[Bug 1902156] Re: [ASUS VivoBook X541UJ] Keyboard and touchpad don't work on kernel 5.8.0.26, but 5.4 or 5.8.11 work

2020-10-30 Thread Daniel van Vugt
** Summary changed:

- keyboard and touchpad don't work on kernel 5.8.0.26, but 5.4 or 5.8.11 work
+ [ASUS VivoBook X541UJ] Keyboard and touchpad don't work on kernel 5.8.0.26, 
but 5.4 or 5.8.11 work

-- 
You received this bug notification because you are a member of Ubuntu
Bugs, which is subscribed to Ubuntu.
https://bugs.launchpad.net/bugs/1902156

Title:
  [ASUS VivoBook X541UJ] Keyboard and touchpad don't work on kernel
  5.8.0.26, but 5.4 or 5.8.11 work

To manage notifications about this bug go to:
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/linux/+bug/1902156/+subscriptions

-- 
ubuntu-bugs mailing list
ubuntu-bugs@lists.ubuntu.com
https://lists.ubuntu.com/mailman/listinfo/ubuntu-bugs

[Bug 1902156] Re: keyboard and touchpad don't work on kernel 5.8.0.26, but 5.4 or 5.8.11 work

2020-10-29 Thread Daniel van Vugt
We probably still need some information about the hardware. Please
either:

  * Use a USB keyboard; or

  * Use a kernel version that works

and then run:

  apport-collect 1902156

** Summary changed:

- keyboard and touchpad don't work on kernel 5.8.0.26 
+ keyboard and touchpad don't work on kernel 5.8.0.26, but 5.4 or 5.8.11 work

** Tags added: groovy regression-release

** Changed in: linux (Ubuntu)
   Status: Confirmed => Incomplete

-- 
You received this bug notification because you are a member of Ubuntu
Bugs, which is subscribed to Ubuntu.
https://bugs.launchpad.net/bugs/1902156

Title:
  keyboard and touchpad don't work on kernel 5.8.0.26, but 5.4 or 5.8.11
  work

To manage notifications about this bug go to:
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/linux/+bug/1902156/+subscriptions

-- 
ubuntu-bugs mailing list
ubuntu-bugs@lists.ubuntu.com
https://lists.ubuntu.com/mailman/listinfo/ubuntu-bugs

[Bug 1823616] Re: Incorrect date format for Australia

2020-10-29 Thread Daniel van Vugt
** Package changed: gnome-desktop (Ubuntu) => gnome-desktop3 (Ubuntu)

** Changed in: gnome-desktop3 (Ubuntu)
   Status: New => Triaged

** Changed in: gnome-desktop3 (Ubuntu)
   Importance: Undecided => Low

-- 
You received this bug notification because you are a member of Ubuntu
Bugs, which is subscribed to Ubuntu.
https://bugs.launchpad.net/bugs/1823616

Title:
  Incorrect date format for Australia

To manage notifications about this bug go to:
https://bugs.launchpad.net/gnome-shell/+bug/1823616/+subscriptions

-- 
ubuntu-bugs mailing list
ubuntu-bugs@lists.ubuntu.com
https://lists.ubuntu.com/mailman/listinfo/ubuntu-bugs

[Bug 1823616] Re: Incorrect date format for Australia

2020-10-29 Thread Daniel van Vugt
** Bug watch added: gitlab.gnome.org/GNOME/gnome-shell/-/issues #3338
   https://gitlab.gnome.org/GNOME/gnome-shell/-/issues/3338

** Also affects: gnome-shell via
   https://gitlab.gnome.org/GNOME/gnome-shell/-/issues/3338
   Importance: Unknown
   Status: Unknown

** Changed in: gnome-shell (Ubuntu)
   Status: Won't Fix => Triaged

** Changed in: gnome-shell (Ubuntu)
   Importance: Medium => Low

** Tags removed: disco
** Tags added: focal

** Also affects: gnome-desktop (Ubuntu)
   Importance: Undecided
   Status: New

-- 
You received this bug notification because you are a member of Ubuntu
Bugs, which is subscribed to Ubuntu.
https://bugs.launchpad.net/bugs/1823616

Title:
  Incorrect date format for Australia

To manage notifications about this bug go to:
https://bugs.launchpad.net/gnome-shell/+bug/1823616/+subscriptions

-- 
ubuntu-bugs mailing list
ubuntu-bugs@lists.ubuntu.com
https://lists.ubuntu.com/mailman/listinfo/ubuntu-bugs

[Bug 1902108] Re: [OMEN by HP Laptop, Realtek ALC295, Speaker, Internal] Pulseaudio fails to detect card

2020-10-29 Thread Daniel van Vugt
Please check that you don't have 'timidity' installed.

If the problem continues then please try a higher kernel version like
this one:

  https://kernel.ubuntu.com/~kernel-ppa/mainline/v5.9.2/amd64/

** Changed in: pulseaudio (Ubuntu)
   Status: New => Incomplete

-- 
You received this bug notification because you are a member of Ubuntu
Bugs, which is subscribed to Ubuntu.
https://bugs.launchpad.net/bugs/1902108

Title:
  [OMEN by HP Laptop, Realtek ALC295, Speaker, Internal] Pulseaudio
  fails to detect card

To manage notifications about this bug go to:
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/pulseaudio/+bug/1902108/+subscriptions

-- 
ubuntu-bugs mailing list
ubuntu-bugs@lists.ubuntu.com
https://lists.ubuntu.com/mailman/listinfo/ubuntu-bugs

[Bug 939242] Re: gnome-control-center takes 100% CPU

2020-10-29 Thread Daniel van Vugt
Thank you for reporting this bug to Ubuntu.
Ubuntu 12.04 (precise) reached end-of-life on April 28, 2017.

