[freenet-support] Problem running freenet after having just installed the software (v. 5.2.8)

2005-10-17 Thread Matthew Toseland
Could you try pinging localhost from a command line? Run the command
ping 127.0.0.1 from cmd...

On Sun, Oct 16, 2005 at 01:53:02PM -0500, Matthew Hoffman wrote:
> Hello. I read through this list and the helpful guides on the
> beginners site but I am not able to find the information I need.
> 
> I just installed freenet on a WinXp (sp 2) box. The installation
> process so far as I can tell went fine. However when I tried to run
> the software, the system tray incon flashes a ! and the log file
> reads:
> 
> ...
> Oct 16, 2005 1:36:16 PM (freenet.node.Main, main, NORMAL): not seeding
> routing table
> Oct 16, 2005 1:36:17 PM (freenet.node.Main, main, NORMAL): starting node
> Could not initialize network I/O system! Exiting
> 
> java.io.IOException: Unable to establish loopback connection
>   at sun.nio.ch.PipeImpl$Initializer.run(Unknown Source)
>   at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method)
>   at sun.nio.ch.PipeImpl.(Unknown Source)
>   at sun.nio.ch.SelectorProviderImpl.openPipe(Unknown Source)
>   at java.nio.channels.Pipe.open(Unknown Source)
> 
> ---
> I am assuming that I must have neglected some step so I erased all the
> freenet files (there was no applet on the add/remove programs in the
> control panel) and re-installed that way.
> 
> I thought this first may be a firewall issue so I tried several
> options before just turning my firewall off altogether. Then I played
> with my router's settings (it has a firewall & NAT filter) and
> eventually I turned that all off as well.
> 
> Some other information: JRE 1.5_05
> Linksys WRT54g
> 
> Here is my log file in full:
> Oct 16, 2005 1:36:12 PM (freenet.node.Main, main, NORMAL): Starting
> Freenet (Fred) 0.5 node, build #5105 on JVM Sun Microsystems Inc.:Java
> HotSpot(TM) Client VM:1.4.2-b28
> os.arch = x86
> 
> Loading native...
> 
> Attempting to load freenet/support/CPUInformation/jcpuid-x86-windows.dll
> 
> Written to C:\DOCUME~1\ADMINI~1\LOCALS~1\Temp\jcpuid26340lib.tmp: 40960
> 
> INFO: Native CPUID library
> 'freenet/support/CPUInformation/jcpuid-x86-windows.dll' loaded from
> resource
> 
> INFO: Optimized native BigInteger library
> 'net/i2p/util/jbigi-windows-pentium4.dll' loaded from resource
> 
> Oct 16, 2005 1:36:12 PM (freenet.node.Main, main, NORMAL): loading
> node keys: node
> Oct 16, 2005 1:36:12 PM (freenet.node.Main, main, NORMAL): Read node file
> Oct 16, 2005 1:36:12 PM (freenet.node.Main, main, NORMAL): starting filesystem
> Oct 16, 2005 1:36:13 PM (freenet.node.Main, main, NORMAL): loading data store
> Oct 16, 2005 1:36:13 PM (freenet.node.Main, main, NORMAL): loading routing 
> table
> Oct 16, 2005 1:36:13 PM (freenet.node.Main, main, NORMAL): From output: 
> 49152.0
> Oct 16, 2005 1:36:13 PM (freenet.node.Main, main, NORMAL): Setting
> default initTransferRate to 49152.0
> Oct 16, 2005 1:36:16 PM (freenet.node.Main, main, NORMAL): Created new NGRT
> Oct 16, 2005 1:36:16 PM (freenet.node.Main, main, NORMAL): Loaded stats
> Oct 16, 2005 1:36:16 PM (freenet.node.Main, main, NORMAL): loading
> temp bucket factory
> Oct 16, 2005 1:36:16 PM (freenet.node.Main, main, NORMAL): loaded temp
> bucket factory
> Oct 16, 2005 1:36:16 PM (freenet.node.Main, main, NORMAL): Loaded bucket 
> factory
> Oct 16, 2005 1:36:16 PM (freenet.node.Main, main, NORMAL): not seeding
> routing table
> Oct 16, 2005 1:36:17 PM (freenet.node.Main, main, NORMAL): starting node
> Could not initialize network I/O system! Exiting
> java.io.IOException: Unable to establish loopback connection
>   at sun.nio.ch.PipeImpl$Initializer.run(Unknown Source)
>   at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method)
>   at sun.nio.ch.PipeImpl.(Unknown Source)
>   at sun.nio.ch.SelectorProviderImpl.openPipe(Unknown Source)
>   at java.nio.channels.Pipe.open(Unknown Source)
>   at sun.nio.ch.WindowsSelectorImpl.(Unknown Source)
>   at sun.nio.ch.WindowsSelectorProvider.openSelector(Unknown Source)
>   at java.nio.channels.Selector.open(Unknown Source)
>   at 
> freenet.transport.AbstractSelectorLoop.(AbstractSelectorLoop.java:163)
>   at 
> freenet.transport.ThrottledSelectorLoop.(ThrottledSelectorLoop.java:77)
>   at freenet.transport.ReadSelectorLoop.(ReadSelectorLoop.java:108)
>   at 
> freenet.transport.tcpConnection.startSelectorLoops(tcpConnection.java:152)
>   at freenet.node.Main.startNode(Main.java:1573)
>   at freenet.node.Main.spawnNode(Main.java:1060)
>   at freenet.node.Main.main(Main.java:908)
> Caused by: java.net.ConnectException: Connection refused: connect
>   at sun.nio.ch.Net.connect(Native Method)
>   at sun.nio.ch.SocketChannelImpl.connect(Unknown Source
>   at java.nio.channels.SocketChannel.open(Unknown Source)

