[Bug 190312] Re: "Shutdown" and "Restart" buttons disabled in XFCE shutdown dialog

2017-10-12 Thread apport hater
If anyone stumbles on this bug and is fed up with logind/policykit/etc. complexity, feel free to apply the attached patch "xfce-4.12_2_force-SUDO-fallback-shutdown.patch" and grant yourself nice privilege in sudoers. See the patch header for instructions. @ubuntu team - I apologize for

[Bug 1723119] [NEW] xfce4-session fallback path is broken

2017-10-12 Thread apport hater
Public bug reported: The XFSM_SHUTDOWN_SHUTDOWN case is broken in the fallback path. ** Affects: xfce4-session (Ubuntu) Importance: Undecided Status: New ** Tags: patch regression-release zesty ** Patch added: "xfce-4.12_1_fix-fallback-shutdown.patch"

[Bug 1545324] [NEW] [wily][regression] syscall.clone not found

2016-02-13 Thread apport hater
Public bug reported: Stap scripts involving "syscall.clone" probe point will fail It is due to a kernel change, which renamed "do_fork" to "_do_fork" and fails in both DWARF and dwarf-less situations. Link to a patch:

[Bug 1545330] [NEW] [wily][regression] completely broken by new kernels

2016-02-13 Thread apport hater
Public bug reported: The following errors appear when compiling any systemtap script: In file included from include/linux/mutex.h:15:0, from /tmp/stapbdpxn3/stap_a0ec17f995e8f89d672d8c2eb7fe7c24_1693_src.c:25: include/linux/spinlock_types.h:55:14: error:

[Bug 1545324] Re: [wily][regression] syscall.clone not found

2016-02-13 Thread apport hater
** Description changed: Stap scripts involving "syscall.clone" probe point will fail It is due to a kernel change, which renamed "do_fork" to "_do_fork" and fails in both DWARF and dwarf-less situations. - Link to a patch: -

[Bug 1545330] Re: [wily][regression] completely broken by new kernels

2016-02-13 Thread apport hater
** Description changed: The following errors appear when compiling any systemtap script: In file included from include/linux/mutex.h:15:0, - from /tmp/stapbdpxn3/stap_a0ec17f995e8f89d672d8c2eb7fe7c24_1693_src.c:25: +  from

[Bug 1545330] Re: [wily][regression] completely broken by new kernels

2016-02-13 Thread apport hater
Also can be hot-fixed, see https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1240682#c2 -- You received this bug notification because you are a member of Ubuntu Bugs, which is subscribed to Ubuntu. https://bugs.launchpad.net/bugs/1545330 Title: [wily][regression] completely broken by new kernels

[Bug 1532606] [NEW] depends on libwebkitgtk3 which doesn't have security support

2016-01-10 Thread apport hater
Public bug reported: libgwebkitgtk and libwebkitgtk3 are not maintained upstream and contain 100s of active CVEs. It sure would be great if users of large DEs that depend on Zenity could opt-out on those CVEs... > I see that zenity has a configure flag to enable/disable webkit support, >

[Bug 1507298] [NEW] [willy] user-mounted FUSE filesystems won't unmount

2015-10-18 Thread apport hater
Public bug reported: Steps to reproduce: 1) mount any user-mounted FUSE filesystem: sshfs, mp3fs, achivemount, ntfs-3g, ... 2) try to umount it using $ fusermount -u 3) observe the fail, claiming it wasn't found in /etc/mtab Observed with util-linux 2.26.2-6ubuntu3 The bug on the gentoo

[Bug 1119718] Re: catfish always uses 'locate' to search

2015-08-08 Thread apport hater
Actually that's not the case. Catfish does allow to be installed without locate and is able to use os.walk (formely find) without any trouble. Any option to choose preferred backend is thus a good idea to have. -- You received this bug notification because you are a member of Ubuntu Bugs, which

[Bug 1482919] [NEW] Catfish will lock up if 'locate' is not installed

2015-08-08 Thread apport hater
Public bug reported: When catfish is installed without locate it does not work. Instead it prints a backtrace about not being able to start locate and locks up. If I edit locate out of the backend list, it proceeds to use the walk backend which works correctly. catfish/CatfishSearchEngine.py:72

