[freenet-support] Freenet problems

2004-03-24 Thread Steven



Hi, I am having trouble getting freenet working for 
me. I'm sure this is a simple problem, but I can't figure out how to fix it. I 
am running Freenet version 0.3.9.2 for windows and am getting a page cannot be 
displayed message when i try to load http://127.0.0.1:8081/. My log file is 
giving me the following messages:

21-Mar-2004 2:50:05 AM:Normal:Couldn't load 
DataStore from .freenet\store_1604021-Mar-2004 2:50:05 
AM:Freenet.node.Node:Normal:Freenet Core running on 16040 (build 
392)21-Mar-2004 2:50:05 AM:Error:Inform Connection 
failed:java.io.FileNotFoundException: http://www.octayne.com/inform.php21-Mar-2004 
2:50:05 AM:Freenet.node.ServiceLauncher:Normal:Lauching xmlrpc21-Mar-2004 
2:50:05 AM:Freenet.node.ServiceLauncher:Normal:Lauching fproxy21-Mar-2004 
2:50:05 AM:Freenet.node.ServiceLauncher:Normal:Lauching fcp
Thank you for your help.

Steven

___
Support mailing list
[EMAIL PROTECTED]
http://news.gmane.org/gmane.network.freenet.support
Unsubscribe at http://dodo.freenetproject.org/cgi-bin/mailman/listinfo/support
Or mailto:[EMAIL PROTECTED]

Re: [freenet-support] Freenet problems

2004-03-24 Thread Klaus Brüssel
Am Sonntag, 21. März 2004 09:11 schrieb Steven:
 Hi, I am having trouble getting freenet working for me. I'm sure this is a
 simple problem, but I can't figure out how to fix it. I am running Freenet
 version 0.3.9.2 for windows and am getting a page cannot be displayed
 message when i try to load http://127.0.0.1:8081/.  My log file is giving
 me the following messages:

Your versions seems to be *very* old. From where did you get it ?

Latest version of 'stable' shows
(http://localhost:/servlet/nodeinfo/performance/general):

Node Version0.5
Protocol VersionSTABLE-1.50
Build Number5076


- Klaus

P.S.
It would probably help to have a 'obsolete' folder under 
http://freenetproject.org/snapshots ? And that the filenames are shown with 
full length ?
___
Support mailing list
[EMAIL PROTECTED]
http://news.gmane.org/gmane.network.freenet.support
Unsubscribe at http://dodo.freenetproject.org/cgi-bin/mailman/listinfo/support
Or mailto:[EMAIL PROTECTED]


[freenet-support] Freenet problems

2004-03-16 Thread no_dammagE



Hi,

i have still problems running freenet since several 
builds.
When i mailed last time, i thought it was my 
connection, but i found out that that was wrong.
My connection

ADSL 768/128
Network type:

TCP --- Router -- Moroz
Internet---|

The funny thing was that the computer tcp has no 
problems with running freenet and the computer moroz can't retrieve any 
data.

My System:
Athlon 1800+
256 DDR
NTFS Harddisk
WinXP Prof unpatched (i don't need patches since 
i'm behind a strong firewall[routing freenet ports] and i don't use Outlook 
 IE)
Java: 1.4.2_04-b05[Java HotSpot], but offline install, beta 1.5.0 etc dont 
change anything.

Freenet version:5074, unstable versions have the same problem.

Today i disconnected the router and connected this 
computer directly to the internet - i had the same problem, but when i did the 
same with the second machine, it had no problems.

I reinstalled my windows recently, i had that 
problem before and after the reinstall/reformat.

Other software I have currently runningare 
MirandaIM and Netlimiter, I had the same problem before both apps were 
installed.

Upgrading the VM didnt do anything ... 
unfortunately.


Recently i got two such messages in the 
log:



  
  
23:05:08
State does not receive: freenet.Message: 
  StoreData@(hopsSinceReset=0,requestsPerHour=399656,dataSource=tcp/iakin.dyndns.org:26828, 
  sessions=1, presentations=3, ID=DSA(7f3a 5eec db54 57ee a534 8715 0928 
  d369 bf47 a9d0), version=Fred,0.5,STABLE-1.50,5075): 
  java.lang.NoSuchMethodException: 
  freenet.node.states.request.DataPending.receivedMessage(freenet.node.Node, 
  freenet.message.StoreData)
-
  