See this document for currently supported Ubuntu releases:
https://wiki.ubuntu.com/Releases 

We appreciate that this bug may be old and you might not be interested
in discussing it any more. But if you are then please upgrade to the
latest Ubuntu version and re-test. If you then find the bug is still
present in the newer Ubuntu version, please add a comment here telling
us which new version it is in.


** Changed in: gnome-control-center (Ubuntu)
   Status: Confirmed => Won't Fix

-- 
You received this bug notification because you are a member of Ubuntu
Bugs, which is subscribed to Ubuntu.
https://bugs.launchpad.net/bugs/939242

Title:
  gnome-control-center takes 100% CPU

To manage notifications about this bug go to:
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/gnome-control-center/+bug/939242/+subscriptions

-- 
ubuntu-bugs mailing list
ubuntu-bugs@lists.ubuntu.com
https://lists.ubuntu.com/mailman/listinfo/ubuntu-bugs

[Bug 1902094] Re: High Xorg and gnome-shell CPU usage while Sound Settings opened

2020-10-29 Thread Daniel van Vugt
Given gnome-shell is also affected it seems the problem is gnome-
control-center doing some kind of constant, invisible rendering when in
the Sound panel.


** Changed in: gnome-control-center (Ubuntu)
   Status: New => Triaged

** Changed in: gnome-control-center (Ubuntu)
   Importance: Undecided => Low

-- 
You received this bug notification because you are a member of Ubuntu
Bugs, which is subscribed to Ubuntu.
https://bugs.launchpad.net/bugs/1902094

Title:
  High Xorg and gnome-shell CPU usage while Sound Settings opened

To manage notifications about this bug go to:
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/gnome-control-center/+bug/1902094/+subscriptions

-- 
ubuntu-bugs mailing list
ubuntu-bugs@lists.ubuntu.com
https://lists.ubuntu.com/mailman/listinfo/ubuntu-bugs

[Bug 1902094] Re: High CPU usage while Sound Settings opened

2020-10-29 Thread Daniel van Vugt
Oddly, confirmed. Only when in Sound settings...

PID USER  PR  NIVIRTRESSHR S  %CPU  %MEM TIME+ COMMAND  
 
   1841 dan   20   0 1125668 168248 120056 S  12.9   1.0 103:17.70 Xorg 
 
   1984 dan   20   0 5481060 435396  90896 S   8.3   2.7  89:49.05 
gnome-shell   
 346704 dan   20   0 1611480 120968  90512 S   6.0   0.7   0:06.76 
gnome-control-c 

** Package changed: xorg (Ubuntu) => gnome-control-center (Ubuntu)

** Summary changed:

- High CPU usage while Sound Settings opened
+ High Xorg CPU usage while Sound Settings opened

** Also affects: xorg-server (Ubuntu)
   Importance: Undecided
   Status: New

** Summary changed:

- High Xorg CPU usage while Sound Settings opened
+ High Xorg and gnome-shell CPU usage while Sound Settings opened

** No longer affects: xorg-server (Ubuntu)

-- 
You received this bug notification because you are a member of Ubuntu
Bugs, which is subscribed to Ubuntu.
https://bugs.launchpad.net/bugs/1902094

Title:
  High Xorg and gnome-shell CPU usage while Sound Settings opened

To manage notifications about this bug go to:
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/gnome-control-center/+bug/1902094/+subscriptions

-- 
ubuntu-bugs mailing list
ubuntu-bugs@lists.ubuntu.com
https://lists.ubuntu.com/mailman/listinfo/ubuntu-bugs

[Bug 1902086] Re: xorg on Ubuntu 20.04 fails to show correctly background image and icons

2020-10-29 Thread Daniel van Vugt
*** This bug is a duplicate of bug 1867668 ***
https://bugs.launchpad.net/bugs/1867668

Thank you for taking the time to report this bug and helping to make
Ubuntu better. This particular bug has already been reported and is a
duplicate of bug 1867668, so it is being marked as such. Please look at
the other bug report to see if there is any missing information that you
can provide, or to see if there is a workaround for the bug.
Additionally, any further discussion regarding the bug should occur in
the other report. Feel free to continue to report any other bugs you may
find.


** This bug has been marked a duplicate of bug 1867668
   Visual artifacts in Gnome Shell when using the old 'intel' Xorg driver

-- 
You received this bug notification because you are a member of Ubuntu
Bugs, which is subscribed to Ubuntu.
https://bugs.launchpad.net/bugs/1902086

Title:
  xorg on Ubuntu 20.04 fails to show correctly background image and
  icons

To manage notifications about this bug go to:
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/xorg/+bug/1902086/+subscriptions

-- 
ubuntu-bugs mailing list
ubuntu-bugs@lists.ubuntu.com
https://lists.ubuntu.com/mailman/listinfo/ubuntu-bugs

[Bug 1902018] Re: Fingerprint: "scan your finger" option is not displayed at login screen on ubuntu 20.10 version

2020-10-29 Thread Daniel van Vugt
The login GUI is gnome-shell...

