[Bug 524243] [NEW] Python-boto crashes with Duplicity and Amazon S3

2010-02-18 Thread Andrew Simpson
Public bug reported: Binary package hint: python-boto Using Duplicity to back up to Amazon S3 with Karmic. Having been using this back up method for long time (more than one year), but has suddenly stopped working in the last few days. Can verify the problem on another machine with clean

[Bug 48320] Re: Segfaults on AMD64

2006-06-21 Thread Andrew Simpson
I read that bug report before submitting mine. The bug #4732 and this one are similar, but bug #4732 involves keyboard use, and this one relates to mouse use. -- Segfaults on AMD64 https://launchpad.net/bugs/48320 -- ubuntu-bugs mailing list ubuntu-bugs@lists.ubuntu.com

[Bug 197395] [NEW] Initramfs fails after a Windows XP boot

2008-03-01 Thread Andrew Simpson
Public bug reported: Binary package hint: initramfs-tools Problem: New machine with Intel 945 chipset. Installed Kubuntu 7.10 and ran without issue. A week later added Windows XP and found that Kubuntu would no longer boot. Reinstalled both OS's several times, played with GRUB looking for

[Bug 197395] Re: Initramfs fails after a Windows XP boot

2008-05-03 Thread Andrew Simpson
Upgraded same machine to Kubuntu 8.04 (network upgrade). Checked and bug no longer exists. This bug report can be closed. -- Initramfs fails after a Windows XP boot https://bugs.launchpad.net/bugs/197395 You received this bug notification because you are a member of Ubuntu Bugs, which is

[Bug 71094] Re: Colour depth problem on one display following upgrade to edgy

2007-04-23 Thread Andrew Simpson
No sign of the problem after a network upgrade from Kubuntu Edgy to Kubuntu Fiesty. -- Colour depth problem on one display following upgrade to edgy https://bugs.launchpad.net/bugs/71094 You received this bug notification because you are a member of Ubuntu Bugs, which is the bug contact for

[Bug 85488] Re: some usb_devices fault if usb_suspend enabled

2007-05-18 Thread Andrew Simpson
See also this bug report in Debian: Debian Bug report logs -a href=http://bugs.debian.org/cgi-bin/bugreport.cgi?bug=419197; #419197 /a CONFIG_USB_SUSPEND is experimental and breaks applications Nothing additional yet, but same bug. -- some usb_devices fault if usb_suspend enabled

[Bug 350352] Re: [jaunty] no wlan with Acer Aspire One 110L [workaround available]

2009-04-17 Thread Andrew Simpson
Upgrading 8.10 lpia to 9.04 lpia (beta/rc) with Network Manager on Acer Aspire One. No ath5k module present before, or after upgrade. This may have been because the linux-backports-modules package was uninstallable in 8.10 lpia. Manually installed linux-backports-modules-jaunty as per the

[Bug 350068] [NEW] gdm fails to start X with autologin

2009-03-27 Thread Andrew Simpson
Public bug reported: Binary package hint: gdm Problem: Network upgrade from Intrepid to Jaunty with Xubuntu. On reboot after upgrade, normal bootup, but error message: 'No exec in session file: .xfce4' (Can't remember the exact words - this is close). Then gdm defaults to a failsafe X mode

[Bug 269831] Re: toshset does not support tlsup module (Intrepid)

2008-11-18 Thread Andrew Simpson
I've now managed to get this working. It involved patching and recompiling simply the toshiba_acpi module, then manually installing the module. Since I don't really understand what I'm doing, I don't know if this is the easiest way to get it to work, but it fixed the problem for me. I've put a

[Bug 181374] Re: toshset required kernel toshiba support not enabled.

2008-11-18 Thread Andrew Simpson
I've managed to get toshiba_acpi and toshset running on 8.10 - see my post in the forum: http://ubuntuforums.org/showthread.php?p=6203606#post6203606 Also discussion on bug 269831 - https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/linux/+bug/269831 -- toshset required kernel toshiba support not

[Bug 179728] Re: [Toshiba Notebooks] Bluetooth not turned on by default

2008-11-18 Thread Andrew Simpson
I've managed to get toshiba_acpi and toshset running on 8.10 - see my post in the forum: http://ubuntuforums.org/showthread.php?p=6203606#post6203606 Also discussion on bug 269831 - https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/linux/+bug/269831 -- [Toshiba Notebooks] Bluetooth not turned on by

[Bug 174998] Re: Toshiba M60-121 not support for bluetooth (gutsy)

2008-11-18 Thread Andrew Simpson
I've managed to get toshiba_acpi and toshset running on 8.10 - see my post in the forum: http://ubuntuforums.org/showthread.php?p=6203606#post6203606 Also discussion on bug 269831 - https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/linux/+bug/269831 -- Toshiba M60-121 not support for bluetooth (gutsy)

[Bug 269831] Re: toshset does not support tlsup module (Intrepid)

2008-11-18 Thread Andrew Simpson
Andy Whitcroft: Have installed and booted the kernel you gave. It all works nicely, despite some shenanigans with grub*: $ lsmod | grep toshiba toshiba_acpi $ sudo toshset -bluetooth on bluetooth: attached $ sudo toshset -bluetooth off bluetooth: power is off *grub - tried to overwrite

