[Bug 1872390] Re: 193% CPU usage while using webex with chromium

2020-06-29 Thread Launchpad Bug Tracker
[Expired for chromium-browser (Ubuntu) because there has been no activity for 60 days.] ** Changed in: chromium-browser (Ubuntu) Status: Incomplete => Expired -- You received this bug notification because you are a member of Ubuntu Bugs, which is subscribed to Ubuntu.

[Bug 1872390] Re: 193% CPU usage while using webex with chromium

2020-04-30 Thread Chia-Hao Hsu
Brave is also not support Hardware-accelerated video decode. Chromium (80.0.3987.163), Chrome (81.0.4044.129), Brave (1.8.86) all use vpx and indicate Hardware-accelerated video decode is not available for the platform in chrome://flags. Enable Override software rendering list did not overcome the

[Bug 1872390] Re: 193% CPU usage while using webex with chromium

2020-04-30 Thread Chia-Hao Hsu
You are right. Hardware-accelerated video decode is currently not supported by chrome and also the chromium, released by Ubuntu. Brave or chromium-Beta is likely a way to get through it. Both of the browsers are not able to be installed from Ubuntu's repository. They are also not available in snap

[Bug 1872390] Re: 193% CPU usage while using webex with chromium

2020-04-23 Thread Michel-Ekimia
You would use chrome://media-internals/ To know if a video is gpudecoded ( MOjo) or soft (vpx or ffmpeg) But all default version are soft. -- You received this bug notification because you are a member of Ubuntu Bugs, which is subscribed to Ubuntu. https://bugs.launchpad.net/bugs/1872390

[Bug 1872390] Re: 193% CPU usage while using webex with chromium

2020-04-23 Thread Chia-Hao Hsu
For Michel-Ekimia The previous Graphics Feature Status is the information I got from http://gpu/ in chromium and in chrome, respectively. I did not check if the task was sent to GPU or not. But I am sure that when I use youtube with 4K resolution. I do find a process in htop showed chrome

[Bug 1872390] Re: 193% CPU usage while using webex with chromium

2020-04-23 Thread Chia-Hao Hsu
For Michel-Ekimia Correction: information is form chrome://gpu. -- You received this bug notification because you are a member of Ubuntu Bugs, which is subscribed to Ubuntu. https://bugs.launchpad.net/bugs/1872390 Title: 193% CPU usage while using webex with chromium To manage

[Bug 1872390] Re: 193% CPU usage while using webex with chromium

2020-04-23 Thread Chia-Hao Hsu
For the update report, we had another webex meeting today. I try chromium initially, it showed situation similar to the one mentioned above. After that, I try chrome, it initially comes out very well. After an uncertain time point the CPU run up more than 100%. After I kill the process, the webex

[Bug 1872390] Re: 193% CPU usage while using webex with chromium

2020-04-23 Thread Michel-Ekimia
Neither chromium nor chrome on linux are gpu video decoding capable. You have to use Brave for this ( with limitations) I guess Webex use Webrtc ( So may be VP8 ) Check the last section of chrome://gpu/ to know what decoding is supported. -- You received this bug notification because you are

[Bug 1872390] Re: 193% CPU usage while using webex with chromium

2020-04-22 Thread Chia-Hao Hsu
Thank you for your help. Yes, it is an bug report about Webex meeting. I enable hardware-accelerated video decoding on chromium (80.0.3987.163, official build, 64-bit) by editing chrome://flags. But, it still use around 200 % CPU. Noticeably, the process did not turn down when I close the tab of

[Bug 1872390] Re: 193% CPU usage while using webex with chromium

2020-04-22 Thread Olivier Tilloy
I assume you mean Webex Meetings? I'm not able to create a test meeting here to confirm the problem, but IĀ suppose this might have to do with chromium not enabling hardware-accelerated video decoding on linux. Can you by any chance test this with the Chrome deb package