** Package changed: gdm3 (Ubuntu) => gnome-shell (Ubuntu)

-- 
You received this bug notification because you are a member of Ubuntu
Bugs, which is subscribed to Ubuntu.
https://bugs.launchpad.net/bugs/1902018

Title:
  Fingerprint: "scan your finger" option is not displayed at login
  screen on ubuntu 20.10 version

To manage notifications about this bug go to:
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/gnome-shell/+bug/1902018/+subscriptions

-- 
ubuntu-bugs mailing list
ubuntu-bugs@lists.ubuntu.com
https://lists.ubuntu.com/mailman/listinfo/ubuntu-bugs

[Bug 1901946] Re: [Lenovo ideapad 330-15ICH] Pulseaudio fails to detect card

2020-10-29 Thread Daniel van Vugt
*** This bug is a duplicate of bug 1793640 ***
https://bugs.launchpad.net/bugs/1793640

Thank you for taking the time to report this bug and helping to make
Ubuntu better. This particular bug has already been reported and is a
duplicate of bug 1793640, so it is being marked as such. Please look at
the other bug report to see if there is any missing information that you
can provide, or to see if there is a workaround for the bug.
Additionally, any further discussion regarding the bug should occur in
the other report. Feel free to continue to report any other bugs you may
find.


** This bug has been marked a duplicate of bug 1793640
   Pulseaudio fails to detect sound card, while timidity is installed

-- 
You received this bug notification because you are a member of Ubuntu
Bugs, which is subscribed to Ubuntu.
https://bugs.launchpad.net/bugs/1901946

Title:
  [Lenovo ideapad 330-15ICH] Pulseaudio fails to detect card

To manage notifications about this bug go to:
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/pulseaudio/+bug/1901946/+subscriptions

-- 
ubuntu-bugs mailing list
ubuntu-bugs@lists.ubuntu.com
https://lists.ubuntu.com/mailman/listinfo/ubuntu-bugs

[Bug 1901808] Re: Laptop displays has lags and tearing

2020-10-29 Thread Daniel van Vugt
** This bug is no longer a duplicate of bug 1853094
   [modeset] Screen tearing when using multiple monitors

** Package changed: xorg-server (Ubuntu) => xserver-xorg-video-intel
(Ubuntu)

** Changed in: xserver-xorg-video-intel (Ubuntu)
   Status: New => Won't Fix

-- 
You received this bug notification because you are a member of Ubuntu
Bugs, which is subscribed to Ubuntu.
https://bugs.launchpad.net/bugs/1901808

Title:
  Laptop displays has lags and tearing

To manage notifications about this bug go to:
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/xserver-xorg-video-intel/+bug/1901808/+subscriptions

-- 
ubuntu-bugs mailing list
ubuntu-bugs@lists.ubuntu.com
https://lists.ubuntu.com/mailman/listinfo/ubuntu-bugs

[Bug 1900873] Re: dual display scaling broken at 4k

2020-10-29 Thread Daniel van Vugt
Thanks. I think xrandr.txt is the most important file there but it looks
like you didn't have any scaling set at the time.

Please enable fractional scaling, even if it is too big, and then run:

  xrandr --verbose > xrandr2.txt
  journalctl -b0 > journal2.txt

and attach the resulting text file here.

-- 
You received this bug notification because you are a member of Ubuntu
Bugs, which is subscribed to Ubuntu.
https://bugs.launchpad.net/bugs/1900873

Title:
  dual display scaling broken at 4k

To manage notifications about this bug go to:
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/gnome-control-center/+bug/1900873/+subscriptions

-- 
ubuntu-bugs mailing list
ubuntu-bugs@lists.ubuntu.com
https://lists.ubuntu.com/mailman/listinfo/ubuntu-bugs

[Bug 1897224] Re: Graphical snaps can't run in Gnome 3.38 Wayland sessions (can't open X display)

2020-10-29 Thread Daniel van Vugt
geez,

That's a common mistake... When we ask people to test a mutter update we
actually mean 'libmutter' that's used by gnome-shell.

** Also affects: mutter (Ubuntu Hirsute)
   Importance: High
   Status: In Progress

** Also affects: snapd (Ubuntu Hirsute)
   Importance: High
   Status: Won't Fix

-- 
You received this bug notification because you are a member of Ubuntu
Bugs, which is subscribed to Ubuntu.
https://bugs.launchpad.net/bugs/1897224

Title:
  Graphical snaps can't run in Gnome 3.38 Wayland sessions (can't open X
  display)

To manage notifications about this bug go to:
https://bugs.launchpad.net/mutter/+bug/1897224/+subscriptions

-- 
ubuntu-bugs mailing list
ubuntu-bugs@lists.ubuntu.com
https://lists.ubuntu.com/mailman/listinfo/ubuntu-bugs

[Bug 1897224] Re: Graphical snaps can't run in Gnome 3.38 Wayland sessions (can't open X display)

2020-10-29 Thread Daniel van Vugt
Sounds like more votes/testers are required.

