சுமர்காந்த்

Sumarkanth

விஸ்வாக்னி

Vishvagni





அங்கீராசா

Angirasa

ஹரிதா/ஹரிதாசா

Harita/Haritasa

குஷா

Kusha

ரதீதராசா

Ratheetarasa

சூர்யத்வஜா

Suryadhwaja

யாஸ்கா

Yaska





அஹபுனாசா

Ahabhunasa

ஹக்மான்

Hukman

பால்

Bhal

குட்சா

Kutsa

புரங்

Purang

ஷக்த்ரி

Shaktri

வைத்யா/பைத்யா

Vaidya/Baidya





ஔபமன்யவ

Aupamanyava

ஜமதக்னி

Jamadagni

குட்சாசா

Kutsasa

பிரத்யா

Pradnya

சௌனகா

Shaunaka

வர்தந்து

Vartantu





பப்ரவ்யா

Babhravya

ஜதுகர்ணன்

Jatukarna

லக்கி

Lakhi

ரதிதர

Rathitara

ஸ்ரவன்வைதஸ்

Sravanvaitas

விஸ்வாக்னி

Vishwagni





பரத்வாஜ்

Bharadwaj

கலாபோதனா/ கலாபௌதா/கலாபாவாசா

Kalabodhana/ Kalaboudha /Kalabhavasa

லோஹித்

Lohit

ரோஹிண்யா

Rohinya

சூர்யா

Surya

உத்ஸஸ்ய

Utsasya





பார்கவா

Bhargava

காமகயான

Kamakayana

விஸ்வாமித்ரா

Vishwamitra

லோஹிதா-கௌசிகா

Lohita-Kowsika

ரௌக்ஸாயனா

Rauksaayana

சுதந்திர கபிசா எஸ்

Swatantra Kabisa

சுபர்ணா

Suparna





பக்தி

Bhakdi

கண்வா

Kanva

லோமாஷா

Lomasha

சாமிநாதன்

Saminathen

துக்னைட்

Tugnait

சிவன்

Shiva





பாஸ்கரா

Bhaskara

கௌசிகாசா

Kaushikasa

மாண்டவ்யா

Mandavya

சனாதன

Sanatana

ரௌஷயதன

Roushayadana

குவேரா

Kuvera





சாண்டில்யா

Chandilya

கபி

Kapi

மரிச்சி

Marichi

சலங்கையனா

Salankayana

உபாத்யாய்

Upadhyay

சாவர்ணா

Saawarna





சரோரா

Charora

கபில்

Kapil

மார்க்கண்டேயர்

Markandeya

சங்கர்

Sangar

உப்மன்யு (உபமன்யு)

Upmanyu (Upamanyu)

சஹாரியா

Saharia

ஜோஷி

Joshi





சிகிதாசா

Chikitasa

கபிஞ்சலா

Kapinjala

சௌபர்ணா

Sauparna

மௌன பார்கவா

Mauna Bhargava

சானகா

Sanaka

உப்ரீதி

Upreti





ச்யவன

Chyavana

கர்மணி

Karmani

மாதங்கா

Matanga

சனகா

Sanaga

வடுலா

Vadula

சவரன்

Savaran





தலப்யா

Dalabhya

காஷ்யபாசா

Kashyapasa

மௌத்கல்யா மௌத்கல்யா

Maudgalya Moudgalya

சஞ்சயா

Sanjaya

வால்மீகி

Valmiki

சவிதா

Savita





தர்பாஸ்

Darbhas

கவுண்டிந்யாசா

Kaundinyasa

முத்கலா (மௌத்கல்யா, மௌத்கில், மோட்கில், முத்கல்)

Mudgala (Maudgalya, Moudgil, Modgil, Mudgal)

சாங்க்யாயனா

Sankhyayana

வர்த்வியாசா

Vardhviyasa

சோம்னாசர்

Somnasser





தேவ் (சாங்க்ரித்யாயன்)

Dev (Sankrityayan)

கவுன்ஷ்

Kaunsh

முட்கல்

Mudgal

சங்கிரிதி

Sankrithi

வர்துலாசா

Vardhulasa

ப்ரதாநஸ்ய

Pratanansya





தனஞ்சய

Dhananjaya

கௌஷல்/கௌஷாலஸ்/குஷால்

Kaushal/Kaushalas/Kushal

மிஹிராயன்

Mihirayan

சங்கியநாச

Sankyanasa

வர்திஸ்வாசா

Vardhyswasa

வீதஹவ்யா

Veetahavya





தன்வந்திரி

Dhanvantari

கௌஷிக்/கோஷிக்/கௌஷிக்,குஷிகா/கிரித் கௌஷிகா

Kaushik/Koshik/Koushik,Kushika/Ghrit kaushika

நைத்ருவா

Naidhruva

சதாமர்ஷனா

Sathamarshana

வசிஷ்டர்

Vashishta

வாத்ஸ்யாயன்

Vatsyayan





கால்வசாய

Galvasaya

கௌஸ்துபா

Kaustubha

நிதுந்தனா/நைதுந்தாச

Nithunthana/Naithunthasa

சாண்டில்யா, சனாஸ்

Shandilya, sanas

வத்சா

Vatsa

நிரிசிம்மதேவரா

Nrisimhadevara





கௌசியாகஸ்

Kausyagas

நித்ரவகஷ்யபா

Nydravakashyapa

சாண்டில்யாசா

Sandilyasa
 tHE LIST ENDS HERE THOUGH STILL A LARGE AMOUNT OF GOTRAS ARE AVAILABLE IN
INDIA. And how many would know all the gotras?  And other than the 8 rishis
Gotra and pravaranas, many Gotras in south itself were expanding; and names
of gotras on trees and plants and in general terms are also initiated;
Jamadagn Rishi as well as plant gotra in Bihar is in existence. Thus what
was initiated after several generations as Gotras , with binding rules till
Manu dharma was issued, mainly marriage was determined by gotras. K Rajaram
IRS   8524

-- 
You received this message because you are subscribed to the Google Groups 
"Thatha_Patty" group.
To unsubscribe from this group and stop receiving emails from it, send an email 
to thatha_patty+unsubscr...@googlegroups.com.
To view this discussion on the web visit 
https://groups.google.com/d/msgid/thatha_patty/CAL5XZopUa8h-Ck%3DKMX-KOnrjeLWxmMD5PXzX6M8FHOj8jyR%3DgA%40mail.gmail.com.

Reply via email to