[Bug 1889625] Re: Bug fix for ktls feature

2020-09-17 Thread Jeff Lane
Marking this invalid. While I was working on it, it was already resolved by an upstream sync and handled by this bug: https://bugs.launchpad.net/kernel-sru-workflow/+bug/1893050 ** Changed in: linux (Ubuntu) Status: In Progress => Invalid ** Changed in: linux (Ubuntu Focal)

[Bug 1895947] Re: backport tls-rx to ubuntu 5.8

2020-09-17 Thread Jeff Lane
The commits are all in 5.9 except for the three that haven't been accepted yet per Amir's comments. -- You received this bug notification because you are a member of Ubuntu Bugs, which is subscribed to Ubuntu. https://bugs.launchpad.net/bugs/1895947 Title: backport tls-rx to ubuntu 5.8 To

[Bug 1895947] Re: backport tls-rx to ubuntu 5.8

2020-09-17 Thread Jeff Lane
** Project changed: kernel-sru-workflow => linux (Ubuntu) ** Also affects: linux (Ubuntu Groovy) Importance: Undecided Status: New -- You received this bug notification because you are a member of Ubuntu Bugs, which is subscribed to Ubuntu. https://bugs.launchpad.net/bugs/1895947

[Bug 1893956] Re: Intel x710 LOMs do not work on Focal

2020-09-17 Thread Jeff Lane
** Description changed: [IMPACT] The Intel x710-TM4 is one of the latest 10GbE controllers from intel using the i40e driver. This particular 4 port comes in a 2x2 arrangement: 2x SFP+ and 2x RJ-45. This card is enabled in 5.4 via the inbox version of the i40e driver, and hwinfo does show

[Bug 1893956] Re: Intel x710 LOMs do not work on Focal

2020-09-16 Thread Jeff Lane
** Description changed: [IMPACT] - The latest Intel based LOMs do not work fully on Focal. + The Intel x710-TM4 is one of the latest 10GbE controllers from intel using the i40e driver. This particular 4 port comes in a 2x2 arrangement: 2x SFP+ and 2x RJ-45. This card is enabled in 5.4 via the

[Bug 1887716] Re: 10G-BaseT fails to Canonical Certification pxe boot

2020-09-16 Thread Jeff Lane
*** This bug is a duplicate of bug 1893956 *** https://bugs.launchpad.net/bugs/1893956 ** This bug is no longer a duplicate of bug 1887703 [Regression] 5.4 is not identifying all ports on Intel x710-TM4 10GbE controller ** This bug has been marked a duplicate of bug 1893956 Intel x710

[Bug 1887703] Re: [Regression] 5.4 is not identifying all ports on Intel x710-TM4 10GbE controller

2020-09-16 Thread Jeff Lane
*** This bug is a duplicate of bug 1893956 *** https://bugs.launchpad.net/bugs/1893956 ** This bug has been marked a duplicate of bug 1893956 Intel x710 LOMs do not work on Focal ** Tags removed: blocks-hwcert-server -- You received this bug notification because you are a member of

[Bug 1893956] Re: Intel x710 LOMs do not work on Focal

2020-09-16 Thread Jeff Lane
** Description changed: [IMPACT] The latest Intel based LOMs do not work fully on Focal. These devices have up to 4 ports, but only two seem to work and this has been seen on at least two different systems using LOMs based on this. We've discovered via testing that while the i40e

[Bug 1893956] Re: Intel x710 LOMs do not work on Focal

2020-09-16 Thread Jeff Lane
** Summary changed: - Intel NIC LOMs do not work on Focal + Intel x710 LOMs do not work on Focal -- You received this bug notification because you are a member of Ubuntu Bugs, which is subscribed to Ubuntu. https://bugs.launchpad.net/bugs/1893956 Title: Intel x710 LOMs do not work on Focal

[Bug 1893956] Re: Intel NIC LOMs do not work on Focal

2020-09-16 Thread Jeff Lane
** Description changed: - [IMPACT] The latest Intel based LOMs do not work fully on Focal. These devices have up to 4 ports, but only two seem to work and this has been seen on at least two different systems using LOMs based on this. We've discovered via testing that while the

[Bug 1895847] [NEW] SRU update ledmon in Bionic to 0.94 version from Focal

2020-09-16 Thread Jeff Lane
Public bug reported: (Summary is a WIP, I am working with the upstream to fill in the template) [Impact] Version 0.94 of Ledmon resolves a bug that results in a lot of unwanted print statements during execution. The fix for this and other issues landed in 0.94 which was pulled into Focal. To

[Bug 1891151] Re: md: improve IO accounting

2020-09-14 Thread Jeff Lane
** Changed in: linux (Ubuntu Focal) Status: Incomplete => Confirmed ** Changed in: linux (Ubuntu Groovy) Status: Incomplete => Confirmed -- You received this bug notification because you are a member of Ubuntu Bugs, which is subscribed to Ubuntu.

[Bug 1891151] Re: md: improve IO accounting

2020-09-14 Thread Jeff Lane
backport + work is necessary. ** Changed in: linux (Ubuntu Groovy) Assignee: Jeff Lane (bladernr) => (unassigned) ** Changed in: linux (Ubuntu Groovy) Status: In Progress => Confirmed ** Changed in: linux (Ubuntu Groovy) Status: Confirmed => New -- You received

[Bug 1891151] Re: md: improve IO accounting

2020-09-14 Thread Jeff Lane
** Changed in: linux (Ubuntu Groovy) Status: Confirmed => In Progress ** Changed in: linux (Ubuntu Groovy) Assignee: (unassigned) => Jeff Lane (bladernr) -- You received this bug notification because you are a member of Ubuntu Bugs, which is subscribed to Ubuntu.