[Bug 291670] Re: LPIA installer missing kernel

2009-01-15 Thread Andrew Simpson
This thread on the Ubuntu forums has temporary workarounds for anyone caught with this bug. Posting #5 onwards are useful. http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1002878 (Please direct comments to the forum thread). -- LPIA installer missing kernel https://bugs.launchpad.net/bugs/291670 You

[Bug 305402] [NEW] debian-installer no kernel in lpia

2008-12-04 Thread Andrew Simpson
Public bug reported: Binary package hint: debian-installer This is really a duplicate of #291670 which is filed in the wrong place. ubuntu-8.10-alternate-lpia.iso from http://cdimages.ubuntu.com/ports/releases/intrepid/release/ After installing the base system, the installer throws an error:

[Bug 305402] Re: debian-installer no kernel in lpia

2008-12-05 Thread Andrew Simpson
This is what appears on tty4 just before the error. (Transcribed from screen - may have typos) Dec 5 20:21:19 in-target: Unpacking installation report (from .../installation-report_2.35ubuntu2.all.deb)... Dec 5 20:21:19 in-target: Use of uninitialised value $x in scalar assignment at

[Bug 445852] Re: SSD stall during boot

2009-11-18 Thread Andrew Simpson
@Ubuntu Bugs Can you please have a look at the status of this bug (currently 'undecided')? This bug could do with some input from the Ubuntu devs. Here's why: 1. The bug is occurring on a wide range of net books with SSD units. This is a growing target audience for Ubuntu. 2. In the simplest

[Bug 432497] Re: Installing Karmic 20090917 on Acer Aspire One freezes on detecting filesystems

2009-12-06 Thread Andrew Simpson
*** This bug is a duplicate of bug 445852 *** https://bugs.launchpad.net/bugs/445852 This bug has been marked as a duplicate of bug #445852. However it is not related to bug #445852, because of the following reasons: - Bug #445852 is caused by a lost interrupt. This bug is being caused by

[Bug 445852] Re: SSD stall during boot

2009-12-06 Thread Andrew Simpson
The upstream bug report has asked whether anyone has tested kernels 2.6.29 or 2.6.30 as this would help narrow down when the bug was (re)introduced to the kernel. For my own interest, I have noted that the bug generally occurs with newer/faster SSD units. For instance the Intel SSD originally

[Bug 445852] Re: devkit-disks-probe-ata-smart causes HSM Violations on SSD, and potential hardware death

2009-12-14 Thread Andrew Simpson
@Gav Mack This is probably a fairly crude workaround, but it works for me. I just disabled the ata-smart disk probe in the udev rules: In the file /lib/udev/rules.d/95-devkit-disks.rules look for these lines (Lines 73 74): # ATA disks driven by libata KERNEL==sd*[!0-9], ATTR{removable}==0,

[Bug 445852] Re: devkit-disks-probe-ata-smart causes HSM Violations on SSD, and potential hardware death

2009-12-18 Thread Andrew Simpson
O.K., I think I have a better workaround for this bug. The problem is that udev reads the udev rule files into memory and then uses inotify to watch for changes in the file. As soon as the rule file changes, udev is informed and re-reads the file. That means that when apt-get updates the rule

[Bug 445852] Re: devkit-disks-probe-ata-smart causes HSM Violations on SSD, and potential hardware death

2009-12-18 Thread Andrew Simpson
Carrying on from above: Here's how to patch and install a system safely from the LiveCD (or live USB) of Ubuntu 9.10. I booted up the LiveCD and patched the live system as above. That made the live system safe to use. I then installed from the LiveCD (no errors - good). However instead of

[Bug 504211] [NEW] Kate missing toolbar and menu icons

2010-01-07 Thread Andrew Simpson
Public bug reported: Binary package hint: kate Menu and toolbar icons are missing in Kate. This has been reported on the Ubuntu forums by at least one other user, see http://ubuntuforums.org/showthread.php?p=8624431#post8624431 ProblemType: Bug Architecture: i386 Date: Thu Jan 7 11:44:09 2010

[Bug 504211] Re: Kate missing toolbar and menu icons

2010-01-07 Thread Andrew Simpson
** Attachment added: Dependencies.txt http://launchpadlibrarian.net/37539635/Dependencies.txt ** Attachment added: XsessionErrors.txt http://launchpadlibrarian.net/37539636/XsessionErrors.txt -- Kate missing toolbar and menu icons https://bugs.launchpad.net/bugs/504211 You received this

[Bug 445852] Re: SSD stall during boot

2009-12-09 Thread Andrew Simpson
O.K., Reviewing what we do know: Scott has suggested providing system information, however this already seems to be listed in this bug report and in the upstream bug report. He has also suggested trying different kernels to isolate when the problem started. This is what we have been doing,