23:06:10

  Got a really late DataReply. We really ought to cache it, on 
  [EMAIL PROTECTED]: 
  key=ea86ffcb41a41373f5d5ac68eb551c0745920f6f120302, hopsToLive=8, 
  id=eb4927eb430c723f, [EMAIL PROTECTED] 
  (ea86ffcb41a41373f5d5ac68eb551c0745920f6f120302,request), 
  ft=freenet.client.InternalClient$InternalGetToken:[EMAIL PROTECTED],key=freenet:[EMAIL PROTECTED],OqU13PcsdBEp1eurTYopbg,skipBytes=0, 
  orig=null, last=Peer [DSA(31fa 7ff4 bc44 fda7 77f4 cb08 077f fd65 0d3c 
  526c) @ 24.16.90.70:51463 (1/3)], routedTime=1048025154286, replyTime=-1, 
  outwardSender=null
  
  
  also i 
get

___
Support mailing list
[EMAIL PROTECTED]
http://news.gmane.org/gmane.network.freenet.support
Unsubscribe at http://dodo.freenetproject.org/cgi-bin/mailman/listinfo/support
Or mailto:[EMAIL PROTECTED]

Re: [freenet-support] Freenet problems

2004-03-16 Thread no_dammagE



sorry, had a problem here - the client sent the 
mail automatically :)

  - Original Message - 
  From: 
  no_dammagE 
  
  To: [EMAIL PROTECTED] 
  Sent: Tuesday, March 18, 2003 11:10 
  PM
  Subject: [freenet-support] Freenet 
  problems
  
  Hi,
  
  i have still problems running freenet since 
  several builds.
  When i mailed last time, i thought it was my 
  connection, but i found out that that was wrong.
  My connection
  
  ADSL 768/128
  Network type:
  
  TCP --- Router -- Moroz
  Internet---|
  
  The funny thing was that the computer tcp has no 
  problems with running freenet and the computer moroz can't retrieve any 
  data.
  
  My System:
  Athlon 1800+
  256 DDR
  NTFS Harddisk
  WinXP Prof unpatched (i don't need patches since 
  i'm behind a strong firewall[routing freenet ports] and i don't use Outlook 
   IE)
  Java: 1.4.2_04-b05[Java HotSpot], but offline install, beta 1.5.0 etc 
  dont change anything.
  
  Freenet version:5074, unstable versions have the same problem.
  
  Today i disconnected the router and connected 
  this computer directly to the internet - i had the same problem, but when i 
  did the same with the second machine, it had no problems.
  
  I reinstalled my windows recently, i had that 
  problem before and after the reinstall/reformat.
  
  Other software I have currently runningare 
  MirandaIM and Netlimiter, I had the same problem before both apps were 
  installed.
  
  Upgrading the VM didnt do anything ... 
  unfortunately.
  
  
  Recently i got two such messages in the 
  log:
  
  
  


  23:05:08
  State does not receive: freenet.Message: 
StoreData@(hopsSinceReset=0,requestsPerHour=399656,dataSource=tcp/iakin.dyndns.org:26828, 
sessions=1, presentations=3, ID=DSA(7f3a 5eec db54 57ee a534 8715 0928 
d369 bf47 a9d0), version=Fred,0.5,STABLE-1.50,5075): 
java.lang.NoSuchMethodException: 
freenet.node.states.request.DataPending.receivedMessage(freenet.node.Node, 
freenet.message.StoreData)
  -

  23:06:10
  
Got a really late DataReply. We really ought to cache it, on 
[EMAIL PROTECTED]: 
key=ea86ffcb41a41373f5d5ac68eb551c0745920f6f120302, hopsToLive=8, 
id=eb4927eb430c723f, [EMAIL PROTECTED] 
(ea86ffcb41a41373f5d5ac68eb551c0745920f6f120302,request), 
ft=freenet.client.InternalClient$InternalGetToken:[EMAIL PROTECTED],key=freenet:[EMAIL PROTECTED],OqU13PcsdBEp1eurTYopbg,skipBytes=0, 
orig=null, last=Peer [DSA(31fa 7ff4 bc44 fda7 77f4 cb08 077f fd65 0d3c 
526c) @ 24.16.90.70:51463 (1/3)], routedTime=1048025154286, 
replyTime=-1, outwardSender=null



So, back to the problem:

i also have tons of such ones, but they are not 
important, i suppose:


  
  
23:06:51
Unrecognized trailer ID: 55213 on 
  [EMAIL PROTECTED] (DSA(7f3a 5eec db54 57ee a534 8715 0928 d369 
  bf47 a9d0),tcp/iakin.dyndns.org:26828, sessions=1, presentations=3, 
  ID=DSA(7f3a 5eec db54 57ee a534 8715 0928 d369 bf47 a9d0), 
  version=Fred,0.5,STABLE-1.50,5075): outbound attempts=1:0/1 for 
  [EMAIL PROTECTED]: read: 0, init read: 5141, 
  authorized: 0, waiting: 0, max buffered: 65535, readers: 0, chunks 
  waiting: 0 on [EMAIL PROTECTED] (DSA(7f3a 5eec db54 57ee a534 
  8715 0928 d369 bf47 a9d0),tcp/iakin.dyndns.org:26828, sessions=1, 
  presentations=3, ID=DSA(7f3a 5eec db54 57ee a534 8715 0928 d369 bf47 
  a9d0), version=Fred,0.5,STABLE-1.50,5075): outbound attempts=1:0/1 
  ([EMAIL PROTECTED]: id=55213, keyOffset=0, 
  length=4096, cb=null)