[Bug 1891151] Re: md: improve IO accounting

2020-09-14 Thread Jeff Lane
** Also affects: linux (Ubuntu Groovy) Importance: Undecided Status: Confirmed ** Also affects: linux (Ubuntu Focal) Importance: Undecided Status: New -- You received this bug notification because you are a member of Ubuntu Bugs, which is subscribed to Ubuntu.

[Bug 1894139] Re: Cannot install KVM guest from Focal Live Server ISO image but Legacy ISO works

2020-09-10 Thread Jeff Lane
Me either, suddenly I am able to boot the live ISOs again... sigh... we did lose power the other night (which forced me to reboot my workstation) so maybe something was stuck somewhere? I dunno... marking it as invalid as whatever the issue was it has resolved itself. ** Changed in: subiquity

[Bug 1894217] Re: 2.8.2 deploy and commission fails corrupted bootorder variable detected

2020-09-09 Thread Jeff Lane
Hi Ryan, I can, I believe, reproduce this exact bug on one of the systems I'm trying to run cert on as well. I found this bug while in the process of filing my own. This is currently gating certification for that machine on Focal. ** Tags added: blocks-hwcert-server -- You received this bug

[Bug 1893956] Re: Intel NIC LOMs do not work on Focal

2020-09-09 Thread Jeff Lane
** Description changed: - The latest Intel NIC based LOMs do not work fully on Focal. - These devices have 4 ports, but only two seem to work and this has been - seen on at least two different systems using LOMs based on this. + Fix: + Testcase: + + [IMPACT] + The latest Intel based

Re: [Bug 1894139] Re: Cannot install KVM guest from Focal Live Server ISO image but Legacy ISO works

2020-09-03 Thread Jeff Lane
Launchpad-Bug: distribution=ubuntu; sourcepackage=None; component=None; > status=New; importance=Undecided; assignee=None; > Launchpad-Bug-Tags: bot-comment > Launchpad-Bug-Information-Type: Public > Launchpad-Bug-Private: no > Launchpad-Bug-Security-Vulnerability: no > Launchp

[Bug 1893956] Re: Intel NIC LOMs do not work on Focal

2020-09-03 Thread Jeff Lane
** Tags added: blocks-hwcert-server -- You received this bug notification because you are a member of Ubuntu Bugs, which is subscribed to Ubuntu. https://bugs.launchpad.net/bugs/1893956 Title: Intel NIC LOMs do not work on Focal To manage notifications about this bug go to:

[Bug 1894139] [NEW] Cannot install KVM guest from Focal Live Server ISO image but Legacy ISO works

2020-09-03 Thread Jeff Lane
Public bug reported: I was trying to set up a Focal KVM guest just now and cannot get the 20.04.1 release Live Server image to boot in KVM. I downloaded from releases.ubuntu.com and verified that the SHA256 sums check out (they do). ALso, just to be doubly sure, I downloaded the image a second

Re: [Bug 1875771] Re: ipmi_locate segfault on Focal (Dell iDRAC6/9)

2020-09-02 Thread Jeff Lane
On Wed, Sep 2, 2020 at 1:20 PM Bryce Harrington <1875...@bugs.launchpad.net> wrote: > If it was, that seems redundant with line 1308 so still seems odd. In > any case, setting acpi_table = NULL and then passing that to > _ipmi_acpi_get_table() seems very suspect. It might be interesting to >

[Bug 1893956] Re: Intel NIC LOMs do not work on Focal

2020-09-02 Thread Jeff Lane
branch for this bug: https://code.launchpad.net/~bladernr/ubuntu/+source/linux/+git/focal/+ref/1893956-update-i40e-intel-lom ** Description changed: The latest Intel NIC based LOMs do not work fully on Focal. These devices have 4 ports, but only two seem to work and this has been seen

[Bug 1893956] Re: Intel NIC LOMs do not work on Focal

2020-09-02 Thread Jeff Lane
** Changed in: linux (Ubuntu Focal) Status: Confirmed => In Progress -- You received this bug notification because you are a member of Ubuntu Bugs, which is subscribed to Ubuntu. https://bugs.launchpad.net/bugs/1893956 Title: Intel NIC LOMs do not work on Focal To manage notifications

[Bug 1893956] Re: Intel NIC LOMs do not work on Focal

2020-09-02 Thread Jeff Lane
** Description changed: The latest Intel NIC based LOMs do not work fully on Focal. These devices have 4 ports, but only two seem to work and this has been seen on at least two different systems using LOMs based on this. We've discovered via testing that while the i40e driver in 5.4

[Bug 1893956] [NEW] Intel NIC LOMs do not work on Focal

2020-09-02 Thread Jeff Lane
, the version in 5.8 works, so that's the point to start patching. ** Affects: linux (Ubuntu) Importance: Medium Assignee: Jeff Lane (bladernr) Status: Confirmed ** Affects: linux (Ubuntu Focal) Importance: Medium Assignee: Jeff Lane (bladernr) Status: Confirmed

Re: [Bug 1875771] Re: ipmi_locate segfault on Focal (Dell iDRAC6/9)