[Bug 453604] [NEW] Ubuntu 9.10 beta installer hangs on Thinkpad T41

2009-10-16 Thread Andrew Simpson
Public bug reported: Installing from USB stick with standard i386 installer. Live CD option didn't work either. Installer hangs while detecting system with no useful error messages. Screenshots attached showing the screens under 'cntrl-alt-f8' and 'cntrl-alt-f1'. After logging this

[Bug 453604] Re: Ubuntu 9.10 beta installer hangs on Thinkpad T41

2009-10-16 Thread Andrew Simpson
** Attachment added: DSC00943.JPG http://launchpadlibrarian.net/33805947/DSC00943.JPG -- Ubuntu 9.10 beta installer hangs on Thinkpad T41 https://bugs.launchpad.net/bugs/453604 You received this bug notification because you are a member of Ubuntu Bugs, which is subscribed to Ubuntu. --

[Bug 453604] Re: Ubuntu 9.10 beta installer hangs on Thinkpad T41

2009-10-16 Thread Andrew Simpson
** Attachment added: DSC00944.JPG http://launchpadlibrarian.net/33805951/DSC00944.JPG -- Ubuntu 9.10 beta installer hangs on Thinkpad T41 https://bugs.launchpad.net/bugs/453604 You received this bug notification because you are a member of Ubuntu Bugs, which is subscribed to Ubuntu. --

[Bug 453604] Re: Ubuntu 9.10 beta installer hangs on Thinkpad T41

2009-10-17 Thread Andrew Simpson
Sorry folks, this turns out to be some kind of USB stick and/or BIOS problem. I had copied the ISO image to the USB stick with 'USB Startup Disk Creator' in Jaunty. It worked normally on an Acer Aspire One, but not with the Thinkpad T41 (as outlined above). Today, I copied the files again with

[Bug 444369] Re: Settings for Vodafone New Zealand

2009-10-17 Thread Andrew Simpson
Vodafone entry is fixed in Ubuntu 9.10 beta (plus updates to today). Thanks. -- Settings for Vodafone New Zealand https://bugs.launchpad.net/bugs/444369 You received this bug notification because you are a member of Ubuntu Bugs, which is subscribed to Ubuntu. -- ubuntu-bugs mailing list

[Bug 445852] Re: SSD stall during boot

2009-11-09 Thread Andrew Simpson
Playing with LiveCD (on a USB stick) with an Aspire One with Super Talent 16Gb SSD: - Normal LiveCD boot shows the problem in dmesg. - Booting with 'libata.dma=0' in kernel line fixes the problem (by disabling DMA) in dmesg. - Booting with 'libata.ignore_hpa=0' had no affect. Since the problem

[Bug 445852] Re: SSD stall during boot

2009-11-12 Thread Andrew Simpson
A possible work around from the upstream bug report is to boot with 'irqpoll' in the kernel boot parameters. It's not a good fix, the logs are still full of error messages, but at least the 'stall' is reduced. Regrettably, it's probably best to avoid using Karmic on SSD equipped netbooks. Use

[Bug 387272] Re: [karmic] long boot time on eee 900

2009-11-10 Thread Andrew Simpson
*** This bug is a duplicate of bug 445852 *** https://bugs.launchpad.net/bugs/445852 @Alan Pope From your original comment: [ 5.205809] ata2.00: BMDMA stat 0x65 [ 5.205823] ata2.00: cmd c8/00:20:3f:00:00/00:00:00:00:00/e0 tag 0 dma 16384 in [ 5.205826] res

[Bug 445852] Re: SSD stall during boot

2009-11-10 Thread Andrew Simpson
** Bug watch added: Linux Kernel Bug Tracker #14583 http://bugzilla.kernel.org/show_bug.cgi?id=14583 ** Changed in: linux Importance: Undecided = Unknown ** Changed in: linux Status: New = Unknown ** Changed in: linux Remote watch: None = Linux Kernel Bug Tracker #14583 -- SSD

[Bug 445852] Re: SSD stall during boot

2009-11-06 Thread Andrew Simpson
@andrey i. mavlyanov Andrey, I don't think that this is the same bug. On this line: Nov 4 08:18:45 aim-laptop kernel: [35132.010175] res 40/00:00:00:4f:c2/00:00:00:00:00/40 Emask 0x4 (timeout) You are getting a 'timeout', whereas this bug is causing 'HSM Violations'. -- SSD stall during

[Bug 445852] Re: SSD stall during boot

2009-11-16 Thread Andrew Simpson
@Johan Interesting comment. I have private doubts that this bug is totally due to hardware 'quality' problems (see the current kernel bug report). If the hardware was at fault then: firstly, the bug would not be spread over such a range of differing hardware, and secondly, Ubuntu 9.04 should

[Bug 445852] Re: SSD stall during boot

2009-11-02 Thread Andrew Simpson
** Tags added: ubuntu -- SSD stall during boot https://bugs.launchpad.net/bugs/445852 You received this bug notification because you are a member of Ubuntu Bugs, which is subscribed to Ubuntu. -- ubuntu-bugs mailing list ubuntu-bugs@lists.ubuntu.com