** Tags removed: verification-failed-groovy
** Tags added: verification-needed-groovy

-- 
You received this bug notification because you are a member of Ubuntu
Bugs, which is subscribed to Ubuntu.
https://bugs.launchpad.net/bugs/1897224

Title:
  Graphical snaps can't run in Gnome 3.38 Wayland sessions (can't open X
  display)

To manage notifications about this bug go to:
https://bugs.launchpad.net/mutter/+bug/1897224/+subscriptions

-- 
ubuntu-bugs mailing list
ubuntu-bugs@lists.ubuntu.com
https://lists.ubuntu.com/mailman/listinfo/ubuntu-bugs

[Bug 1900908] Re: Mutter doesn't apply gsettings appropriately to Wacom tablet on Xorg, but Wayland works

2020-10-29 Thread Daniel van Vugt
** Also affects: xserver-xorg-input-wacom (Ubuntu)
   Importance: Undecided
   Status: New

** Bug watch added: github.com/linuxwacom/xf86-input-wacom/issues #148
   https://github.com/linuxwacom/xf86-input-wacom/issues/148

** Also affects: xf86-input-wacom via
   https://github.com/linuxwacom/xf86-input-wacom/issues/148
   Importance: Unknown
   Status: Unknown

** Also affects: gnome-control-center (Ubuntu)
   Importance: Undecided
   Status: New

** Changed in: gnome-control-center (Ubuntu)
   Status: New => Confirmed

** Changed in: xserver-xorg-input-wacom (Ubuntu)
   Status: New => Confirmed

-- 
You received this bug notification because you are a member of Ubuntu
Bugs, which is subscribed to Ubuntu.
https://bugs.launchpad.net/bugs/1900908

Title:
  Mutter doesn't apply gsettings appropriately to Wacom tablet on Xorg,
  but Wayland works

To manage notifications about this bug go to:
https://bugs.launchpad.net/mutter/+bug/1900908/+subscriptions

-- 
ubuntu-bugs mailing list
ubuntu-bugs@lists.ubuntu.com
https://lists.ubuntu.com/mailman/listinfo/ubuntu-bugs

[Bug 1901279] Re: wacom tablet map to single monitor doesn't work with Xorg

2020-10-29 Thread Daniel van Vugt
*** This bug is a duplicate of bug 1900908 ***
https://bugs.launchpad.net/bugs/1900908

Thank you for taking the time to report this bug and helping to make
Ubuntu better. This particular bug has already been reported and is a
duplicate of bug 1900908, so it is being marked as such. Please look at
the other bug report to see if there is any missing information that you
can provide, or to see if there is a workaround for the bug.
Additionally, any further discussion regarding the bug should occur in
the other report. Feel free to continue to report any other bugs you may
find.


** Summary changed:

- wacom tablet map to single monitor doesn't work with nvidia drivers
+ wacom tablet map to single monitor doesn't work with Xorg

** This bug has been marked a duplicate of bug 1900908
   Mutter doesn't apply gsettings appropriately to Wacom tablet on Xorg, but 
Wayland works

-- 
You received this bug notification because you are a member of Ubuntu
Bugs, which is subscribed to Ubuntu.
https://bugs.launchpad.net/bugs/1901279

Title:
  wacom tablet map to single monitor doesn't work with Xorg

To manage notifications about this bug go to:
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/gnome-control-center/+bug/1901279/+subscriptions

-- 
ubuntu-bugs mailing list
ubuntu-bugs@lists.ubuntu.com
https://lists.ubuntu.com/mailman/listinfo/ubuntu-bugs

[Bug 1899509] Re: Mouse/touchpad settings not applied on hotplug/reconnect

2020-10-28 Thread Daniel van Vugt
This might turn out to be the same issue as bug 1899206.

-- 
You received this bug notification because you are a member of Ubuntu
Bugs, which is subscribed to Ubuntu.
https://bugs.launchpad.net/bugs/1899509

Title:
  Mouse/touchpad settings not applied on hotplug/reconnect

To manage notifications about this bug go to:
https://bugs.launchpad.net/gnome-control-center/+bug/1899509/+subscriptions

-- 
ubuntu-bugs mailing list
ubuntu-bugs@lists.ubuntu.com
https://lists.ubuntu.com/mailman/listinfo/ubuntu-bugs

[Bug 1899206] Re: Tweaktool Keyboard “Additional Layout Options” not persisting on USB keyboard unplug/reconnect

2020-10-28 Thread Daniel van Vugt
This might turn out to be the same issue as bug 1899509.

-- 
You received this bug notification because you are a member of Ubuntu
Bugs, which is subscribed to Ubuntu.
https://bugs.launchpad.net/bugs/1899206

Title:
  Tweaktool Keyboard “Additional Layout Options” not persisting on USB
  keyboard unplug/reconnect

To manage notifications about this bug go to:
https://bugs.launchpad.net/gnome-shell/+bug/1899206/+subscriptions

-- 
ubuntu-bugs mailing list
ubuntu-bugs@lists.ubuntu.com
https://lists.ubuntu.com/mailman/listinfo/ubuntu-bugs

[Bug 1872159] Re: Boot animation never finishes, especially when external monitors (or just more than one) are connected

2020-10-28 Thread Daniel van Vugt
** Changed in: plymouth (Ubuntu Hirsute)
   Status: In Progress => Fix Committed

-- 
You received this bug notification because you are a member of Ubuntu
Bugs, which is subscribed to Ubuntu.
https://bugs.launchpad.net/bugs/1872159

Title:
  Boot animation never finishes, especially when external monitors (or
  just more than one) are connected

To manage notifications about this bug go to:
https://bugs.launchpad.net/plymouth/+bug/1872159/+subscriptions