2020-09-01 Thread Jeff Lane
t; UpgradeStatus: No upgrade log present (probably fresh install) > > To manage notifications about this bug go to: > https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/freeipmi/+bug/1875771/+subscriptions > > Launchpad-Notification-Type: bug > Launchpad-Bug: distribution=ubuntu; sourcep

[Bug 1875771] Re: ipmi_locate segfault on Focal (Dell iDRAC6/9)

2020-09-01 Thread Jeff Lane
And here's the crash file for ipmi-locate on the older iDRAC6 machine w/ Focal... Note, apport-retrace errors out saying: # apport-retrace /var/crash/_usr_sbin_ipmi-locate.0.crash --stdout ERROR: report file does not contain one of the required fields: Package ** Attachment added:

[Bug 1875771] Re: ipmi_locate segfault on Focal (Dell iDRAC6/9)

2020-09-01 Thread Jeff Lane
Sorry about that... I had the debug for freeipmi-tools installed, but not for libfreeipmi17. Corrected and here's the gdb trace. This is for 1.6.4 on Focal on an older Dell w/ iDRAC6 ** Attachment added: "gdb-ipmi-locate.txt"

[Bug 1875771] Re: ipmi_locate segfault on Focal (Dell iDRAC6/9)

2020-08-31 Thread Jeff Lane
One further comment, this was discovered while trying to do certification at the Dell labs in Austin. So unfortunately, I don't know that we have any avenue to involve them, but we can poke our contacts in the Dell testing team to see if they can assist further. -- You received this bug

[Bug 1875771] Re: ipmi_locate segfault on Focal (Dell iDRAC6/9)

2020-08-31 Thread Jeff Lane
Here's the gdb log from version 1.6.4 on groovy on the older iDRAC6 system. I'm waiting on Michael to get the same from the newer iDRAC9 system. ** Attachment added: "gdb-freeipmi-tools-1.6.4.txt"

[Bug 1875771] Re: ipmi_locate segfault on Focal

2020-08-28 Thread Jeff Lane
Bah... I was going to let this just die, because the only thing we could ever reproduce it on were old iDRAC6 systems. But now, according to this bug: #1893136 it appears that this is also segfaulting on some very new Dell systems with iDRAC9, so we definitely will need to get this issue

[Bug 1883312] Re: [SRU] NVMe FC Auto-connect is not working for Ubuntu 20.04

2020-08-27 Thread Jeff Lane
Hi Laurie, This has sat a while, I wanted to check up on it. In general, we will not upgrade userspace packages in a released version of Ubuntu, however, we can certainly backport patches to fix bugs. Alternately, if your customer has an Ubuntu Advantage agreement with us, they can file a

[Bug 1877270] Re: Devlink - add RoCE disable kernel support

2020-08-25 Thread Jeff Lane
Marked Groovy task as invalid. Patches are all in 5.5, and thus already present in Groovy. ** Changed in: linux (Ubuntu Groovy) Status: In Progress => Invalid ** Tags removed: verification-needed-focal ** Tags added: verification-done-focal -- You received this bug notification because

[Bug 1757143] Re: /proc/modules has Null references causing python parsing issues

2020-08-24 Thread Jeff Lane
** Changed in: plainbox-provider-checkbox (Ubuntu) Status: Fix Committed => Fix Released -- You received this bug notification because you are a member of Ubuntu Bugs, which is subscribed to Ubuntu. https://bugs.launchpad.net/bugs/1757143 Title: /proc/modules has Null references

[Bug 1872383] Re: blk_update_request error when mount nvme partition

2020-08-19 Thread Jeff Lane
** Tags added: ubuntu-certified -- You received this bug notification because you are a member of Ubuntu Bugs, which is subscribed to Ubuntu. https://bugs.launchpad.net/bugs/1872383 Title: blk_update_request error when mount nvme partition To manage notifications about this bug go to:

[Bug 1872034] Re: [Focal] No HDMI output through thunderbolt docking station

2020-08-19 Thread Jeff Lane
** Tags added: ubuntu-certified -- You received this bug notification because you are a member of Ubuntu Bugs, which is subscribed to Ubuntu. https://bugs.launchpad.net/bugs/1872034 Title: [Focal] No HDMI output through thunderbolt docking station To manage notifications about this bug go

[Bug 1845677] Re: volume control doesn't work (it's just on/off) on Lenovo ThinkPad X1 Carbon 7th gen

2020-08-19 Thread Jeff Lane
** Tags added: ubuntu-certified -- You received this bug notification because you are a member of Ubuntu Bugs, which is subscribed to Ubuntu. https://bugs.launchpad.net/bugs/1845677 Title: volume control doesn't work (it's just on/off) on Lenovo ThinkPad X1 Carbon 7th gen To manage

[Bug 1851749] Re: Frequently getting thermal warnings and cpu throttling messages in syslog

2020-08-19 Thread Jeff Lane
** Tags added: ubuntu-certified -- You received this bug notification because you are a member of Ubuntu Bugs, which is subscribed to Ubuntu. https://bugs.launchpad.net/bugs/1851749 Title: Frequently getting thermal warnings and cpu throttling messages in syslog To manage notifications

[Bug 1861359] Re: swap storms kills interactive use

2020-08-19 Thread Jeff Lane
** Tags added: ubuntu-certified -- You received this bug notification because you are a member of Ubuntu Bugs, which is subscribed to Ubuntu. https://bugs.launchpad.net/bugs/1861359 Title: swap storms kills interactive use To manage notifications about this bug go to:

