[Bug 1887767] Re: ubuntu 20.04 ipxe boot fails

2020-11-18 Thread Phil Kauffman
This comment only serves to help OP an not debug the reason NFS boot doesn't work. I was able to boot the iso using http only: kernel ${boot-url}nfs/focal/casper/vmlinuz initrd ${boot-url}nfs/focal/casper/initrd imgargs vmlinuz initrd=initrd boot=casper ip=dhcp

[Bug 1824282] Re: Add a mode that load nvidia.ko only so that we display on intel and do cuda deep learning in NV GPU

2020-11-16 Thread Phil Dibowitz
The commit referenced here is super useful: https://code.launchpad.net/~ycheng-twn/junk/+git/nvidia- prime/+ref/ubuntu/devel However, what made it into Focal is super different - it uses nvidia to drive the display but enables power management via a udev rule. That is *also* useful, but it's not

[Bug 1897224] Re: Graphical snaps can't run in Gnome 3.38 Wayland sessions (can't open X display)

2020-11-03 Thread Phil Hughes
I can also confirm that after installing libmutter-7-0 from groovy- proposed, 3 snaps that wouldn't run before now run (chromium, keepassxc, vlc). -- You received this bug notification because you are a member of Ubuntu Bugs, which is subscribed to Ubuntu. https://bugs.launchpad.net/bugs/1897224

[Bug 1884248] Re: networkd-dispatcher gives corrupted information

2020-10-28 Thread Phil Turmel
Any hope for this bug? A look at the corrupted json suggests that networkd-dispatcher is assembling it by parsing log entries (?!?!?). Something about my environment must be generating log entries that fit the filters it is using but are normally not present (or many others would be complaining).

[Bug 1900395] Re: Memory Leak

2020-10-21 Thread phil darby
Disabling the (execute disable bit) xd bit in bios and disabling the virtual machine options in bios appears to greatly have improved these issues (at least for now) there arent many bios options on this motherboard (including none at all for the ram) and at present I am not sure which of these

[Bug 1879001] Re: convert (imagemagick) hangs with some svg files on Ubuntu 20.04

2020-10-20 Thread Phil Driscoll
Just a note for anyone running MediaWiki, where this problem causes pages to hang for several minutes until 'convert' times out. I worked around the problem by installing rsvg (apt install librsvg2-bin) and setting $wgSVGConverter = 'rsvg' in LocalSettings.php -- You received this bug

[Bug 1900395] PulseList.txt

2020-10-19 Thread phil darby
apport information ** Attachment added: "PulseList.txt" https://bugs.launchpad.net/bugs/1900395/+attachment/5424079/+files/PulseList.txt -- You received this bug notification because you are a member of Ubuntu Bugs, which is subscribed to Ubuntu. https://bugs.launchpad.net/bugs/1900395

[Bug 1900395] UdevDb.txt

2020-10-19 Thread phil darby
apport information ** Attachment added: "UdevDb.txt" https://bugs.launchpad.net/bugs/1900395/+attachment/5424080/+files/UdevDb.txt -- You received this bug notification because you are a member of Ubuntu Bugs, which is subscribed to Ubuntu. https://bugs.launchpad.net/bugs/1900395 Title:

[Bug 1900395] WifiSyslog.txt

2020-10-19 Thread phil darby
apport information ** Attachment added: "WifiSyslog.txt" https://bugs.launchpad.net/bugs/1900395/+attachment/5424081/+files/WifiSyslog.txt -- You received this bug notification because you are a member of Ubuntu Bugs, which is subscribed to Ubuntu. https://bugs.launchpad.net/bugs/1900395

[Bug 1900395] ProcCpuinfo.txt

2020-10-19 Thread phil darby
apport information ** Attachment added: "ProcCpuinfo.txt" https://bugs.launchpad.net/bugs/1900395/+attachment/5424074/+files/ProcCpuinfo.txt -- You received this bug notification because you are a member of Ubuntu Bugs, which is subscribed to Ubuntu. https://bugs.launchpad.net/bugs/1900395

[Bug 1900395] ProcInterrupts.txt

2020-10-19 Thread phil darby
apport information ** Attachment added: "ProcInterrupts.txt" https://bugs.launchpad.net/bugs/1900395/+attachment/5424077/+files/ProcInterrupts.txt -- You received this bug notification because you are a member of Ubuntu Bugs, which is subscribed to Ubuntu.

[Bug 1900395] Lspci.txt

2020-10-19 Thread phil darby
apport information ** Attachment added: "Lspci.txt" https://bugs.launchpad.net/bugs/1900395/+attachment/5424072/+files/Lspci.txt -- You received this bug notification because you are a member of Ubuntu Bugs, which is subscribed to Ubuntu. https://bugs.launchpad.net/bugs/1900395 Title:

[Bug 1900395] Lsusb.txt

2020-10-19 Thread phil darby
apport information ** Attachment added: "Lsusb.txt" https://bugs.launchpad.net/bugs/1900395/+attachment/5424073/+files/Lsusb.txt -- You received this bug notification because you are a member of Ubuntu Bugs, which is subscribed to Ubuntu. https://bugs.launchpad.net/bugs/1900395 Title:

[Bug 1900395] ProcEnviron.txt

2020-10-19 Thread phil darby
apport information ** Attachment added: "ProcEnviron.txt" https://bugs.launchpad.net/bugs/1900395/+attachment/5424076/+files/ProcEnviron.txt -- You received this bug notification because you are a member of Ubuntu Bugs, which is subscribed to Ubuntu. https://bugs.launchpad.net/bugs/1900395

[Bug 1900395] ProcCpuinfoMinimal.txt

2020-10-19 Thread phil darby
apport information ** Attachment added: "ProcCpuinfoMinimal.txt" https://bugs.launchpad.net/bugs/1900395/+attachment/5424075/+files/ProcCpuinfoMinimal.txt -- You received this bug notification because you are a member of Ubuntu Bugs, which is subscribed to Ubuntu.