-- 
ubuntu-bugs mailing list
ubuntu-bugs@lists.ubuntu.com
https://lists.ubuntu.com/mailman/listinfo/ubuntu-bugs

[Bug 1899509] Re: Input device settings not applied on hotplug/boot/resume

2020-10-28 Thread Daniel van Vugt
** Also affects: mutter (Ubuntu)
   Importance: Undecided
   Status: New

** Changed in: mutter (Ubuntu)
   Status: New => Confirmed

** Tags added: groovy

** Summary changed:

- Input device settings not applied on hotplug/boot/resume
+ Input device settings not applied on hotplug/reconnect

** Summary changed:

- Input device settings not applied on hotplug/reconnect
+ Mouse/touchpad settings not applied on hotplug/reconnect

** Bug watch added: gitlab.gnome.org/GNOME/gnome-control-center/-/issues #1145
   https://gitlab.gnome.org/GNOME/gnome-control-center/-/issues/1145

** Also affects: gnome-control-center via
   https://gitlab.gnome.org/GNOME/gnome-control-center/-/issues/1145
   Importance: Unknown
   Status: Unknown

-- 
You received this bug notification because you are a member of Ubuntu
Bugs, which is subscribed to Ubuntu.
https://bugs.launchpad.net/bugs/1899509

Title:
  Mouse/touchpad settings not applied on hotplug/reconnect

To manage notifications about this bug go to:
https://bugs.launchpad.net/gnome-control-center/+bug/1899509/+subscriptions

-- 
ubuntu-bugs mailing list
ubuntu-bugs@lists.ubuntu.com
https://lists.ubuntu.com/mailman/listinfo/ubuntu-bugs

[Bug 1901965] Re: Natural scroll setting not honoured when mouse is plugged in

2020-10-28 Thread Daniel van Vugt
*** This bug is a duplicate of bug 1899509 ***
https://bugs.launchpad.net/bugs/1899509

** This bug is no longer a duplicate of bug 1901351
   Mouse settings not applied on reconnect/boot/sleep
** This bug has been marked a duplicate of bug 1899509
   Input device settings not applied on hotplug/boot/resume

-- 
You received this bug notification because you are a member of Ubuntu
Bugs, which is subscribed to Ubuntu.
https://bugs.launchpad.net/bugs/1901965

Title:
  Natural scroll setting not honoured when mouse is plugged in

To manage notifications about this bug go to:
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/gnome-settings-daemon/+bug/1901965/+subscriptions

-- 
ubuntu-bugs mailing list
ubuntu-bugs@lists.ubuntu.com
https://lists.ubuntu.com/mailman/listinfo/ubuntu-bugs

[Bug 1899509] Re: Input device settings not applied on hotplug/boot/resume

2020-10-28 Thread Daniel van Vugt
** Summary changed:

- Settings not applied to external touchpad
+ Input device settings not applied on hotplug/boot/resume

-- 
You received this bug notification because you are a member of Ubuntu
Bugs, which is subscribed to Ubuntu.
https://bugs.launchpad.net/bugs/1899509

Title:
  Mouse/touchpad settings not applied on hotplug/reconnect

To manage notifications about this bug go to:
https://bugs.launchpad.net/gnome-control-center/+bug/1899509/+subscriptions

-- 
ubuntu-bugs mailing list
ubuntu-bugs@lists.ubuntu.com
https://lists.ubuntu.com/mailman/listinfo/ubuntu-bugs

[Bug 1901351] Re: Mouse settings forgotten on every reconnect/boot/sleep

2020-10-28 Thread Daniel van Vugt
*** This bug is a duplicate of bug 1899509 ***
https://bugs.launchpad.net/bugs/1899509

I've opened multiple tasks here just to make it easier for people to
find the bug in future.

** Summary changed:

- Bluetooth mouse settings forgotten on boot/sleep
+ Mouse settings forgotten on every reconnect/boot/sleep

** Also affects: mutter (Ubuntu)
   Importance: Undecided
   Status: New

** Changed in: mutter (Ubuntu)
   Status: New => Confirmed

** Also affects: gnome-control-center (Ubuntu)
   Importance: Undecided
   Status: New

** Changed in: gnome-control-center (Ubuntu)
   Status: New => Confirmed

** Summary changed:

- Mouse settings forgotten on every reconnect/boot/sleep
+ Mouse settings not applied on reconnect/boot/sleep

** This bug has been marked a duplicate of bug 1899509
   Input device settings not applied on hotplug/boot/resume

-- 
You received this bug notification because you are a member of Ubuntu
Bugs, which is subscribed to Ubuntu.
https://bugs.launchpad.net/bugs/1901351

Title:
  Mouse settings not applied on reconnect/boot/sleep

To manage notifications about this bug go to:
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/gnome-control-center/+bug/1901351/+subscriptions

-- 
ubuntu-bugs mailing list
ubuntu-bugs@lists.ubuntu.com
https://lists.ubuntu.com/mailman/listinfo/ubuntu-bugs

[Bug 1901437] Re: System loses bluetooth mouse settings at every reconnect

2020-10-28 Thread Daniel van Vugt
*** This bug is a duplicate of bug 1899509 ***
https://bugs.launchpad.net/bugs/1899509

** This bug is no longer a duplicate of bug 1901351
   Mouse settings not applied on reconnect/boot/sleep
** This bug has been marked a duplicate of bug 1899509
   Input device settings not applied on hotplug/boot/resume