[Bug 1864392] Re: Intel WiFi [8086:02f0] subsystem [8086:0030] not working

2020-08-19 Thread Jeff Lane
** Tags added: ubuntu-certified -- You received this bug notification because you are a member of Ubuntu Bugs, which is subscribed to Ubuntu. https://bugs.launchpad.net/bugs/1864392 Title: Intel WiFi [8086:02f0] subsystem [8086:0030] not working To manage notifications about this bug go to:

[Bug 1878147] Re: Realtek 8723DE [10ec:d723] subsystem [10ec:d738] disconnects unsolicitedly when Bluetooth is paired: Reason: 23=IEEE8021X_FAILED

2020-08-19 Thread Jeff Lane
** Tags added: ubuntu-certified -- You received this bug notification because you are a member of Ubuntu Bugs, which is subscribed to Ubuntu. https://bugs.launchpad.net/bugs/1878147 Title: Realtek 8723DE [10ec:d723] subsystem [10ec:d738] disconnects unsolicitedly when Bluetooth is paired:

[Bug 1872351] Re: Qualcomm Atheros QCA6174 [168c:003e] Subsystem: Killer 1435 Wireless-AC [1a56:143a]: Disabling wifi causes kernel warning in __sta_info_destroy_part2

2020-08-19 Thread Jeff Lane
** Tags added: ubuntu-certified -- You received this bug notification because you are a member of Ubuntu Bugs, which is subscribed to Ubuntu. https://bugs.launchpad.net/bugs/1872351 Title: Qualcomm Atheros QCA6174 [168c:003e] Subsystem: Killer 1435 Wireless- AC [1a56:143a]: Disabling wifi

[Bug 1855608] Re: Dell XPS 13 7390 screen corruption in 18.04 LTS, 19.04 and 19.10 on Intel Comet Lake

2020-08-19 Thread Jeff Lane
*** This bug is a duplicate of bug 1826125 *** https://bugs.launchpad.net/bugs/1826125 ** Tags added: ubuntu-certified -- You received this bug notification because you are a member of Ubuntu Bugs, which is subscribed to Ubuntu. https://bugs.launchpad.net/bugs/1855608 Title: Dell XPS 13

[Bug 1766076] Re: USB over thunderbolt turns off every once in a while

2020-08-19 Thread Jeff Lane
** Tags added: ubuntu-certified -- You received this bug notification because you are a member of Ubuntu Bugs, which is subscribed to Ubuntu. https://bugs.launchpad.net/bugs/1766076 Title: USB over thunderbolt turns off every once in a while To manage notifications about this bug go to:

[Bug 1872001] Re: 5.3.0-46-generic - i915 - frequent GPU hangs / resets rcs0

2020-08-19 Thread Jeff Lane
** Tags added: ubuntu-certified -- You received this bug notification because you are a member of Ubuntu Bugs, which is subscribed to Ubuntu. https://bugs.launchpad.net/bugs/1872001 Title: 5.3.0-46-generic - i915 - frequent GPU hangs / resets rcs0 To manage notifications about this bug go

[Bug 1864527] Re: CPU0 is busy after S3 in Dell Precision 3530

2020-08-19 Thread Jeff Lane
** Tags added: ubuntu-certified -- You received this bug notification because you are a member of Ubuntu Bugs, which is subscribed to Ubuntu. https://bugs.launchpad.net/bugs/1864527 Title: CPU0 is busy after S3 in Dell Precision 3530 To manage notifications about this bug go to:

[Bug 1868551] Re: Intel GPU Hangs : random screen freezing w/ Ubuntu 20.04 (Linux 5.4) i915_active_acquire

2020-08-19 Thread Jeff Lane
** Tags added: ubuntu-certified -- You received this bug notification because you are a member of Ubuntu Bugs, which is subscribed to Ubuntu. https://bugs.launchpad.net/bugs/1868551 Title: Intel GPU Hangs : random screen freezing w/ Ubuntu 20.04 (Linux 5.4) i915_active_acquire To manage

[Bug 1889625] Re: Bug fix for ktls feature

2020-07-30 Thread Jeff Lane
** Description changed: - The bellow upstream commit fixes a bug in Ktls feature. - It is applied cleanly above the ubuntu-focal tree and passed basic sanity testing. - We would like it to be backported ubuntu-focal - Thanks, - Amir + [IMPACT] - commit

[Bug 1889625] Re: Bug fix for ktls feature

2020-07-30 Thread Jeff Lane
** Changed in: linux (Ubuntu Focal) Status: New => In Progress ** Changed in: linux (Ubuntu Focal) Importance: Undecided => Medium ** Changed in: linux (Ubuntu Focal) Assignee: (unassigned) => Jeff Lane (bladernr) -- You received this bug notification because you are

[Bug 1889625] Re: Bug fix for ktls feature

2020-07-30 Thread Jeff Lane
** Changed in: linux (Ubuntu) Status: Incomplete => In Progress ** Changed in: linux (Ubuntu) Importance: Undecided => Medium ** Changed in: linux (Ubuntu) Assignee: (unassigned) => Jeff Lane (bladernr) ** Also affects: linux (Ubuntu Focal) Importance: Undecided

