[Touch-packages] [Bug 1569383] Re: Intel HD Graphics 530 crashes on glxinfo in MSHYBRID mode

2016-04-12 Thread Egbert van der Wal
** Package changed: xorg (Ubuntu) => xserver-xorg-video-intel (Ubuntu) -- You received this bug notification because you are a member of Ubuntu Touch seeded packages, which is subscribed to xorg in Ubuntu. https://bugs.launchpad.net/bugs/1569383 Title: Intel HD Graphics 530 crashes on

[Touch-packages] [Bug 1563307] Re: Pulseaudio keeps enabling optical output

2016-03-29 Thread Egbert van der Wal
** Attachment added: "alsa-aplay-list.txt" https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/pulseaudio/+bug/1563307/+attachment/4615888/+files/alsa-aplay-list.txt -- You received this bug notification because you are a member of Ubuntu Touch seeded packages, which is subscribed to pulseaudio in

[Touch-packages] [Bug 1563307] [NEW] Pulseaudio keeps enabling optical output

2016-03-29 Thread Egbert van der Wal
Public bug reported: My laptop (Clevo P650RA) has a combined optical out (SPDIF) and headphone jack. The jack is continously emitting a red light for the optical output, even when I'm not using it (which is almost always). I can manually disable this by running 'alsamixer' and mute channel

[Touch-packages] [Bug 1166529] Re: Creative Recon3d & Sound Blaster Z (CA0132), No Sound At All; Broken Beyond All Repair

2016-08-12 Thread Egbert van der Wal
I have the same issue: no sound on a Recon3D / CA0132. The sound chip is an onboard chip labelled Sound Core 3D, the motherboard is a GA-X170-Extreme ECC. This is on Ubuntu 16.04. Alsa / Pulseaudio claim everything is good, but there's no sound coming out of it at all. dmesg | grep hda shows: [

[Touch-packages] [Bug 1166529] Re: Creative Recon3d & Sound Blaster Z (CA0132), No Sound At All; Broken Beyond All Repair

2016-12-14 Thread Egbert van der Wal
I just gave up and got me a Asus Xonar sound card and disabled the onboard. Works a treat! The longer I worked with it, the more I got convinced it's a crappy chip. Even in Windows 10 it doesn't work properly - sometimes the volume levels are ignored or attached to different outputs than they

[Touch-packages] [Bug 1876056] Re: No automatic switch to headset microphone on connect

2020-04-30 Thread Egbert van der Wal
No, that seems to be an actual regression. The thing I'm reporting turns out to be an intentional configuration issue related to limitations of the hardware / jack detection. -- You received this bug notification because you are a member of Ubuntu Touch seeded packages, which is subscribed to

[Touch-packages] [Bug 1876056] [NEW] No automatic switch to headset microphone on connect

2020-04-30 Thread Egbert van der Wal
Public bug reported: On my Dell XPS 7590, when I plugin a headset with a 4-pin-connector, the audio OUTPUT automatically switches from the speakers in the laptop to the headset. However, the audio INPUT does not switch from the microphone in the laptop to the microphone in the headset. Using for

[Touch-packages] [Bug 1876056] Re: No automatic switch to headset microphone on connect

2020-04-30 Thread Egbert van der Wal
@seb128 yes you are right. The explanation there makes a lot of sense - after some experimentation I found that the headset mic becomes available no matter whether I plugin a headphones or a headset, so it doesn't actually detect the presence of a microphone, it just happens that something is

[Touch-packages] [Bug 1887807] [NEW] KDE doesn't prompt whether headphones or a headset is plugged in

2020-07-16 Thread Egbert van der Wal
Public bug reported: As a follow-up from: https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/pulseaudio/+bug/1876056 I have a Dell XPS 7590 with a combined headset jack. As I understood from the previous ticket 1876056, when on Ubuntu you plug in something, it will prompt you what you plugged in: either