[Bug 444369] Re: Settings for Vodafone New Zealand

2009-10-30 Thread Andrew Simpson
** Changed in: mobile-broadband-provider-info (Ubuntu) Status: New = Fix Released -- Settings for Vodafone New Zealand https://bugs.launchpad.net/bugs/444369 You received this bug notification because you are a member of Ubuntu Bugs, which is subscribed to Ubuntu. -- ubuntu-bugs mailing

[Bug 445852] Re: SSD stall during boot

2009-10-30 Thread Andrew Simpson
Another 'me too'. Just upgraded an Acer Aspire One A110 (ZG5) from existing (factory installed) 8 GB SSD to Super Talent 16 GB (FEM16GF13M). Running the LiveCD (on USB stick) with 9.10 RC, then opening gParted shows the essentially the same messages in dmesg as other reports (and it takes a long

[Bug 445852] Re: SSD stall during boot

2009-10-31 Thread Andrew Simpson
I have linked this bug report to (what looks to be) the same problem at the kernel bug tracker. Not sure I've done the linking correctly ;-) http://bugzilla.kernel.org/show_bug.cgi?id=14515 ** Bug watch added: Linux Kernel Bug Tracker #14515 http://bugzilla.kernel.org/show_bug.cgi?id=14515

Re: [Bug 192629] Re: Cannot move file to trash, do you want to delete immediately? on NTFS / VFAT partitions

2009-04-10 Thread Andrew Simpson
I've been following this bug pretty much forever now, and I have to say I think touristguy is not being rude or disruptive, but is bang on the mark. The discussion was wondering off track and needed pulled back to the point. Talk of admins granting permission to users, choice of file systems etc

[Bug 378671] Re: mouse cursor disappears when stationary

2009-06-02 Thread Andrew Simpson
Output of lspci -vvnn attached ** Attachment added: lspci_vvnn.txt http://launchpadlibrarian.net/27414382/lspci_vvnn.txt -- mouse cursor disappears when stationary https://bugs.launchpad.net/bugs/378671 You received this bug notification because you are a member of Ubuntu Bugs, which is

[Bug 378671] Re: mouse cursor disappears when stationary

2009-06-02 Thread Andrew Simpson
/var/log/Xorg.0.log.old attached ** Attachment added: Xorg.0.log.old http://launchpadlibrarian.net/27414469/Xorg.0.log.old -- mouse cursor disappears when stationary https://bugs.launchpad.net/bugs/378671 You received this bug notification because you are a member of Ubuntu Bugs, which is

[Bug 378671] Re: mouse cursor disappears when stationary

2009-06-02 Thread Andrew Simpson
/var/log/Xorg.0.log attached ** Attachment added: Xorg.0.log http://launchpadlibrarian.net/27414411/Xorg.0.log -- mouse cursor disappears when stationary https://bugs.launchpad.net/bugs/378671 You received this bug notification because you are a member of Ubuntu Bugs, which is subscribed to

[Bug 378671] Re: mouse cursor disappears when stationary

2009-06-02 Thread Andrew Simpson
/etc/X11/xorg.conf attached. The only changes made since upgrading to 9.04 were attempts to get a working video driver without this issue - hence fglrx and ati are on commented out lines. I may have made other changes before I upgraded, but this issue was not present before upgrade. If you need

[Bug 71094] Re: Colour depth problem on one display following upgrade to edgy

2007-02-04 Thread Andrew Simpson
Same problem with clean install of Kubuntu (AMD64) and (K)ubuntu repository Nvidia driver. I have compared the X.org log files at first boot (with problem apparent) and subsequent X server restarts (problem goes away). Interestingly in the first boot the Nvidia seems to initialised twice. In

[Bug 43347] Re: invalid menu entry

2006-12-02 Thread Andrew Simpson
Confirmed on Kubuntu 6.10, amd64 with clean install. Prior to the error message the system becomes unresponsive for about half a minute (looks like 100% CPU utilisation). In my case the two invalid menu entry items are 'Checkoutto' and 'Exportto' -- invalid menu entry

[Bug 43347] Re: invalid menu entry

2006-12-23 Thread Andrew Simpson
This bug seems to have been confirmed and fixed upstream. I'm just not sure what they've fixed from the vague description. http://www.alwins-world.de/programs/mantis/view.php?id=59 -- invalid menu entry https://launchpad.net/bugs/43347 -- ubuntu-bugs mailing list ubuntu-bugs@lists.ubuntu.com

[Bug 919971] Re: Mail-notification crash after trying add email account in Kubuntu

2012-01-28 Thread Andrew Simpson
** Summary changed: - Mail-Notifiaction crash after trying add email account + Mail-notification crash after trying add email account in Kubuntu -- You received this bug notification because you are a member of Ubuntu Bugs, which is subscribed to Ubuntu. https://bugs.launchpad.net/bugs/919971

[Bug 919971] Re: Mail-notification crash after trying add email account in Kubuntu

2012-01-28 Thread Andrew Simpson
Using Kubuntu 11.10 the software cannot find all the required icons and crashes. Mail-notification has a dependency on 'gnome-icon-theme' but this is not a full set of icons that are required. Installing 'gnome-icon-theme-full' package fixes this bug. Presumably Ubuntu (Gnome) installs this by