-- 
You received this bug notification because you are a member of Ubuntu
Bugs, which is subscribed to Ubuntu.
https://bugs.launchpad.net/bugs/1901437

Title:
  System loses bluetooth mouse settings at every reconnect

To manage notifications about this bug go to:
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/gnome-settings-daemon/+bug/1901437/+subscriptions

-- 
ubuntu-bugs mailing list
ubuntu-bugs@lists.ubuntu.com
https://lists.ubuntu.com/mailman/listinfo/ubuntu-bugs

[Bug 1901965] Re: Natural scroll setting not honoured when mouse is plugged in

2020-10-28 Thread Daniel van Vugt
*** This bug is a duplicate of bug 1899509 ***
https://bugs.launchpad.net/bugs/1899509

Thank you for taking the time to report this bug and helping to make
Ubuntu better. This particular bug has already been reported and is a
duplicate of bug 1901351, so it is being marked as such. Please look at
the other bug report to see if there is any missing information that you
can provide, or to see if there is a workaround for the bug.
Additionally, any further discussion regarding the bug should occur in
the other report. Feel free to continue to report any other bugs you may
find.


** Package changed: gnome-shell (Ubuntu) => gnome-settings-daemon
(Ubuntu)

** This bug has been marked a duplicate of bug 1901351
   Mouse settings forgotten on every reconnect/boot/sleep

-- 
You received this bug notification because you are a member of Ubuntu
Bugs, which is subscribed to Ubuntu.
https://bugs.launchpad.net/bugs/1901965

Title:
  Natural scroll setting not honoured when mouse is plugged in

To manage notifications about this bug go to:
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/gnome-settings-daemon/+bug/1901965/+subscriptions

-- 
ubuntu-bugs mailing list
ubuntu-bugs@lists.ubuntu.com
https://lists.ubuntu.com/mailman/listinfo/ubuntu-bugs

[Bug 1901947] Re: Boot failure (black screen) when Nvidia GPU is enabled

2020-10-28 Thread Daniel van Vugt
It also appears your upgrade has not completed because you have an older
kernel still active. To correct that please run:

  sudo apt update
  sudo apt install linux-generic
  sudo apt full-upgrade

and reboot.

-- 
You received this bug notification because you are a member of Ubuntu
Bugs, which is subscribed to Ubuntu.
https://bugs.launchpad.net/bugs/1901947

Title:
  Boot failure (black screen) when Nvidia GPU is enabled

To manage notifications about this bug go to:
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/linux/+bug/1901947/+subscriptions

-- 
ubuntu-bugs mailing list
ubuntu-bugs@lists.ubuntu.com
https://lists.ubuntu.com/mailman/listinfo/ubuntu-bugs

[Bug 1901947] Re: Boot failure (black screen) when Nvidia GPU is enabled

2020-10-28 Thread Daniel van Vugt
Please reproduce a failed boot again (with Nvidia enabled). Then reboot
with Intel only and run:

  journalctl -b-1 > prevboot.txt

and attach the resulting text file here.

** Summary changed:

- Xorg freeze
+ Boot failure (black screen) when Nvidia GPU is enabled

** Package changed: xorg (Ubuntu) => linux (Ubuntu)

** Changed in: linux (Ubuntu)
   Status: New => Incomplete

-- 
You received this bug notification because you are a member of Ubuntu
Bugs, which is subscribed to Ubuntu.
https://bugs.launchpad.net/bugs/1901947

Title:
  Boot failure (black screen) when Nvidia GPU is enabled

To manage notifications about this bug go to:
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/linux/+bug/1901947/+subscriptions

-- 
ubuntu-bugs mailing list
ubuntu-bugs@lists.ubuntu.com
https://lists.ubuntu.com/mailman/listinfo/ubuntu-bugs

[Bug 1901947] Re: Boot failure (black screen) when Nvidia GPU is enabled

2020-10-28 Thread Daniel van Vugt
Also, keep an eye on bug 1872159 because the fix for that might help
here.

-- 
You received this bug notification because you are a member of Ubuntu
Bugs, which is subscribed to Ubuntu.
https://bugs.launchpad.net/bugs/1901947

Title:
  Boot failure (black screen) when Nvidia GPU is enabled

To manage notifications about this bug go to:
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/linux/+bug/1901947/+subscriptions

-- 
ubuntu-bugs mailing list
ubuntu-bugs@lists.ubuntu.com
https://lists.ubuntu.com/mailman/listinfo/ubuntu-bugs

[Bug 1901946] Re: [Lenovo ideapad 330-15ICH] Pulseaudio fails to detect card

2020-10-28 Thread Daniel van Vugt
Do you have 'timidity' installed? If so then please try uninstalling
that.