> ___
> Support mailing list
> Support at freenetproject.org
> http://news.gmane.org/gmane.network.freenet.support
> Unsubscribe at 

[freenet-support] Problem running freenet after having just installed the software (v. 5.2.8)

2005-10-17 Thread Matthew Hoffman
Hello. I read through this list and the helpful guides on the
beginners site but I am not able to find the information I need.

I just installed freenet on a WinXp (sp 2) box. The installation
process so far as I can tell went fine. However when I tried to run
the software, the system tray incon flashes a ! and the log file
reads:

...
Oct 16, 2005 1:36:16 PM (freenet.node.Main, main, NORMAL): not seeding
routing table
Oct 16, 2005 1:36:17 PM (freenet.node.Main, main, NORMAL): starting node
Could not initialize network I/O system! Exiting

java.io.IOException: Unable to establish loopback connection
at sun.nio.ch.PipeImpl$Initializer.run(Unknown Source)
at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method)
at sun.nio.ch.PipeImpl.init(Unknown Source)
at sun.nio.ch.SelectorProviderImpl.openPipe(Unknown Source)
at java.nio.channels.Pipe.open(Unknown Source)

---
I am assuming that I must have neglected some step so I erased all the
freenet files (there was no applet on the add/remove programs in the
control panel) and re-installed that way.

I thought this first may be a firewall issue so I tried several
options before just turning my firewall off altogether. Then I played
with my router's settings (it has a firewall  NAT filter) and
eventually I turned that all off as well.

Some other information: JRE 1.5_05
Linksys WRT54g

Here is my log file in full:
Oct 16, 2005 1:36:12 PM (freenet.node.Main, main, NORMAL): Starting
Freenet (Fred) 0.5 node, build #5105 on JVM Sun Microsystems Inc.:Java
HotSpot(TM) Client VM:1.4.2-b28
os.arch = x86

Loading native...

Attempting to load freenet/support/CPUInformation/jcpuid-x86-windows.dll

Written to C:\DOCUME~1\ADMINI~1\LOCALS~1\Temp\jcpuid26340lib.tmp: 40960

INFO: Native CPUID library
'freenet/support/CPUInformation/jcpuid-x86-windows.dll' loaded from
resource

INFO: Optimized native BigInteger library
'net/i2p/util/jbigi-windows-pentium4.dll' loaded from resource