[Bug 1900395] Re: Memory Leak

2020-10-19 Thread phil darby
apport information ** Tags added: apport-collected staging sylvia ** Description changed: Kernal 4.15.0-107 has a memory leak on this pc I am using here the motherboard is an rm-ecoquiet-965 using 4 gb of ddr 2 667 ram and an intel T 8300 cpu together with a gt 220 512 mb. I have

[Bug 1900395] ProcModules.txt

2020-10-19 Thread phil darby
apport information ** Attachment added: "ProcModules.txt" https://bugs.launchpad.net/bugs/1900395/+attachment/5424078/+files/ProcModules.txt -- You received this bug notification because you are a member of Ubuntu Bugs, which is subscribed to Ubuntu. https://bugs.launchpad.net/bugs/1900395

[Bug 1900395] IwConfig.txt

2020-10-19 Thread phil darby
apport information ** Attachment added: "IwConfig.txt" https://bugs.launchpad.net/bugs/1900395/+attachment/5424071/+files/IwConfig.txt -- You received this bug notification because you are a member of Ubuntu Bugs, which is subscribed to Ubuntu. https://bugs.launchpad.net/bugs/1900395

[Bug 1900395] CurrentDmesg.txt

2020-10-19 Thread phil darby
apport information ** Attachment added: "CurrentDmesg.txt" https://bugs.launchpad.net/bugs/1900395/+attachment/5424070/+files/CurrentDmesg.txt -- You received this bug notification because you are a member of Ubuntu Bugs, which is subscribed to Ubuntu.

[Bug 1900395] CRDA.txt

2020-10-19 Thread phil darby
apport information ** Attachment added: "CRDA.txt" https://bugs.launchpad.net/bugs/1900395/+attachment/5424069/+files/CRDA.txt -- You received this bug notification because you are a member of Ubuntu Bugs, which is subscribed to Ubuntu. https://bugs.launchpad.net/bugs/1900395 Title:

[Bug 1900395] [NEW] Memory Leak

2020-10-19 Thread phil darby
Public bug reported: Kernal 4.15.0-107 has a memory leak on this pc I am using here the motherboard is an rm-ecoquiet-965 using 4 gb of ddr 2 667 ram and an intel T 8300 cpu together with a gt 220 512 mb. I have noticed this issue with several kernals and I know it is a strange pc set up, due to

[Bug 1900298] [NEW] not sure

2020-10-18 Thread Phil D. Coss
Public bug reported: I don't know but there some problems not familiar with Ubuntu OS ProblemType: Bug DistroRelease: Ubuntu 20.04 Package: xorg 1:7.7+19ubuntu14 ProcVersionSignature: Ubuntu 5.4.0-51.56-generic 5.4.65 Uname: Linux 5.4.0-51-generic x86_64 ApportVersion: 2.20.11-0ubuntu27.9

[Bug 1900298] Re: not sure

2020-10-18 Thread Phil D. Coss
Can you please help thank you -- You received this bug notification because you are a member of Ubuntu Bugs, which is subscribed to Ubuntu. https://bugs.launchpad.net/bugs/1900298 Title: not sure To manage notifications about this bug go to:

[Bug 1900128] [NEW] package libapache2-mod-wsgi-py3 4.6.8-1ubuntu3 failed to install/upgrade: installed libapache2-mod-wsgi-py3 package post-installation script subprocess returned error exit status 1

2020-10-16 Thread Phil Doyle
Public bug reported: occured after installation of 20.04 ProblemType: Package DistroRelease: Ubuntu 20.04 Package: libapache2-mod-wsgi-py3 4.6.8-1ubuntu3 ProcVersionSignature: Ubuntu 5.4.0-51.56~18.04.1-generic 5.4.65 Uname: Linux 5.4.0-51-generic x86_64 ApportVersion: 2.20.11-0ubuntu27.9

[Bug 1855757] Re: [nvidia] Background image corrupted after standby or resume from suspend

2020-09-29 Thread Phil
@Daniel, is it possible to add a repo for this fix early ahead of coming down in the release repos? On the release repos I have the latest version. mutter is already the newest version (3.36.4-0ubuntu0.20.04.2). Cheers for any advice -- You received this bug notification because you are a

Re: [Bug 1890843] Re: Freeze

2020-08-10 Thread Phil Marsh
| +-+ So far things booted up fine. Since this was an intermittent (albeit often) issue, it will take a few days of my use to fully evaluate. I'll keep you posted. Thanks, Phil On Sun, Aug 9, 2020 at 11:03 PM phil marsh wrote: > Will do and thanks again for your help! > &g

[Bug 1884248] Re: networkd-dispatcher gives corrupted information

2020-08-10 Thread Phil Turmel
I'm a recent upgrader from bionic to focal thanks to a new System76 laptop that came with 20.04 pre-installed. I've been moving my netplan/dnsmasq configuration over to the new laptop and ran into this bug (I use a networkd-dispatcher script to pass DNS to dnsmasq via openresolv). I added a