[Bug 682178] Re: I can't get click and drag to work with my Wacom Bamboo Pen and Touch

2011-12-24 Thread Andrew Simpson
Confirmed with Kubuntu 11.10 with updates to KDE 4.7.3. No PPA used, just straight distribution. -- You received this bug notification because you are a member of Ubuntu Bugs, which is subscribed to Ubuntu. https://bugs.launchpad.net/bugs/682178 Title: I can't get click and drag to work

[Bug 755342] Re: Samsung Xcover 271 B2710 mass storage does not mount automatically

2011-08-19 Thread Andrew Simpson
Comment #6: Works for me with Samsung GT-S5510T. The file at /usr/share/usb_modeswitch/ is an archive configPack.tar.gz that contained the various settings files. [ 6917.232046] usb 1-9: new high speed USB device using ehci_hcd and address 3 [ 6917.432759] cdc_acm 1-9:1.0: ttyACM0: USB ACM

[Bug 755342] Re: Samsung Xcover 271 B2710 mass storage does not mount automatically

2011-07-27 Thread Andrew Simpson
Confirming the fix by Michael B also works with a Samsung S5510. The problem is with usb_mode_switch and the associated udev rules in /lib/udev.d/rules/40-usb_modeswitch.rules: # Samsung U209 #ATTRS{idVendor}==04e8, ATTRS{idProduct}==f000, RUN+=usb_modeswitch '%b/%k' These lines do not

[Bug 875506] Re: kubuntu-low-fat-settings gives annoying popups

2011-10-21 Thread Andrew Simpson
The workaround given above works for me. In the English text, show appointments is actually show events. ** Summary changed: - kubuntu-low-fat-settings gives annoying popus + kubuntu-low-fat-settings gives annoying popups -- You received this bug notification because you are a member of

[Bug 874569] Re: Akondai freakout with kubuntu-low-fat-settings

2011-10-21 Thread Andrew Simpson
*** This bug is a duplicate of bug 875506 *** https://bugs.launchpad.net/bugs/875506 ** This bug has been marked a duplicate of bug 875506 kubuntu-low-fat-settings gives annoying popups -- You received this bug notification because you are a member of Ubuntu Bugs, which is subscribed to

[Bug 780593] Re: Something wicked happened resolving IPv6 address

2011-06-17 Thread Andrew Simpson
The bug was in the squid-deb-proxy-client which was (hopefully) fixed in Natty, but not patched in Maverick. Upgrading to the Natty squid-deb-proxy-client should fix your problem. -- You received this bug notification because you are a member of Ubuntu Bugs, which is subscribed to Ubuntu.

[Bug 350352] Re: [jaunty] no wlan with Acer Aspire One 110L [workaround available]

2009-04-29 Thread Andrew Simpson
derek lou: Have you installed 'linux-backports-modules-jaunty'? You may need to enable the backports repository to do this. -- [jaunty] no wlan with Acer Aspire One 110L [workaround available] https://bugs.launchpad.net/bugs/350352 You received this bug notification because you are a member of

[Bug 378671] [NEW] mouse cursor disappears when stationary

2009-05-20 Thread Andrew Simpson
Public bug reported: Binary package hint: xserver-xorg I upgraded from Intrepid to Jaunty on a machine with an ATI card. As per the warnings, I have changed my xorg.conf file to use the 'ati' driver instead of 'fglrx' I was previously using. The bug is also present when using the 'vesa' driver.

[Bug 718923] Re: Log files should be rotated

2011-03-13 Thread Andrew Simpson
Confirmed. I am using a bit more modern log rotate file on a Debian system as follows (The reference to Sarge is gone). # # Logrotate fragment for squid-deb-proxy. # /var/log/squid-deb-proxy/*.log { daily compress delaycompress rotate 2 missingok

[Bug 704898] Re: after latest update 30autoproxy gets cleared

2011-03-13 Thread Andrew Simpson
Confirmed. The file appears to be in the .deb package, but it doesn't appear on the machine. Possibly related to #697955 -- You received this bug notification because you are a member of Ubuntu Bugs, which is subscribed to Ubuntu. https://bugs.launchpad.net/bugs/704898 Title: after latest

[Bug 796871] Re: qualcomm modem wont work

2011-07-17 Thread Andrew Simpson
The blacklist lines in the udev rules '77-mm-qdl-device-blacklist' are to prevent modem-manager grabbing the port before the firmware is loaded. The firmware is loaded through a serial port on /dev/ttyUSB0. Once the firmware is correctly loaded a new port will open up on /dev/ttyUSB1. The

[Bug 807889] [NEW] Add hp un2420 to udev blacklist

2011-07-09 Thread Andrew Simpson
Public bug reported: The UN2420 wwan card needs to be added to the udev blacklist '77-mm- qdl-device-blacklist.rules'. This card is found in several current HP models including at least HP Mini 5102 and 5103. It is based on the Qualcomm Gobi 2000 chipset. The required stanza is: # HP un2420