[Bug 1877270] Re: Devlink - add RoCE disable kernel support

2020-07-30 Thread Jeff Lane
** Description changed: [Impact] RoCE disable feature was added to the kernel v5.5. This feature was requested by Mellanox customers that use Ubuntu 20.04, and it's a very high important to deliver this feature to the customers in one of ubuntu 20.04 SRU. [SHORT DESCRIPTION]

[Bug 1877270] Re: Devlink - add RoCE disable kernel support

2020-07-29 Thread Jeff Lane
Per Amir at Mellanox: The kernel has been tested and It is good to go -- You received this bug notification because you are a member of Ubuntu Bugs, which is subscribed to Ubuntu. https://bugs.launchpad.net/bugs/1877270 Title: Devlink - add RoCE disable kernel support To manage

[Bug 1877270] Re: Devlink - add RoCE disable kernel support

2020-07-27 Thread Jeff Lane
** Description changed: [Impact] RoCE disable feature was added to the kernel v5.5. This feature was requested by Mellanox customers that use Ubuntu 20.04, and it's a very high important to deliver this feature to the customers in one of ubuntu 20.04 SRU. [SHORT DESCRIPTION]

[Bug 1887703] Re: [Regression] 5.4 is not identifying all ports on Intel x710-TM4 10GbE controller

2020-07-21 Thread Jeff Lane
Per tester, the patched kernel does not resolve the issue. At least we know the diff. Also, did some bisecting with the Intel drivers upstream and this is the earliest version where the card starts working again: 2.10.19.82 So it breaks sometime around 2.8.20 and then starts working again

[Bug 1887703] Re: [Regression] 5.4 is not identifying all ports on Intel x710-TM4 10GbE controller

2020-07-19 Thread Jeff Lane
Test Kernels here: https://kernel.ubuntu.com/~kmously/kernel-kmously-bc5bba9-bgA6 -- You received this bug notification because you are a member of Ubuntu Bugs, which is subscribed to Ubuntu. https://bugs.launchpad.net/bugs/1887703 Title: [Regression] 5.4 is not identifying all ports on

[Bug 1887703] Re: [Regression] 5.4 is not identifying all ports on Intel x710-TM4 10GbE controller

2020-07-17 Thread Jeff Lane
** Description changed: + [IMPACT] + The Intel x710-TM4 is one of the latest 10GbE controllers from intel using the i40e driver. This particular 4 port comes in a 2x2 arrangement: 2x SFP+ and 2x RJ-45. This card is enabled in 5.4 via the inbox version of the i40e driver, and hwinfo

[Bug 1887703] Re: [Regression] 5.4 is not identifying all ports on Intel x710-TM4 10GbE controller

2020-07-17 Thread Jeff Lane
. ** Changed in: linux (Ubuntu Focal) Importance: Undecided => Critical ** Changed in: linux (Ubuntu) Importance: Undecided => High ** Changed in: linux (Ubuntu Focal) Assignee: (unassigned) => Jeff Lane (bladernr) ** Changed in: linux (Ubuntu) Assignee: (unassigned) => Jeff La

[Bug 1887703] Re: [Regression] 5.4 is not identifying all ports on Intel x710-TM4 10GbE controller

2020-07-17 Thread Jeff Lane
Asked them to start bisecting the driver versions from Intel to figure out the earliest update that resolves the issue. -- You received this bug notification because you are a member of Ubuntu Bugs, which is subscribed to Ubuntu. https://bugs.launchpad.net/bugs/1887703 Title: [Regression] 5.4

[Bug 1887703] Re: [Regression] 5.4 is not identifying all ports on Intel x710-TM4 10GbE controller

2020-07-17 Thread Jeff Lane
https://downloadcenter.intel.com/download/24411/Intel-Network-Adapter- Driver-for-PCIe-40-Gigabit-Ethernet-Network-Connections-Under-Linux- The current driver from Intel can be found there and is known working. -- You received this bug notification because you are a member of Ubuntu Bugs, which

[Bug 1887703] Re: 5.4 is not identifying all ports on Intel x710-TM4 10GbE controller

2020-07-17 Thread Jeff Lane
Tester updated i40e driver to version 2.11.29 and says that he can now see all four ports. So that would mean there's a difference between the version in 5.3, 2.8.20 in focal (The broken version), and 2.11.29 from Intel which works again. ** Summary changed: - 5.4 is not identifying all ports

[Bug 1887703] Re: 5.4 is not identifying all ports on Intel x710-TM4 10GbE controller

2020-07-16 Thread Jeff Lane
An additional update, according to the person who reported this to me, the last known working kernel is 5.3: $lsb-release -a No LSB modules are available. Distributor ID:Ubuntu Description:Ubuntu 18.04.3 LTS Release: 18.04 Codename:bionic ubuntu@Server:~$ uname

[Bug 1887703] Re: 5.4 is not identifying all ports on Intel x710-TM4 10GbE controller

2020-07-16 Thread Jeff Lane
Further update, According to the engineer at SMC, they did try "18.04.3" (not sure if that means 4.15, or 5.3, hopefully not 5.2) and all four ports did work for them, so this appears to be a regression in the i40e driver. I've asked him to provide more info about what kernels they have tried

[Bug 1887703] Re: 5.4 is not identifying all ports on Intex x710-TM4 10GbE controller

2020-07-16 Thread Jeff Lane
All the necessary logs should be in the attached sosreport, if not, I can ask them to also run apport-collect, but that seemed unnecessary. ** Changed in: linux (Ubuntu) Status: Incomplete => Confirmed ** Changed in: linux (Ubuntu Focal) Status: Incomplete => Confirmed ** Summary