Oct 16, 2005 1:36:12 PM (freenet.node.Main, main, NORMAL): loading
node keys: node
Oct 16, 2005 1:36:12 PM (freenet.node.Main, main, NORMAL): Read node file
Oct 16, 2005 1:36:12 PM (freenet.node.Main, main, NORMAL): starting filesystem
Oct 16, 2005 1:36:13 PM (freenet.node.Main, main, NORMAL): loading data store
Oct 16, 2005 1:36:13 PM (freenet.node.Main, main, NORMAL): loading routing table
Oct 16, 2005 1:36:13 PM (freenet.node.Main, main, NORMAL): From output: 49152.0
Oct 16, 2005 1:36:13 PM (freenet.node.Main, main, NORMAL): Setting
default initTransferRate to 49152.0
Oct 16, 2005 1:36:16 PM (freenet.node.Main, main, NORMAL): Created new NGRT
Oct 16, 2005 1:36:16 PM (freenet.node.Main, main, NORMAL): Loaded stats
Oct 16, 2005 1:36:16 PM (freenet.node.Main, main, NORMAL): loading
temp bucket factory
Oct 16, 2005 1:36:16 PM (freenet.node.Main, main, NORMAL): loaded temp
bucket factory
Oct 16, 2005 1:36:16 PM (freenet.node.Main, main, NORMAL): Loaded bucket factory
Oct 16, 2005 1:36:16 PM (freenet.node.Main, main, NORMAL): not seeding
routing table
Oct 16, 2005 1:36:17 PM (freenet.node.Main, main, NORMAL): starting node
Could not initialize network I/O system! Exiting
java.io.IOException: Unable to establish loopback connection
at sun.nio.ch.PipeImpl$Initializer.run(Unknown Source)
at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method)
at sun.nio.ch.PipeImpl.init(Unknown Source)
at sun.nio.ch.SelectorProviderImpl.openPipe(Unknown Source)
at java.nio.channels.Pipe.open(Unknown Source)
at sun.nio.ch.WindowsSelectorImpl.init(Unknown Source)
at sun.nio.ch.WindowsSelectorProvider.openSelector(Unknown Source)
at java.nio.channels.Selector.open(Unknown Source)
at 
freenet.transport.AbstractSelectorLoop.init(AbstractSelectorLoop.java:163)
at 
freenet.transport.ThrottledSelectorLoop.init(ThrottledSelectorLoop.java:77)
at freenet.transport.ReadSelectorLoop.init(ReadSelectorLoop.java:108)
at 
freenet.transport.tcpConnection.startSelectorLoops(tcpConnection.java:152)
at freenet.node.Main.startNode(Main.java:1573)
at freenet.node.Main.spawnNode(Main.java:1060)
at freenet.node.Main.main(Main.java:908)
Caused by: java.net.ConnectException: Connection refused: connect
at sun.nio.ch.Net.connect(Native Method)
at sun.nio.ch.SocketChannelImpl.connect(Unknown Source
at java.nio.channels.SocketChannel.open(Unknown Source)
___
Support mailing list
Support@freenetproject.org
http://news.gmane.org/gmane.network.freenet.support
Unsubscribe at http://emu.freenetproject.org/cgi-bin/mailman/listinfo/support
Or mailto:[EMAIL PROTECTED]

Re: [freenet-support] Problem running freenet after having just installed the software (v. 5.2.8)

2005-10-17 Thread Matthew Toseland
Could you try pinging localhost from a command line? Run the command
ping 127.0.0.1 from cmd...

On Sun, Oct 16, 2005 at 01:53:02PM -0500, Matthew Hoffman wrote:
 Hello. I read through this list and the helpful guides on the
 beginners site but I am not able to find the information I need.
 
 I just installed freenet on a WinXp (sp 2) box. The installation
 process so far as I can tell went fine. However when I tried to run
 the software, the system tray incon flashes a ! and the log file
 reads:
 
 ...
 Oct 16, 2005 1:36:16 PM (freenet.node.Main, main, NORMAL): not seeding
 routing table
 Oct 16, 2005 1:36:17 PM (freenet.node.Main, main, NORMAL): starting node
 Could not initialize network I/O system! Exiting
 
 java.io.IOException: Unable to establish loopback connection
   at sun.nio.ch.PipeImpl$Initializer.run(Unknown Source)
   at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method)
   at sun.nio.ch.PipeImpl.init(Unknown Source)
   at sun.nio.ch.SelectorProviderImpl.openPipe(Unknown Source)
   at java.nio.channels.Pipe.open(Unknown Source)
 
 ---
 I am assuming that I must have neglected some step so I erased all the
 freenet files (there was no applet on the add/remove programs in the
 control panel) and re-installed that way.
 
 I thought this first may be a firewall issue so I tried several
 options before just turning my firewall off altogether. Then I played
 with my router's settings (it has a firewall  NAT filter) and
 eventually I turned that all off as well.
 
 Some other information: JRE 1.5_05
 Linksys WRT54g
 
 Here is my log file in full:
 Oct 16, 2005 1:36:12 PM (freenet.node.Main, main, NORMAL): Starting
 Freenet (Fred) 0.5 node, build #5105 on JVM Sun Microsystems Inc.:Java
 HotSpot(TM) Client VM:1.4.2-b28
 os.arch = x86
 
 Loading native...
 