** Summary changed:

- [HDA-Intel - HDA Intel PCH, recording] Pulseaudio fails to detect card
+ [Lenovo ideapad 330-15ICH] Pulseaudio fails to detect card

** Changed in: pulseaudio (Ubuntu)
   Status: New => Incomplete

-- 
You received this bug notification because you are a member of Ubuntu
Bugs, which is subscribed to Ubuntu.
https://bugs.launchpad.net/bugs/1901946

Title:
  [Lenovo ideapad 330-15ICH] Pulseaudio fails to detect card

To manage notifications about this bug go to:
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/pulseaudio/+bug/1901946/+subscriptions

-- 
ubuntu-bugs mailing list
ubuntu-bugs@lists.ubuntu.com
https://lists.ubuntu.com/mailman/listinfo/ubuntu-bugs

[Bug 1901885] Re: [ASRock H270M-ITX/ac] Line output device unavailable on KDE after reboot

2020-10-28 Thread Daniel van Vugt
** Summary changed:

- line output device unailable on kde after reboot
+ [ASRock H270M-ITX/ac] Line output device unavailable on KDE after reboot

** Package changed: pulseaudio (Ubuntu) => linux (Ubuntu)

** Tags added: regression-release

-- 
You received this bug notification because you are a member of Ubuntu
Bugs, which is subscribed to Ubuntu.
https://bugs.launchpad.net/bugs/1901885

Title:
  [ASRock H270M-ITX/ac] Line output device unavailable on KDE after
  reboot

To manage notifications about this bug go to:
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/linux/+bug/1901885/+subscriptions

-- 
ubuntu-bugs mailing list
ubuntu-bugs@lists.ubuntu.com
https://lists.ubuntu.com/mailman/listinfo/ubuntu-bugs

[Bug 1901922] Re: [Lenovo ThinkPad T14 Gen 1] No sound output device on startup

2020-10-28 Thread Daniel van Vugt
** Summary changed:

- No sound output device on startup
+ [Lenovo ThinkPad T14 Gen 1] No sound output device on startup

-- 
You received this bug notification because you are a member of Ubuntu
Bugs, which is subscribed to Ubuntu.
https://bugs.launchpad.net/bugs/1901922

Title:
  [Lenovo ThinkPad T14 Gen 1] No sound output device on startup

To manage notifications about this bug go to:
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/pulseaudio/+bug/1901922/+subscriptions

-- 
ubuntu-bugs mailing list
ubuntu-bugs@lists.ubuntu.com
https://lists.ubuntu.com/mailman/listinfo/ubuntu-bugs

[Bug 1874578] Re: [wayland] dock has very long load time when show-mounts is enabled

2020-10-28 Thread Daniel van Vugt
** Tags added: performance

-- 
You received this bug notification because you are a member of Ubuntu
Bugs, which is subscribed to Ubuntu.
https://bugs.launchpad.net/bugs/1874578

Title:
  [wayland] dock has very long load time when show-mounts is enabled

To manage notifications about this bug go to:
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/gnome-shell-extension-ubuntu-dock/+bug/1874578/+subscriptions

-- 
ubuntu-bugs mailing list
ubuntu-bugs@lists.ubuntu.com
https://lists.ubuntu.com/mailman/listinfo/ubuntu-bugs

[Bug 1901736] Re: Freeze

2020-10-28 Thread Daniel van Vugt
*** This bug is a duplicate of bug 1874578 ***
https://bugs.launchpad.net/bugs/1874578

** This bug has been marked a duplicate of bug 1874578
   [wayland] dock has very long load time when show-mounts is enabled

-- 
You received this bug notification because you are a member of Ubuntu
Bugs, which is subscribed to Ubuntu.
https://bugs.launchpad.net/bugs/1901736

Title:
  Freeze

To manage notifications about this bug go to:
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/gnome-shell-extension-ubuntu-dock/+bug/1901736/+subscriptions

-- 
ubuntu-bugs mailing list
ubuntu-bugs@lists.ubuntu.com
https://lists.ubuntu.com/mailman/listinfo/ubuntu-bugs

[Bug 1901470] Re: resolution not listed in xrandr from ASUS ROG PG278QR via HDMI

2020-10-28 Thread Daniel van Vugt
Thanks. Looks like this is also a kernel bug...

** Summary changed:

- resolution not listed in xrandr from ASUS ROG PG278QR via HDMI
+ [modeset][i915] Native resolution (EDID detailed mode) of 2560x1440 not 
listed, defaults to 1920x1080 instead

** Also affects: linux (Ubuntu)
   Importance: Undecided
   Status: New

** Changed in: xorg-server (Ubuntu)
   Status: Incomplete => New

-- 
You received this bug notification because you are a member of Ubuntu
Bugs, which is subscribed to Ubuntu.
https://bugs.launchpad.net/bugs/1901470

Title:
  [modeset][i915] Native resolution (EDID detailed mode) of 2560x1440
  not listed, defaults to 1920x1080 instead

To manage notifications about this bug go to:
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/linux/+bug/1901470/+subscriptions

-- 
ubuntu-bugs mailing list
ubuntu-bugs@lists.ubuntu.com
https://lists.ubuntu.com/mailman/listinfo/ubuntu-bugs

[Bug 1900009] Re: Window tiled to monitor where most of the window is in instead of where the mouse is.

2020-10-28 Thread Daniel van Vugt
** Tags removed: verification-needed-groovy
** Tags added: verification-done-groovy

-- 
You received this bug notification because you are a member of Ubuntu
Bugs, which is subscribed to Ubuntu.
https://bugs.launchpad.net/bugs/199

Title:
  Window tiled to monitor where most of the window is in instead of
  where the mouse is.

