlib/strtod/ > I scanned it as string to double - never throught about locale slant for double - I was thinking of date formats. In terms of handling locale env variables

Re: [SlimDevices: SqueezeCenter] Local 'ogg flac' stream no longer plays after update to latest 7.9.2 nightly.

2019-08-20 Thread bpa
Plays OK for me with a very recent 7.9.2 - have disabled anythign in FileTYpes ? Code: [19-08-20 22:41:33.1844] Slim::Player::Song::open (364) http://icecast-beta.timlradio.co.uk/mellowmagic.ogg [19-08-20 22:41:33.1855]

Re: [SlimDevices: SqueezeCenter] Playing cue files with LMS

2019-08-20 Thread bpa
Looking through flac code - the parsing of skip & until time does not seem to have a locale dependency - the fractional part can be either a comma or a dot. So it is not clear what effect mrw has found with LOCALE Code: static FLAC__bool local__parse_timecode_(const

Re: [SlimDevices: SqueezeCenter] Playing cue files with LMS

2019-08-20 Thread bpa
An alternative workaround using ffmpeg instead of flac using time formats of just seconds and not mm:ss.xx A custom-convert.conf file with the following Code: wav flc * * # FT:{START=-ss %s}U:{END=-t %u}D:{RESAMPLE=--resample %D} [ffmpeg] -loglevel

Re: [SlimDevices: SqueezeCenter] Playing cue files with LMS

2019-08-20 Thread bpa
carlmart wrote: > Now, THIS seems very important. > > For two reasons: > > 1) There might be someone that can adapt this to LMS on Windows. > > 2) In my final system I will have to install LMS on the server computer, > which will be running on Linux. So the cue controls might be back. Am I

Re: [SlimDevices: SqueezeCenter] Playing cue files with LMS

2019-08-20 Thread bpa
First workaround. I think if WebUI Settings/Filetypes WAV->Flac is disabled (from flac/sox) - then flac.exe is not called, LMS skips files internally and so track should play in WAV. However, I think this was suggested very early in the thread and there were problems

Re: [SlimDevices: SqueezeCenter] Playing cue files with LMS

2019-08-20 Thread bpa
Paul Webster wrote: > Thinking aloud comma v dot would also be an issue for some Western > European countries ... which makes me think that more people here on > this thread would have come across such an issue. Flac.exe is not used to skip time when seeking (i.e. jump to a specific time)

Re: [SlimDevices: SqueezeCenter] Playing cue files with LMS

2019-08-20 Thread bpa
carlmart wrote: > Can you tell me EXACTLY where to pick that information? I can then pick > the right infor for you. Not sure at the moment. > Is this the info you need? How can that affect LMS? It seems the 3rd party support application flac.exe uses Windows locale when parsing the time in

Re: [SlimDevices: SqueezeCenter] Playing cue files with LMS

2019-08-20 Thread bpa
JohnB wrote: > Is it possible that there is a clash between carlmart's Windows > country/language and LMS country/language? (Brazil seems to use ",") If carlmart show the setting in Control Panel/Region and Language - then I can set my Win7 system to the formats and test again.

Re: [SlimDevices: SqueezeCenter] Playing cue files with LMS

2019-08-20 Thread bpa
carlmart wrote: > Perhaps this shows some light on my cue issues. OK - looks like the root cause is flac failure. What is WIndows locale setup e.g. time format (e.g. Control Pane / Region and Language) bpa's Profile:

Re: [SlimDevices: SqueezeCenter] Playing cue files with LMS

2019-08-20 Thread bpa
JohnB wrote: > The command line, including the time format was copied from carlmart's > LMS log file - so the time formats *should* be correct. (?) But that command failed - perhaps because flac is using a library to parse time. It's a possibility - I've had runs in with Windows locales before.

Re: [SlimDevices: SqueezeCenter] Playing cue files with LMS

2019-08-20 Thread bpa
Serendipity. I got the sox error because I had a typo on the file name I used as flac input - so flac didn't run and sox had no input. So I think the sox error carlmart sees is because the flac processing has failed. So carlmart should just run the flac part and allow errors to show with the

Re: [SlimDevices: SqueezeCenter] Playing cue files with LMS

2019-08-20 Thread bpa
reinholdk wrote: > I think it's a typo in the command line given by JohnB. At the end of > the command the arguments for sox.exe are given as > Code: > > -q -t flac - -t flac -C 0 "C:\Musica\Test.flac" > > > I've no knowledge about sox but assume

  1   2   3   4   5   6   7   8   9   >