Re: [Bug 1890843] Re: Freeze

2020-08-10 Thread Phil Marsh
ith the frozen > drop-down menu. These actions close the frozen drop-down menu and restore > normal operation of the Gnome III for a while until the bug pops up again. > This bug has become especially common now rendering the desktop almost > unusable and I'm thinking of replaci

Re: [Bug 1890843] Re: Freeze

2020-08-09 Thread Phil Marsh
because these are the latest Nvidia packages as listed in my Synaptic app on Ubuntu 18.04? Does that make sense? I will back up my OS prior as I alway maintain a nightly backup of my OS via ZFS snapshots. Thanks again and best, Phil On Sun, Aug 9, 2020 at 7:40 PM Daniel van Vugt <1

[Bug 1890843] [NEW] Xorg freeze

2020-08-07 Thread Phil Marsh
il the bug pops up again. This bug has become especially common now rendering the desktop almost unusable and I'm thinking of replacing Gnome III due to this. Thanks, Phil ProblemType: Bug DistroRelease: Ubuntu 18.04 Package: xorg 1:7.7+19ubuntu7.1 ProcVersionSignature: Ubuntu 4.15.0-112.113-gener

[Bug 1874567] Re: [nvidia] Rotating secondary monitor to portrait fails, results in landscape

2020-07-15 Thread Phil Hudson
Found in a post on Reddit, a workaround that worked for me via GUI. Even though this is still a bug I wanted to help this workaround get more exposure. ``` Just installed 20.04. Same issue. But i have a workaround that doesn't involve manual settings with xrandr. If i set them so that all

[Bug 1879751] Re: ALSA sees my intel soundcards but pulseaudio does not. Error is : "Failed to open module /usr/lib/pulse-13.99.1/modules/module-alsa-card.so: /usr/lib/pulse-13.99.1/modules/libalsa-ut

2020-05-22 Thread Phil Macias
Thank you, but didn't help. "debuild" and plain old make failed: ... CCLD alsa-mixer-path-test /usr/bin/ld: ./.libs/libalsa-util.so: undefined reference to `snd_use_case_parse_ctl_elem_id' collect2: error: ld returned 1 exit status make[3]: *** [Makefile:6955: alsa-mixer-path-test] Error 1

[Bug 1879751] Re: ALSA sees my intel soundcards but pulseaudio does not. Error is : "Failed to open module /usr/lib/pulse-13.99.1/modules/module-alsa-card.so: /usr/lib/pulse-13.99.1/modules/libalsa-ut

2020-05-21 Thread Phil Macias
I purged and installed jackd1 I never had but then installed jackd I never had but then installed timidity Rebooted and still only the dummy device and #journalctl |grep pulseaudio Failed to open module "module-alsa-card". May 21 13:47:15 CF-C2CQAZXCM pulseaudio[3849]: Failed to open module

[Bug 1879751] [NEW] ALSA sees my intel soundcards but pulseaudio does not. Error is : "Failed to open module /usr/lib/pulse-13.99.1/modules/module-alsa-card.so: /usr/lib/pulse-13.99.1/modules/libalsa-

2020-05-20 Thread Phil Macias
Public bug reported: ALSA sees my intel soundcards but pulseaudio does not. 'pavucontrol' sees only a "Dummy" device. #journalctl|grep pulse' gives "pulseaudio[18489]: Failed to open module /usr/lib/pulse-13.99.1/modules/module-alsa-card.so: /usr/lib/pulse-13.99.1/modules/libalsa-util.so:

[Bug 1873745] [NEW] installer crashed in the middle of install

2020-04-20 Thread Phil Xander
Public bug reported: it stopped due to the secure boot option which might been my bad ProblemType: Bug DistroRelease: Ubuntu 18.04 Package: ubiquity 18.04.14 [modified: lib/partman/automatically_partition/question] ProcVersionSignature: Ubuntu 4.15.0-20.21-lowlatency 4.15.17 Uname: Linux

[Bug 1870792] [NEW] ubiquity Install stops with i/o error

2020-04-04 Thread Phil Norbeck
Public bug reported: Install quits with an i/o error right after the partition section. The drive '/' is formatted ext4 correctly but errors when it starts to copy files. This has happened on my desktop and laptop with two different usb drives from different brands. ProblemType: Bug

[Bug 1866517] Re: mate-terminal not highlighting URLs

2020-04-03 Thread Phil Budne
Note: the PR I referenced in my 2020-03-29 comment has been merged. -- You received this bug notification because you are a member of Ubuntu Bugs, which is subscribed to Ubuntu. https://bugs.launchpad.net/bugs/1866517 Title: mate-terminal not highlighting URLs To manage notifications about

[Bug 1866517] Re: mate-terminal not highlighting URLs

2020-03-28 Thread Phil Budne
Fix may be available as https://github.com/mate-desktop/mate- terminal/pull/330 -- You received this bug notification because you are a member of Ubuntu Bugs, which is subscribed to Ubuntu. https://bugs.launchpad.net/bugs/1866517 Title: mate-terminal not highlighting URLs To manage

Re: [Bug 1868782] Re: PCI/internal sound card not detected "dummy output"

2020-03-25 Thread Phil DuBert
s solved both the sound problem as well as suspend problem. Peace, Phil On 3/24/20 6:52 PM, Hui Wang wrote: > *** This bug is a duplicate of bug 1864061 *** > https://bugs.launchpad.net/bugs/1864061 > > Please try 5.3.0-43 kernel. > > > ** This bug has been marked a

