[Touch-packages] [Bug 1843015] Re: [USB-Audio - Xonar SoundCard, playback] No sound at all

2019-09-06 Thread Ilkka Prusi
After some googling, this is already known bug in pulseaudio?

-- 
You received this bug notification because you are a member of Ubuntu
Touch seeded packages, which is subscribed to alsa-driver in Ubuntu.
https://bugs.launchpad.net/bugs/1843015

Title:
  [USB-Audio - Xonar SoundCard, playback] No sound at all

Status in alsa-driver package in Ubuntu:
  New

Bug description:
  After some testing, aplay -D hw:2,2 samplename works but there seems
  to be no way to set that in gnome or for other applications?

  cat /proc/asound/devices 
1:: sequencer
2: [ 2- 0]: digital audio playback
3: [ 2- 0]: digital audio capture
4: [ 2- 1]: digital audio playback
5: [ 2- 1]: digital audio capture
6: [ 2- 2]: digital audio playback
7: [ 2- 3]: digital audio playback
8: [ 2]   : control
9: [ 0- 3]: digital audio playback
   10: [ 0- 7]: digital audio playback
   11: [ 0- 8]: digital audio playback
   12: [ 0- 9]: digital audio playback
   13: [ 0-10]: digital audio playback
   14: [ 0-11]: digital audio playback
   15: [ 0- 0]: hardware dependent
   16: [ 0]   : control
   17: [ 1- 0]: digital audio playback
   18: [ 1- 0]: digital audio capture
   19: [ 1- 1]: digital audio playback
   20: [ 1- 2]: digital audio capture
   21: [ 1- 0]: hardware dependent
   22: [ 1]   : control
   33:: timer

  Further, there is period of no sound at all from optical output when
  starting to play sample.

  ProblemType: Bug
  DistroRelease: Ubuntu 19.04
  Package: alsa-base 1.0.25+dfsg-0ubuntu5
  Uname: Linux 5.2.11 x86_64
  ApportVersion: 2.20.10-0ubuntu27.1
  Architecture: amd64
  CurrentDesktop: ubuntu:GNOME
  Date: Fri Sep  6 10:33:58 2019
  InstallationDate: Installed on 2019-08-10 (26 days ago)
  InstallationMedia: Ubuntu 18.10 "Cosmic Cuttlefish" - Release amd64 
(20181017.3)
  PackageArchitecture: all
  SourcePackage: alsa-driver
  Symptom: audio
  Symptom_AlsaPlaybackTest: ALSA playback test through plughw:SoundCard failed
  Symptom_Card: Xonar SoundCard - Xonar SoundCard
  Symptom_Type: No sound at all
  Title: [USB-Audio - Xonar SoundCard, playback] No sound at all
  UpgradeStatus: Upgraded to disco on 2019-08-10 (26 days ago)
  dmi.bios.date: 07/29/2019
  dmi.bios.vendor: American Megatrends Inc.
  dmi.bios.version: 1804
  dmi.board.asset.tag: Default string
  dmi.board.name: TUF B450-PLUS GAMING
  dmi.board.vendor: ASUSTeK COMPUTER INC.
  dmi.board.version: Rev X.0x
  dmi.chassis.asset.tag: Default string
  dmi.chassis.type: 3
  dmi.chassis.vendor: Default string
  dmi.chassis.version: Default string
  dmi.modalias: 
dmi:bvnAmericanMegatrendsInc.:bvr1804:bd07/29/2019:svnSystemmanufacturer:pnSystemProductName:pvrSystemVersion:rvnASUSTeKCOMPUTERINC.:rnTUFB450-PLUSGAMING:rvrRevX.0x:cvnDefaultstring:ct3:cvrDefaultstring:
  dmi.product.family: To be filled by O.E.M.
  dmi.product.name: System Product Name
  dmi.product.sku: SKU
  dmi.product.version: System Version
  dmi.sys.vendor: System manufacturer

To manage notifications about this bug go to:
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/alsa-driver/+bug/1843015/+subscriptions

-- 
Mailing list: https://launchpad.net/~touch-packages
Post to : touch-packages@lists.launchpad.net
Unsubscribe : https://launchpad.net/~touch-packages
More help   : https://help.launchpad.net/ListHelp


[Touch-packages] [Bug 1843015] Re: [USB-Audio - Xonar SoundCard, playback] No sound at all

2019-09-06 Thread Ilkka Prusi
So, in short, even though Gnome panel allows setting the device, it does
not allow handling correct /output/ when there are multiple choices?
E.g. only optical connected to receiver instead of analog.