[Bug 1119718] Re: catfish always uses 'locate' to search

2015-08-08 Thread apport hater
Especially annoying in conjunction with https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/catfish/+bug/1482919 -- You received this bug notification because you are a member of Ubuntu Bugs, which is subscribed to Ubuntu. https://bugs.launchpad.net/bugs/1119718 Title: catfish always uses 'locate' to

[Bug 1482919] Re: Catfish will lock up if 'locate' is not installed

2015-08-08 Thread apport hater
Would it be enough to add a try-catch around the subprocess.Popen call in CatfishSearchMethodExternal:run(self, keywords, path, regex=False) ? And just return false from the error? -- You received this bug notification because you are a member of Ubuntu Bugs, which is subscribed to Ubuntu.

[Bug 1482919] Re: Catfish will lock up if 'locate' is not installed

2015-08-08 Thread apport hater
** Patch added: untested addition of try-catch https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/catfish/+bug/1482919/+attachment/4441515/+files/catfish.patch -- You received this bug notification because you are a member of Ubuntu Bugs, which is subscribed to Ubuntu.

[Bug 1119718] Re: catfish always uses 'locate' to search

2015-08-08 Thread apport hater
** Changed in: catfish-search Status: Invalid = Confirmed ** Changed in: catfish (Ubuntu) Status: Invalid = Confirmed -- You received this bug notification because you are a member of Ubuntu Bugs, which is subscribed to Ubuntu. https://bugs.launchpad.net/bugs/1119718 Title:

[Bug 1383214] Re: msiexec no longer works

2015-08-03 Thread apport hater
Confirming, the -proposed package allowed me to install a MSI package on a clean wine prefix. -- You received this bug notification because you are a member of Ubuntu Bugs, which is subscribed to Ubuntu. https://bugs.launchpad.net/bugs/1383214 Title: msiexec no longer works To manage

[Bug 643623] Re: Should ubuntu-keyring include the debug archive key?

2015-07-07 Thread apport hater
So I really cannot establish trust to the Debug Archive signing key? Man. -- You received this bug notification because you are a member of Ubuntu Bugs, which is subscribed to Ubuntu. https://bugs.launchpad.net/bugs/643623 Title: Should ubuntu-keyring include the debug archive key? To

[Bug 1309735] Re: The --disk-module=MODULE option of grub-install works wrong in Grub 2.02~beta2-9

2015-07-07 Thread apport hater
Is Vivid going to see the fix eventually? -- You received this bug notification because you are a member of Ubuntu Bugs, which is subscribed to Ubuntu. https://bugs.launchpad.net/bugs/1309735 Title: The --disk-module=MODULE option of grub-install works wrong in Grub 2.02~beta2-9 To manage

[Bug 1440802] Re: Apcaccess always displays usage (Variable for getopt should be int!)

2015-06-12 Thread apport hater
** Changed in: apcupsd (Ubuntu) Status: New = Fix Released -- You received this bug notification because you are a member of Ubuntu Bugs, which is subscribed to Ubuntu. https://bugs.launchpad.net/bugs/1440802 Title: Apcaccess always displays usage (Variable for getopt should be int!)

[Bug 1448662] Re: [vivid] apper missing in repositories

2015-05-31 Thread apport hater
I am interested only in the updater part. If I get to tackle lack of Apper before anyone else, I'll be thus likely to throw away unnecessary dialogs. I wonder, would it be of any use if I published it in such case? PS: I also thought about ditching QT, because I hardly managed to port to QT4 and

[Bug 1440802] Re: Apcaccess always displays usage (Variable for getopt should be int!)