 Attempting to load freenet/support/CPUInformation/jcpuid-x86-windows.dll
 
 Written to C:\DOCUME~1\ADMINI~1\LOCALS~1\Temp\jcpuid26340lib.tmp: 40960
 
 INFO: Native CPUID library
 'freenet/support/CPUInformation/jcpuid-x86-windows.dll' loaded from
 resource
 
 INFO: Optimized native BigInteger library
 'net/i2p/util/jbigi-windows-pentium4.dll' loaded from resource
 
 Oct 16, 2005 1:36:12 PM (freenet.node.Main, main, NORMAL): loading
 node keys: node
 Oct 16, 2005 1:36:12 PM (freenet.node.Main, main, NORMAL): Read node file
 Oct 16, 2005 1:36:12 PM (freenet.node.Main, main, NORMAL): starting filesystem
 Oct 16, 2005 1:36:13 PM (freenet.node.Main, main, NORMAL): loading data store
 Oct 16, 2005 1:36:13 PM (freenet.node.Main, main, NORMAL): loading routing 
 table
 Oct 16, 2005 1:36:13 PM (freenet.node.Main, main, NORMAL): From output: 
 49152.0
 Oct 16, 2005 1:36:13 PM (freenet.node.Main, main, NORMAL): Setting
 default initTransferRate to 49152.0
 Oct 16, 2005 1:36:16 PM (freenet.node.Main, main, NORMAL): Created new NGRT
 Oct 16, 2005 1:36:16 PM (freenet.node.Main, main, NORMAL): Loaded stats
 Oct 16, 2005 1:36:16 PM (freenet.node.Main, main, NORMAL): loading
 temp bucket factory
 Oct 16, 2005 1:36:16 PM (freenet.node.Main, main, NORMAL): loaded temp
 bucket factory
 Oct 16, 2005 1:36:16 PM (freenet.node.Main, main, NORMAL): Loaded bucket 
 factory
 Oct 16, 2005 1:36:16 PM (freenet.node.Main, main, NORMAL): not seeding
 routing table
 Oct 16, 2005 1:36:17 PM (freenet.node.Main, main, NORMAL): starting node
 Could not initialize network I/O system! Exiting
 java.io.IOException: Unable to establish loopback connection
   at sun.nio.ch.PipeImpl$Initializer.run(Unknown Source)
   at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method)
   at sun.nio.ch.PipeImpl.init(Unknown Source)
   at sun.nio.ch.SelectorProviderImpl.openPipe(Unknown Source)
   at java.nio.channels.Pipe.open(Unknown Source)
   at sun.nio.ch.WindowsSelectorImpl.init(Unknown Source)
   at sun.nio.ch.WindowsSelectorProvider.openSelector(Unknown Source)
   at java.nio.channels.Selector.open(Unknown Source)
   at 
 freenet.transport.AbstractSelectorLoop.init(AbstractSelectorLoop.java:163)
   at 
 freenet.transport.ThrottledSelectorLoop.init(ThrottledSelectorLoop.java:77)
   at freenet.transport.ReadSelectorLoop.init(ReadSelectorLoop.java:108)
   at 
 freenet.transport.tcpConnection.startSelectorLoops(tcpConnection.java:152)
   at freenet.node.Main.startNode(Main.java:1573)
   at freenet.node.Main.spawnNode(Main.java:1060)
   at freenet.node.Main.main(Main.java:908)
 Caused by: java.net.ConnectException: Connection refused: connect
   at sun.nio.ch.Net.connect(Native Method)
   at sun.nio.ch.SocketChannelImpl.connect(Unknown Source
   at java.nio.channels.SocketChannel.open(Unknown Source)

 ___
 Support mailing list
 Support@freenetproject.org
 http://news.gmane.org/gmane.network.freenet.support
 Unsubscribe at http://emu.freenetproject.org/cgi-bin/mailman/listinfo/support
 Or mailto:[EMAIL PROTECTED]

-- 
Matthew J Toseland - [EMAIL 

[freenet-support] Problem running freenet after having just installed the software (v. 5.2.8)

2005-10-16 Thread Matthew Hoffman
Hello. I read through this list and the helpful guides on the
beginners site but I am not able to find the information I need.

I just installed freenet on a WinXp (sp 2) box. The installation
process so far as I can tell went fine. However when I tried to run
the software, the system tray incon flashes a ! and the log file
reads:

...
Oct 16, 2005 1:36:16 PM (freenet.node.Main, main, NORMAL): not seeding
routing table
Oct 16, 2005 1:36:17 PM (freenet.node.Main, main, NORMAL): starting node
Could not initialize network I/O system! Exiting

java.io.IOException: Unable to establish loopback connection
at sun.nio.ch.PipeImpl$Initializer.run(Unknown Source)
at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method)
at sun.nio.ch.PipeImpl.(Unknown Source)
at sun.nio.ch.SelectorProviderImpl.openPipe(Unknown Source)
at java.nio.channels.Pipe.open(Unknown Source)

---
I am assuming that I must have neglected some step so I erased all the
freenet files (there was no applet on the add/remove programs in the
control panel) and re-installed that way.

