Re: SSL TLS

2013-10-01 Thread Roelof Otten
Hallo Ian,

On Tue, 1 Oct 2013 16:47:26 +1000GMT (1-10-2013, 8:47 , where I
live), you wrote:

IAW Regular
IAW Secure to regular port (STARTTLS)
IAW Secure to dedicated port (TLS)

IAW Which one do I use?

Depends on the port you have to use.


-- 
Groetjes, Roelof

I think, therefore, I cannot be a moderator.
http://www.voormijalleen.nl/
The Bat! 5.4.8
Windows 7 6.1 Build 7601 Service Pack 1
5 pop3 accounts, 2 imap accounts
OTFE disabled
i7-2600 3.4GHz
4 GB RAM



Current version is 5.2.2 | 'Using TBUDL' information:
http://www.silverstones.com/thebat/TBUDLInfo.html


Re: SSL TLS

2013-10-01 Thread Roelof Otten
Hallo Ian,

On Tue, 1 Oct 2013 19:03:43 +1000GMT (1-10-2013, 11:03 , where I
live), you wrote:

IAW The thing is that for outgoing they say SSL/TLS, bit for incoming they
IAW just say SSL.

Basically SSL shouldn't be used anymore, TLS fixed some bugs in the
protocol, IIRC. However, people still call it SSL even when they're
using TLS.

IAW At the moment I have both set to TLS and the incoming port is 995 wit 
IAW the outgoing one 465.

That should work.

-- 
Groetjes, Roelof

Moderatoritis: symptoms include swollen head and running mouth.
http://www.voormijalleen.nl/
The Bat! 5.4.8
Windows 7 6.1 Build 7601 Service Pack 1
5 pop3 accounts, 2 imap accounts
OTFE disabled
i7-2600 3.4GHz
4 GB RAM



Current version is 5.2.2 | 'Using TBUDL' information:
http://www.silverstones.com/thebat/TBUDLInfo.html


Re: SSL TLS

2013-10-01 Thread Mark Partous

Hello Roelof,

Tuesday, October 1, 2013, 12:20:28 PM, you wrote:

IAW At the moment I have both set to TLS and the incoming port is 995 wit 
IAW the outgoing one 465.

RO That should work.

It works for me!

-- 
Best Wishes,
Mark
using The Bat! 5.8.2
92 days remaining in 2013.
Actually it's 91 days) + less than 24 hours.
Yours truly residing on earth for 20412 days now.




Current version is 5.2.2 | 'Using TBUDL' information:
http://www.silverstones.com/thebat/TBUDLInfo.html


Re: thebat 1.60 and ssl/tls

2002-03-28 Thread Peter Palmreuther

Hello Bob,

Seems the mail server you're trying to connect to uses only

Cipher: RC4-SHA

in it's SSL/TLS implementation. I don't know which Ciphers are
supported by The Bat!, but I'd guess, from your error message, this one
ain't :-/

A correct answer can only be given by RIT directly so maybe you want
to drop them a note directly ...

Pit
-- 
Regards
Peter Palmreuthermailto:[EMAIL PROTECTED]
(The Bat! v1.60 on Windows 2000 5.0 Build 2195 Service Pack 1)

Monday is an awful way to spend one seventh of your life.



Current Ver: 1.60 / 1.60a
FAQ: http://faq.thebat.dutaint.com 
Unsubscribe: mailto:[EMAIL PROTECTED]
Archives   : http://tbudl.thebat.dutaint.com
Moderators : mailto:[EMAIL PROTECTED]
TBTech List: mailto:[EMAIL PROTECTED]




thebat 1.60 and ssl/tls

2002-03-27 Thread Bob Ershov

Hello tbudl,

  I'm  trying  to  connect to CommunigatePro mailserver over smtp/ssl,
  pop3/ssl and getting error message:

*27.03.2002, 18:57:29: FETCH - Initiating TLS handshake
!27.03.2002, 18:57:29: FETCH - TLS protocol error: Invalid protocol version.
+27.03.2002, 18:57:29: FETCH - connection finished - 0 messages received  

  in  transport  setting is: secure to dedicated port (tls), pop3, 995
  server is supporting

RFC2246 The TLS Protocol. Version 1.0
T. Dierks. C. Allen, January 1999.
RFC2595 Using TLS with IMAP, POP3 and ACAP.
C. Newman. June 1999.
RFC2831 Using Digest Authentication as a SASL Mechanism.
P. Leach, C. Newman. May 2000.
RFC2487 SMTP Service Extension for Secure SMTP over TLS.
P. Hoffman. January 1999.

18:58:01.06  3  POP-00028([xx.xx.xx.xx])  failed  to  accept  a secure
connection  on [62.105.156.135] from [xx.xx.xx.xx]. Error Code=none of
client TLS cipher methods is supported

at  the  same time, imap over ssl/tls using dedicated port 993 working
properly.. any suggestions ?

cheers, Bob
--
http://www.wenet.ru | http://www.seminar.ru
RAVEMAN-RIPN | ICQ: 7716476 | FidoNet: 2:5060/100@fidonet
IRC: raveman@WeNet raveman@RusNet



Current Ver: 1.60 / 1.60a
FAQ: http://faq.thebat.dutaint.com 
Unsubscribe: mailto:[EMAIL PROTECTED]
Archives   : http://tbudl.thebat.dutaint.com
Moderators : mailto:[EMAIL PROTECTED]
TBTech List: mailto:[EMAIL PROTECTED]




Re: thebat 1.60 and ssl/tls

2002-03-27 Thread David van Zuijlekom

Hello Bob,

On Wednesday, March 27, 2002 at 19:03:12 +0300, Bob Ershov [BE] wrote
concerning 'thebat 1.60 and ssl/tls':
...
 I'm trying to connect to CommunigatePro mailserver over smtp/ssl,
 pop3/ssl and getting error message:

I'm sorry I can't help you here.

 at the same time, imap over ssl/tls using dedicated port 993 working
 properly.. any suggestions ?

TLS over IMAP isn't implemented yet so your connection is probably on
a normal connection. Although the transport setting says it uses port
993 it is in fact just using port 143. We'll probably have to wait for
a next version (version 2.0?) for this implementation and proper IMAP
support.

-- 
Best regards,
 David

** D)inner not ready:  (A)bort (R)etry (P)izza **

[TB! 1.60] [Windows 2000 5.0 Build 2195 Service Pack 2]
 [Running on a Celeron 800@1176 256 Mb RAM]



Current Ver: 1.60 / 1.60a
FAQ: http://faq.thebat.dutaint.com 
Unsubscribe: mailto:[EMAIL PROTECTED]
Archives   : http://tbudl.thebat.dutaint.com
Moderators : mailto:[EMAIL PROTECTED]
TBTech List: mailto:[EMAIL PROTECTED]