To manage notifications about this bug go to:
https://bugs.launchpad.net/mutter/+bug/199/+subscriptions

-- 
ubuntu-bugs mailing list
ubuntu-bugs@lists.ubuntu.com
https://lists.ubuntu.com/mailman/listinfo/ubuntu-bugs

[Bug 1872950] Re: Nvidia 340.108 fails to install with kernels 5.5 onward

2020-10-28 Thread Daniel van Vugt
** Tags added: regression-release

-- 
You received this bug notification because you are a member of Ubuntu
Bugs, which is subscribed to Ubuntu.
https://bugs.launchpad.net/bugs/1872950

Title:
  Nvidia 340.108 fails to install with kernels 5.5 onward

To manage notifications about this bug go to:
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/nvidia-graphics-drivers-340/+bug/1872950/+subscriptions

-- 
ubuntu-bugs mailing list
ubuntu-bugs@lists.ubuntu.com
https://lists.ubuntu.com/mailman/listinfo/ubuntu-bugs

[Bug 1838151] Re: Poor quality audio with modern Bluetooth headsets in HSP/HFP. Missing wide band speech support (Bluetooth A2DP codecs).

2020-10-28 Thread Daniel van Vugt
It appears the kernel work is done and we are waiting on PulseAudio now.
To join or monitor that conversation go to:
https://gitlab.freedesktop.org/pulseaudio/pulseaudio/-/issues/776


** Bug watch added: gitlab.freedesktop.org/pulseaudio/pulseaudio/-/issues #776
   https://gitlab.freedesktop.org/pulseaudio/pulseaudio/-/issues/776

-- 
You received this bug notification because you are a member of Ubuntu
Bugs, which is subscribed to Ubuntu.
https://bugs.launchpad.net/bugs/1838151

Title:
  Poor quality audio with modern Bluetooth headsets in HSP/HFP.  Missing
  wide band speech support (Bluetooth A2DP codecs).

To manage notifications about this bug go to:
https://bugs.launchpad.net/pulseaudio/+bug/1838151/+subscriptions

-- 
ubuntu-bugs mailing list
ubuntu-bugs@lists.ubuntu.com
https://lists.ubuntu.com/mailman/listinfo/ubuntu-bugs

[Bug 1901901] Re: Lenovo Yoga Slim 7: Sound output device is not detected after upgrade from Ubuntu 20.04 to 20.10

2020-10-28 Thread Daniel van Vugt
** Summary changed:

- Yoga Slim 7: Sound output device is not detected after upgrade from Ubuntu 
20.04 to 20.10
+ Lenovo Yoga Slim 7: Sound output device is not detected after upgrade from 
Ubuntu 20.04 to 20.10

-- 
You received this bug notification because you are a member of Ubuntu
Bugs, which is subscribed to Ubuntu.
https://bugs.launchpad.net/bugs/1901901

Title:
  Lenovo Yoga Slim 7: Sound output device is not detected after upgrade
  from Ubuntu 20.04 to 20.10

To manage notifications about this bug go to:
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/pulseaudio/+bug/1901901/+subscriptions

-- 
ubuntu-bugs mailing list
ubuntu-bugs@lists.ubuntu.com
https://lists.ubuntu.com/mailman/listinfo/ubuntu-bugs

[Bug 1777708] Re: Desktop briefly becomes unresponsive when typing on 2 keyboards at the same time

2020-10-28 Thread Daniel van Vugt
That's concerning. What if you open the Extensions app and disable
'Ubuntu AppIndicators'?

-- 
You received this bug notification because you are a member of Ubuntu
Bugs, which is subscribed to Ubuntu.
https://bugs.launchpad.net/bugs/108

Title:
  Desktop briefly becomes unresponsive when typing on 2 keyboards at the
  same time

To manage notifications about this bug go to:
https://bugs.launchpad.net/gnome-shell/+bug/108/+subscriptions

-- 
ubuntu-bugs mailing list
ubuntu-bugs@lists.ubuntu.com
https://lists.ubuntu.com/mailman/listinfo/ubuntu-bugs

[Bug 1825710] Re: Remove "Application is ready" notification

2020-10-28 Thread Daniel van Vugt
To "+1" a bug you click the green link at the top of the page:

  This bug affects you and ...

-- 
You received this bug notification because you are a member of Ubuntu
Bugs, which is subscribed to Ubuntu.
https://bugs.launchpad.net/bugs/1825710

Title:
  Remove "Application is ready" notification

To manage notifications about this bug go to:
https://bugs.launchpad.net/gnome-shell/+bug/1825710/+subscriptions

-- 
ubuntu-bugs mailing list
ubuntu-bugs@lists.ubuntu.com
https://lists.ubuntu.com/mailman/listinfo/ubuntu-bugs

[Bug 1872159] Re: Boot animation never finishes, especially when external monitors (or just more than one) are connected

2020-10-28 Thread Daniel van Vugt
Verified fixed in version 0.9.5-0ubuntu2.1 on groovy.

Before the fix it only took 2 reboots to hang. With the fix I was able
to reboot 10 times and it never hung. I stopped trying after that.

** Tags removed: verification-needed-groovy
** Tags added: verification-done-groovy

-- 
You received this bug notification because you are a member of Ubuntu
Bugs, which is subscribed to Ubuntu.
https://bugs.launchpad.net/bugs/1872159

Title:
  Boot animation never finishes, especially when external monitors (or
  just more than one) are connected

To manage notifications about this bug go to:
https://bugs.launchpad.net/plymouth/+bug/1872159/+subscriptions

-- 
ubuntu-bugs mailing list
ubuntu-bugs@lists.ubuntu.com
https://list