[Bug 1887703] Re: 5.4 is not identifying all ports on Intex x710-TM4 10GbE controller

2020-07-15 Thread Jeff Lane
Also, from syslog in the sosreport, looks like something bad happens when the driver loads and the first two ports are probed: Jul 15 15:18:05 usable-sloth kernel: [ 26.841704] i40e: Intel(R) Ethernet Connection XL710 Network Driver - version 2.8.20-k Jul 15 15:18:05 usable-sloth kernel: [

[Bug 1887703] Re: 5.4 is not identifying all ports on Intex x710-TM4 10GbE controller

2020-07-15 Thread Jeff Lane
>From the duplicate bug is a sosreport from the failing system: ** Attachment added: "sosreport-usable-sloth-1-2020-07-15-telgxfb.tar.xz" https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/linux/+bug/1887703/+attachment/5392990/+files/sosreport-usable-sloth-1-2020-07-15-telgxfb.tar.xz -- You

[Bug 1887716] Re: 10G-BaseT fails to Canonical Certification pxe boot

2020-07-15 Thread Jeff Lane
*** This bug is a duplicate of bug 1887703 *** https://bugs.launchpad.net/bugs/1887703 ** This bug has been marked a duplicate of bug 1887703 5.4 is not identifying all ports on Intex x710-TM4 10GbE controller -- You received this bug notification because you are a member of Ubuntu Bugs,

[Bug 1887703] [NEW] 5.4 is not identifying all ports on Intex x710-TM4 10GbE controller

2020-07-15 Thread Jeff Lane
Public bug reported: The Intel x710-TM4 is one of the latest 10GbE controllers from intel using the i40e driver. This particular 4 port comes in a 2x2 arrangement: 2x SFP+ and 2x RJ-45. This car is enabled in 5.4 via the inbox version of the i40e driver, and hwinfo does show both sides of the

[Bug 1883312] Re: NVMe FC Auto-connect is not working for Ubuntu 20.04

2020-07-14 Thread Jeff Lane
** Also affects: nvme-cli (Ubuntu Focal) Importance: Undecided Status: New ** Description changed: [SUMMARY] - Auto-connect is not working for Ubuntu 20.04. However manual nvme discover and - connect commands works. + Auto-connect is not working for Ubuntu 20.04. However manual

[Bug 1868882] Re: [SRU] Put ipmctl into Bionic (and update necessary deps)

2020-07-14 Thread Jeff Lane
Hi Raphael, what do I need to do now to revisit this? According to the archives, this is where we are today: $ rmadison ipmctl ipmctl | 02.00.00.3474+really01.00.00.3469-1 | eoan/universe | source, amd64 ipmctl | 02.00.00.3709+ds-1 | focal/universe | source, amd64 ipmctl |

[Bug 1877270] Re: Devlink - add RoCE disable kernel support

2020-07-13 Thread Jeff Lane
Waiting on Mellanox to report back on test kernels. ** Changed in: linux (Ubuntu Groovy) Assignee: (unassigned) => Jeff Lane (bladernr) -- You received this bug notification because you are a member of Ubuntu Bugs, which is subscribed to Ubuntu. https://bugs.launchpad.net/bugs/1877

[Bug 1883229] Re: Ubuntu server installation on S3260M4 server fails

2020-07-03 Thread Jeff Lane
** Tags removed: id-5efdfe72b71cb74e0593587c ** Tags added: hwcert-server -- You received this bug notification because you are a member of Ubuntu Bugs, which is subscribed to Ubuntu. https://bugs.launchpad.net/bugs/1883229 Title: Ubuntu server installation on S3260M4 server fails To manage

[Bug 661568] Re: nvidia-173 pulls in postfix

2020-07-02 Thread Jeff Lane
** Changed in: nvidia-graphics-drivers-173 (Ubuntu) Status: Opinion => Won't Fix -- You received this bug notification because you are a member of Ubuntu Bugs, which is subscribed to Ubuntu. https://bugs.launchpad.net/bugs/661568 Title: nvidia-173 pulls in postfix To manage

[Bug 1877270] Re: Devlink - add RoCE disable kernel support

2020-07-01 Thread Jeff Lane
** Changed in: linux (Ubuntu Focal) Assignee: (unassigned) => Jeff Lane (bladernr) -- You received this bug notification because you are a member of Ubuntu Bugs, which is subscribed to Ubuntu. https://bugs.launchpad.net/bugs/1877270 Title: Devlink - add RoCE disable kernel supp

[Bug 1885030] Re: [Intel] Add Error Disconnect Recover support

2020-06-25 Thread Jeff Lane
** Changed in: intel Status: New => Won't Fix -- You received this bug notification because you are a member of Ubuntu Bugs, which is subscribed to Ubuntu. https://bugs.launchpad.net/bugs/1885030 Title: [Intel] Add Error Disconnect Recover support To manage notifications about this

[Bug 1885030] Re: [Intel] Add Error Disconnect Recover support

2020-06-25 Thread Jeff Lane
** Description changed: As per the following PCIe spec ECNs, implement EDR support in Linux kernel and upstream it. https://members.pcisig.com/wg/PCI-SIG/document/14076 https://members.pcisig.com/wg/PCI-SIG/document/12888 - Commit ID: Merged 5.7 rc1 - 20e15e673b05 27005618178e