[Bug 807889] Re: Add hp un2420 to udev blacklist

2011-07-09 Thread Andrew Simpson
-- You received this bug notification because you are a member of Ubuntu Bugs, which is subscribed to Ubuntu. https://bugs.launchpad.net/bugs/807889 Title: Add hp un2420 to udev blacklist To manage notifications about this bug go to:

[Bug 807889] Re: Add hp un2420 to udev blacklist

2011-07-09 Thread Andrew Simpson
Output of command udevadm info -a -n /dev/ttyUSB1 ** Attachment added: udevadm.txt https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/modemmanager/+bug/807889/+attachment/2198704/+files/udevadm.txt -- You received this bug notification because you are a member of Ubuntu Bugs, which is subscribed to

[Bug 807889] Re: Add hp un2420 to udev blacklist

2011-07-09 Thread Andrew Simpson
Just to avoid confusion: The UN2420 card starts up with ATTRS{idProduct}==241d and then when fully initialised it changes to ATTRS{idProduct}==251d . The attached file udevadm.txt is from after initialisation. We want modemmanager to leave the card alone while it is initialising. -- You

[Bug 633085] Re: xfce4-terminal causes 100% cpu usage (xorg)

2010-09-28 Thread Andrew Simpson
Upgrade for libvte9 arrived today in Ubuntu Maverick Beta (1:0.26.0-0ubuntu1). Changelog shows this is a new upstream version of libvte9 (New upstream release v0.26.0). Seems to have fixed this bug for me. If someone else can confirm. -- xfce4-terminal causes 100% cpu usage (xorg)

[Bug 445852] Re: devkit-disks-probe-ata-smart causes HSM Violations on SSD, and potential hardware death

2010-04-20 Thread Andrew Simpson
I'm not convinced this recent problem is related to devkit-disks-probe- ata-smart (the original bug). I have experienced the recent problem once - during an 'apt-get update'. From what I see it's typified by the kernel giving a READ DMA or WRITE DMA command, to which the drive responds in an

[Bug 444369] [NEW] Settings for Vodafone New Zealand

2009-10-06 Thread Andrew Simpson
Public bug reported: Binary package hint: mobile-broadband-provider-info Settings for Vodafone New Zealand are partially wrong. Three services are offered: Vodafone, Vodafone (Restricted) and Vodafone (Unrestricted). Vodafone points to the APN live.vodafone.co.nz, which is a WAP service (Not

[Bug 574462] Re: udisks-probe-ata-smart causes HSM violations

2010-06-26 Thread Andrew Simpson
General Note: The workaround in Comment #3 won't work for many machines. This is because the kernel tries to detect whether the device is an SSD and is meant to set /sys/block/sda/queue/rotational to '0' for SSD or '1' for HDD. However it often gets it wrong (or wrong info from the drive). Many

[Bug 574462] Re: udisks-probe-ata-smart causes HSM violations

2010-06-26 Thread Andrew Simpson
If you are getting symptoms at the same time every hour, have you checked what is in /etc/cron.hourly? There is nothing in cron.hourly on my machine (and I don't get freezes every hour). -- udisks-probe-ata-smart causes HSM violations https://bugs.launchpad.net/bugs/574462 You received this bug

[Bug 574462] Re: udisks-probe-ata-smart causes HSM violations

2010-05-10 Thread Andrew Simpson
Referring to comment #7: I also have an Aspire One A110 netbook with 16G Super Talent SSD. Running standard Ubuntu (Lucid). Exactly the same hardware, but I haven't had noticeable 'freezing' problems. This machine previously suffered from Bug #445828. I have had (two, maybe three times in a

[Bug 574462] Re: udisks-probe-ata-smart causes HSM violations

2010-05-10 Thread Andrew Simpson
** Attachment added: dmesg.txt http://launchpadlibrarian.net/48193350/dmesg.txt -- udisks-probe-ata-smart causes HSM violations https://bugs.launchpad.net/bugs/574462 You received this bug notification because you are a member of Ubuntu Bugs, which is subscribed to Ubuntu. -- ubuntu-bugs

[Bug 569271] Re: [RS780 KMS] no poweroff on halt with KMS enabled

2010-05-10 Thread Andrew Simpson
Confirmed on IBM Thinkpad T41, though intermittent. The workaround in Comment #3 has fixed it so far. -- [RS780 KMS] no poweroff on halt with KMS enabled https://bugs.launchpad.net/bugs/569271 You received this bug notification because you are a member of Ubuntu Bugs, which is subscribed to

[Bug 444369] Re: Settings for Vodafone New Zealand

2010-04-18 Thread Andrew Simpson
Confirmed as fixed in Lucid. Thanks. -- Settings for Vodafone New Zealand https://bugs.launchpad.net/bugs/444369 You received this bug notification because you are a member of Ubuntu Bugs, which is subscribed to Ubuntu. -- ubuntu-bugs mailing list ubuntu-bugs@lists.ubuntu.com

[Bug 445852] Re: devkit-disks-probe-ata-smart causes HSM Violations on SSD, and potential hardware death