2015-05-24 Thread apport hater
** Description changed: - This prevents apcaccess binary from working on platforms with unsigned - chars. + EDIT: + The fix from debian was pulled quite some time ago. + Can somebody please mark this as fixed for vivid? + + ORIGINAL REPORT: + This prevents apcaccess binary from working on

[Bug 1309735] Re: The --disk-module=MODULE option of grub-install works wrong in Grub 2.02~beta2-9

2015-05-08 Thread apport hater
Thanks -- You received this bug notification because you are a member of Ubuntu Bugs, which is subscribed to Ubuntu. https://bugs.launchpad.net/bugs/1309735 Title: The --disk-module=MODULE option of grub-install works wrong in Grub 2.02~beta2-9 To manage notifications about this bug go to:

[Bug 1422247] Re: package sddm (not installed) failed to install/upgrade: subprocess installed post-removal script returned error exit status 1

2015-05-03 Thread apport hater
This issue is caused by a simple error in the postrm script if [ -d /var/run/sddm ]; then rm -r /var/run/sddm/authority; fi The directory exists, but the file does not. Workaround: Stop ssdm to be sure those files won't be missed. Delete /var/run/sddm before purging the package. --

[Bug 1442610] Re: sddm is all black

2015-05-03 Thread apport hater
I'm getting all-black desktop too. But it's literaly all black. Even if I DISPLAY=:0 mplayer video_file.mp4, that video does not show up. Once I caught a glimpse of a perfectly well started KDE5 session, but that happened when I was killing it. Sounds like there is some kind of a black curtain

[Bug 1446760] Re: sddm and lightdm can run at the same time

2015-05-03 Thread apport hater
I copied your report and edited in my on-upstart observations: I got the prompt asking me whether I wish to run lightdm or sddm and I chose lightdm. However after reboot I got a text login on TTY1. (NOTE: Very fast, a fraction of time needed for reaching a login manager on that machine) Running

[Bug 1448662] [NEW] [vivid] apper missing in repositories

2015-04-26 Thread apport hater
Public bug reported: Apper cannot be installed in ubuntu 15.04 vivid. The binary package doesn't exist [1] Even though the source pkg is present [2] The debian package is allright. [3] I cannot migrate to muon. It has poor allow all or nothing policykit integration. [1]

[Bug 1440802] Re: Apcaccess always displays usage (Variable for getopt should be int!)

2015-04-24 Thread apport hater
This bug was fixed upstream and fix already arrived into Vivid. FIXED by apcupsd 3.14.12-1.1 ** Bug watch added: Debian Bug tracker #770984 http://bugs.debian.org/cgi-bin/bugreport.cgi?bug=770984 ** Also affects: apcupsd (Debian) via

[Bug 1440802] Re: Apcaccess always displays usage (Variable for getopt should be int!)

2015-04-24 Thread apport hater
Am I supposed to change the status to Fix Released myself in such situations? -- You received this bug notification because you are a member of Ubuntu Bugs, which is subscribed to Ubuntu. https://bugs.launchpad.net/bugs/1440802 Title: Apcaccess always displays usage (Variable for getopt

[Bug 1309735] Re: The --disk-module=MODULE option of grub-install works wrong in Grub 2.02~beta2-9

2015-04-06 Thread apport hater
The patch is very simple: https://github.com/dweeezil/grub/commit/fa33530870839e303354ff2660baeff5356ea736 -- You received this bug notification because you are a member of Ubuntu Bugs, which is subscribed to Ubuntu. https://bugs.launchpad.net/bugs/1309735 Title: The --disk-module=MODULE

[Bug 1440802] [NEW] Apcaccess always displays usage (Variable for getopt should be int!)

2015-04-06 Thread apport hater
Public bug reported: This prevents apcaccess binary from working on platforms with unsigned char. (i.e. ARM) Observed on apcupsd 3.14.12-1 (~15.04 Vivid) This worked correctly in tested earlier versions. Note: This issue is a simple and obnoxiously common coding error, no further info is

[Bug 1440802] Re: Apcaccess always displays usage (Variable for getopt should be int!)

2015-04-06 Thread apport hater
** Description changed: This prevents apcaccess binary from working on platforms with unsigned - char. (i.e. ARM) + chars. - Observed on apcupsd 3.14.12-1 (~15.04 Vivid) - This worked correctly in tested earlier versions. + Package: apcupsd + Version: 3.14.12-1 (~15.04 Vivid) +