[Bug 1885030] Re: [Intel] Add Error Disconnect Recover support

2020-06-25 Thread Jeff Lane
** Also affects: linux (Ubuntu) Importance: Undecided Status: New ** Also affects: linux (Ubuntu Groovy) Importance: Undecided Status: New ** Also affects: linux (Ubuntu Focal) Importance: Undecided Status: New -- You received this bug notification because you are

[Bug 1877270] Re: Devlink - add RoCE disable kernel support

2020-06-18 Thread Jeff Lane
Pushing patches for this bug to this branch: https://code.launchpad.net/~bladernr/ubuntu/+source/linux/+git/focal/+ref/1877270-pull-roce-disable-from-5.5 ** Description changed: [Impact] RoCE disable feature was added to the kernel v5.5. This feature was requested by Mellanox customers

[Bug 1883312] Re: NVMe FC Auto-connect is not working for Ubuntu 20.04

2020-06-17 Thread Jeff Lane
Hi Laurie, Do you have a list of patches that would satisfy this? -- You received this bug notification because you are a member of Ubuntu Bugs, which is subscribed to Ubuntu. https://bugs.launchpad.net/bugs/1883312 Title: NVMe FC Auto-connect is not working for Ubuntu 20.04 To manage

[Bug 1883312] Re: NVMe FC Auto-connect is not working for Ubuntu 20.04

2020-06-12 Thread Jeff Lane
** Description changed: - Jeff, - - Please update Ubuntu 20.04 to from nvme-cli 1.9 to nvme-cli 1.10.1. 1.9 - autoconnect is not working. - - thank you - Laurie - -- + [SUMMARY] Auto-connect is not working for Ubuntu 20.04. However manual nvme discover

[Bug 1883229] Re: Ubuntu server installation on S3260M4 server gets failed

2020-06-12 Thread Jeff Lane
Try installing 18.04 in the same manner and see if that works. It would be useful to know if this is limited to 20.04 or is more widespread, since you didn't certify this one with 18.04 either. Also, what is a Gonga Beach? Am I correct in guessing that this is the RAID controller? -- You

[Bug 1883229] Re: Ubuntu server installation on S3260M4 server gets failed

2020-06-12 Thread Jeff Lane
** Package changed: checkbox (Ubuntu) => grub (Ubuntu) ** Also affects: linux (Ubuntu) Importance: Undecided Status: New -- You received this bug notification because you are a member of Ubuntu Bugs, which is subscribed to Ubuntu. https://bugs.launchpad.net/bugs/1883229 Title:

[Bug 1877270] Re: Devlink - add RoCE disable kernel support

2020-06-05 Thread Jeff Lane
** Description changed: [Impact] RoCE disable feature was added to the kernel v5.5. This feature was requested by Mellanox customers that use Ubuntu 20.04, and it's a very high important to deliver this feature to the customers in one of ubuntu 20.04 SRU. [SHORT DESCRIPTION]

[Bug 1865515] Re: Chainbooting from grub over the network to local shim breaks chain of trust

2020-05-19 Thread Jeff Lane
FWIW, a partner is also hitting this in the field when trying to do Secure Boot installs which break 100% of the time for them. They have noted, however, that installing from ISO works and can successfully install and boot on a secure boot enabled server. They've only tested Focal ISOs at this

[Bug 1867799] Re: Focal: sudo: setrlimit(RLIMIT_CORE): Operation not permitted

2020-05-07 Thread Jeff Lane
Just spun up a Focal LXD container and this is still an issue in containers: bladernr@focal-builder:~/development/kernels-ubuntu/focal$ sudo vim /etc/apt/sources.list sudo: setrlimit(RLIMIT_CORE): Operation not permitted ** Also affects: sudo (Ubuntu) Importance: Undecided Status:

[Bug 1877270] Re: Devlink - add RoCE disable kernel support

2020-05-07 Thread Jeff Lane
Moved to kernel package ** Changed in: mstflint (Ubuntu) Assignee: (unassigned) => Jeff Lane (bladernr) ** Changed in: mstflint (Ubuntu) Status: New => In Progress ** Changed in: mstflint (Ubuntu) Importance: Undecided => Medium ** Package changed: mstflint (Ubuntu)

[Bug 1877270] Re: Devlink - add RoCE disable kernel support

2020-05-07 Thread Jeff Lane
Quick runthrough, All cherry-pick cleanly into Focal/master, You can grab them and verify the branch here: git clone -b 1877270-pull-roce-disable-from-5.5 https://git.launchpad.net/~bladernr/ubuntu/+source/linux/+git/focal -- You received this bug notification because you are a member of

[Bug 1876990] [NEW] zfs modules in Focal kernel taint kernel

2020-05-05 Thread Jeff Lane
Public bug reported: the ZFS modules in the shipping focal kernel do not contain the intree flag, and because of that I believe they are the cause of kernel tainting discovered during 20.04 certification testing. The output from a recent certification test run for 20.04: Kernel taint value is

[Bug 1876420] Re: do-release-upgrade does not work to upgrade to 20.04 LTS

2020-05-02 Thread Jeff Lane
To clarify, I think this summarizes my expectation once a new LTS is released: I would expect -d to still upgrade to Focal as a "development" release when 'Prompt=lts' is set. On the day AFTER release (Apr 24), I was able to initiate an 18.04 -> 20.04 upgrade using 'do-release-upgrade -d' and