-- 
You received this bug notification because you are a member of Ubuntu
Touch seeded packages, which is subscribed to alsa-driver in Ubuntu.
https://bugs.launchpad.net/bugs/1843015

Title:
  [USB-Audio - Xonar SoundCard, playback] No sound at all

Status in alsa-driver package in Ubuntu:
  New

Bug description:
  After some testing, aplay -D hw:2,2 samplename works but there seems
  to be no way to set that in gnome or for other applications?

  cat /proc/asound/devices 
1:: sequencer
2: [ 2- 0]: digital audio playback
3: [ 2- 0]: digital audio capture
4: [ 2- 1]: digital audio playback
5: [ 2- 1]: digital audio capture
6: [ 2- 2]: digital audio playback
7: [ 2- 3]: digital audio playback
8: [ 2]   : control
9: [ 0- 3]: digital audio playback
   10: [ 0- 7]: digital audio playback
   11: [ 0- 8]: digital audio playback
   12: [ 0- 9]: digital audio playback
   13: [ 0-10]: digital audio playback
   14: [ 0-11]: digital audio playback
   15: [ 0- 0]: hardware dependent
   16: [ 0]   : control
   17: [ 1- 0]: digital audio playback
   18: [ 1- 0]: digital audio capture
   19: [ 1- 1]: digital audio playback
   20: [ 1- 2]: digital audio capture
   21: [ 1- 0]: hardware dependent
   22: [ 1]   : control
   33:: timer

  Further, there is period of no sound at all from optical output when
  starting to play sample.

  ProblemType: Bug
  DistroRelease: Ubuntu 19.04
  Package: alsa-base 1.0.25+dfsg-0ubuntu5
  Uname: Linux 5.2.11 x86_64
  ApportVersion: 2.20.10-0ubuntu27.1
  Architecture: amd64
  CurrentDesktop: ubuntu:GNOME
  Date: Fri Sep  6 10:33:58 2019
  InstallationDate: Installed on 2019-08-10 (26 days ago)
  InstallationMedia: Ubuntu 18.10 "Cosmic Cuttlefish" - Release amd64 
(20181017.3)
  PackageArchitecture: all
  SourcePackage: alsa-driver
  Symptom: audio
  Symptom_AlsaPlaybackTest: ALSA playback test through plughw:SoundCard failed
  Symptom_Card: Xonar SoundCard - Xonar SoundCard
  Symptom_Type: No sound at all
  Title: [USB-Audio - Xonar SoundCard, playback] No sound at all
  UpgradeStatus: Upgraded to disco on 2019-08-10 (26 days ago)
  dmi.bios.date: 07/29/2019
  dmi.bios.vendor: American Megatrends Inc.
  dmi.bios.version: 1804
  dmi.board.asset.tag: Default string
  dmi.board.name: TUF B450-PLUS GAMING
  dmi.board.vendor: ASUSTeK COMPUTER INC.
  dmi.board.version: Rev X.0x
  dmi.chassis.asset.tag: Default string
  dmi.chassis.type: 3
  dmi.chassis.vendor: Default string
  dmi.chassis.version: Default string
  dmi.modalias: 
dmi:bvnAmericanMegatrendsInc.:bvr1804:bd07/29/2019:svnSystemmanufacturer:pnSystemProductName:pvrSystemVersion:rvnASUSTeKCOMPUTERINC.:rnTUFB450-PLUSGAMING:rvrRevX.0x:cvnDefaultstring:ct3:cvrDefaultstring:
  dmi.product.family: To be filled by O.E.M.
  dmi.product.name: System Product Name
  dmi.product.sku: SKU
  dmi.product.version: System Version
  dmi.sys.vendor: System manufacturer

To manage notifications about this bug go to:
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/alsa-driver/+bug/1843015/+subscriptions

-- 
Mailing list: https://launchpad.net/~touch-packages
Post to : touch-packages@lists.launchpad.net
Unsubscribe : https://launchpad.net/~touch-packages
More help   : https://help.launchpad.net/ListHelp


[Touch-packages] [Bug 1843015] [NEW] [USB-Audio - Xonar SoundCard, playback] No sound at all

2019-09-06 Thread Ilkka Prusi
Public bug reported:

After some testing, aplay -D hw:2,2 samplename works but there seems to
be no way to set that in gnome or for other applications?

cat /proc/asound/devices 
  1:: sequencer
  2: [ 2- 0]: digital audio playback
  3: [ 2- 0]: digital audio capture
  4: [ 2- 1]: digital audio playback
  5: [ 2- 1]: digital audio capture
  6: [ 2- 2]: digital audio playback
  7: [ 2- 3]: digital audio playback
  8: [ 2]   : control
  9: [ 0- 3]: digital audio playback
 10: [ 0- 7]: digital audio playback
 11: [ 0- 8]: digital audio playback
 12: [ 0- 9]: digital audio playback
 13: [ 0-10]: digital audio playback
 14: [ 0-11]: digital audio playback
 15: [ 0- 0]: hardware dependent
 16: [ 0]   : control
 17: [ 1- 0]: digital audio playback
 18: [ 1- 0]: digital audio capture
 19: [ 1- 1]: digital audio playback
 20: [ 1- 2]: digital audio capture
 21: [ 1- 0]: hardware dependent
 22: [ 1]   : control
 33:: timer

Further, there is period of no sound at all from optical output when
starting to play sample.