I thought this first may be a firewall issue so I tried several
options before just turning my firewall off altogether. Then I played
with my router's settings (it has a firewall & NAT filter) and
eventually I turned that all off as well.

Some other information: JRE 1.5_05
Linksys WRT54g

Here is my log file in full:
Oct 16, 2005 1:36:12 PM (freenet.node.Main, main, NORMAL): Starting
Freenet (Fred) 0.5 node, build #5105 on JVM Sun Microsystems Inc.:Java
HotSpot(TM) Client VM:1.4.2-b28
os.arch = x86

Loading native...

Attempting to load freenet/support/CPUInformation/jcpuid-x86-windows.dll

Written to C:\DOCUME~1\ADMINI~1\LOCALS~1\Temp\jcpuid26340lib.tmp: 40960

INFO: Native CPUID library
'freenet/support/CPUInformation/jcpuid-x86-windows.dll' loaded from
resource

INFO: Optimized native BigInteger library
'net/i2p/util/jbigi-windows-pentium4.dll' loaded from resource

Oct 16, 2005 1:36:12 PM (freenet.node.Main, main, NORMAL): loading
node keys: node
Oct 16, 2005 1:36:12 PM (freenet.node.Main, main, NORMAL): Read node file
Oct 16, 2005 1:36:12 PM (freenet.node.Main, main, NORMAL): starting filesystem
Oct 16, 2005 1:36:13 PM (freenet.node.Main, main, NORMAL): loading data store
Oct 16, 2005 1:36:13 PM (freenet.node.Main, main, NORMAL): loading routing table
Oct 16, 2005 1:36:13 PM (freenet.node.Main, main, NORMAL): From output: 49152.0
Oct 16, 2005 1:36:13 PM (freenet.node.Main, main, NORMAL): Setting
default initTransferRate to 49152.0
Oct 16, 2005 1:36:16 PM (freenet.node.Main, main, NORMAL): Created new NGRT
Oct 16, 2005 1:36:16 PM (freenet.node.Main, main, NORMAL): Loaded stats
Oct 16, 2005 1:36:16 PM (freenet.node.Main, main, NORMAL): loading
temp bucket factory
Oct 16, 2005 1:36:16 PM (freenet.node.Main, main, NORMAL): loaded temp
bucket factory
Oct 16, 2005 1:36:16 PM (freenet.node.Main, main, NORMAL): Loaded bucket factory
Oct 16, 2005 1:36:16 PM (freenet.node.Main, main, NORMAL): not seeding
routing table
Oct 16, 2005 1:36:17 PM (freenet.node.Main, main, NORMAL): starting node
Could not initialize network I/O system! Exiting
java.io.IOException: Unable to establish loopback connection
at sun.nio.ch.PipeImpl$Initializer.run(Unknown Source)
at java.security.AccessController.doPrivileged(Native Method)
at sun.nio.ch.PipeImpl.(Unknown Source)
at sun.nio.ch.SelectorProviderImpl.openPipe(Unknown Source)
at java.nio.channels.Pipe.open(Unknown Source)
at sun.nio.ch.WindowsSelectorImpl.(Unknown Source)
at sun.nio.ch.WindowsSelectorProvider.openSelector(Unknown Source)
at java.nio.channels.Selector.open(Unknown Source)
at 
freenet.transport.AbstractSelectorLoop.(AbstractSelectorLoop.java:163)
at 
freenet.transport.ThrottledSelectorLoop.(ThrottledSelectorLoop.java:77)
at freenet.transport.ReadSelectorLoop.(ReadSelectorLoop.java:108)
at 
freenet.transport.tcpConnection.startSelectorLoops(tcpConnection.java:152)
at freenet.node.Main.startNode(Main.java:1573)
at freenet.node.Main.spawnNode(Main.java:1060)
at freenet.node.Main.main(Main.java:908)
Caused by: java.net.ConnectException: Connection refused: connect
at sun.nio.ch.Net.connect(Native Method)
at sun.nio.ch.SocketChannelImpl.connect(Unknown Source
at java.nio.channels.SocketChannel.open(Unknown Source)