[Bug 1876420] [NEW] do-release-upgrade does not work to upgrade to 20.04 LTS

2020-05-02 Thread Jeff Lane
Public bug reported: I am not able to upgrade a server running 18.04.4 (HWE stack) to 20.04 LTS. There was some discussion about this on the ubuntu-server mailing list and a suggestion was made to update/install ca-certificates as a workaround, referencing lp:1796940, however that does not

[Bug 1875771] Re: ipmi_locate segfault on Focal

2020-05-01 Thread Jeff Lane
Hi Paride... I did some additional testing and so far I have started seeing a pattern. The failing systems (the segfaulting ones) are all Dells with iDRAC6 (they're older Dells, 11G). I have one newer Dell system and it did not segfault. I also ran on HP, Supermicro, Quanta and Lenovo systems

[Bug 1876196] [NEW] apt info does not show the Supported: information for 20.04 LTS kernels

2020-04-30 Thread Jeff Lane
Public bug reported: One of our cert tests has been failing on Focal kernels. Lookning at the -29 kernel today, we noticed that the Supported: item is missing when looking at Apt info. Focal: ubuntu@hogplum:~$ apt-cache show linux-image-`uname -r` Package: linux-image-5.4.0-29-generic

[Bug 1875741] Re: package maas 2.6.2-7841-ga10625be3-0ubuntu1~18.04.1 failed to install/upgrade: new maas package pre-installation script subprocess returned error exit status 1

2020-04-29 Thread Jeff Lane
Per ack's request: ubuntu@lxc-maas:~$ dpkg -l |grep snapd ii snapd 2.42.1+18.04 amd64Daemon and tooling that enable snap packages ubuntu@lxc-maas:~$ snap version snap2.44.3 snapd 2.44.3 series 16 ubuntu 20.04 kernel

[Bug 1875771] [NEW] ipmi_locate segfault on Focal

2020-04-28 Thread Jeff Lane
Public bug reported: Ran ipmi-locate on a system running Focal. ipmi-locate returns the info I expect to see, and then segfaults (no core dump that I'm aware of). ubuntu@mayapple:~$ sudo ipmi-locate --version ipmi-locate - 1.6.4 Copyright (C) 2005-2015 FreeIPMI Core Team This program is free

[Bug 1875771] Re: ipmi_locate segfault on Focal

2020-04-28 Thread Jeff Lane
The issue appears to be with the version of freeipmi-tools in Focal. I installed version 1.4.11 from Bionic on the Focal machine and ipmi-locate does not segfault: ubuntu@mayapple:~$ cat /etc/lsb-release DISTRIB_ID=Ubuntu DISTRIB_RELEASE=20.04 DISTRIB_CODENAME=focal DISTRIB_DESCRIPTION="Ubuntu

[Bug 1875741] Re: package maas 2.6.2-7841-ga10625be3-0ubuntu1~18.04.1 failed to install/upgrade: new maas package pre-installation script subprocess returned error exit status 1

2020-04-28 Thread Jeff Lane
after rebooting, this is what apt is telling me: ubuntu@lxc-maas:~$ sudo apt-get dist-upgrade Reading package lists... Done Building dependency tree Reading state information... Done You might want to run 'apt --fix-broken install' to correct these. The following packages have unmet

[Bug 1875741] Re: package maas 2.6.2-7841-ga10625be3-0ubuntu1~18.04.1 failed to install/upgrade: new maas package pre-installation script subprocess returned error exit status 1

2020-04-28 Thread Jeff Lane
ubuntu@lxc-maas:~$ snap list Name Version Rev Tracking Publisher Notes core1820200311 1705 latest/stable canonical✓ base maas-cli 0.6.5 13latest/stable canonical✓ - snapd 2.44.37264 latest/stable canonical✓ snapd -- You received this bug

[Bug 1875741] Re: package maas 2.6.2-7841-ga10625be3-0ubuntu1~18.04.1 failed to install/upgrade: new maas package pre-installation script subprocess returned error exit status 1

2020-04-28 Thread Jeff Lane
Finally: ubuntu@lxc-maas:~$ sudo apt-get -f install Reading package lists... Done Building dependency tree Reading state information... Done Correcting dependencies... Done The following packages were automatically installed and are no longer required: archdetect-deb authbind

[Bug 1875741] Re: package maas 2.6.2-7841-ga10625be3-0ubuntu1~18.04.1 failed to install/upgrade: new maas package pre-installation script subprocess returned error exit status 1

2020-04-28 Thread Jeff Lane
ubuntu@lxc-maas:~$ dpkg -l |grep maas ii maas 2.6.2-7841-ga10625be3-0ubuntu1~18.04.1 all "Metal as a Service" is a physical cloud and IPAM ii maas-cert-server 0.4.9-0ppa1~gitdc398f0~ubuntu18.04.1 all Ubuntu

[Bug 1875741] Re: package maas 2.6.2-7841-ga10625be3-0ubuntu1~18.04.1 failed to install/upgrade: new maas package pre-installation script subprocess returned error exit status 1

2020-04-28 Thread Jeff Lane
After sending this report, my system was left in a broken state: Could not install the upgrades The upgrade has aborted. Your system could be in an unusable state. A recovery will run now (dpkg --configure -a). Setting up libcom-err2:amd64 (1.45.5-2ubuntu1) ... dpkg: dependency problems

  1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   >