[Bug 1868782] [NEW] PCI/internal sound card not detected "dummy output"

2020-03-24 Thread Phil DuBert
Public bug reported: On 22 March, 2020 I ran the latest update as requested by the computer. After rebooting, as requested, I no longer have sound & the only sound output is "Dummy Output". No sound card is detected but i have a Multimedia Audio Controller Intel Corp Device 9dc8(rev30)

[Bug 1868273] [NEW] geary don't start

2020-03-20 Thread Phil
Public bug reported: when i launch geary, it don't start. trying from terminal this is the output i get: *[wrn] 15:28:23.0856 GLib-GObject:cannot register existing type 'PluginNotification' ![crt] 15:28:23.0856 GLib:g_once_init_leave: assertion 'result != 0' failed ![crt] 15:28:23.0856

[Bug 1866517] [NEW] mate-terminal not highlighting URLs

2020-03-07 Thread Phil Budne
Public bug reported: Installed ubuntu Mate 20.04 from ISO in early January. Pretty sure URL highlighting/links have stopped working since then. "Highlight URLs under mouse pointer" in General profile tab is checked. phil@p27:~$ lsb_release -rd Description:Ubuntu Focal Fossa (d

[Bug 1753509] Re: avahi-daemon adds/installs every printer on network

2020-03-05 Thread Phil Carns
Thank you for the step by step procedure jrgsampaio. I just followed it with the trivial modification to edit cupsd.conf instead of cups.conf. Unfortunately, I can't test it until I next travel to a conference with discoverable printers on the network, so I have no idea if it worked yet. I

[Bug 992194] Re: BOM symbols in ru_RU.aff affect some package installation

2020-02-26 Thread Phil Krylov
** Also affects: postgresql-common (Ubuntu) Importance: Undecided Status: New -- You received this bug notification because you are a member of Ubuntu Bugs, which is subscribed to Ubuntu. https://bugs.launchpad.net/bugs/992194 Title: BOM symbols in ru_RU.aff affect some package

[Bug 1764417] Re: Unrecoverable failure in required component org.gnome.SettingsDaemon.Color.desktop

2020-01-27 Thread Phil Ayres
Following up on my previous comment, after removing Chrome Remote Desktop three weeks ago I have not had any crashes on login. That old program (which Chrome didn't register as being installed, but was running in the background) seems to be the source of the issue for me. -- You received this

[Bug 1850130] Re: zpools fail to import after reboot on fresh install of eoan

2020-01-22 Thread Phil Ritter
Same problem, but pool did was not attached when system was initialized. Fresh install of 19.10 using Ubuntu installer with ZFS root. Pool exported from another system (also running 19.10, but with a "normal" ext4 boot drive). Attached to new host, imported just fine. Reboot and pool is not

Re: [Bug 1728012] Update Released

2020-01-10 Thread Phil
> Release: 18.04 > Codename: bionic > > Manuel SCHULTE > *Managing Director, Olympus Consulting sprl* > *gsm :* +32(0)498 881 718 > *mail :* manuel.schu...@olympusconsulting.eu > *web :* http://www.olympusconsulting.eu/ > > > Le dim. 21 juil. 2019 à 23:35,

[Bug 1764417] Re: Unrecoverable failure in required component org.gnome.SettingsDaemon.Color.desktop

2020-01-06 Thread Phil Ayres
Very similar issue to the other reports. I see this every few days when I login. Typically I go to Nautilus, mount an encrypted FUSE drive, open Chrome, then randomly the session just dies. Interesting, my dual monitors are reversed so the order of them is wrong (left is on the right, and vice

[Bug 1850130] Re: zpools fail to import after reboot on fresh install of eoan

2020-01-02 Thread Phil Merricks
I'm seeing the same thing here. Eoan with external mpath array, I have to manually import the pools on that array whilst other pools more conventionally presented as physical disks import without issue. -- You received this bug notification because you are a member of Ubuntu Bugs, which is

[Bug 1850088] Re: permission denied when opening a mounted folder in save file dialog

2019-11-06 Thread Phil Merricks
Another fairly simple path to hit this issue is when I mount a drive from the File Browser. It gets mounted automatically under /media/$USER/ and isn't accessible in the Snap by default. I guess installing the snap with --classic would resolve it? -- You received this bug notification because

[Bug 1845827] Re: qemu-ga crashed with SIGABRT in raise()

2019-11-03 Thread Phil Bayfield
*** This bug is a duplicate of bug 1845198 *** https://bugs.launchpad.net/bugs/1845198 I have the exact same stack trace on multiple virtual machines running fully updated release version of 19.10. ApportVersion: 2.20.11-0ubuntu8.1 Maybe not a duplicate if the other fix didn't resolve it?

[Bug 1848125] [NEW] GIMP crashed when exploring dockable tools?

2019-10-14 Thread Phil Gorman
Public bug reported: OS Ubuntu 19.04 GNU Image Manipulation Program version 2.10.8 git-describe: GIMP_2_10_6-294-ga967e8d2c2 C compiler: Using built-in specs. COLLECT_GCC=gcc COLLECT_LTO_WRAPPER=/usr/lib/gcc/x86_64-linux-gnu/8/lto-wrapper

Re: [Bug 1841310] Re: Installed new SSD - initialised as Ext4 - installation proceeded o.k until it came to wrire 'grub' then failed.