2010-02-18 Thread Andrew Simpson
@Raf I closed the kernel bug report (it was my bug report) since it's not relevant to the kernel. I've also nominated this bug for Lucid release - whatever that does. More importantly the upstream maintainer seems to have lost interest in fixing this bug. How does one go about nominating

[Bug 524243] [NEW] Python-boto crashes with Duplicity and Amazon S3

2010-02-18 Thread Andrew Simpson
Public bug reported: Binary package hint: python-boto Using Duplicity to back up to Amazon S3 with Karmic. Having been using this back up method for long time (more than one year), but has suddenly stopped working in the last few days. Can verify the problem on another machine with clean

[Bug 445852] Re: devkit-disks-probe-ata-smart causes HSM Violations on SSD, and potential hardware death

2010-02-19 Thread Andrew Simpson
@Guy Taylor The hardware has been generically identified - most Super Talent and Patriot devices and less commonly a few others. The problem seems to be at the SSD rather than the bridge. There are enough people following this bug to enable compilation of a reasonably complete list if asked.

[Bug 444369] Re: Settings for Vodafone New Zealand

2010-01-19 Thread Andrew Simpson
After running in bug #434477, I realised that the default Vodafone NZ dns servers set in the mobile-broadband-provider-info file are still not correct. This explains the reports by users of problems with Vodafone on the NZ Linux users mailing lists. Patch to fix is attached. -- Settings for

[Bug 444369] Re: Settings for Vodafone New Zealand

2010-01-19 Thread Andrew Simpson
** Attachment added: vodafone.patch http://launchpadlibrarian.net/38121550/vodafone.patch ** Changed in: mobile-broadband-provider-info (Ubuntu) Status: Fix Released = In Progress -- Settings for Vodafone New Zealand https://bugs.launchpad.net/bugs/444369 You received this bug

[Bug 504211] Re: Kate missing toolbar and menu icons

2010-02-23 Thread Andrew Simpson
As a temporary work around, I've done the following. 1. Install KDE 2. Log in to KDE, and open the settings manager 3. Change icon theme 4. Log out and back into Gnome. All KDE apps now have correct icons. The bug is still present, but at least the symptoms can be addressed this way. -- Kate

[Bug 633085] Re: xfce4-terminal causes 100% cpu usage (xorg)

2010-09-20 Thread Andrew Simpson
This bug seems to have been reported upstream then closed (after upgrading vte): http://bugzilla.xfce.org/show_bug.cgi?id=6513 While this appears similar to this bug, Maverick has a much later version of vte. Gentoo has had a similar bug that was resolved by patching vte:

[Bug 654376] [NEW] xfce4-terminal doesn't set TERM env variable

2010-10-03 Thread Andrew Simpson
Public bug reported: Binary package hint: xfce4-terminal Ubuntu Maverick beta to release candidate. In terminal Edit -- Preferences -- Advanced -- $TERM setting appears correctly as 'xterm' Checking on terminal command line gives: asimp...@hebe:~$ top TERM environment variable not set.

[Bug 654376] Re: xfce4-terminal doesn't set TERM env variable

2010-10-03 Thread Andrew Simpson
** Attachment added: Dependencies.txt https://bugs.launchpad.net/bugs/654376/+attachment/1670540/+files/Dependencies.txt -- xfce4-terminal doesn't set TERM env variable https://bugs.launchpad.net/bugs/654376 You received this bug notification because you are a member of Ubuntu Bugs, which

[Bug 654376] Re: xfce4-terminal doesn't set TERM env variable

2010-10-03 Thread Andrew Simpson
Just adding that Gnome Terminal works as expected. The problem is limited to xfce4-terminal. -- xfce4-terminal doesn't set TERM env variable https://bugs.launchpad.net/bugs/654376 You received this bug notification because you are a member of Ubuntu Bugs, which is subscribed to Ubuntu. --

[Bug 445852] Re: devkit-disks-probe-ata-smart causes HSM Violations on SSD, and potential hardware death

2010-10-04 Thread Andrew Simpson
@rogmorri I don't think this is the same bug. You are getting HSM Violations with WRITE DMA, whereas this bug occurred with READ DMA. (This is being written on an AA1 with 10.10 also!) -- devkit-disks-probe-ata-smart causes HSM Violations on SSD, and potential hardware death

[Bug 571488] Re: Unable to shutdown completely

2010-05-22 Thread Andrew Simpson
*** This bug is a duplicate of bug 569271 *** https://bugs.launchpad.net/bugs/569271 This appears to be a duplicate of Bug #569271. Bug #569271 has a description of what is actually causing the problem and a workaround that is confirmed as working. ** This bug has been marked a duplicate of

[Bug 445852] Re: devkit-disks-probe-ata-smart causes HSM Violations on SSD, and potential hardware death

2010-03-31 Thread Andrew Simpson
Confirming the fix in Karmic. New file arrived through update-manager today. I removed my existing dpkg-divert, rebooted and tested. No sign of error messages in dmesg. Previously with this machine I would have had error messages. That's good :-) -- devkit-disks-probe-ata-smart causes HSM