ProblemType: Bug
DistroRelease: Ubuntu 19.04
Package: alsa-base 1.0.25+dfsg-0ubuntu5
Uname: Linux 5.2.11 x86_64
ApportVersion: 2.20.10-0ubuntu27.1
Architecture: amd64
CurrentDesktop: ubuntu:GNOME
Date: Fri Sep  6 10:33:58 2019
InstallationDate: Installed on 2019-08-10 (26 days ago)
InstallationMedia: Ubuntu 18.10 "Cosmic Cuttlefish" - Release amd64 (20181017.3)
PackageArchitecture: all
SourcePackage: alsa-driver
Symptom: audio
Symptom_AlsaPlaybackTest: ALSA playback test through plughw:SoundCard failed
Symptom_Card: Xonar SoundCard - Xonar SoundCard
Symptom_Type: No sound at all
Title: [USB-Audio - Xonar SoundCard, playback] No sound at all
UpgradeStatus: Upgraded to disco on 2019-08-10 (26 days ago)
dmi.bios.date: 07/29/2019
dmi.bios.vendor: American Megatrends Inc.
dmi.bios.version: 1804
dmi.board.asset.tag: Default string
dmi.board.name: TUF B450-PLUS GAMING
dmi.board.vendor: ASUSTeK COMPUTER INC.
dmi.board.version: Rev X.0x
dmi.chassis.asset.tag: Default string
dmi.chassis.type: 3
dmi.chassis.vendor: Default string
dmi.chassis.version: Default string
dmi.modalias: 
dmi:bvnAmericanMegatrendsInc.:bvr1804:bd07/29/2019:svnSystemmanufacturer:pnSystemProductName:pvrSystemVersion:rvnASUSTeKCOMPUTERINC.:rnTUFB450-PLUSGAMING:rvrRevX.0x:cvnDefaultstring:ct3:cvrDefaultstring:
dmi.product.family: To be filled by O.E.M.
dmi.product.name: System Product Name
dmi.product.sku: SKU
dmi.product.version: System Version
dmi.sys.vendor: System manufacturer

** Affects: alsa-driver (Ubuntu)
 Importance: Undecided
 Status: New


** Tags: amd64 apport-bug disco wayland-session

-- 
You received this bug notification because you are a member of Ubuntu
Touch seeded packages, which is subscribed to alsa-driver in Ubuntu.
https://bugs.launchpad.net/bugs/1843015

Title:
  [USB-Audio - Xonar SoundCard, playback] No sound at all

Status in alsa-driver package in Ubuntu:
  New

Bug description:
  After some testing, aplay -D hw:2,2 samplename works but there seems
  to be no way to set that in gnome or for other applications?

  cat /proc/asound/devices 
1:: sequencer
2: [ 2- 0]: digital audio playback
3: [ 2- 0]: digital audio capture
4: [ 2- 1]: digital audio playback
5: [ 2- 1]: digital audio capture
6: [ 2- 2]: digital audio playback
7: [ 2- 3]: digital audio playback
8: [ 2]   : control
9: [ 0- 3]: digital audio playback
   10: [ 0- 7]: digital audio playback
   11: [ 0- 8]: digital audio playback
   12: [ 0- 9]: digital audio playback
   13: [ 0-10]: digital audio playback
   14: [ 0-11]: digital audio playback
   15: [ 0- 0]: hardware dependent
   16: [ 0]   : control
   17: [ 1- 0]: digital audio playback
   18: [ 1- 0]: digital audio capture
   19: [ 1- 1]: digital audio playback
   20: [ 1- 2]: digital audio capture
   21: [ 1- 0]: hardware dependent
   22: [ 1]   : control
   33:: timer

  Further, there is period of no sound at all from optical output when
  starting to play sample.

  ProblemType: Bug
  DistroRelease: Ubuntu 19.04
  Package: alsa-base 1.0.25+dfsg-0ubuntu5
  Uname: Linux 5.2.11 x86_64
  ApportVersion: 2.20.10-0ubuntu27.1
  Architecture: amd64
  CurrentDesktop: ubuntu:GNOME
  Date: Fri Sep  6 10:33:58 2019
  InstallationDate: Installed on 2019-08-10 (26 days ago)
  InstallationMedia: Ubuntu 18.10 "Cosmic Cuttlefish" - Release amd64 
(20181017.3)
  PackageArchitecture: all
  SourcePackage: alsa-driver
  Symptom: audio
  Symptom_AlsaPlaybackTest: ALSA playback test through plughw:SoundCard failed
  Symptom_Card: Xonar SoundCard - Xonar SoundCard
  Symptom_Type: No sound at all
  Title: [USB-Audio - Xonar SoundCard, playback] No sound at all
  UpgradeStatus: Upgraded to disco on 2019-08-10 (26 days ago)
  dmi.bios.date: 07/29/2019
  dmi.bios.vendor: American Megatrends Inc.
  dmi.bios.version: 1804
  dmi.board.asset.tag: Default string
  dmi.board.name: TUF B450-PLUS GAMING
  dmi.board.vendor: ASUSTeK COMPUTER INC.