2019-08-24 Thread Phil Ferrar
to the fact that the other SSDs were present even though I had elected to install the grub data on the same volume / partition as the Ubuntu software. Don't know if this helps you any but as everything is running o.k. I'm happy just to leave the ticket closed off. Cheers Phil On Sat, 24 Aug

[Bug 1841310] [NEW] Installed new SSD - initialised as Ext4 - installation proceeded o.k until it came to wrire 'grub' then failed.

2019-08-24 Thread Phil Ferrar
Public bug reported: At the point of failure - looked at drives available - all seem o.k. Do not understand why it was unable to create grub. Have done a similar thing recently [multiple SSDs in desktop, and installed Linux Mint telling it to place grub on same device as installed system. This

[Bug 1840268] [NEW] Bluetooth headphones and wifi video streaming causes buffering

2019-08-15 Thread Phil Long
Public bug reported: When using headphones via bluetooth and streaming a youtube video in Chrome, unacceptable buffering occurs. Switch off bluetooth and the video streams as expected. Switch on bluetooth and video buffers. I tried this several times with consistent results. Hardware: DELL

[Bug 1762683] Re: AddressSanitizer CHECK failed: ../../../sanitizer/asan/asan_interceptors.cc:384 "((__interception::real___cxa_throw)) != (0)" (0x0, 0x0)

2019-08-08 Thread Phil M
Also gcc-6 -- You received this bug notification because you are a member of Ubuntu Bugs, which is subscribed to Ubuntu. https://bugs.launchpad.net/bugs/1762683 Title: AddressSanitizer CHECK failed: ../../../sanitizer/asan/asan_interceptors.cc:384 "((__interception::real___cxa_throw)) !=

[Bug 1762683] Re: AddressSanitizer CHECK failed: ../../../sanitizer/asan/asan_interceptors.cc:384 "((__interception::real___cxa_throw)) != (0)" (0x0, 0x0)

2019-08-08 Thread Phil M
Please change the state back to 'Incomplete', since I don't have the privileges to do so -- You received this bug notification because you are a member of Ubuntu Bugs, which is subscribed to Ubuntu. https://bugs.launchpad.net/bugs/1762683 Title: AddressSanitizer CHECK failed:

[Bug 1762683] Re: AddressSanitizer CHECK failed: ../../../sanitizer/asan/asan_interceptors.cc:384 "((__interception::real___cxa_throw)) != (0)" (0x0, 0x0)

2019-08-08 Thread Phil M
I'm still seeing this problem for both 7.4.0-1ubuntu1~18.04.1 and 8.3.0-6ubuntu1~18.04.1. I've confirmed with the reproduction case posted on the GCC bug as well: phil@machine:~/python_module$ g++ --version g++ (Ubuntu 7.4.0-1ubuntu1~18.04.1) 7.4.0 Copyright (C) 2017 Free Software Foundation

Re: [Bug 1728012] Update Released

2019-07-21 Thread Phil
Hi Lukasz, I am an Ubuntu user but *not* a technician so please bear with me. Your e-mail says "The verification of the Stable Release Update for sane-backends has completed successfully and the package has now been released to -updates." Do you know what release will contain the fix and when

[Bug 1816954] Re: Unable to show Info nor Set static IP during install

2019-07-19 Thread Phil Lembo
Previous release iso images still available under http://old- releases.ubuntu.com/releases/18.04.1/. -- You received this bug notification because you are a member of Ubuntu Bugs, which is subscribed to Ubuntu. https://bugs.launchpad.net/bugs/1816954 Title: Unable to show Info nor Set static

[Bug 1822360] Re: Scan does not work with Lexmark OfficeEdge Pro 5500

2019-07-15 Thread Phil
*** This bug is a duplicate of bug 1728012 *** https://bugs.launchpad.net/bugs/1728012 Updated software - scanner still does not work -- You received this bug notification because you are a member of Ubuntu Bugs, which is subscribed to Ubuntu. https://bugs.launchpad.net/bugs/1822360 Title:

[Bug 1833305] [NEW] Unable to parse certificate - sometimes

2019-06-18 Thread Phil Porada
Public bug reported: Hi, I opened a ticket on the openssl github, but was told to go to the vendors instead. https://github.com/openssl/openssl/issues/9187 I am experiencing this on Fedora 29, Fedora 30, and Xubuntu 19.04. CentOS7 does not exhibit this issue which runs openssl 1.0.2, nor does

[Bug 1024690] Re: svg property "sodipodi:docname" is not updated when saving file as a new name

2019-05-13 Thread Phil Siviter
Sadly, I cannot reproduce this behaviour, but it definitely occurred :{ Incidentally there was/is no path, just the filename. -- You received this bug notification because you are a member of Ubuntu Bugs, which is subscribed to Ubuntu. https://bugs.launchpad.net/bugs/1024690 Title: svg

[Bug 1024690] Re: svg property "sodipodi:docname" is not updated when saving file as a new name

2019-05-13 Thread Phil Siviter
I have just observed this bug in v0.92 on Windows 10. i.e., sodipodi:docname not updated following "Save As ...". I noticed when the svg file appeared blank when I upload it to my WordPress site library. The previous version of the file had uploaded without problem so I compared the two versions

[Bug 1827292] [NEW] package mysql-server-5.7 5.7.26-0ubuntu0.18.04.1 failed to install/upgrade: installed mysql-server-5.7 package post-installation script subprocess returned error exit status 1

