Re: How to restore a previous TB installation from a full copy of TB folder

2020-08-13 Thread Luca via TBUDL
Stefan Tanurkov via TBUDL:

> Hello Luca,
> 
> Wednesday, August 12, 2020, 7:49:47 PM, you wrote:
> 
> > Unfortunately I don't have a backup file made from inside TB, but I have a
> > full copy of my previous The Bat! folder. After a Windows 10 restore, I need
> > to reinstall TB. How can I fully recover my previous installation? 

> Once you point to a copy of your mail folder on the first run of The Bat! 
> you should be prompted with a list of the accounts found in the folder, so 
> just select the accounts you wish to work with and that's it :-)

Thanx. It has been even simpler than that, I made a couple of attempts and I
can't remember the exact steps. I run the setup selecting the previous folder
and setting the same encription password, then it let me choose the main mail
folder, after that all came back. It seems that I lost just a few
configuration details, nothing important.

-- 
Windows 10 Professional 64
The Bat! Professional Edition 9.2.1 (OTFE) 

Luca - e-mail: p.stevens at libero.it



Current version is 9.1.18 | 'Using TBUDL' information:
http://www.silverstones.com/thebat/TBUDLInfo.html


How to restore a previous TB installation from a full copy of TB folder

2020-08-12 Thread Luca via TBUDL

Unfortunately I don't have a backup file made from inside TB, but I have a
full copy of my previous The Bat! folder. After a Windows 10 restore, I need
to reinstall TB. How can I fully recover my previous installation? 

Tnx

-- 
Windows 10 Professional 64
The Bat! Professional Edition 9.2.1 (OTFE) 

Luca - e-mail: p.stevens at libero.it




Current version is 9.1.18 | 'Using TBUDL' information:
http://www.silverstones.com/thebat/TBUDLInfo.html


Easy way to switch from Voyager to The Bat

2020-07-09 Thread Luca via TBUDL

Is there an easy way to switch from Voyager with OTFE to The Bat, mantaining
all the message base, options and configuration?

Tnx.
-- 
Windows 10 Professional 64
The Bat! Voyager Professional Edition 9.1.10.1 (OTFE) 

Luca - e-mail: p.stevens at libero.it




Current version is 9.1.18 | 'Using TBUDL' information:
http://www.silverstones.com/thebat/TBUDLInfo.html


Re: Re[3]: TLS Handshake and Certificate problems

2020-04-14 Thread Luca via TBUDL
Andrew Savchenko:

> Hello Paul,
> 
> Friday, April 10, 2020, 7:43:01 AM, you wrote:
> 
> >>> I'm comfy with the late v.8, I would appreciate very much if I could 
> >>> downgrade
> >>> and keep on with that while v.9 grows mature.
> 
> S>> I wholeheartedly agree!
> S>> The customization, where even available, doesn't stick. It reverts
> S>> back to the default after each restart!
> 
> > The behavior is the same here.
> 
> Latest v8 beta available in public:
> https://mega.nz/file/JktHDQDT#zki2R-F6loABaYNkKeVa_H5nPtPt4Wg9QaMEUDH9KSk
> http://uploaded.net/file/gvpoinfr

It won't work! A new 8.x release should be issued to solve the problem. I
cannot see any on the beta list.

-- 
Windows 10 Professional 64
The Bat! Voyager Professional Edition 9.1.10.1 (OTFE) 

Luca - e-mail: p.stevens at libero.it




Current version is 8.0.18 | 'Using TBUDL' information:
http://www.silverstones.com/thebat/TBUDLInfo.html


Re: TLS Handshake and Certificate problems

2020-04-09 Thread Luca via TBUDL
Maxim Masiutin via TBUDL:

> Will release an updated MSI within a few hours.

I just installed Voyager 9.1.10.1, problem with Gmail is gone, but... is there
another way to cope with this recurrent problem? I wouldn't update right now,
I think v.9 is not ready. All my personal buttons on the toolbar are gone and
I can't see a way to get them back, and TB dies trying, already froze a couple
of times in the 'customize' section.