My IP is recognized without any problems, the port 
is routed, too.
I always (really always) get DNF and 1-3 nodes 
restarted. It doesn't matter if i increase the HTL.
Often I also get messages in the log that DataReply 
came too late - 5 minutes elapsed.
Aaah, Netlimiter shows me proper traffic (even if 
not high) - 4-5 KiBps up and down while requesting.
It seems that my nodes does something wrong with 
the received data...or the data stream dies somewhere in my node.
I never saw transmitting icons in my connections 
list ... i have always 40 connections open, several outgoing, but never 
transmitting data, only messages, as i see.
My failure table is filled in several 
minutes.
My seednodes are fresh - those seednodes work also 
without any problems on the node on the other PC and the other PC can request 
freesites in seconds.

If someone has a clue, please, reply. Again, it is 
not a connection problem, it seems to be an OS/Fred problem.
If someone wants, i can post the whole log file, 
too.

Have a nice day and thank you in 
advance!

___
Support mailing list
[EMAIL PROTECTED]
http://news.gmane.org/gmane.network.freenet.support
Unsubscribe at http://dodo.freenetproject.org/cgi-bin/mailman/listinfo/support
Or mailto:[EMAIL PROTECTED]

[freenet-support] freenet problems

2002-10-09 Thread Nils Erichson

Hi
today i installt freenet with the freenet-webinstaller.exe for windows.
I installt also j2re.1-4_1;

After the installig i look to the log an get this errors:

freenet.BadAddressException: Bad tcp address: :62864
at freenet.transport.tcpTransport.getAddress(tcpTransport.java:52)
at freenet.node.Main.getAddresses(Main.java:866)
at freenet.node.Main.main(Main.java:299)
Oct 9, 2002 3:43:20 PM (freenet.support.io.Bandwidth, main): new 
Bandwidth(10,0,BOTH)
Oct 9, 2002 3:43:20 PM (freenet.node.Main, main): loading node keys: node_62864
There was an error determining this node's physical address(es).
Please make sure ipAddress and listenPort are correctly set.
Note that you may put a host name in the ipAddress field if you
have a dynamic IP and are using a dynamic DNS service.
Oct 9, 2002 3:43:20 PM (freenet.node.Main, main): Unexpected Exception: 
freenet.BadAddressException
freenet.BadAddressException: Bad tcp address: :62864
at freenet.transport.tcpTransport.getAddress(tcpTransport.java:52)
at freenet.node.Main.getAddresses(Main.java:866)
at freenet.node.Main.main(Main.java:299)

freenet.BadAddressException: Bad tcp address: :62864
at freenet.transport.tcpTransport.getAddress(tcpTransport.java:52)
at freenet.node.Main.getAddresses(Main.java:866)
at freenet.node.Main.main(Main.java:299)

I habe no ideas what i should do;

thx
Erichson

___
support mailing list
[EMAIL PROTECTED]
http://hawk.freenetproject.org/cgi-bin/mailman/listinfo/support



Re: [freenet-support] freenet problems

2002-10-09 Thread Edgar Friendly

[EMAIL PROTECTED] (Nils Erichson) writes:

 Hi
 today i installt freenet with the freenet-webinstaller.exe for windows.
 I installt also j2re.1-4_1;
 
 After the installig i look to the log an get this errors:
 
 freenet.BadAddressException: Bad tcp address: :62864
SNIP
 There was an error determining this node's physical address(es).
 Please make sure ipAddress and listenPort are correctly set.
 Note that you may put a host name in the ipAddress field if you
 have a dynamic IP and are using a dynamic DNS service.
SNIP
 
 I habe no ideas what i should do;
 
 thx
 Erichson

hmm, I have the feeling that your ipAddress is incorrectly set in your
config file.  Not being a windows user, I don't know how to use the
systray applet to fix this, but you should be able to find the text
ipAddress= in your freenet.conf file, and give it at least the name
'localhost'.

Hope that fixes your problem,
Thelema
-- 
E-mail: [EMAIL PROTECTED]Raabu and Piisu
GPG 1024D/36352AAB fpr:756D F615 B4F3 BFFC 02C7  84B7 D8D7 6ECE 3635 2AAB

___
support mailing list
[EMAIL PROTECTED]
http://hawk.freenetproject.org/cgi-bin/mailman/listinfo/support