2019-05-01 Thread Phil Schauer
Public bug reported: during OS upgrade ProblemType: Package DistroRelease: Ubuntu 18.04 Package: mysql-server-5.7 5.7.26-0ubuntu0.18.04.1 ProcVersionSignature: Ubuntu 4.4.0-91.114-generic 4.4.76 Uname: Linux 4.4.0-91-generic x86_64 NonfreeKernelModules: nvidia_modeset nvidia ApportVersion:

Re: [Bug 1825420] Re: package linux-image-5.0.0-13-generic 5.0.0-13.14 failed to install/upgrade: triggers looping, abandoned

2019-04-24 Thread Phil Gorman
On 25/4/19 8:31 am, Troels Petersen wrote: > I also reverted to Linux kernel 4.18.0-13-generic (The one that ships > with Ubuntu 18.10) after upgrading to 19.04. > > System: HP Spectre 13 v000nf, 8 GB Memory, Dual core Intel i5-6200U CPU > @ 2.30 GHz, Intel HD Graphics 520 (Skylake GT2) > > When

[Bug 1825420] Re: package linux-image-5.0.0-13-generic 5.0.0-13.14 failed to install/upgrade: triggers looping, abandoned

2019-04-24 Thread Phil Gorman
System: Dell Studio XPS 8300 64bit. memory: 7.8 GiB. CPU: Intel® Core™ i7-2600 CPU @ 3.40GHz × 8. Graphics AMD® Juniper. Upgrading from perfectly good 18.10. Before this bug appeared another error message had stated /usr/lib/x86_64-linux-gnu/gdk-pixbuf-2.0/2.10.0/loaders.cache': No such file

[Bug 1825425] Re: Upgrade Failure, Ubuntu 18.10 to 19.04

2019-04-24 Thread Phil Gorman
** This bug is no longer a duplicate of bug 1823004 Upgrade to 19.04 - cannot install 'install-info' -- You received this bug notification because you are a member of Ubuntu Bugs, which is subscribed to Ubuntu. https://bugs.launchpad.net/bugs/1825425 Title: Upgrade Failure, Ubuntu 18.10 to

[Bug 1825290] [NEW] Gimp 2.10 crashed when setting rulers to cm

2019-04-18 Thread Phil Gorman
Public bug reported: Computer: Dell XPS 8300 desktop Intel i7-2600 cpu 8 core,3.4GHz. memory 7.8GB: Graphics AMD Juniper. OS: Ubuntu 18.10 64bit Other running programs: Digikam 5.9, Firefox (current) I was setting up GIMp to use coloured icons and default metric measurements. All went well

[Bug 1824072] [NEW] Intel 710 series INC can't receive any packet on 18.04 & 18.10 Ubuntu-arm64-server

2019-04-09 Thread Phil Yang
Public bug reported: ## PCI info for the NIC XXV710DA2BLK pci@:8e:00.1 enp142s0f1 networkEthernet Controller XL710 for 40GbE QSFP+ ## link detected & promisc mode turned on $ ip link list enp142s0f1 3: enp142s0f1: mtu 1500 qdisc mq state UP mode DEFAULT group default qlen 1000

[Bug 1822360] [NEW] Scan does not work with Lexmark OfficeEdge Pro 5500

2019-03-29 Thread Phil
Public bug reported: ~$ lsb_release -rd Description:Ubuntu 18.04.2 LTS Release:18.04 Printer portion works fine. Simple scane and XSANE do not detect scanner. Scanner worked in release 14.04 ** Affects: sane-backends (Ubuntu) Importance: Undecided Status: New --

[Bug 1792045] Re: Ubuntu 18.04 external USB hard drive performance 1/10th of 16.04

2019-03-24 Thread Phil Stevenson
Hello again! I apologize for never updating this bug report again. Right after my last response I had a series of bad life events one after another for a few months that kept me away. I'm happy to report that this no longer seems like an issue for me in Ubuntu 18.04. USB speeds are maxing out the

[Bug 1773897]

2019-03-19 Thread phil+kernbugz
(In reply to Kai-Heng Feng from comment #5) > Do you folks use gnome-control-center to pair? I certainly did use gnome-control-center. I've just tried again with Fedora 29 (gnome-control-center-3.30.3-1.fc29.x86_64 + bluez-5.50-3.fc29.x86_64) and out of five remove, add, force reconnect) I only

[Bug 1757091] Re: systemctl enable lightdm

2019-03-07 Thread Phil Kauffman
I confirm this bug for 18.04. -- You received this bug notification because you are a member of Ubuntu Bugs, which is subscribed to Ubuntu. https://bugs.launchpad.net/bugs/1757091 Title: systemctl enable lightdm To manage notifications about this bug go to:

[Bug 714909] Re: compiz wobly windows plugin causes maximized windows to shiver when focused

2019-03-03 Thread Phil Zerull
so, I think I figured out why this was happening. in the Window Decoration settings, if your Active Shadow Radius is different from your Inactive Shadow Radius, then the windows wobble when alt tabbing between maximized windows. It looks like the wobbly windows considers the difference in size

[Bug 1813993] [NEW] Add FRR (quagga fork / replacement) deb package to Ubuntu

2019-01-30 Thread Phil Wiggins
Public bug reported: Debian packaging already in progress: https://mentors.debian.net/package/frr Packager is: - Dave Lamparter () Quagga was forked in 2016 with the Free Range Routing (FRR) project under the Linux Foundation. Development of Quagga has largely ground to a halt [1]