I'm comfy with the late v.8, I would appreciate very much if I could downgrade
and keep on with that while v.9 grows mature.

-- 
Windows 10 Professional 64
The Bat! Voyager Professional Edition 9.1.10.1 (OTFE) 

Luca - e-mail: p.stevens at libero.it



Current version is 8.0.18 | 'Using TBUDL' information:
http://www.silverstones.com/thebat/TBUDLInfo.html


Re: TLS Handshake and Certificate problems

2020-04-09 Thread Luca via TBUDL
Thomas Fernandez:

> Hello Luca,
> 
> On Wed, 08 Apr 2020 12:07:30 +0200 GMT (08-Apr-20, 17:07 +0700 GMT),
> Luca via TBUDL wrote:
> 
> > Thomas Fernandez:
> 
> >> Hello Susanne,
> >>
> >> On Tue, 7 Apr 2020 14:04:34 -0700 GMT (08-Apr-20, 4:04 +0700 GMT),
> >> Susanne wrote:
> >>
> >> >   starting today, I have intermittent problems sending emails in one 
> >> > account (so far).
> >> >   Error message in the log is TLS handshake failure. Invalid server
> >> > certificate (The certificate cannot be used for this purpose).
> >> >
> >> >   Is there a fix for that?
> >> >
> >> >   Found this online:
> >> > https://support.google.com/mail/thread/38537691?hl=en
> >>
> >> Did you try this solution (from the website you linked):
> >>
> >> change the smtp.gmail.com into
> >> smtp.googlemail.com
> 
> > It doesn't work. Same problem here with IMAP.
> 
> if you fill
> in the smtp server deetails in the Receiving Mail section, you won't
> be able to receive any mails in any case.

I am well aware of that. smtp.googlemail.com doesn't work here as SMTP server.

> This is what happened over here: Suddenly I couldn't receive mails
> from gmail any more on my laptop, changed to googlemail. It worked.

Doesn't work either here.

> I could still receive mails on my PC, using gmail. Then suddenly, I
> could not. I was too lazy to change it, and now I can receive them
> again.
> 
> On my laptop, I suddenly could not receive mails from googlemail any
> more. Being busy, I didn't do anything, and now I can receive them
> again.
> 
> So, as others have said, the problem is intermittent and certainly a
> problem in Google's side, not TB.

I do think it's The Bat, because I have the same account with the same
configuration on my Android smartphone, using K-9 as a client, and there are
no problem with it.

-- 
Windows 10 pro 64
The Bat! Voyager Professional Edition 8.8.9.11 (OTFE) 

Luca - e-mail: p.stevens at libero.it






Current version is 8.0.18 | 'Using TBUDL' information:
http://www.silverstones.com/thebat/TBUDLInfo.html


Re: TLS Handshake and Certificate problems

2020-04-08 Thread Luca via TBUDL
Thomas Fernandez:

> Hello Susanne,
> 
> On Tue, 7 Apr 2020 14:04:34 -0700 GMT (08-Apr-20, 4:04 +0700 GMT),
> Susanne wrote:
> 
> >   starting today, I have intermittent problems sending emails in one 
> > account (so far).
> >   Error message in the log is TLS handshake failure. Invalid server
> > certificate (The certificate cannot be used for this purpose).
> >
> >   Is there a fix for that?
> >
> >   Found this online:
> > https://support.google.com/mail/thread/38537691?hl=en
> 
> Did you try this solution (from the website you linked):
> 
> change the smtp.gmail.com into
> smtp.googlemail.com

It doesn't work. Same problem here with IMAP.

-- 
Windows 10 pro 64
The Bat! Voyager Professional Edition 8.8.9.11 (OTFE) 

Luca - e-mail: p.stevens at libero.it



Current version is 8.0.18 | 'Using TBUDL' information:
http://www.silverstones.com/thebat/TBUDLInfo.html