[Bug 444369] Re: Settings for Vodafone New Zealand

2010-02-02 Thread Andrew Simpson
Reported upstream on Gnome Bugzilla: https://bugzilla.gnome.org/show_bug.cgi?id=608767 Now fixed upstream, which I guess will filter down to Ubuntu in due course. ** Also affects: mobile-broadband-provider-info Importance: Undecided Status: New ** Changed in:

[Bug 617949] Re: .294408] thinkpad_acpi: WARNING: Outdated ThinkPad BIOS/EC firmware

2010-09-04 Thread Andrew Simpson
You need to update your BIOS and EC to the latest versions. BIOS 3.05a is very old (Can't see your EC version, but I expect it to be similarly old). I had the same problem with a T41. For details on how to upgrade, see the www.thinkwiki.org site. I updated using the floppy image on a boot CD

[Bug 755342] Re: Samsung Xcover 271 B2710 mass storage does not mount automatically

2012-10-16 Thread Andrew Simpson
Regarding comment #8. Can now confirm that usb_modeswitch is not working with Kubuntu 12.04. Changing the config file to 'DisableSwitching=1' provides a fix. Have enabled debugging (EnableLogging=1) and collected debugging information with 'DisableSwitching=0'. File is attached. **

[Bug 983777] Re: chromium doesn't see system proxy config

2012-04-28 Thread Andrew Simpson
Bug reported in Google bug database http://code.google.com/p/chromium/issues/detail?id=106052q=proxy%20kubuntucolspec=ID%20Pri%20Mstone%20ReleaseBlock%20Area%20Feature%20Status%20Owner%20Summary ** Also affects: chromium-browser (Ubuntu) Importance: Undecided Status: New ** Bug watch

[Bug 983777] Re: chromium doesn't see system proxy config

2012-04-28 Thread Andrew Simpson
Bug is caused when Kubuntu settings for system proxy are manually set in System Settings -- Network Settings -- Proxy -- Manually Specifiy the Proxy settings. The cause and a workaround is given in comment #6 of the Google bug report. See also KDE bug report

[Bug 1019579] Re: No splash; monitor powers off before login

2012-12-16 Thread Andrew Simpson
Much the same as Comment #1. New install (with old home directory on separate partition and saved). AMD64 Kubuntu 12.10 on i5 with Radeon HD 6450. Shutting down with multiple users causes the system to 'hang' and require cntrl-alt-del. I think because the dialog box in Kubuntu for shutting

[Bug 1223181] Re: After upgrading to saucy, eclipse crashes in gtk_tree_view_get_background_area+0x8a while debugging

2014-02-01 Thread Andrew Simpson
Seems to be related to KDE bug #324438 (https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=324438) which was fixed in KDE bug #329112 (https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=329112). There is a patch and reference to a git commit in #329112 which claims to have fixed the problem. ** Bug watch added: KDE Bug

[Bug 1164016] Re: restore type-ahead find

2013-07-24 Thread Andrew Simpson
To add my voice to this bug, I installed 13.04 today, on my work computer (previously Windows 7 only), to enable me to use a variety of bash scripts to process a large number of files on an external ext3 drive. At home I have 12.10 installed. The files are images, several thousand per folder,

[Bug 1070677] Re: Xorg fails to start because of Radeon Issue

2012-11-17 Thread Andrew Simpson
Similar to item #5. Using 3.2.0-33 pae on 32 bit, cannot get X to start when using the VGA port. The DVI port does however work. Reverting back to 3.2.0-32 is a good work around. -- You received this bug notification because you are a member of Ubuntu Bugs, which is subscribed to Ubuntu.

[Bug 989845] Re: Whenever the mail editor window closes, the whole application crashes

2012-05-15 Thread Andrew Simpson
This looks to be related to a bug reported - and fixed - in Fedora and KDE in the oxygen gtk2-engine https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=804790 See comment 11 for fix. https://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=295875 ** Bug watch added: Red Hat Bugzilla #804790

[Bug 989845] Re: Whenever the mail editor window closes, the whole application crashes

2012-05-15 Thread Andrew Simpson
Add gtk2-engines-oxygen since upstream bug reports indicate this is the cause. ** Package changed: claws-mail (Ubuntu) = gtk2-engines-oxygen (Ubuntu) ** Also affects: claws-mail (Ubuntu) Importance: Undecided Status: New -- You received this bug notification because you are a member

[Bug 741067] Re: Returning from console to guest session asks for a non-existent password

2012-05-15 Thread Andrew Simpson
Robert, this happens in lightdm with a default 12.04 install, and is fully reproduceable. Simply switching out of and back into the guest session prompts for password. This is a re-occurance of bug 275768, recorded (and fixed) in October 2008. -- You received this bug notification because you

[Bug 989845] Re: Whenever the mail editor window closes, the whole application crashes

2012-05-16 Thread Andrew Simpson
Update for gtk2-engines-oxygen appeared on my machine today (1.2.2-0ubuntu1). After downloading and installing the bug is fixed. -- You received this bug notification because you are a member of Kubuntu Bugs, which is subscribed to gtk2-engines-oxygen in Ubuntu.

  1   2   >