[Bug 1587614] Re: Open with - duplicate entries

2019-01-29 Thread Phil
This is from 2 years ago and I already gave up on this, please close if it's still open. -- You received this bug notification because you are a member of Ubuntu Bugs, which is subscribed to Ubuntu. https://bugs.launchpad.net/bugs/1587614 Title: Open with - duplicate entries To manage

[Bug 1813496] [NEW] powertop does not accurately determine battery discharge rate on HP Elitebook 850 G5

2019-01-27 Thread Phil Grohe
Public bug reported: ### Summary: powertop does not accurately determine battery discharge rate on HP Elitebook 850 G5 ### ### Description ### On an HP Elitebook 850 G5 running Ubuntu 18.10 powertop does not accurately report the battery discharge rate. The reported discharge rate &

[Bug 1809586] Re: [ 14.259626] i2c_hid i2c-HTIX5288:00: i2c-HTIX5288:00 supply vddl not found, using dummy regulator

2019-01-20 Thread Phil
Is this working yet? Having the same exact issue on my Geo Book3X, needs too much pressure to move the cursor with the touchpad and left and right click do not work. -- You received this bug notification because you are a member of Ubuntu Bugs, which is subscribed to Ubuntu.

[Bug 1810770] [NEW] package libfreerdp2-2:amd64 2.0.0~git20170725.1.1648deb+dfsg1-7ubuntu0.1 failed to install/upgrade: package is in a very bad inconsistent state; you should reinstall it before att

2019-01-07 Thread Phil Hedges
Public bug reported: found during upgdate ProblemType: Package DistroRelease: Ubuntu 18.04 Package: libfreerdp2-2:amd64 2.0.0~git20170725.1.1648deb+dfsg1-7ubuntu0.1 ProcVersionSignature: Ubuntu 4.15.0-42.45-generic 4.15.18 Uname: Linux 4.15.0-42-generic x86_64 ApportVersion: 2.20.9-0ubuntu7.5

[Bug 1809247] Re: package linux-headers-4.15.0-43 4.15.0-43.46 failed to install/upgrade: unable to create new file '/var/lib/dpkg/info/linux-headers-4.15.0-43.list-new': Operation not permitted

2018-12-26 Thread Phil Grigny
Hello, This error happened before December (Nov. 19) on my Xubuntu. Not being very comfortable with Linux, I copied the error screen to ask the question later on a forum. I'm using Xubuntu 18.04.1 LTS 64 bits. 4.15.0-43-generic ** Attachment added: "erreur lors envoi message report ubuntu.png"

[Bug 1809433] [NEW] update packages as usual then got after reboot: package linux-image-4.4.0-141-generic 4.4.0-141.167~14.04.1 failed to install/upgrade: subprocess new pre-installation script return

2018-12-21 Thread Phil
Public bug reported: $ lsb_release -a No LSB modules are available. Distributor ID: Ubuntu Description:Ubuntu 14.04.5 LTS Release:14.04 Codename: trusty ProblemType: Package DistroRelease: Ubuntu 14.04 Package: linux-image-4.4.0-141-generic 4.4.0-141.167~14.04.1

[Bug 1797282] Re: fsck not running at all on reboot

2018-12-14 Thread Phil Pemberton
I'm seeing this on an Ubuntu 16.04.5 LTS system running on top of LVM. In my case, I get: *** /dev/mapper/wolf-root will be checked for errors at next reboot *** Having to dig out a 16.04 LTS Server USB stick every time I need to run FSCK is extremely inconvenient. It turns an unattended

[Bug 1807765] Re: audacious 3.10 does not have QT interface option in bionic

2018-12-12 Thread Phil
Hi Erich Eickmeyer (eeickmeyer), Thank you for replying. I thought I was replying to the PPA owner directly. Can you provide more specific instructions? I don't mind saying that reporting bugs through launchpad is certainly not easy nor are the instructions very clear. I found out the problem

[Bug 1807769] [NEW] Where is Nemo3 (or 4?) file manager for Ubuntu 18.04 Bionic Beaver?

2018-12-10 Thread Phil
/+archive/ubuntu/nemo3 I am using Linux KDE Neon based on Ubuntu 18.04 and various editions of Linux Mint 19 also based on Ubuntu 18.04 lsb_release -rd Description:KDE neon User Edition 5.14 Release:18.04 Thank you. Merry Christmas and Happy Holidays to everyone. Regards, Phil (phd21

[Bug 1807765] [NEW] audacious 3.10 does not have QT interface option in bionic

2018-12-10 Thread Phil
Public bug reported: Hello Ubuntu and Webupd8 people, Regarding Audacious package WebUpd8 : Alin Andrei https://launchpad.net/~nilarimogard/+archive/ubuntu/webupd8 The current version of Audacious 3.10 is not installing the QT version which it is supposed to do nor can I invoke it from the

[Bug 1739468] Re: Repeated [AppIndicatorSupport-WARN] Item :1.51/org/ayatana/NotificationItem/multiload is already registered

2018-11-22 Thread Phil Hanson
I see this when I try to install Microstack snap on Bionic -- You received this bug notification because you are a member of Ubuntu Bugs, which is subscribed to Ubuntu. https://bugs.launchpad.net/bugs/1739468 Title: Repeated [AppIndicatorSupport-WARN] Item

[Bug 1796434] Re: USB storage device does not finish ejecting

2018-10-05 Thread Phil P
@Steve OK, sorry for the incorrect tag. I was just following the instruction to tag it as 'regression-update' in message #26 of bug report #1762595. -- You received this bug notification because you are a member of Ubuntu Bugs, which is subscribed to Ubuntu.

[Bug 1796434] Re: USB storage device does not finish ejecting

2018-10-05 Thread Phil P
To add more information to my previous report, I've recently installed Ubuntu 18.04.1 on two machines, one of which is pretty old, and the other is about a year and a half old. I now have a USB storage device that causes this problem to happen every single time I plug it into my older machine.

[Bug 1796434] [NEW] USB storage device does not finish ejecting

2018-10-05 Thread Phil P
Public bug reported: Regresssion of bug #1762595. I have installed Ubuntu 18.04.1 in the past week, and have encountered this problem repeatedly. I found it reported as fixed in gvfs 1.36.1-0ubuntu1.1, but it clearly isn't, because that's the version of gvfs that I currently have installed.

Re: [Bug 1794378] Re: package linux-image-4.4.0-135-generic (not installed) failed to install/upgrade: subprocess new pre-installation script returned error exit status 128

2018-09-27 Thread Phil Knof
Looks like running the install/clean/update resolved the problems. check for updates, and everything is up to date now. Thanks.. I appreciate the reply. On 09/26/2018 01:24 PM, Joseph Salisbury wrote: > You may need to run the following from a terminal: > > sudo apt-get install -f > sudo apt-get

[Bug 1794378] [NEW] package linux-image-4.4.0-135-generic (not installed) failed to install/upgrade: subprocess new pre-installation script returned error exit status 128

2018-09-25 Thread Phil Knof
Public bug reported: Automatic update failed to install package. jedi@jedi-T520:~$ cat version.log Ubuntu 4.4.0-130.156-generic 4.4.134 submitted report via ubuntu-bug linux How to fix the problem? Thanks ProblemType: Package DistroRelease: Ubuntu 16.04 Package:

Re: [Bug 1792045] Re: Ubuntu 18.04 external USB hard drive performance 1/10th of 16.04

2018-09-19 Thread Phil Stevenson
Hi there, Sorry for the delayed reply. Yes, I can try that. I won't be able to get to it until this weekend, though. I really appreciate the help! I'll report back when I have more information. Thanks again, Phil On Mon, Sep 17, 2018 at 1:40 AM Kai-Heng Feng wrote: > Would it be possi

[Bug 1793247] [NEW] indicators in mate-panel is blank with "no indicators"

2018-09-18 Thread Phil Norbeck
Public bug reported: Clean installed Ubuntu MATE daily 20180918. Changed to 'traditional' layout in MATE tweak. Indicator area on the top right just says 'no indicators' next to the calendar. It's missing the sound, battery, network, etc... ProblemType: Bug DistroRelease: Ubuntu 18.10

Re: [Bug 1792045] Re: Ubuntu 18.04 external USB hard drive performance 1/10th of 16.04

2018-09-14 Thread Phil Stevenson
All of the tested disks use ext4. On Fri, Sep 14, 2018 at 4:11 AM Kai-Heng Feng wrote: > What filesystem does the external disk use? > > -- > You received this bug notification because you are subscribed to the bug > report. > https://bugs.launchpad.net/bugs/1792045 > > Title: > Ubuntu 18.04

[Bug 1792045] Re: Ubuntu 18.04 external USB hard drive performance 1/10th of 16.04

2018-09-13 Thread Phil Stevenson
Hi there, Thank you for your response. As requested I tested the newest mainline kernel 4.19-rc3. Unfortunately the issue persists. Something of note that I just discovered: A live session of 18.04 does NOT have this issue. The kernel version reported there is 4.15.0-29 (I think. Whatever ships

[Bug 1373919] Re: Can't paste images into compose window

2018-09-12 Thread Phil Lembo
Not working with 0.12 (ubuntu repo) or 0.12.4 (flatpak flathub repo), in Gnome Shell (Ubuntu 18.04). -- You received this bug notification because you are a member of Ubuntu Bugs, which is subscribed to Ubuntu. https://bugs.launchpad.net/bugs/1373919 Title: Can't paste images into compose

[Bug 1792045] Re: Ubuntu 18.04 external USB hard drive performance 1/10th of 16.04

2018-09-11 Thread Phil Stevenson
** Description changed: - From both a live and an installed environment, I cannot get my external - 8TB sata hard drive (attached via USB 3) to write faster than about 10 - megabytes per second under Ubuntu 18.04. I have another that writes at - the expected full speed or close enough (100+

[Bug 1792045] Re: Ubuntu 18.04 external USB hard drive performance 1/10th of 16.04

2018-09-11 Thread Phil Stevenson
** Summary changed: - Ubuntu 18.04 external USB performance 1/10th of 16.04 + Ubuntu 18.04 external USB hard drive performance 1/10th of 16.04 -- You received this bug notification because you are a member of Ubuntu Bugs, which is subscribed to Ubuntu. https://bugs.launchpad.net/bugs/1792045

[Bug 1792045] [NEW] Ubuntu 18.04 external USB hard drive performance 1/10th of 16.04

2018-09-11 Thread Phil Stevenson
Public bug reported: >From both a live and an installed environment, I cannot get my external 8TB sata hard drive (attached via USB 3) to write faster than about 10 megabytes per second under Ubuntu 18.04. I have another that writes at the expected full speed or close enough (100+ MBps). I have

  1   2   3   4   5   6   7   8   9   10   >